• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Nvidia Drivers Not Working On Xfx 8800gs Flashed With Xfx 9600gso Bios

Peperix

New Member
Joined
Feb 25, 2009
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
#1
Hello to all, I'm new here and this is my drama :

I recently bought a brand new XFX 8800gs Alpha Dog Edition 384MB, just to find out that it wouldn't work with my MSI Via PT890 MoBo.

Well, after reading hundreds of posts I discovered that flashing it with a 9600GSO bios it could work (I read both are the exactly the same with different names because of marketing issues :confused:), so I finally did it, and voila! my pesky mobo recognized it as a 9600gso of course. My happiness didn't last too long, though. When I downloaded and tried to install the latest drivers (the CD woulndt catch it) just runned the whole instalation process but after rebooting still had the crappy generic vga display drvs from xp. Yes, I used driver sweeper to clean the old ones, and when I tried manually to update the drivers, XP detected the card, but after all the installation process was finished, the display went crazy, flashing around, many artifacts and stuff. :cry:

I even tried omega drivers but wouldn't recognize the card either. Could it be possible to fool WINXP by changing the videocard ID to install the original cd drivers? (Nibitor??) Do I have to reinstall WINXP (I have Win XP Pro 32 bits with SP3) or can I reflash it with another manufacturer bios (XFX sucks btw)? Any help, please? Sorry for my bad english.

My system is :

MOBO MSI VIA PT890
PENTIUM 4 HT PROCESSOR (PRESCOTT)
XFX NVIDIA GEFORCE 8800GS (FLASHED WITH 9600GSO BIOS) ALPHA DOG EDITION 384 MB RAM
1 GB KINSTON VALUE RAM
200 GB SEAGATE BARRACUDA 7200 RPM
LG DVD-RW SUPERMULTI
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.92/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
#2

Peperix

New Member
Joined
Feb 25, 2009
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
#3
MOBO bios is updated, seems that 8800gs doesn't work with VIA chipset mobo's like mine.
 

Peperix

New Member
Joined
Feb 25, 2009
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
#4
Update for this issue!!!

I gave up on flashing it with XFX 9600gso bios (not working), so I decided to try another manufacturer bios. I flashed the Palit 9600GSO 384 MB bios, and yes!! it works like a charm!! :roll: the only issue that concerns me a bit is that the numbers for this bios are much higher than the stock XFX 8800 GS alpha dog edition (600 - 800 - 1500!!!):confused: I'm gonna try it for a while and see if everything goes ok, otherwise, I'll tweak the palit bios to match a little more the XFX. BTW, anyone knows how much this baby can OC?

Thanx.