1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

NYKO Technologies HDMI Cable for PS3

Discussion in 'General Hardware' started by Irish_PXzyan, Jan 8, 2008.

  1. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,596 (0.64/day)
    Thanks Received:
    106
    Location:
    Republic Of Ireland
    Hey guys.

    Juts wondering if this cable will do the job for the PS3:

    http://www.ritzcamera.com/product/EP7376336.htm

    I have already bought it without even checking the specs! but from what I have read..it seems like it will do what I want it to do.

    Will this play blu-ray movies tho?
     
    10 Year Member at TPU
  2. Dr. Spankenstein

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    1,925 (0.49/day)
    Thanks Received:
    280
    Looks reasonable, but out of stock.

    You should be able to find one on eBay.uk for cheaper. For such a short run, you don't need anything fancy.
     
    Last edited: Jan 8, 2008
    10 Year Member at TPU
  3. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,919 (4.67/day)
    Thanks Received:
    1,642
    Location:
    Omaha, NE
    HDMI to HDMI is good. I like running it from my PC to my 56'' mmm idk the brand tho my dad got it for me on xmas and of coarse the packaging is destroyed lol
    That does look like a good one tho pretty cheap too :eek:
     
  4. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,596 (0.64/day)
    Thanks Received:
    106
    Location:
    Republic Of Ireland
    Ive already bought it Dr. Spankenstein!!!

    As long as it will run the PS3 pefectly! iam fine!!

    Will it play blu-ray movies???
     
    10 Year Member at TPU
  5. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,919 (4.67/day)
    Thanks Received:
    1,642
    Location:
    Omaha, NE
    Of coarse, as long as your ps3 can the cables will let you lol
     
  6. Dr. Spankenstein

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    1,925 (0.49/day)
    Thanks Received:
    280
    I don't think an HDMI cable can play blu-ray movies, but your PS3 just might!:p
     
    10 Year Member at TPU
  7. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,596 (0.64/day)
    Thanks Received:
    106
    Location:
    Republic Of Ireland
    Well like...Do I need anything special in order for the HDTV to play blu-ray movies??? Do I need some sort of blu-ray cable?? or is it all down to the PS3s blu-ray disk???
     
    10 Year Member at TPU
  8. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,962 (1.00/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    Don't worry it will work. If not...you get to get a new one and maybe some money. Oh and a cable to your surround sound. If your sound has an hdmi port and can accept audio via hdmi, use that. If not, use an optical cable.
     
    10 Year Member at TPU
  9. Dr. Spankenstein

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    1,925 (0.49/day)
    Thanks Received:
    280
    Don't take this as an insult, but to you have some aversion or infirmity that prevents you from reading the Owner's manuals that come with all these expensive electronics you've got?

    For somone who is in school for computer maintainence, you certainly don't seem to savvy on technology (or reading, for that matter)!:p

    Just funnin' with ya!

    I think Sony would make sure they make using their blu-ray players as simple as possible. They are so sure of it, they paid Warner Bros. half a billion to release only on blu-ray. (turds...:shadedshu)
     
    10 Year Member at TPU
  10. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,596 (0.64/day)
    Thanks Received:
    106
    Location:
    Republic Of Ireland
    I use the built in speakers so I dont have any surround sound.

    I hope that connecting the cable to the TV that the Blu-ray thingy will work :D It better work!
     
    10 Year Member at TPU
  11. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,962 (1.00/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    Once again if it doesn't work, get them to send you either a better version (if you don't have the best) or get them to do something. Oh just a note, your tv may not accept hdmi sound signals, it probably will...but just know this. Actually unless it has dedicated sound jacks on the same input, it should, if not..complain again lol.
     
    10 Year Member at TPU
  12. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,596 (0.64/day)
    Thanks Received:
    106
    Location:
    Republic Of Ireland
    Dr. Spankenstein: Such devious words my man! As a matter of fact...I do have a infirmity when it comes to reading about cables and such :p
    Iam very good with waiting and making sure I get the best pick when it comes to PCs....but for everything else....I just suck :p
     
    10 Year Member at TPU
  13. Dr. Spankenstein

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    1,925 (0.49/day)
    Thanks Received:
    280
    No problem, just jerking your chain!

    I'm always willing to help!
     
    10 Year Member at TPU
  14. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,596 (0.64/day)
    Thanks Received:
    106
    Location:
    Republic Of Ireland
    You mean...the sound may not work by using the HDMI cable???? ok now iam lost :(
     
    10 Year Member at TPU
  15. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,919 (4.67/day)
    Thanks Received:
    1,642
    Location:
    Omaha, NE
    Well if my 200$ HD 3850 can do HDMI sound im sure the playstation 3 can lol
     
  16. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,596 (0.64/day)
    Thanks Received:
    106
    Location:
    Republic Of Ireland
    iam kinda scared now :eek:.....What if SOUND does not work :eek:
     
    10 Year Member at TPU
  17. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,962 (1.00/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    No no, on the tv end, @ op: do you know if you tv will accept sound via hdmi, either google the tv OR look at the manual.
     
    10 Year Member at TPU
  18. Dr. Spankenstein

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    1,925 (0.49/day)
    Thanks Received:
    280
    We need to know if you're going straight into the display or if you're going through a receiver first (like for a surround sound system).

    For the record, not many folks have a HDMI capable receiver, yet!
     
    10 Year Member at TPU
  19. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,596 (0.64/day)
    Thanks Received:
    106
    Location:
    Republic Of Ireland
    Guys...iam a complete dumbass when it comes to HDTVs!!! seriously...ive no idea what your talking about......am I going straight into the display???? or receiver first??? what are you talking about!!!!
     
    10 Year Member at TPU
  20. Dr. Spankenstein

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    1,925 (0.49/day)
    Thanks Received:
    280
    Receiver, as in stereo receiver/amplifier. The audio device you run your CD, tape deck or record player through to power your speakers.

    I'm going out on a limb here and guessing, you will be using the display's speakers. I see now reason why an HDTV build in the year 2006 would not support HDMI audio.

    ...breathe young padawan, breathe...
     
    10 Year Member at TPU
  21. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,596 (0.64/day)
    Thanks Received:
    106
    Location:
    Republic Of Ireland
    I cant breathe!!

    I am using the Display's speakers and nothing more :D I hope thats all good!
     
    10 Year Member at TPU
  22. Dr. Spankenstein

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    1,925 (0.49/day)
    Thanks Received:
    280
    ur kewl
     
    10 Year Member at TPU
  23. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,962 (1.00/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    He's going straight to the computer.

    Whats the model/name of your tv? Just google it and try to find a spec sheet type thing. Also the manual, yes the manual, is a good place to start.
     
    10 Year Member at TPU
  24. PyroX1040 New Member

    Joined:
    Dec 17, 2007
    Messages:
    283 (0.08/day)
    Thanks Received:
    13
    Location:
    Chicago, IL
    Pretty sure it should work
     
  25. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,596 (0.64/day)
    Thanks Received:
    106
    Location:
    Republic Of Ireland
    Samsung LE40N8

    I have the manual...let me see...hmmm.
     
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)