• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Oblivion HDR/AA

Joined
Aug 15, 2008
Messages
5,941 (1.74/day)
Likes
1,192
Location
Watauga, Texas
System Name Univac SLI Edition
Processor Intel Xeon 1650 V3 @ 4.2GHz
Motherboard eVGA X99 FTW K
Cooling EK Supremacy EVO, Swiftech MCP50x, Alphacool NeXXos UT60 360, Black Ice GTX 360
Memory 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz
Video Card(s) Nvidia Titan X Tri-SLI w/ EK Blocks
Storage HyperX Predator 240GB PCI-E, Samsung 850 Pro 512GB
Display(s) Dell UltraSharp 34" Ultra-Wide (U3415W) / (Samsung 48" Curved 4k)
Case Phanteks Enthoo Pro M Acrylic Edition
Audio Device(s) Sound Blaster Z
Power Supply Thermaltake 1350watt Toughpower Modular
Mouse Logitech G502
Keyboard CODE 10 keyless MX Clears
Software Windows 10 Pro
#1
Is there any mods currently that allow HDR and AA to be enabled at the same time? A friend told me to turn it on in the Nvidia control panel but it dosent do anything.
 

1Kurgan1

The Knife in your Back
Joined
Dec 8, 2008
Messages
10,412 (3.16/day)
Likes
2,391
Location
Duluth, Minnesota
System Name My Comp | Fiancees Comp
Processor i7 5820k @ 4.6Ghz 1.285v| i5 2500k
Motherboard MSI x99 SLI Plus | AsRock Z77 Pro 3
Cooling Watercooled
Memory 16GB DDR4 2400 @ 2666 | 12GB DDR3 1600
Video Card(s) AMD R9 290x | MSI 5850 OC
Storage 128gb SSD + 2x 2TB | 2TB
Display(s) Asus 27" LCD | 25" Hanns G
Case CM Storm | CM Elite 430
Audio Device(s) Creative Recon 3D PCIe
Power Supply Enermax Galaxy 1250W | Rosewill 630w
Mouse Logitech G700s | Logitech G100s
Keyboard Logitech G901 | Logitech G105
Software Win 8.1 Ultimate x64 | Win 8.1 Ultimate x64
Benchmark Scores 3D Mark - Fire Strike Extreme - 4403
#2
Are you getting jaggies running it at 1900x1200? I don't notice many at 1680x1050 so I usually don't both with it.
 
Joined
Aug 15, 2008
Messages
5,941 (1.74/day)
Likes
1,192
Location
Watauga, Texas
System Name Univac SLI Edition
Processor Intel Xeon 1650 V3 @ 4.2GHz
Motherboard eVGA X99 FTW K
Cooling EK Supremacy EVO, Swiftech MCP50x, Alphacool NeXXos UT60 360, Black Ice GTX 360
Memory 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz
Video Card(s) Nvidia Titan X Tri-SLI w/ EK Blocks
Storage HyperX Predator 240GB PCI-E, Samsung 850 Pro 512GB
Display(s) Dell UltraSharp 34" Ultra-Wide (U3415W) / (Samsung 48" Curved 4k)
Case Phanteks Enthoo Pro M Acrylic Edition
Audio Device(s) Sound Blaster Z
Power Supply Thermaltake 1350watt Toughpower Modular
Mouse Logitech G502
Keyboard CODE 10 keyless MX Clears
Software Windows 10 Pro
#3
Yea i am and even on a 17" screen. I noticed stupid little things like that all the time and require it to be perfect. I didnt pl ay Crysis till i could play it with 2x AA
 
Joined
Nov 13, 2007
Messages
6,142 (1.67/day)
Likes
1,636
Location
Austin Texas
System Name silen8
Processor Intel i7 7820X Delidded @ 4.64Ghz / 3.1Ghz Mesh
Motherboard MSI X299 Tomahawk
Cooling 240mm Corsair H105 Intake
Memory 32 GB Quad 3434Mhz DDR4 15-16-16-38-300-1T
Video Card(s) Gigabyte GTX 1080 Ti Gaming
Storage 1Tb Samsung 960 Pro m2, 1TB Samsung 850 Pro SSD
Display(s) Dell 24" 2560x1440 144hz, G-Sync @ 165Hz
Case NZXT S340 Elite Black
Audio Device(s) Arctis 7
Power Supply FSP HydroG 750W
Mouse zowie ec-2
Keyboard corsair k65 tenkeyless
Software Windows 10 64 Bit
Benchmark Scores Cb: 2103 Multi, 209 Single, 10450 Timespy - 10150 GPU/11900 CPU, superpi 1M - 7.71s
#4
- update drivers....

- turn off AA in oblivion, and turn on HDR

- in the control panel, click, override any application (blah blah) and then select 8X CSAA or just 8X.

- Buy a bigger screen :D

Should be good...
 
Joined
Aug 15, 2008
Messages
5,941 (1.74/day)
Likes
1,192
Location
Watauga, Texas
System Name Univac SLI Edition
Processor Intel Xeon 1650 V3 @ 4.2GHz
Motherboard eVGA X99 FTW K
Cooling EK Supremacy EVO, Swiftech MCP50x, Alphacool NeXXos UT60 360, Black Ice GTX 360
Memory 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz
Video Card(s) Nvidia Titan X Tri-SLI w/ EK Blocks
Storage HyperX Predator 240GB PCI-E, Samsung 850 Pro 512GB
Display(s) Dell UltraSharp 34" Ultra-Wide (U3415W) / (Samsung 48" Curved 4k)
Case Phanteks Enthoo Pro M Acrylic Edition
Audio Device(s) Sound Blaster Z
Power Supply Thermaltake 1350watt Toughpower Modular
Mouse Logitech G502
Keyboard CODE 10 keyless MX Clears
Software Windows 10 Pro
#5
I have a 24" Samsung on my PC with SLI 280s. Looks worse due to texture compression on the 17" and smaller res. Smaller screen and higher res makes for a better picture. So im playing it on my laptop. I just got done saying ive tried overriding and it dosent work.
 
Joined
Jul 28, 2007
Messages
8,013 (2.11/day)
Likes
854
Location
Dorset, UK
System Name Gaming Rig | Uni Laptop
Processor Intel Q6600 G0 (2007) @ 3.6Ghz @ 1.45625v (LLC) / 4 GHz Bench @ 1.63v | AMD Turion 64 X2 TL-62 2 GHz
Motherboard ASUS P5Q Deluxe (Intel P45) | HP 6715b
Cooling Xigmatek Dark Knight w/AC MX2 ~ Case Fans: 2 x 180mm + 1 x 120mm Silverstone Fans
Memory 4GB OCZ Platinum PC2-8000 @ 1000Mhz 5-5-5-15 2.1v | 2 x 1GB DDR2 667 MHz
Video Card(s) XFX GTX 285 1GB, Modded FTW BIOS @ 725/1512/1350 w/Accelero Xtreme GTX 280 + Scythe sinks| ATI X1250
Storage 2x WD6400AAKS 1 TB Raid 0, 140GB Raid 1 & 80GB Maxtor Basics External HDD (storage) | 160GB 2.5"
Display(s) Samsung SyncMaster SM2433BW @ 1920 x 1200 via DVI-D | 15.4" WSXGA+ (1680 x 1050 resolution)
Case Silverstone Fortress FT01B-W ~ Logitech G15 R1 / Microsoft Laser Mouse 6000
Audio Device(s) Soundmax AD2000BX Onboard Sound, via Logitech X-230 2.1 | ADI SoundMAX HD Audio
Power Supply Corsair TX650W | HP 90W
Software Windows 7 Ultimate Build 7100 x64 | Windows 7 Ultimate Build 7100 x64
Benchmark Scores 3DM06: 19519, Vantage: P16170 ~ Win7: -CPU 7.5 -MEM 7.5 -AERO 7.9 -GFX 6.0 -HDD 6.0
#6
nhancer is your friend (google it :p )

It even has a preset profile for Oblivion AA+HDR :)
 
Joined
Aug 15, 2008
Messages
5,941 (1.74/day)
Likes
1,192
Location
Watauga, Texas
System Name Univac SLI Edition
Processor Intel Xeon 1650 V3 @ 4.2GHz
Motherboard eVGA X99 FTW K
Cooling EK Supremacy EVO, Swiftech MCP50x, Alphacool NeXXos UT60 360, Black Ice GTX 360
Memory 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz
Video Card(s) Nvidia Titan X Tri-SLI w/ EK Blocks
Storage HyperX Predator 240GB PCI-E, Samsung 850 Pro 512GB
Display(s) Dell UltraSharp 34" Ultra-Wide (U3415W) / (Samsung 48" Curved 4k)
Case Phanteks Enthoo Pro M Acrylic Edition
Audio Device(s) Sound Blaster Z
Power Supply Thermaltake 1350watt Toughpower Modular
Mouse Logitech G502
Keyboard CODE 10 keyless MX Clears
Software Windows 10 Pro
#7
You the man!! Thanks alot.
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,317 (4.00/day)
Likes
4,724
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 290X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#8
Back when OB came out AA and HDR was possible but only on ATI cards as i understand it... But i guess it's possible on both brands now :) :).

Think there was people complaining about them stopping ATI user from using both because NV cards could not do it at the time.


EDIT:Years gone by i never found out how to enable it on ATI cards always forget to check on it more.
 

1Kurgan1

The Knife in your Back
Joined
Dec 8, 2008
Messages
10,412 (3.16/day)
Likes
2,391
Location
Duluth, Minnesota
System Name My Comp | Fiancees Comp
Processor i7 5820k @ 4.6Ghz 1.285v| i5 2500k
Motherboard MSI x99 SLI Plus | AsRock Z77 Pro 3
Cooling Watercooled
Memory 16GB DDR4 2400 @ 2666 | 12GB DDR3 1600
Video Card(s) AMD R9 290x | MSI 5850 OC
Storage 128gb SSD + 2x 2TB | 2TB
Display(s) Asus 27" LCD | 25" Hanns G
Case CM Storm | CM Elite 430
Audio Device(s) Creative Recon 3D PCIe
Power Supply Enermax Galaxy 1250W | Rosewill 630w
Mouse Logitech G700s | Logitech G100s
Keyboard Logitech G901 | Logitech G105
Software Win 8.1 Ultimate x64 | Win 8.1 Ultimate x64
Benchmark Scores 3D Mark - Fire Strike Extreme - 4403
#9
I have a 24" Samsung on my PC with SLI 280s. Looks worse due to texture compression on the 17" and smaller res. Smaller screen and higher res makes for a better picture. So im playing it on my laptop. I just got done saying ive tried overriding and it dosent work.
Ah I thought you were playing it on the 24", I can def see jaggies on the 17" though.
 
Joined
Aug 15, 2008
Messages
5,941 (1.74/day)
Likes
1,192
Location
Watauga, Texas
System Name Univac SLI Edition
Processor Intel Xeon 1650 V3 @ 4.2GHz
Motherboard eVGA X99 FTW K
Cooling EK Supremacy EVO, Swiftech MCP50x, Alphacool NeXXos UT60 360, Black Ice GTX 360
Memory 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz
Video Card(s) Nvidia Titan X Tri-SLI w/ EK Blocks
Storage HyperX Predator 240GB PCI-E, Samsung 850 Pro 512GB
Display(s) Dell UltraSharp 34" Ultra-Wide (U3415W) / (Samsung 48" Curved 4k)
Case Phanteks Enthoo Pro M Acrylic Edition
Audio Device(s) Sound Blaster Z
Power Supply Thermaltake 1350watt Toughpower Modular
Mouse Logitech G502
Keyboard CODE 10 keyless MX Clears
Software Windows 10 Pro
#10
No on the 24 is where i have jaggies. Lots of them due to the stretching. My 17" on my laptop is also 1920x1200 and since the pixels are compressed more the quality, clarity, and picture is better as well as having less jaggies. Im just anal when it comes to picture quality on games im really into. So i wanted to enable AA and HDR for both screens. It helps the most on the 24 where i had more jaggies though because on the laptop i go from 60FPS to 6 :laugh:
 
Joined
Jan 25, 2009
Messages
496 (0.15/day)
Likes
42
System Name The Venerable One
Processor Intel Core i7 980x 3.33GHz
Motherboard EVGA X58 FTW3
Cooling Big Ass fan pointed at the motherboard with the side panel off FTW
Memory 12GB DDR3 1333
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 680 Superclocked X2 in SLI
Storage Samsung 840 Pro 256MB SSD/1.5TB HDD internal
Display(s) Samsung SyncMaster 2443BWX 24" 1920X1200
Case SK-503 Super Case
Audio Device(s) X-Fi Xtreme Music
Power Supply SeaSonic 1000W Platinum Rated
Software Windows 7 Home SP1 64-bit
Benchmark Scores epic
#11
I know this is thread necro but I still can't enable AA+HDR and I just changed motherboards, so most likely no one else can either that is using nVidia. nHancer doesn't work with the latest drivers. nVidia Inspector looks promising but I don't know what the settings do and I've adjusted all the ones that seem like they would do something for AA but actually don't. Can anyone suggest something? thanks
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,385 (10.17/day)
Likes
18,023
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#12
I know this is thread necro but I still can't enable AA+HDR and I just changed motherboards, so most likely no one else can either that is using nVidia. nHancer doesn't work with the latest drivers. nVidia Inspector looks promising but I don't know what the settings do and I've adjusted all the ones that seem like they would do something for AA but actually don't. Can anyone suggest something? thanks
Did you try using nHancer?
 

Black Panther

Senior Moderator™
Staff member
Joined
May 30, 2007
Messages
8,957 (2.32/day)
Likes
2,166
System Name Great White Bengal
Processor i7 930 @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD3R
Cooling Scythe Yasya
Memory 12GB (3 x 4GB DDR3 Geil Black Dragon)
Video Card(s) Zotac 670 4GB
Storage eSata Seagate 2TB -- 240GB SSD Sandisk Extreme
Display(s) 27" 2560x1440 Dell U2711
Case NZXT Switch 810 White
Audio Device(s) Onboard sound & Z5500 Speakers
Power Supply Corsair 850W Gold
Mouse Asus ROG Sica
Keyboard Motospeed
Software Windows 10
#13
According to TweakGuides
you also can't enable HDR and Antialiasing at the same time unless you have an ATI X1000 series card or a GeForce 8 series card or newer, and recent Catalyst or Forceware drivers - in both cases you must first enable HDR in the game, and then force enable Antialiasing in your graphics card's control panel for it to work.
So this method should work in your case since your card's newer than the nvidia 8xxx series.

If for some reason it doesn't, you can try this:
If you have HDR enabled, you can add antialiasing by editing Oblivion.ini manually. Just change the iMultiSample=0 in [Display] to 4 to get 4xAA.

P.S. If you're thinking of enabling both AA and HDR only by using the in-game settings.... forget it ;)
 
Joined
Jan 25, 2009
Messages
496 (0.15/day)
Likes
42
System Name The Venerable One
Processor Intel Core i7 980x 3.33GHz
Motherboard EVGA X58 FTW3
Cooling Big Ass fan pointed at the motherboard with the side panel off FTW
Memory 12GB DDR3 1333
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 680 Superclocked X2 in SLI
Storage Samsung 840 Pro 256MB SSD/1.5TB HDD internal
Display(s) Samsung SyncMaster 2443BWX 24" 1920X1200
Case SK-503 Super Case
Audio Device(s) X-Fi Xtreme Music
Power Supply SeaSonic 1000W Platinum Rated
Software Windows 7 Home SP1 64-bit
Benchmark Scores epic
#14
Did you try using nHancer?
My post states I did and it doesn't work with the latest drivers. The guy that created nHancer needs to update it to 3.0 for it to work and he can't work on because he is having personal problems I read.

According to TweakGuides

So this method should work in your case since your card's newer than the nvidia 8xxx series.
I'm using two GTX 470s, it better work. Game stays locked @ 60 FPS on my system except when the world pops up in front of me. I'm using Oblivion Stutter Remover and DistantLOD Generator too.

If for some reason it doesn't, you can try this:



P.S. If you're thinking of enabling both AA and HDR only by using the in-game settings.... forget it ;)
I presume you mean editing the ini is different than enabling that in-game. If I change to say 8 or 16, that should work as well, right? In my drivers I have up to 64xAA but dunno if Oblivion will support that.
 
Joined
Jan 25, 2009
Messages
496 (0.15/day)
Likes
42
System Name The Venerable One
Processor Intel Core i7 980x 3.33GHz
Motherboard EVGA X58 FTW3
Cooling Big Ass fan pointed at the motherboard with the side panel off FTW
Memory 12GB DDR3 1333
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 680 Superclocked X2 in SLI
Storage Samsung 840 Pro 256MB SSD/1.5TB HDD internal
Display(s) Samsung SyncMaster 2443BWX 24" 1920X1200
Case SK-503 Super Case
Audio Device(s) X-Fi Xtreme Music
Power Supply SeaSonic 1000W Platinum Rated
Software Windows 7 Home SP1 64-bit
Benchmark Scores epic
#15
Tried editing the ini, still see the same jaggies. Thank goodness my monitor res smooths some of it out or else it would like PS1. :p
 

Black Panther

Senior Moderator™
Staff member
Joined
May 30, 2007
Messages
8,957 (2.32/day)
Likes
2,166
System Name Great White Bengal
Processor i7 930 @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD3R
Cooling Scythe Yasya
Memory 12GB (3 x 4GB DDR3 Geil Black Dragon)
Video Card(s) Zotac 670 4GB
Storage eSata Seagate 2TB -- 240GB SSD Sandisk Extreme
Display(s) 27" 2560x1440 Dell U2711
Case NZXT Switch 810 White
Audio Device(s) Onboard sound & Z5500 Speakers
Power Supply Corsair 850W Gold
Mouse Asus ROG Sica
Keyboard Motospeed
Software Windows 10
#16
My post states I did and it doesn't work with the latest drivers. The guy that created nHancer needs to update it to 3.0 for it to work and he can't work on because he is having personal problems I read.

I'm using two GTX 470s, it better work. Game stays locked @ 60 FPS on my system except when the world pops up in front of me. I'm using Oblivion Stutter Remover and DistantLOD Generator too.

I presume you mean editing the ini is different than enabling that in-game. If I change to say 8 or 16, that should work as well, right? In my drivers I have up to 64xAA but dunno if Oblivion will support that.
Yes, either change the game profile through your nvidia control panel (under 'manage 3D settings) or change the ini file found in C:\Users\Windows\Documents\My Games\Oblivion
 
Joined
Jan 25, 2009
Messages
496 (0.15/day)
Likes
42
System Name The Venerable One
Processor Intel Core i7 980x 3.33GHz
Motherboard EVGA X58 FTW3
Cooling Big Ass fan pointed at the motherboard with the side panel off FTW
Memory 12GB DDR3 1333
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 680 Superclocked X2 in SLI
Storage Samsung 840 Pro 256MB SSD/1.5TB HDD internal
Display(s) Samsung SyncMaster 2443BWX 24" 1920X1200
Case SK-503 Super Case
Audio Device(s) X-Fi Xtreme Music
Power Supply SeaSonic 1000W Platinum Rated
Software Windows 7 Home SP1 64-bit
Benchmark Scores epic
#17
NCP was the first thing I tried. Would be surprised to read it working for others when it won't on my PC.
 

Black Panther

Senior Moderator™
Staff member
Joined
May 30, 2007
Messages
8,957 (2.32/day)
Likes
2,166
System Name Great White Bengal
Processor i7 930 @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD3R
Cooling Scythe Yasya
Memory 12GB (3 x 4GB DDR3 Geil Black Dragon)
Video Card(s) Zotac 670 4GB
Storage eSata Seagate 2TB -- 240GB SSD Sandisk Extreme
Display(s) 27" 2560x1440 Dell U2711
Case NZXT Switch 810 White
Audio Device(s) Onboard sound & Z5500 Speakers
Power Supply Corsair 850W Gold
Mouse Asus ROG Sica
Keyboard Motospeed
Software Windows 10
Joined
Jan 25, 2009
Messages
496 (0.15/day)
Likes
42
System Name The Venerable One
Processor Intel Core i7 980x 3.33GHz
Motherboard EVGA X58 FTW3
Cooling Big Ass fan pointed at the motherboard with the side panel off FTW
Memory 12GB DDR3 1333
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 680 Superclocked X2 in SLI
Storage Samsung 840 Pro 256MB SSD/1.5TB HDD internal
Display(s) Samsung SyncMaster 2443BWX 24" 1920X1200
Case SK-503 Super Case
Audio Device(s) X-Fi Xtreme Music
Power Supply SeaSonic 1000W Platinum Rated
Software Windows 7 Home SP1 64-bit
Benchmark Scores epic
#19
That's what I'm doing Black Panther, and it doesn't work. Either Enhance the App or Override the App.
 
Joined
Oct 13, 2007
Messages
7,693 (2.07/day)
Likes
1,772
Location
Chicago
System Name DarkStar
Processor i5 3570K 4.4Ghz
Motherboard Asrock Z77 Extreme 3
Cooling Apogee HD White/XSPC Razer blocks
Memory 8GB Samsung Green 1600
Video Card(s) 2 x GTX 670 4GB
Storage 2 x 120GB Samsung 830
Display(s) 27" QNIX
Case Enthoo Pro
Power Supply Seasonic Platinum 760
Mouse Steelseries Sensei
Keyboard Ducky Pro MX Black
Software Windows 8.1 x64
#20
Back when OB came out AA and HDR was possible but only on ATI cards as i understand it... .
Yep it was called the "Chuck patch" as it was written by some dude named Chuck I guess.
 
Joined
Jan 25, 2009
Messages
496 (0.15/day)
Likes
42
System Name The Venerable One
Processor Intel Core i7 980x 3.33GHz
Motherboard EVGA X58 FTW3
Cooling Big Ass fan pointed at the motherboard with the side panel off FTW
Memory 12GB DDR3 1333
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 680 Superclocked X2 in SLI
Storage Samsung 840 Pro 256MB SSD/1.5TB HDD internal
Display(s) Samsung SyncMaster 2443BWX 24" 1920X1200
Case SK-503 Super Case
Audio Device(s) X-Fi Xtreme Music
Power Supply SeaSonic 1000W Platinum Rated
Software Windows 7 Home SP1 64-bit
Benchmark Scores epic
#21
Was going to uninstall, driver clean, and reinstall my nVidia drivers to see if that makes a difference. When my OS was wiped out, it should have cleaned anything that needed to be cleaned from the deleted nVidia drivers also but you never know. I know it reinstalled the drivers automatically for me and it remembered my old game profiles in NCP, so it may be like Windows and thinks my system is the old one making HDR+AA unachievable. Will update.
 
Last edited:
Joined
Jan 25, 2009
Messages
496 (0.15/day)
Likes
42
System Name The Venerable One
Processor Intel Core i7 980x 3.33GHz
Motherboard EVGA X58 FTW3
Cooling Big Ass fan pointed at the motherboard with the side panel off FTW
Memory 12GB DDR3 1333
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 680 Superclocked X2 in SLI
Storage Samsung 840 Pro 256MB SSD/1.5TB HDD internal
Display(s) Samsung SyncMaster 2443BWX 24" 1920X1200
Case SK-503 Super Case
Audio Device(s) X-Fi Xtreme Music
Power Supply SeaSonic 1000W Platinum Rated
Software Windows 7 Home SP1 64-bit
Benchmark Scores epic
#22
Reinstalling drivers doesn't help. Still remembers my old games in the profiles. I know this works for others.
 

Black Panther

Senior Moderator™
Staff member
Joined
May 30, 2007
Messages
8,957 (2.32/day)
Likes
2,166
System Name Great White Bengal
Processor i7 930 @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD3R
Cooling Scythe Yasya
Memory 12GB (3 x 4GB DDR3 Geil Black Dragon)
Video Card(s) Zotac 670 4GB
Storage eSata Seagate 2TB -- 240GB SSD Sandisk Extreme
Display(s) 27" 2560x1440 Dell U2711
Case NZXT Switch 810 White
Audio Device(s) Onboard sound & Z5500 Speakers
Power Supply Corsair 850W Gold
Mouse Asus ROG Sica
Keyboard Motospeed
Software Windows 10
#23
You got me curious about this and I tried it out myself after more than a year of playing Oblivion..

I didn't touch nhancer settings at all.

Btw I tried it on the laptop (Q9450, 2GB RAM and 8800M GTX SLI resolution 1920x1200) since the laptop's Nvidia and desktop is ATI ;)

The screenshot here below is with HDR and with no AA. I made sure there was no AA in the NCP. I took screenshots of the docks because AA or lack of it shows best with all the poles and ropes and everything.

(Sorry I tried to get a nice sunny day but it appears to be winter in my game right now :p)



Now following is exactly the same screenshot also with HDR enabled in game but forcing 16x AA through NCP. The red pointers show where most of the jaggies now got smoother. The AA was giving work to my gpu's because while in the screenshot above Fraps was registering 60 fps now screenshot below now it was 45 fps.




A very wild guess -- perhaps the more modern drivers don't cater for this? I'm still using 195.62 on my laptop since the driver after that made my laptop bsod upon booting...
 
Joined
Jan 25, 2009
Messages
496 (0.15/day)
Likes
42
System Name The Venerable One
Processor Intel Core i7 980x 3.33GHz
Motherboard EVGA X58 FTW3
Cooling Big Ass fan pointed at the motherboard with the side panel off FTW
Memory 12GB DDR3 1333
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 680 Superclocked X2 in SLI
Storage Samsung 840 Pro 256MB SSD/1.5TB HDD internal
Display(s) Samsung SyncMaster 2443BWX 24" 1920X1200
Case SK-503 Super Case
Audio Device(s) X-Fi Xtreme Music
Power Supply SeaSonic 1000W Platinum Rated
Software Windows 7 Home SP1 64-bit
Benchmark Scores epic
#24
Awesome to see it does work for others without using an nHancer type program in nvidia drivers. I'll try 195.62 to see if it works with that as an experiment. Not leaving those drivers in though cuz all my games will take a FPS hit, but it is worth a try.
 
Joined
Jan 25, 2009
Messages
496 (0.15/day)
Likes
42
System Name The Venerable One
Processor Intel Core i7 980x 3.33GHz
Motherboard EVGA X58 FTW3
Cooling Big Ass fan pointed at the motherboard with the side panel off FTW
Memory 12GB DDR3 1333
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 680 Superclocked X2 in SLI
Storage Samsung 840 Pro 256MB SSD/1.5TB HDD internal
Display(s) Samsung SyncMaster 2443BWX 24" 1920X1200
Case SK-503 Super Case
Audio Device(s) X-Fi Xtreme Music
Power Supply SeaSonic 1000W Platinum Rated
Software Windows 7 Home SP1 64-bit
Benchmark Scores epic
#25
Okay, I bought this game off of Steam to eliminate the possibility of the cracked exe causing my nVidia drivers not to enable AA with HDR on and STILL no AA for me. I'm using the latest drivers. Damn I hope ES V runs better than this.