• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

one x86Program folder, two Os's

Joined
Mar 10, 2010
Messages
4,981 (1.76/day)
Likes
1,551
Location
Manchester uk
System Name Quad GT evo V
Processor FX8350 @ 4.8ghz1.525c NB2.64ghz Ht2.84ghz
Motherboard Gigabyte 990X Gaming
Cooling 360EK extreme 360Tt rad all push/pull, cpu,NB/Vrm blocks all EK
Memory Corsair vengeance 32Gb @1333 cas9
Video Card(s) Rx vega 64 waterblockedEK + Rx580 waterblockedEK
Storage samsung 840(250), WD 1Tb+2Tb +3Tbgrn 1tb hybrid
Display(s) Samsung uea28"850R 4k freesync, samsung 40" 1080p
Case Custom(modded) thermaltake Kandalf
Audio Device(s) Xfi creative 7.1 on board ,Yamaha dts av setup
Power Supply corsair 1000Rmx
Mouse CM optane
Keyboard CM optane
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores 15.69K best overall sandra so far
#1
Can you use the same software off one, seperate, visible to both windows operateing sytems, drive.

I want to try a partitioned boot selectable win8 preview on one drive ,win 7 on ssd and all program in a third drive but both essentially running the same benches etc though id be happy re installin each again to the same place for win8, or would an easy file transfer from the win7 os work on 8?? ,tips ideas
 
Joined
Oct 29, 2009
Messages
2,516 (0.85/day)
Likes
757
System Name Nightblade / Dell Latitude / Wife's Rig
Processor Core i5 4690K / i7 2720QM / FX-6100
Motherboard Nightblade ITX z97 / Dell 032T9K QM67 / Gigabyte GA-970A-DS3 Rev3
Cooling tower style cooler, plus one 120mm fan / stock blower / CNPS7000V
Memory Patriot Viper 2x8gb DDR3 2400 / Micron 2x4GB DDR3 / 2x4GB 2x2GB DDR3 1333
Video Card(s) MSI Gaming GTX 970 4GB / NVS 4200M 512MB / nVidia GTX 460 1GB
Storage 120GB ForceGT SSD (OS), 2TB WD Black, 250GB Seagate 2.5in / 320GB WD Blue /240GB SSD M500
Display(s) ASUS ROG SWIFT 1440P / Dell 14in @ 1600x900 / Vizio 1080p TV
Case MSI Nightblade Z97 / Dell Latitude / Corsair Full Tower
Audio Device(s) Realtek ALC1150, Microsoft Lifechat 3000 / Intel / ALC887
Power Supply Gold rated 600W / Battery with 95w brick / Antec EA-650 Green
Mouse MadCatz RAT5
Keyboard G510
Software Windows 10 Pro x64 on all
#2
you might be able to copy the reg. keys over. not 100% sure on that though.
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
2,628 (0.81/day)
Likes
521
Location
Brisbane, Australia
System Name MRCOMP!
Processor Amd 1090T @ 4200 mhz
Motherboard Gigabyte 890FX UD5
Cooling CNPS Extreme
Memory 32GB OCZ Reapers 1600mhz 6-8-6-24 1.65v
Video Card(s) GTX560 TI 26% overclock
Storage 60GB OCZ vertex 3, 2x1TB Raid 0 2x 640GB Raid 0
Display(s) 30" LG lcd
Case No Case... just sitting on cardboard :D
Audio Device(s) Nvida HDMI - Sony MU TE KE 7.2 1695Rms
Power Supply Silverstone 700watts.
#3
shouldnt be any issues, reenter the reg keys if the program asks you to. simple stuff.
 

DanTheBanjoman

Señor Moderator
Joined
May 20, 2004
Messages
10,488 (2.12/day)
Likes
1,331
#4
Registry and profiles are the problem in some cases. Many programs work without them though. Nearly all games as well. Using portable apps can be a solution as well.
I use a network disk to install games and have one with portable apps. I can run nearly everything from any computer without any issues.
 
Joined
Aug 5, 2008
Messages
497 (0.15/day)
Likes
117
Location
Hampshire, UK
System Name If you name your systems, get a girlfriend...
Processor i7 4770k
Motherboard Asus Maximus VI Formula
Cooling Custom waterloop around Black Ice GTX 360
Memory 16GB DDR3
Video Card(s) R9 290
Storage Samsung 850 Pro 1TB
Case HAF 932
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair HX750
Software Windows 10 x64
#5
Your programs may complain...
There's more (unfortunately) to the installed program than just the files in "Program Files".
There are registry keys, app data (in user folder).
This may not work.

If you still want to try, consider using NTFS Junctions or Hardlinks.
Essentially, you can move any folder anywhere, and then create a hardlink in a place it was before, pointing to the new location.
All applications and OS will be "fooled" and still able to access it from location it expects, even it's really on different hard drive.

This nice tool makes creating links easy:
http://schinagl.priv.at/nt/hardlinkshellext/hardlinkshellext.html
 
Joined
Sep 1, 2010
Messages
5,897 (2.22/day)
Likes
6,557
#6
Why would anyone want this anyway? :confused: That would mess all things up. Not to mention that some programs might require .net, vc++ or directx libraries or needed to install some files into system directory.
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
2,628 (0.81/day)
Likes
521
Location
Brisbane, Australia
System Name MRCOMP!
Processor Amd 1090T @ 4200 mhz
Motherboard Gigabyte 890FX UD5
Cooling CNPS Extreme
Memory 32GB OCZ Reapers 1600mhz 6-8-6-24 1.65v
Video Card(s) GTX560 TI 26% overclock
Storage 60GB OCZ vertex 3, 2x1TB Raid 0 2x 640GB Raid 0
Display(s) 30" LG lcd
Case No Case... just sitting on cardboard :D
Audio Device(s) Nvida HDMI - Sony MU TE KE 7.2 1695Rms
Power Supply Silverstone 700watts.
#7
Why would anyone want this anyway? :confused: That would mess all things up. Not to mention that some programs might require .net, vc++ or directx libraries or needed to install some files into system directory.
mess what up exacly?


if the program needs a file it will ask for it.... so install that file and be on your way... why would you bother installing the same program twice? seems like a waste of space to me.
 
Joined
Mar 10, 2010
Messages
4,981 (1.76/day)
Likes
1,551
Location
Manchester uk
System Name Quad GT evo V
Processor FX8350 @ 4.8ghz1.525c NB2.64ghz Ht2.84ghz
Motherboard Gigabyte 990X Gaming
Cooling 360EK extreme 360Tt rad all push/pull, cpu,NB/Vrm blocks all EK
Memory Corsair vengeance 32Gb @1333 cas9
Video Card(s) Rx vega 64 waterblockedEK + Rx580 waterblockedEK
Storage samsung 840(250), WD 1Tb+2Tb +3Tbgrn 1tb hybrid
Display(s) Samsung uea28"850R 4k freesync, samsung 40" 1080p
Case Custom(modded) thermaltake Kandalf
Audio Device(s) Xfi creative 7.1 on board ,Yamaha dts av setup
Power Supply corsair 1000Rmx
Mouse CM optane
Keyboard CM optane
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores 15.69K best overall sandra so far
#8
Why would anyone want this anyway? :confused: That would mess all things up. Not to mention that some programs might require .net, vc++ or directx libraries or needed to install some files into system directory.
As stated in op .i want to run bench soft on win8 but dont want to have two copies of each bench on the same drive.
Thanks all. Ill give it a go
 
Joined
Sep 1, 2010
Messages
5,897 (2.22/day)
Likes
6,557
#9
mess what up exacly?
if the program needs a file it will ask for it.... so install that file and be on your way... why would you bother installing the same program twice? seems like a waste of space to me.
um really? didn't know that programs had integrated ai.

i want to run bench soft on win8 but dont want to have two copies of each bench on the same drive.
if you don't want to have two copies then just run that program from live cd or dvd or usb, it'll be faster and more effective. Plus no orphan files/folders
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
2,628 (0.81/day)
Likes
521
Location
Brisbane, Australia
System Name MRCOMP!
Processor Amd 1090T @ 4200 mhz
Motherboard Gigabyte 890FX UD5
Cooling CNPS Extreme
Memory 32GB OCZ Reapers 1600mhz 6-8-6-24 1.65v
Video Card(s) GTX560 TI 26% overclock
Storage 60GB OCZ vertex 3, 2x1TB Raid 0 2x 640GB Raid 0
Display(s) 30" LG lcd
Case No Case... just sitting on cardboard :D
Audio Device(s) Nvida HDMI - Sony MU TE KE 7.2 1695Rms
Power Supply Silverstone 700watts.
#10
um really? didn't know that programs had integrated ai.

if you don't want to have two copies then just run that program from live cd or dvd or usb, it'll be faster and more effective. Plus no orphan files/folders
:S




you have never tried to open a program apon witch you are missing a file... then it asks you for this file?


what has AI got to do with it. :pimp:





why are you trying to offer advice on something you clearly have never done or dont understand?
 
Joined
Sep 1, 2010
Messages
5,897 (2.22/day)
Likes
6,557
#11
you have never tried to open a program apon witch you are missing a file... then it asks you for this file?
why are you trying to offer advice on something you clearly have never done or dont understand?
and that happens anytime when you delete a file from a program folder?! :rolleyes:
TBH I don't give a crap for what you think.