• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

overclocking 5870 reference and non reference with voltage control

Joined
Nov 27, 2007
Messages
2,228 (0.61/day)
Likes
374
System Name HOMECOMPUTER
Processor Intel I7-4790k @ 4.8Ghz 1.30v
Motherboard Gigabyte z97 gaming 7
Cooling ek supremacy evo full nickle, xspc megarad
Memory 16GB Corsair ddr3 2400
Video Card(s) Sapphire r9 Fury Tri-x @ 1200/500
Storage 2x samsung 840 evo in raid 0
Display(s) LG 35", LG 27"
Case Thermaltake Core x5
Audio Device(s) Asus xonar dsx pcie
Power Supply Corsair 1000watt
Mouse Zowie FK1+
Keyboard Corsair Strafe rgb silent
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores i'm working on that
#1
so i know that the sapphire trixx v3.... will let me control the voltages on both my reference and non reference card(thanx to xfx rma they aren't both reference anymore). Sapphire trixx however freezes my computer if i run it with crossfire. Are there any alternatives to this.. the non reference card does 980/1300 and my reference card does 1000/1300 both at 1.299v i'd like to get them there but without a tool that works i can't overclock much at all 900/1300 is what i'm at?
 

cadaveca

My name is Dave
Joined
Apr 10, 2006
Messages
16,546 (3.88/day)
Likes
10,908
Location
Parkland County, Alberta
System Name Gamer
Processor Intel i7-6700K (ES)
Motherboard MSI Aegis TI
Cooling Custom Dragon Cooler
Memory 16 GB Kingston HyperX 2133 MHz C13
Video Card(s) 2x MSI GAMING GTX 980
Storage 2x Intel 600P
Display(s) Dell 3008WFP
Case MSI Aegis Ti
Mouse MSI Interceptor DS B1
Keyboard MSI DS4200 GAMING Keyboard
Software Windows 10 Home
#2
flash bios with higher volts(assuming cards support VID changes) and unlock CCC maximums in BIOS, clock cards with CCC, call it done.
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,877 (0.78/day)
Likes
878
Location
Mainland Britain
System Name H2o Box
Processor Intel(R) Core(TM) i7 4820k @ 4.40 GHz
Motherboard MSI X79A-G43 Plus (MS-7760) v3
Cooling CPU EK Block and 360RAD H2o
Memory Gskill RipjawsZ 16Gb 9-10-9-28 3T @ 2021Mhz
Video Card(s) Zotac GTX 1080ti AMP EXTREME, EVGA GTX 980ti FTW
Storage HyperX Fury 120GB & Savage 480GB SSD, Seagate 250GB,250GB 7200rpm Kingston 64GB SSD
Display(s) Panasonic GT30 46'' 1080p 3D HDTV [Custom Resolution 3200*1800]
Case Corsair O-800D
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Be Quiet! [Dark Power Pro 11] 1200W CM replaced [7-4-2017]
Mouse Asus ROG
Keyboard Microsoft Digital Media 1.0A
Software Win 10 Pro 64Bit v 1703 / OS[build 15063.13]
#3
Hi

could give MSI Afterburner a try

atb (all the best)

Law-II
 

Pestilence

New Member
Joined
Apr 5, 2011
Messages
587 (0.24/day)
Likes
66
#4
When I had 5870s in x I had to mod the bios figures with the overclock ratios I wanted
 
Joined
Mar 4, 2005
Messages
3,099 (0.66/day)
Likes
812
System Name TheReactor
Processor i7 6700k @ 4.95ghz - delid
Motherboard ASUS Maximus VIII Genie z170
Cooling EK EVO NIckle/Pump, 2xBlackIce GTX 240's
Memory 32GB G.Skill 3200Mhz Cas 14
Video Card(s) MSI GTX 980ti Gaming 6G
Storage Samsung 960 EVO 500GB
Display(s) HP ZR30W - 2560X1600
Case Corsiar 550
Audio Device(s) on board
Power Supply Antec Quattro 1000W
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair Gaming k70
Software Windows 10 Pro 64bit
#5
I use msi afterburner on mine. both running 1000/1300 at 1.3v
 
Joined
Nov 27, 2007
Messages
2,228 (0.61/day)
Likes
374
System Name HOMECOMPUTER
Processor Intel I7-4790k @ 4.8Ghz 1.30v
Motherboard Gigabyte z97 gaming 7
Cooling ek supremacy evo full nickle, xspc megarad
Memory 16GB Corsair ddr3 2400
Video Card(s) Sapphire r9 Fury Tri-x @ 1200/500
Storage 2x samsung 840 evo in raid 0
Display(s) LG 35", LG 27"
Case Thermaltake Core x5
Audio Device(s) Asus xonar dsx pcie
Power Supply Corsair 1000watt
Mouse Zowie FK1+
Keyboard Corsair Strafe rgb silent
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores i'm working on that
#6
is there anyway to tell if the card supports voltage tuning via bios, it's a non reference xfx 5870?? i know that trixx will change it.. it doesn't show anywhere i can check without a voltmeter but i hit 1000 and without the voltage tune i get like 900.. so something must be working