• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

P104-100 Flash Bios

emanuelerotolo79

New Member
Joined
Apr 28, 2021
Messages
10 (0.56/day)
Ciao cari amici.
Ho provato a flashare il bios del mio asus mining p104 4gb con il file caricato su tpu, ma non funziona.
Qualcuno ha avuto lo stesso problema con la stessa carta?
Qualcuno potrebbe aiutarmi a sbloccare questa carta da 4 a 8 GB?
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
11,951 (4.98/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
Google translate please.
 

emanuelerotolo79

New Member
Joined
Apr 28, 2021
Messages
10 (0.56/day)
Hello dear friends.
I tried flashing the bios of my asus mining p104 4gb with the file uploaded to tpu, but it doesn't work.
Has anyone had the same problem with the same card?
Could anyone help me unlock this 4 to 8GB card?
 
Joined
Mar 28, 2018
Messages
1,022 (0.89/day)
Location
Arizona
System Name Space Heater MKIII
Processor AMD Ryzen 5 2600X
Motherboard ASUS TUF Gaming X570-PLUS WiFi
Cooling Cryorig R1 Ultimate, 5x Cryorig XF140 fans
Memory 2x16GB Team T-Force Dark Z DDR4-3600 C18 1.35V (running 3200MHz C16)
Video Card(s) GeForce GTX 1070 Gigabyte G1 Gaming
Storage 500GB Samsung 970 EVO, 2x1TB Crucial MX500 (striped array), 2TB Seagate Barracuda
Display(s) Monoprice 35" 3440x1440p 100Hz
Case Phanteks Enthoo Pro M
Audio Device(s) Klipsch ProMedia 2.1
Power Supply EVGA 750 B3, CyberPower CST135XLU
Mouse Logitech MX Master
Keyboard Logitech G610 Orion Brown
Software Windows 10 Pro
Hello dear friends.
I tried flashing the bios of my asus mining p104 4gb with the file uploaded to tpu, but it doesn't work.
Has anyone had the same problem with the same card?
Could anyone help me unlock this 4 to 8GB card?
The extra memory would need to be physically present on the card. You can't just download an extra 4GB of VRAM to the card.
 

emanuelerotolo79

New Member
Joined
Apr 28, 2021
Messages
10 (0.56/day)
Hi Sam,
Are you sure? I know that this card come from the factory with 8gb ram but only 4 are aviable and the other 4 are locked by bios. If you have other information, please could you share?
 
Joined
Mar 28, 2018
Messages
1,022 (0.89/day)
Location
Arizona
System Name Space Heater MKIII
Processor AMD Ryzen 5 2600X
Motherboard ASUS TUF Gaming X570-PLUS WiFi
Cooling Cryorig R1 Ultimate, 5x Cryorig XF140 fans
Memory 2x16GB Team T-Force Dark Z DDR4-3600 C18 1.35V (running 3200MHz C16)
Video Card(s) GeForce GTX 1070 Gigabyte G1 Gaming
Storage 500GB Samsung 970 EVO, 2x1TB Crucial MX500 (striped array), 2TB Seagate Barracuda
Display(s) Monoprice 35" 3440x1440p 100Hz
Case Phanteks Enthoo Pro M
Audio Device(s) Klipsch ProMedia 2.1
Power Supply EVGA 750 B3, CyberPower CST135XLU
Mouse Logitech MX Master
Keyboard Logitech G610 Orion Brown
Software Windows 10 Pro
Hi Sam,
Are you sure? I know that this card come from the factory with 8gb ram but only 4 are aviable and the other 4 are locked by bios. If you have other information, please could you share?
The best way to tell would be to take the cooler off to look at the memory chips just to be sure. You don't want to flash an 8GB BIOS onto a card without that much memory.
 

emanuelerotolo79

New Member
Joined
Apr 28, 2021
Messages
10 (0.56/day)
Thank you for your reply :). I’m absolutely sure the card has 8gb but only 4 aviable. I just would need to find the right bios to apply. I’m disperately looking for someone who solved the same problem.. due to YouTube is full of video describing this card mining 38mh/s or more, that means the cards were using 8 gb
 
Joined
Nov 20, 2013
Messages
4,817 (1.76/day)
Location
Kiev, Ukraine
System Name WS#1337
Processor Ryzen 7 3800X
Motherboard Gigabyte x470 AORUS Ultra Gamin
Cooling Stock HSF
Memory 2x8GB Team T-Force Vulkan DDR4-3000
Video Card(s) MSI RTX 2060 Super Armor OC
Storage Adata SX8200 Pro 1TB
Display(s) Samsung U24E590D (4K/UHD)
Case Chieftec AL-01B-OP
Audio Device(s) ALC1220
Power Supply SeaSonic SSR-550FX (80+ GOLD)
Mouse Logitech G603
Keyboard Zalman K500 modded (Gateron brown)
Software Windows 10, Ubuntu 20.04 LTS
The issue is that not all cards can be unlocked. I had nearly 100% success rate with Palit and Gigabyte P104-100, but ASUS and Zotac can be real pain in the ass.
What's interesting, is that Zotac did work, but the hashrate stayed at 25MH/s with very low memory controller usage (basically vBIOS crossflash did not do anything at all).
Which card do you have, and which BIOS did you try?
 

emanuelerotolo79

New Member
Joined
Apr 28, 2021
Messages
10 (0.56/day)
Hi Silentbogo,

Thank you for your answer.

I have a Asus mining 104-100 4gb. I just used the vBios posted here in TPU. I confirm you that the physical memory is 8gb but is locked by bios.
Please help me . Are five days I’m not speaking to find a solution
 
Joined
Nov 20, 2013
Messages
4,817 (1.76/day)
Location
Kiev, Ukraine
System Name WS#1337
Processor Ryzen 7 3800X
Motherboard Gigabyte x470 AORUS Ultra Gamin
Cooling Stock HSF
Memory 2x8GB Team T-Force Vulkan DDR4-3000
Video Card(s) MSI RTX 2060 Super Armor OC
Storage Adata SX8200 Pro 1TB
Display(s) Samsung U24E590D (4K/UHD)
Case Chieftec AL-01B-OP
Audio Device(s) ALC1220
Power Supply SeaSonic SSR-550FX (80+ GOLD)
Mouse Logitech G603
Keyboard Zalman K500 modded (Gateron brown)
Software Windows 10, Ubuntu 20.04 LTS

emanuelerotolo79

New Member
Joined
Apr 28, 2021
Messages
10 (0.56/day)
Unfortunately I have already tried it..
I will offer one pizza if someone will find out the solution

If you check YouTube, you will see a lot of video about this card, but already unlocked
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
11,951 (4.98/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
Have you tried the Asus GTX 1080 Founders Edition Bios?
That is as close to a reference Bios as you can get.

 

emanuelerotolo79

New Member
Joined
Apr 28, 2021
Messages
10 (0.56/day)
Hi dear,
I tried for almost one week everyday.
The problem is that the bios posted here in a TPU does not working properly. Has someone had my same problem with the same Asus p104-100? I m disposal to pay something if someone could help me with a solution. Please let me know how could I do
 
Joined
Mar 21, 2021
Messages
282 (5.04/day)
System Name HP Compaq 8000 Elite CMT
Processor Intel Core 2 Quad Q9550
Motherboard Hewlett-Packard 3647h
Memory 16GB DDR3
Video Card(s) NVIDIA GeForce GT 1030 GDDR5 (fan-less)
Storage 2TB Seagate Firecuda 3.5"
Display(s) Dell P2416D (2560 x 1440)
Power Supply 12V HP proprietary
Software Windows 10 Pro 64-bit
Joined
Nov 20, 2013
Messages
4,817 (1.76/day)
Location
Kiev, Ukraine
System Name WS#1337
Processor Ryzen 7 3800X
Motherboard Gigabyte x470 AORUS Ultra Gamin
Cooling Stock HSF
Memory 2x8GB Team T-Force Vulkan DDR4-3000
Video Card(s) MSI RTX 2060 Super Armor OC
Storage Adata SX8200 Pro 1TB
Display(s) Samsung U24E590D (4K/UHD)
Case Chieftec AL-01B-OP
Audio Device(s) ALC1220
Power Supply SeaSonic SSR-550FX (80+ GOLD)
Mouse Logitech G603
Keyboard Zalman K500 modded (Gateron brown)
Software Windows 10, Ubuntu 20.04 LTS
The problem is that the bios posted here in a TPU does not working properly. Has someone had my same problem with the same Asus p104-100?
As I said before, some ASUS cards can't be flashed, period. That's why that BIOS doesn't work with your GPU.
 

emanuelerotolo79

New Member
Joined
Apr 28, 2021
Messages
10 (0.56/day)
H dear. I read that I could solve the problem using a programmator CH341a. Do someone knows This item? Do you think it could be the solution?
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
11,951 (4.98/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
I don't have experience with a programmer or flashing, but I hope a solution is found as I have one of these GPUs that I would like to enable all 8GB on.
 
Joined
Nov 20, 2013
Messages
4,817 (1.76/day)
Location
Kiev, Ukraine
System Name WS#1337
Processor Ryzen 7 3800X
Motherboard Gigabyte x470 AORUS Ultra Gamin
Cooling Stock HSF
Memory 2x8GB Team T-Force Vulkan DDR4-3000
Video Card(s) MSI RTX 2060 Super Armor OC
Storage Adata SX8200 Pro 1TB
Display(s) Samsung U24E590D (4K/UHD)
Case Chieftec AL-01B-OP
Audio Device(s) ALC1220
Power Supply SeaSonic SSR-550FX (80+ GOLD)
Mouse Logitech G603
Keyboard Zalman K500 modded (Gateron brown)
Software Windows 10, Ubuntu 20.04 LTS
H dear. I read that I could solve the problem using a programmator CH341a. Do someone knows This item? Do you think it could be the solution?
No. Just no. :banghead:
First of all, you are not listening, so this time I'll put it in bold and colorful letters: FLASHING 8GB DOES NOT WORK ON ALL P104-100 CARDS, ESPECIALLY[!!!] ASUS
Second of all, you will likely kill it with CH341a programmer. It's garbage, it does not support 1.8V TTL, and in some shitty revisions(like it could get any worse) it only has 5V TTL on data lines and not a whiff of protection (read - kills or corrupts low-voltage SPI flash).
Either use it as is, or sell and buy another one (preferably Palit or Gigabyte). Until then - don't bother and stop pursuing dead-end solutions.
 
Joined
Mar 21, 2021
Messages
282 (5.04/day)
System Name HP Compaq 8000 Elite CMT
Processor Intel Core 2 Quad Q9550
Motherboard Hewlett-Packard 3647h
Memory 16GB DDR3
Video Card(s) NVIDIA GeForce GT 1030 GDDR5 (fan-less)
Storage 2TB Seagate Firecuda 3.5"
Display(s) Dell P2416D (2560 x 1440)
Power Supply 12V HP proprietary
Software Windows 10 Pro 64-bit
I have a similar issue with the ASUS GeForce GT 520

NVIDIA GeForce GT 520 Specs | TechPowerUp GPU Database
"Unlike the fully unlocked GeForce GT 520 OEM, which uses the same GPU but has all 96 shaders enabled, NVIDIA has disabled some shading units on the GeForce GT 520 to reach the product's target shader count."

and always wondered how to enable all 96 shaders
 

Attachments

  • ASUS GeForce GT 520.jpg
    ASUS GeForce GT 520.jpg
    20.6 KB · Views: 3

emanuelerotolo79

New Member
Joined
Apr 28, 2021
Messages
10 (0.56/day)
Hi dear everybody
do someone knows if the card: Asus Nvidia 1030 -2gb is profitable? Do someone knows it hasrate?
 
Top