• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

p33 bios flashed now pc won't restart. 680i sli

Joined
Mar 7, 2007
Messages
3,788 (0.95/day)
Likes
671
Location
Pompano beach, Florida
System Name HAL
Processor Core i7 4770k @ 4.6 ghz.
Motherboard Asus Maximus VII Hero
Cooling H80i Closed loop liquid cooling.
Memory 4x 4 (16) GB Corsair Vengeance ddr3 2133 @ 2200
Video Card(s) GTX 1080 FTW
Storage 256 GB Ocz V4 SSD "Thank you Kreij (Dean)" + 2x 1TB drives.
Display(s) 50" Samsung, UHD, 4k, 60hz.
Case Corsair Carbide MId tower
Audio Device(s) LG system through optical 5.1
Power Supply CORSAIR Enthusiast Series TX850M
Software Microsoft Windows 10 x64
Benchmark Scores Haven (3720), Cinebench (932)
#1
ok.. so this is the newest bios for this mobo..
I hope.. because i flashed..lol..

I flashed my bios with this..
now my pc doesn't want to restart..
I have to manually power down..

Can someone please explain to me why my pc will shut down but will not restart now?
I had all usb devices unplugged before I flashed.
right after I flashed when i hit f1 to restart.
I took out the floppy..
then told it to restart.
then it went into restart mode.
monitor turned off..
system was still on and buzzing..
but it just hung there..
Black screen winding away..

so I had to manually power down, by holding in the power button.

would it matter if i forgot to load defaults immediately after flashing and had rebooted the system to desktop several times before i did so?
I reset all my bios settings for overclocking and enabling overclocking.
then i started the system..
i forgot to load defaults at first..

when i realized I had forgot..
I reset the jumper on the mobo and loaded defaults, then reset all my settings again..
but my pc will still not restart like normal.
just hangs there..
any idea how to fix this?
would be very appreciated..

still didnt fix both my ethernet dieing or my usb starting to become corrupt..
my mic is still making weird noises and I have to disable it in device manager and reenable it..
then hope for the best until it works..
lets not forget about the two memory slots that just don't work anymore..lol..
I swear I have never in my life had so many problems with a mobo..
Least evga offers limited lifetime warranty..
will still rma it..
 

fullinfusion

Vanguard Beta Tester
Joined
Jan 11, 2008
Messages
9,652 (2.63/day)
Likes
3,438
Processor I7-7700K
Motherboard Asus Z270 Maximus IX Code
Cooling Custom water plus another cooler
Memory Corsair Vengeance LED Red 4x8GB 32GB 3200MHz kit
Video Card(s) 2 x MSI RX Vega 56 and a single MSI RX Vega 64 in test rig
Storage 960 EVO/960 Pro M.2 nvme 250/1TB, Samsumg 850 evo 256/ WD 1TB blue
Display(s) Nexius 32" freesync 2 HDR
Case Corsair Obsidion 650D/ cardboard box
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA Supernova G2 1300W
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard G15
Software Windows 10 Home
#2
By chance, can you pop in the motherboard's driver cd?
If its like the asus mobo it starts to re-flash the bad bios flash.
I lucked out a few weeks ago when i had the flash go bad.
Also before you flash do a factory reset of the bios.... you never flash the bios when any settings are changed.
 
Joined
Mar 7, 2007
Messages
3,788 (0.95/day)
Likes
671
Location
Pompano beach, Florida
System Name HAL
Processor Core i7 4770k @ 4.6 ghz.
Motherboard Asus Maximus VII Hero
Cooling H80i Closed loop liquid cooling.
Memory 4x 4 (16) GB Corsair Vengeance ddr3 2133 @ 2200
Video Card(s) GTX 1080 FTW
Storage 256 GB Ocz V4 SSD "Thank you Kreij (Dean)" + 2x 1TB drives.
Display(s) 50" Samsung, UHD, 4k, 60hz.
Case Corsair Carbide MId tower
Audio Device(s) LG system through optical 5.1
Power Supply CORSAIR Enthusiast Series TX850M
Software Microsoft Windows 10 x64
Benchmark Scores Haven (3720), Cinebench (932)
#3
yea sure I could..
but i don't recall it ever flashing my bios.

maybe I'll just try to redo it..
or rma this piece of crap mobo.

EDIT: new mobo on the way..
door matting this thing..
 
Last edited: