• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

PC not booting from CD. Help Please:(

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#26
What about booting from the os cd and when it asks for the key, type in the key from office? You said office has the key right?
Yes, Office has the CD key.
 

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#27
yea, just do what you would normally do when u install the OS and see if u run into any trouble just to make certain. once you get to the CD key part shut it off. I suspect it will work fine.

Thanks a lot, it booted from CD fine with the Home Edition CD.:toast::)


Why doesn't Office boot? what makes it different?
 

KBD

New Member
Joined
Feb 23, 2007
Messages
2,477 (0.63/day)
Likes
275
Location
The Rotten Big Apple
Processor Intel e8600 @ 4.9 Ghz
Motherboard DFI Lanparty DK X48-T2RSB Plus
Cooling Water
Memory 2GB (2 x 1GB) of Buffalo Firestix DDR2-1066
Video Card(s) MSI Radeon HD 4870 1GB OC (820/950) & tweaking
Storage 2x 74GB Velociraptors in RAID 0; 320 GB Barracuda 7200.10
Display(s) 22" Mitsubishi Diamond Pro 2070SB
Case Silverstone TJ09-BW
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Profesional
Power Supply Ultra X3 800W
Software Windows XP Pro w/ SP3
#28
Thanks a lot, it booted from CD fine with the Home Edition CD.:toast::)


Why doesn't Office boot? what makes it different?
i think because its not bootable, its not made for that. that would be my guess.

now you need an OS, feel like trying Vista out?
 

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#29
i think because its not bootable, its not made for that. that would be my guess.

now you need an OS, feel like trying Vista out?

Ya, i was thinking about waiting for SP2, I am not sure how good Vista is with games tho.
 

KBD

New Member
Joined
Feb 23, 2007
Messages
2,477 (0.63/day)
Likes
275
Location
The Rotten Big Apple
Processor Intel e8600 @ 4.9 Ghz
Motherboard DFI Lanparty DK X48-T2RSB Plus
Cooling Water
Memory 2GB (2 x 1GB) of Buffalo Firestix DDR2-1066
Video Card(s) MSI Radeon HD 4870 1GB OC (820/950) & tweaking
Storage 2x 74GB Velociraptors in RAID 0; 320 GB Barracuda 7200.10
Display(s) 22" Mitsubishi Diamond Pro 2070SB
Case Silverstone TJ09-BW
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Profesional
Power Supply Ultra X3 800W
Software Windows XP Pro w/ SP3
#30
Ya, i was thinking about waiting for SP2, I am not sure how good Vista is with games tho.
i honestly dont know because i'm still on XP. But SP2 should be out soon and plenty of folks here are happy with Vista. I'm sure they will be able to help you out if u have trouble. I'm just saying that it doesnt make sense to buy XP at this point, if i was buying now id get Vista.
 

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#31
Good point.
 

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#32
I am hearing that Office XP is not an OS, its actually just a bunch of desktop apps(word, power point) bundled together.
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,272 (4.28/day)
Likes
6,079
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#33
I am hearing that Office XP is not an OS, its actually just a bunch of desktop apps(word, power point) bundled together.
it is

if you lost your XP key it can be found in the i 386 folder if you browse the CD on another rig.
 

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#34
it is

if you lost your XP key it can be found in the i 386 folder if you browse the CD on another rig.
Ya, i did that, and it says its invalid when i type it in.
 

KBD

New Member
Joined
Feb 23, 2007
Messages
2,477 (0.63/day)
Likes
275
Location
The Rotten Big Apple
Processor Intel e8600 @ 4.9 Ghz
Motherboard DFI Lanparty DK X48-T2RSB Plus
Cooling Water
Memory 2GB (2 x 1GB) of Buffalo Firestix DDR2-1066
Video Card(s) MSI Radeon HD 4870 1GB OC (820/950) & tweaking
Storage 2x 74GB Velociraptors in RAID 0; 320 GB Barracuda 7200.10
Display(s) 22" Mitsubishi Diamond Pro 2070SB
Case Silverstone TJ09-BW
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Profesional
Power Supply Ultra X3 800W
Software Windows XP Pro w/ SP3
#35
Ya, i did that, and it says its invalid when i type it in.
i dont get it, how can you get your key in 386 folder if you were trying to reinstall, everything should be wiped by a preinstall format????
 

CDdude55

Crazy 4 TPU!!!
Joined
Jul 12, 2007
Messages
8,178 (2.15/day)
Likes
1,269
Location
Virginia
System Name CDdude's Rig!
Processor AMD Athlon II X4 620
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD3
Cooling Corsair H70
Memory 8GB Corsair Vengence @1600mhz
Video Card(s) XFX HD 6970 2GB
Storage OCZ Agility 3 60GB SSD/WD Velociraptor 300GB
Display(s) ASUS VH232H 23" 1920x1080
Case Cooler Master CM690 (w/ side window)
Audio Device(s) Onboard (It sounds fine)
Power Supply Corsair 850TX
Software Windows 7 Home Premium 64bit SP1
#36
i dont get it, how can you get your key in 386 folder if you were trying to reinstall, everything should be wiped by a preinstall format????
You put the CD in another system that has an OS installed on it.

And go to the folder to see your key, but its doesn't work for me tho.
 

KBD

New Member
Joined
Feb 23, 2007
Messages
2,477 (0.63/day)
Likes
275
Location
The Rotten Big Apple
Processor Intel e8600 @ 4.9 Ghz
Motherboard DFI Lanparty DK X48-T2RSB Plus
Cooling Water
Memory 2GB (2 x 1GB) of Buffalo Firestix DDR2-1066
Video Card(s) MSI Radeon HD 4870 1GB OC (820/950) & tweaking
Storage 2x 74GB Velociraptors in RAID 0; 320 GB Barracuda 7200.10
Display(s) 22" Mitsubishi Diamond Pro 2070SB
Case Silverstone TJ09-BW
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Profesional
Power Supply Ultra X3 800W
Software Windows XP Pro w/ SP3
#37
You put the CD in another system that has an OS installed on it.

And go to the folder to see your key, but its doesn't work for me tho.
i see what u saying, i didnt account for another PC, lol

damn, though, it should've worked, as long as both machines had XP Home, of course.
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,272 (4.28/day)
Likes
6,079
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#38
Ya, i did that, and it says its invalid when i type it in.
make sure its absolutely written right i have a bad habit on ym vista key to type P before t and i type Z as 2 ans "0" as "o" best bet is to copy and print it in notepad