• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

PC starts and runs, display only in standby mode

Joined
Jan 28, 2006
Messages
95 (0.02/day)
Likes
3
Location
Slovakia, KE
Processor AMD Athlon64 3200+ (2500MHz 1.4V)
Motherboard ASUS A8N-E rev. 2.00
Cooling Arctic Cooling Freezer64 Pro, , Thermalright hr-05 SLI
Memory 2x1024MB (PQI+GoodRAM) 418MHz
Video Card(s) ASUS EAH3650 256MB GDDR3 725/1600
Storage Seagate 120GB SATA ST3120827AS
Display(s) 19" Samsung 940BW
Case Euroce ML5410
Audio Device(s) integrated in nForce4Ultra
Power Supply SeaSonic S-12 380W
#1
PC starts and runs, display only in standby mode-beep code recognized

hi guys
I would like to ask wheather somebody had ever the same problem as me with PC
my configuration is
MoBo: ASUS A8N-E (rev2.00, bios 1013, 1006 and other- same problem) chipset cooled by Zalman NB47J + 120mm fan blowing onto Zalman
RAM: 2x256MB GoodRAM PC3200 (2-3-2-6 1T also 2.5-4-4-8 2T, same problem)
CPU: AMD Athlon 64 3200+ (default 2000MHz, 2500MHz-same problem) cooled by AC Freezer64 pro
VGA: Sapphire x700 128MB/128bit PCI-e (400/500 also 475/630-same problem) cooled by Zalman VF700 AlCu
tested also with S3 2MB 765 - same problem
HDD Seagate 120GB SATA1 (ST3120827AS)
Case Eurocase ML 5410
PSU Eurocase 400W (+3,3V 30A, +5V 32A, -5V 0,3A, +12V 16A, -12V 0,8A, +5VSB 2A)
Sea Sonic S12-380 (SS-380HT Active PFC) is ordered and I am waiting

and now the problem
I was changing stock cooler on my VGA, then I put VGA into pci-e x16 slot, pc started but no screen on display (it was black and LED was orange, normally it is green)
clear cmos didn´t help
so I unplugged power cable for cca 15 minutes and after that pc started normally with display working
few weeks later I was changing cpu stock cooler an it was the same as before-pc started but display not:cry:
clear cmos also didn´t help
unplugging yes
then I was changing that little asus chipset fan and it was same again
I put there my s3 vga and still no screen
I put my X700 into pci-e x4 slot and it worked
then I put X700 into pci-e x16 slot and it worked again and display was working

as I am thinking now I happend only 4 or 5 times and before that I was doing something with HW (changing coolers mostly)
it is prime stable and temperatures are good
If I don´t do anything with HW it works fine (2 month from last cooler changing)
where is the problem
could you help me please

my x700 is maybe 10 months old(less than 1 year)
yeah I´ll wait for psu and then test
problem is that I don´t have speaker in case so I can´t hear beeps
twice it booted with pci vga but once even pci vga didn´t help (then I plugged x700 and it worked fine)

or to be correct
with PCI vga it booted always correct when it was in first PCI slot (in manual it is shared)
damn PSU:banghead:
it didn´t arrive and they told me that 2 weeks later it might come
 

Attachments

Last edited:

DR.Death

New Member
Joined
Jul 10, 2005
Messages
1,737 (0.38/day)
Likes
63
Location
Canada
System Name death machine
Processor intel 6600 quad core cooled by scythe mutgen 2
Motherboard dfi lanparty UT P35-T2R
Cooling air
Memory crucial ballistic tracer 4 gb
Video Card(s) nvida 260 gtx
Storage segate baracuta 500 GB , western digital blue 1TB
Display(s) asus 23.6 vh242h
Case lian-li pc-a70 full tower
Power Supply 650 watt Antec Earth Watts
Software windows 7 and lots of other titles
#2
i hate to say it but i think u kiled it
 

bruins004

New Member
Joined
Sep 27, 2005
Messages
2,479 (0.56/day)
Likes
74
Processor AMD Athlon 64 3200+ (939)
Motherboard MSI Neo K8n Neo4-F with Nforce 4
Cooling ThermalTake Venus12 + 3 case fans + PCI slot cooler for GPU
Memory 2x 512mb Kingston PC-3200
Video Card(s) XFX GeForce 7800GT
Storage Western Digital 160GB
Display(s) ViewSonic VX2025WM
Case Logisys Dracula Case (Black)
Audio Device(s) Onboard Sound, Logitech X-530 Surround Sound Speakers
Power Supply OCZ PowerStream 520W
Software Window XP Pro, Office Suite, Tons of Games
#3
Seems like the video card is messed up.
When you changed the cooler, did you put artic silver 5 on it.
Also, did you make sure that the artic silver is not touching the card, since it can short the card out.
 
Joined
Jan 28, 2006
Messages
95 (0.02/day)
Likes
3
Location
Slovakia, KE
Processor AMD Athlon64 3200+ (2500MHz 1.4V)
Motherboard ASUS A8N-E rev. 2.00
Cooling Arctic Cooling Freezer64 Pro, , Thermalright hr-05 SLI
Memory 2x1024MB (PQI+GoodRAM) 418MHz
Video Card(s) ASUS EAH3650 256MB GDDR3 725/1600
Storage Seagate 120GB SATA ST3120827AS
Display(s) 19" Samsung 940BW
Case Euroce ML5410
Audio Device(s) integrated in nForce4Ultra
Power Supply SeaSonic S-12 380W
#4
this was the reason why not to put there AS5 (it might be conductive a bit)
I put tehe arctic silver ceramique
it was not exactly after changing coolers
I started PC and it was fine, then I set up bios-restart but without screen
Have I really killed it???? :cry:
 

bruins004

New Member
Joined
Sep 27, 2005
Messages
2,479 (0.56/day)
Likes
74
Processor AMD Athlon 64 3200+ (939)
Motherboard MSI Neo K8n Neo4-F with Nforce 4
Cooling ThermalTake Venus12 + 3 case fans + PCI slot cooler for GPU
Memory 2x 512mb Kingston PC-3200
Video Card(s) XFX GeForce 7800GT
Storage Western Digital 160GB
Display(s) ViewSonic VX2025WM
Case Logisys Dracula Case (Black)
Audio Device(s) Onboard Sound, Logitech X-530 Surround Sound Speakers
Power Supply OCZ PowerStream 520W
Software Window XP Pro, Office Suite, Tons of Games
#5
My other question is why did you stick it in the PCI-4x slot?
That could of possibly screwed up the card as well.
 
Joined
Jan 28, 2006
Messages
95 (0.02/day)
Likes
3
Location
Slovakia, KE
Processor AMD Athlon64 3200+ (2500MHz 1.4V)
Motherboard ASUS A8N-E rev. 2.00
Cooling Arctic Cooling Freezer64 Pro, , Thermalright hr-05 SLI
Memory 2x1024MB (PQI+GoodRAM) 418MHz
Video Card(s) ASUS EAH3650 256MB GDDR3 725/1600
Storage Seagate 120GB SATA ST3120827AS
Display(s) 19" Samsung 940BW
Case Euroce ML5410
Audio Device(s) integrated in nForce4Ultra
Power Supply SeaSonic S-12 380W
#6
My other question is why did you stick it in the PCI-4x slot?
That could of possibly screwed up the card as well.
and why not
other people told me it is normal and compatibile and there is no performance drop (with x700)
but it didn´t work with PCI vga s3 which also worked fine
now it works with pci-e x16 and x4 and also pci vga
please help
but I have no problems for at least 2 months

//edit:
I heard it can be also run in PCI-e x1 slot even if it doesn´t fit there
I also heard it can be bad contact
I can´t see any bad capacitators on MoBo
but why helps unplugging?
help please I don´t have money to buy a new HW:cry:
 
Last edited:

bruins004

New Member
Joined
Sep 27, 2005
Messages
2,479 (0.56/day)
Likes
74
Processor AMD Athlon 64 3200+ (939)
Motherboard MSI Neo K8n Neo4-F with Nforce 4
Cooling ThermalTake Venus12 + 3 case fans + PCI slot cooler for GPU
Memory 2x 512mb Kingston PC-3200
Video Card(s) XFX GeForce 7800GT
Storage Western Digital 160GB
Display(s) ViewSonic VX2025WM
Case Logisys Dracula Case (Black)
Audio Device(s) Onboard Sound, Logitech X-530 Surround Sound Speakers
Power Supply OCZ PowerStream 520W
Software Window XP Pro, Office Suite, Tons of Games
#7
What I meant when I said screw up the card is by pulling it in and out a lot.
It could screw up the connectors.

Also, I was just looking and your PSU only has 16A on the 12V line which is def. not a lot of power for your computer. (FYI - 12V line powers your components in your comp).
It could be as simple as your PSU not supplying enough power to your system.
 
Joined
Apr 3, 2005
Messages
471 (0.10/day)
Likes
27
Location
Surrey, England
System Name The Beast
Processor Core i5 2500K
Motherboard Asus P8Z77-V
Cooling Custom Water Cooling
Memory 2x2Gb Gskill Ripjaw X @ 2133mhz 9-11-9-28 1T
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb no unlock :-(
Storage 3x500Gb 1x80Gb
Display(s) LG W2486L 24" LED Backlit 1920x1080
Case Hiper custom Osiris mid tower
Power Supply Hi-power modular 900W
Software Win 7 Home Premium 64 bit
#8
I had a similar prob about 4-5 months ago, i wasn't messing around with anything so i could rule out it was nothing i did but sometimes when i booted up the pc the monitor would just sit there in standby. Rebooting, re-sitting grfx card, clearing cmos none of this worked.
The only thing that worked was to unplug the monitor from mains for about 15 mins then presto working again.
I had this prob constantly for about a month then all of a sudden it went and touch wood never comes back.
Sorry i dont have a fix for u.:ohwell: :)
 
Joined
Jan 28, 2006
Messages
95 (0.02/day)
Likes
3
Location
Slovakia, KE
Processor AMD Athlon64 3200+ (2500MHz 1.4V)
Motherboard ASUS A8N-E rev. 2.00
Cooling Arctic Cooling Freezer64 Pro, , Thermalright hr-05 SLI
Memory 2x1024MB (PQI+GoodRAM) 418MHz
Video Card(s) ASUS EAH3650 256MB GDDR3 725/1600
Storage Seagate 120GB SATA ST3120827AS
Display(s) 19" Samsung 940BW
Case Euroce ML5410
Audio Device(s) integrated in nForce4Ultra
Power Supply SeaSonic S-12 380W
#9
I had a similar prob about 4-5 months ago, i wasn't messing around with anything so i could rule out it was nothing i did but sometimes when i booted up the pc the monitor would just sit there in standby. Rebooting, re-sitting grfx card, clearing cmos none of this worked.
The only thing that worked was to unplug the monitor from mains for about 15 mins then presto working again.
I had this prob constantly for about a month then all of a sudden it went and touch wood never comes back.
Sorry i dont have a fix for u.:ohwell: :)
thats exactly what is happened to me
now I don´t have problem

yeah I am waiting for the new PSU (it should come last week but I still don´t have it:slap:

//edit:
card was replugged 5 maybe 8 times, I don´t think it could screw up connectors and I hope it didn´t
I hope it was caused by PSU or electricity problems(maybe somewhere were some storms or something like that)
 

bruins004

New Member
Joined
Sep 27, 2005
Messages
2,479 (0.56/day)
Likes
74
Processor AMD Athlon 64 3200+ (939)
Motherboard MSI Neo K8n Neo4-F with Nforce 4
Cooling ThermalTake Venus12 + 3 case fans + PCI slot cooler for GPU
Memory 2x 512mb Kingston PC-3200
Video Card(s) XFX GeForce 7800GT
Storage Western Digital 160GB
Display(s) ViewSonic VX2025WM
Case Logisys Dracula Case (Black)
Audio Device(s) Onboard Sound, Logitech X-530 Surround Sound Speakers
Power Supply OCZ PowerStream 520W
Software Window XP Pro, Office Suite, Tons of Games
#10
jcdenton,

First try out the new PSU.
If that does not work then lets go piece by piece.
It could be the motherboard, RAM, Video Card, PSU.
 
Joined
Jan 28, 2006
Messages
95 (0.02/day)
Likes
3
Location
Slovakia, KE
Processor AMD Athlon64 3200+ (2500MHz 1.4V)
Motherboard ASUS A8N-E rev. 2.00
Cooling Arctic Cooling Freezer64 Pro, , Thermalright hr-05 SLI
Memory 2x1024MB (PQI+GoodRAM) 418MHz
Video Card(s) ASUS EAH3650 256MB GDDR3 725/1600
Storage Seagate 120GB SATA ST3120827AS
Display(s) 19" Samsung 940BW
Case Euroce ML5410
Audio Device(s) integrated in nForce4Ultra
Power Supply SeaSonic S-12 380W
#11
piece by piece is the best way but I don´t have where to test it
all the friends have socket A cpus and AGP cards or P4 mainboards with AGP
I don´t know how to test it because I didn´t find any rule where I don´t have screen and when I do
when PSu comes, I´ll test and let you know
 
Joined
Apr 3, 2005
Messages
471 (0.10/day)
Likes
27
Location
Surrey, England
System Name The Beast
Processor Core i5 2500K
Motherboard Asus P8Z77-V
Cooling Custom Water Cooling
Memory 2x2Gb Gskill Ripjaw X @ 2133mhz 9-11-9-28 1T
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb no unlock :-(
Storage 3x500Gb 1x80Gb
Display(s) LG W2486L 24" LED Backlit 1920x1080
Case Hiper custom Osiris mid tower
Power Supply Hi-power modular 900W
Software Win 7 Home Premium 64 bit
#12
thats exactly what is happened to me
now I don´t have problem

yeah I am waiting for the new PSU (it should come last week but I still don´t have it:slap:

//edit:
card was replugged 5 maybe 8 times, I don´t think it could screw up connectors and I hope it didn´t
I hope it was caused by PSU or electricity problems(maybe somewhere were some storms or something like that)
Do u have another monitor u can use, i say this because the first time it happened to me i just thought my monitor had died. I had a old spare 17"CRT monitor and that worked fine, so i booted up with the LCD and no display, swapped vga cable to CRT and it worked, swapped back to LCD no display.
So i used the old CRT for a week thinking the LCD was dead, then just tried it again and all was good, until the next morning. Anyway the problems been gone for about 5 months now so hopefully me and u wont see this again.:)
 
Joined
Jan 28, 2006
Messages
95 (0.02/day)
Likes
3
Location
Slovakia, KE
Processor AMD Athlon64 3200+ (2500MHz 1.4V)
Motherboard ASUS A8N-E rev. 2.00
Cooling Arctic Cooling Freezer64 Pro, , Thermalright hr-05 SLI
Memory 2x1024MB (PQI+GoodRAM) 418MHz
Video Card(s) ASUS EAH3650 256MB GDDR3 725/1600
Storage Seagate 120GB SATA ST3120827AS
Display(s) 19" Samsung 940BW
Case Euroce ML5410
Audio Device(s) integrated in nForce4Ultra
Power Supply SeaSonic S-12 380W
#13
I have old 15"CRT which is dying now
I can´t see sides of screen (when you imagine 16:9 looking on 4:3 monitor) black stripes up and sown and invisible stripes on the left and right (I can´t center it)
I will get 17"CTR or buy new LCD

might monitor be the problem??? (was produces in 1999)
 
Joined
Apr 3, 2005
Messages
471 (0.10/day)
Likes
27
Location
Surrey, England
System Name The Beast
Processor Core i5 2500K
Motherboard Asus P8Z77-V
Cooling Custom Water Cooling
Memory 2x2Gb Gskill Ripjaw X @ 2133mhz 9-11-9-28 1T
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb no unlock :-(
Storage 3x500Gb 1x80Gb
Display(s) LG W2486L 24" LED Backlit 1920x1080
Case Hiper custom Osiris mid tower
Power Supply Hi-power modular 900W
Software Win 7 Home Premium 64 bit
#14
I have old 15"CRT which is dying now
I can´t see sides of screen (when you imagine 16:9 looking on 4:3 monitor) black stripes up and sown and invisible stripes on the left and right (I can´t center it)
I will get 17"CTR or buy new LCD

might monitor be the problem??? (was produces in 1999)
well it is 7 years old now so i wouldn't expect to last much longer, although u never really know.
Like i said mine is ok now (maufactured 2002) and hopefully yours is too, so i would only buy a new one if it is faulty, u dont like it or have enough money to buy another one. :)
 

bruins004

New Member
Joined
Sep 27, 2005
Messages
2,479 (0.56/day)
Likes
74
Processor AMD Athlon 64 3200+ (939)
Motherboard MSI Neo K8n Neo4-F with Nforce 4
Cooling ThermalTake Venus12 + 3 case fans + PCI slot cooler for GPU
Memory 2x 512mb Kingston PC-3200
Video Card(s) XFX GeForce 7800GT
Storage Western Digital 160GB
Display(s) ViewSonic VX2025WM
Case Logisys Dracula Case (Black)
Audio Device(s) Onboard Sound, Logitech X-530 Surround Sound Speakers
Power Supply OCZ PowerStream 520W
Software Window XP Pro, Office Suite, Tons of Games
#15
Hey Jc,

Sorry I should of have been more descriptive.
Right now patience will be the best thing.
Wait for the PSU to come and see if it fixes the problem.
1. If it doesnt then lets move on and unplug everything, but the power from the motherboard...Keep the CPU in and remove everything else (including the RAM and Video Card)....Your motherboard should beep which means your motherboard is fine.

2. Next put your RAM in and your motherboard should beep as well (a different kind of beep from the first one)....If it is the same beep your RAM might be bad...If it is a different beep then move on.

3. Test your video card in another computer and see if the same problem persists.

Also, how old is your video card? One of my friends had an ATI Radeon 9800 Pro and it lasted about 4 years. It pretty much died after that (transistors feel off with other things). Just wanted to make sure that your card isnt too old.

But remember patience is virtue
 

DR.Death

New Member
Joined
Jul 10, 2005
Messages
1,737 (0.38/day)
Likes
63
Location
Canada
System Name death machine
Processor intel 6600 quad core cooled by scythe mutgen 2
Motherboard dfi lanparty UT P35-T2R
Cooling air
Memory crucial ballistic tracer 4 gb
Video Card(s) nvida 260 gtx
Storage segate baracuta 500 GB , western digital blue 1TB
Display(s) asus 23.6 vh242h
Case lian-li pc-a70 full tower
Power Supply 650 watt Antec Earth Watts
Software windows 7 and lots of other titles
#16
or the orher thing is to start it on a pci video card and see if it boots if it dose it is eather power or videocard
 
Joined
Jan 28, 2006
Messages
95 (0.02/day)
Likes
3
Location
Slovakia, KE
Processor AMD Athlon64 3200+ (2500MHz 1.4V)
Motherboard ASUS A8N-E rev. 2.00
Cooling Arctic Cooling Freezer64 Pro, , Thermalright hr-05 SLI
Memory 2x1024MB (PQI+GoodRAM) 418MHz
Video Card(s) ASUS EAH3650 256MB GDDR3 725/1600
Storage Seagate 120GB SATA ST3120827AS
Display(s) 19" Samsung 940BW
Case Euroce ML5410
Audio Device(s) integrated in nForce4Ultra
Power Supply SeaSonic S-12 380W
#17
hey guys I still don´t have new seasonic PSU but I have new infos
I removed everything from case and then put it in
I plugged vga into pci-e x16 no screen
then I plugged it to pci-e x4 and it worked
then I plugged it into pci-e x16 and is worked fine
so I think VGA and MoBo are OK
maybe bad PSU maybe dying monitor
when I get new psu I´ll write here
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jan 28, 2006
Messages
95 (0.02/day)
Likes
3
Location
Slovakia, KE
Processor AMD Athlon64 3200+ (2500MHz 1.4V)
Motherboard ASUS A8N-E rev. 2.00
Cooling Arctic Cooling Freezer64 Pro, , Thermalright hr-05 SLI
Memory 2x1024MB (PQI+GoodRAM) 418MHz
Video Card(s) ASUS EAH3650 256MB GDDR3 725/1600
Storage Seagate 120GB SATA ST3120827AS
Display(s) 19" Samsung 940BW
Case Euroce ML5410
Audio Device(s) integrated in nForce4Ultra
Power Supply SeaSonic S-12 380W
#18

Attachments

Last edited:
Joined
Apr 3, 2005
Messages
471 (0.10/day)
Likes
27
Location
Surrey, England
System Name The Beast
Processor Core i5 2500K
Motherboard Asus P8Z77-V
Cooling Custom Water Cooling
Memory 2x2Gb Gskill Ripjaw X @ 2133mhz 9-11-9-28 1T
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb no unlock :-(
Storage 3x500Gb 1x80Gb
Display(s) LG W2486L 24" LED Backlit 1920x1080
Case Hiper custom Osiris mid tower
Power Supply Hi-power modular 900W
Software Win 7 Home Premium 64 bit
#19
Basically there just mentioning the usual simple problem solving technique, making sure everthings in properly.
So i take it u haven't really done anything and have been trouble free for a while like myself?
As a last ditch attempt to find the problem, i know and have heard that monitor/vga cables can have problems, dont know how or why but a friend who builds comps has had a couple of faulty cables and also some that seemed to be fine then over time just die.
Dont know if anyone can back me up on this but might be worth checking.
 

jcdenton21

New Member
Joined
Jan 28, 2006
Messages
95 (0.02/day)
Likes
3
Location
Slovakia, KE
Processor AMD Athlon64 3200+ (2500MHz 1.4V)
Motherboard ASUS A8N-E rev. 2.00
Cooling Arctic Cooling Freezer64 Pro, , Thermalright hr-05 SLI
Memory 2x1024MB (PQI+GoodRAM) 418MHz
Video Card(s) ASUS EAH3650 256MB GDDR3 725/1600
Storage Seagate 120GB SATA ST3120827AS
Display(s) 19" Samsung 940BW
Case Euroce ML5410
Audio Device(s) integrated in nForce4Ultra
Power Supply SeaSonic S-12 380W
#20
Ok bios downloaded(guys from asus send me 1403), flashed.
New psu installed (seasonic s12 380W)
same situation as before, but this time I got beepcode because I connected speaker
the colde is
long-short,short,short
connecting to pci-e x4 fixed it
I think it is something with memory
coul you help me please?
if you want to hear it I can record it with mobile and upload
bios is phoenix award 6.0
I found this
Beep Codes for phoenix award

The only AwardBIOS beep code indicates that a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information. This beep code consists of a single long beep followed by two short beeps. Any other beeps are probably a RAM (Random Access Memory) problems.


Award BIOS Beep Codes:
1long, 3short No video card or bad video RAM Reseat or replace the video card.


asus update software shows me bios type AWARD
CPU-Z shows me bios brand: phoenix technologies
everest showe me bios type AWARD
award bios type: phoenix-awardBIOSv6.00PG
in BIOS I can see this: Phoenix - AwardBIOS CMOS Setup Utility


in attached zip are 3 files
*.avi with normal start and beep (short beep exactly when monitor turns on)
2*.wav (one with normal short beep when everything works fine and one with beep code that tells me problem but I don´t know what does it mean)
help please
 

Attachments

Last edited:

jcdenton21

New Member
Joined
Jan 28, 2006
Messages
95 (0.02/day)
Likes
3
Location
Slovakia, KE
Processor AMD Athlon64 3200+ (2500MHz 1.4V)
Motherboard ASUS A8N-E rev. 2.00
Cooling Arctic Cooling Freezer64 Pro, , Thermalright hr-05 SLI
Memory 2x1024MB (PQI+GoodRAM) 418MHz
Video Card(s) ASUS EAH3650 256MB GDDR3 725/1600
Storage Seagate 120GB SATA ST3120827AS
Display(s) 19" Samsung 940BW
Case Euroce ML5410
Audio Device(s) integrated in nForce4Ultra
Power Supply SeaSonic S-12 380W
#21
so
mail from asus support arrived
Award
1 beep--ok.
2 short beep---the CMOS setup is wrong
1short 1long----ram or mb have trouble.
1long 2 short-----monitor or vga have problem
1long 3 short--keyboard controller have problem
1long 9 short--problem on the bios ,Flash RAM or EPROM have problem
short short short(forever)-----power supply have problem
long long long long (forever)------momery have problem

could it really be keyboard controller not the VGA???
what do you think?
 

PuMA

New Member
Joined
Jul 15, 2006
Messages
724 (0.17/day)
Likes
28
Location
Finland
Processor lapped C2D e6850, 3600mhz
Motherboard ASUS P5N32-E SLI (680i SLI)
Cooling NOCTUA NH-U9, 3 2x120mm 1x180mm case fans
Memory 6GB A-DATA vitesta DDR2 900mhz (2x1gb + 2x2gb)
Video Card(s) LEASTEK GTX 260 (701/1408/1105)
Storage SAMSUNG F1 640GB SATAII/SEAGATE 250gb SATAII
Display(s) SAMSUNG 226BW 1680x1050 2ms
Case ANTEC three hundred
Audio Device(s) ASUS SupremeFX, SONY surround AMP
Power Supply XION 630W
Software VISTA ULTIMATE x64
Benchmark Scores 3dmark06:15126 (701/1408/1105) vantage: 11698
#22
u should check the vga cable ( move it around abit) to see if it helps.
 
Joined
Jun 10, 2005
Messages
1,769 (0.39/day)
Likes
96
Location
Singapore
Processor Intel Core i7 2600k 3.40Ghz @ 4.50Ghz
Motherboard Gigabyte P67 UD7 B3
Cooling Antec Kuhler H2O 920
Memory G.Skill RipjawsX DDR3 4GB X2 1600Mhz (Model F3-12800CL7Q-8GBXM)
Video Card(s) Powercolor R9 290 (Stock)
Storage Samsung 840 Pro 256GB / Western Digital Black Cavier 2TB X2
Display(s) Dell U2715H 2560X1440
Case NZXT Phantom
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional
Power Supply Cooler Master Silent Pro Gold 1000W
Mouse Logitech G510
Keyboard Tesoro Excalibur Spectrum
Software Microsoft Windows 10 Professional
#23
So what is the beeps? Or i've probably missed it.
 
Joined
Jan 28, 2006
Messages
95 (0.02/day)
Likes
3
Location
Slovakia, KE
Processor AMD Athlon64 3200+ (2500MHz 1.4V)
Motherboard ASUS A8N-E rev. 2.00
Cooling Arctic Cooling Freezer64 Pro, , Thermalright hr-05 SLI
Memory 2x1024MB (PQI+GoodRAM) 418MHz
Video Card(s) ASUS EAH3650 256MB GDDR3 725/1600
Storage Seagate 120GB SATA ST3120827AS
Display(s) 19" Samsung 940BW
Case Euroce ML5410
Audio Device(s) integrated in nForce4Ultra
Power Supply SeaSonic S-12 380W
#24
Joined
Oct 2, 2005
Messages
2,908 (0.65/day)
Likes
656
Location
Baltimore MD
Processor FX-8320@ 4.2Ghz
Motherboard Gigabyte 970A-UD3
Cooling Xigmatek S1283
Memory 2x4Gb Corsair 1600 9-9-9-24
Video Card(s) Sapphire RX-480 Nitro
Storage OCZ Vertex 3 120G, 1TB WD Black
Display(s) Dell S2330MX
Case Corsair Carbide Air 540
Audio Device(s) X-Fi Fatal1ty / 5.1 Logitech Z-5500
Power Supply Silverstone DA750
Software Win10 pro 64bit
#25
interesting my friends new core 2 system with an asus p5nsli does the same thing when he unplugs the computer to bring it to lan party's and such the first time he powers it on the monitor stays in standby mode till you restart the computer but it does load windows because the hdd light blinks intermittently like when it loads windows xp and then you hear the windows sound when your desktop loads but yet no signal to monitor till u press the restart button on the case then it loads and works fine btw its a e6300 Core 2 on an asus p5n sli with an evga 7600gt

since where on this subject since i switched to dvi cable from vga on my computer i cant see the bios splash or the windows xp loading screen it only comes on when windows starts and some times once it comes on i have to reset the monitor to get rid of display corruption.
i have it set as the primary display in ccc and windows this is on an ati x850xtpe this happens weather i have a secondary vga monitor pluged in or not only i see those screens on the vga monitor and not the dvi btw its a dvi-d cable cause thats what my display has