• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Performance Requirement Bit Software Lock?

Napkin

New Member
Joined
Nov 16, 2005
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#1
hi this is chris from germany.. i got a question...

i am using a p4 551 3,4ghz processor which supports the c1e or prb hardware
power saving option...(sorry donno how to explain)

and my processor got an multiplier of x17...but in idle mode it changes to x14! i checked that with cpu-z.

so x14 would be great to overclock the cpu...

is there a software program to lock the multiplier to x14.. or is it possible to emultate an "always idle system" ...so that the cpu will switch to x14??????

i hope you get what i am looking for
thx for your help
chris
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,026 (3.43/day)
Likes
17,894
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#2
yes you can use systool or another eist tool .. google should help
 

Napkin

New Member
Joined
Nov 16, 2005
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#3
im not the best in english so is it possible that you discribe me how to use systool to set the multiplier to x14

i got an abit aw8 board.. i checked systool but i cant find any option to set the multiplier
 
Last edited:

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,026 (3.43/day)
Likes
17,894
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#4
second option "enhanced intel speedstep"
 

Napkin

New Member
Joined
Nov 16, 2005
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#5
its totaly blank on both columns.. multiplier and voltage..

do i have to activate or deactivate some stuff in my bios?
it tells me "this feature is not supported by your system"

but the processor switches between x14 and x17...

is it possible that i first have to install frame networking 2.0?
like i have to .. when i use hardware control for my notebook with pentium m?
 
Last edited:

Napkin

New Member
Joined
Nov 16, 2005
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#7
i checked the intel page... and read that the lga 551 which i am using not support eist... but why is it stepping between 14 and 17 ????? can someone explain that to me?