• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Phenom2 x4 955 B-E 1 core running at 800mhz

Joined
Nov 17, 2010
Messages
165 (0.06/day)
Likes
14
System Name Render Box
Processor AMD Ryzen 7 1700x
Motherboard ASUS Crosshair VI Hero
Cooling Corsair H100i v2
Memory 32 Gigs Trident Z@2400 cl15
Video Card(s) Dual XFX RX 480 8gig
Storage 1TB Seagate Barracuda,1TB Seagate Barracuda, 250g Seagate Barracuda, 240g HyperX Predator M.2
Display(s) ACER 23.5, HP LE1911,HP LE1911,
Case Raidmax Agusta
Audio Device(s) Realtek 12 Series HD Audio
Power Supply Corsair CX750M
Mouse Logitech G602
Keyboard CM Storm
Software Windows 10 x64
#1
Hi guys. Ive got an ECS a770m-a running a Phenom 2 x4 955 black edition but its running 1 core at 800 mhz. 4x200 (800) and the rest are at 16x200 (3200). Ive got the latest Bios for this MoBo as far as i can tell. There isint much past Mid 2009 on this board.

i was wondering if any1 else is running this chipset with a Phenom2 x4 955. i know its an old Motherboard but its all i can afford at the moment. i was even surprised it booted with this CPU.

Maybe i missed something in the Bios. But every time i mess with the multiplier it just locks up. Even if i enable it and leave it stock it just doesn't come back. total black screen.


Has any1 created a custom bios?
Possibly newer then the one i have (6/17/09)--If so please get a hold of me.

Any input would be great at this point. But im sure its probably just my Older Am2+ Mobo freaking out at the AM3

It may also be a PSU problem-----get this i run it on a 280watt. with an ATI hd5770. lul no problems. i doubt the 1 core at 800mhz is the PSU. if the 280 watt PSU was gonna shit it self, it would have not even booted at all i think. But i could be wrong.

----------------------------------------------------------------------------------------
AMD770/SB600 (ECS A770m-a)
Phenom 2 x4 955 Black edition 3.2Ghz
4Gigs Corsair XMS DDR2 800 (OC'ed to 1066)
Sapphire ATI HD 5770 (950/1300)
CRAP-280w PSU
Antec Case

Cooled by a 5,550 BTU AC (When required)
 
Joined
Feb 7, 2009
Messages
353 (0.11/day)
Likes
11
Location
Nasik,India
System Name Thunder
Processor Intel I5 3570K
Motherboard Asus P8Z77-V Pro
Cooling Thermalright Archon
Memory Gskill Ripjaws X 2*8Gb 1600MHz
Video Card(s) Sapphire HD7950 Vepor X
Storage Seagate 500Gb + WD 3Tb
Display(s) Samsung SyncMaster S22B370
Case Cooler Master HAF 912 Adv.
Audio Device(s) Asus Xonar STX
Power Supply Corsair TX650M
Software Windows 7 64Bit
#2
Remove CMOS battery for 10-15min to reset BIOS. And ur PSU is crap .
 
Joined
Nov 17, 2010
Messages
165 (0.06/day)
Likes
14
System Name Render Box
Processor AMD Ryzen 7 1700x
Motherboard ASUS Crosshair VI Hero
Cooling Corsair H100i v2
Memory 32 Gigs Trident Z@2400 cl15
Video Card(s) Dual XFX RX 480 8gig
Storage 1TB Seagate Barracuda,1TB Seagate Barracuda, 250g Seagate Barracuda, 240g HyperX Predator M.2
Display(s) ACER 23.5, HP LE1911,HP LE1911,
Case Raidmax Agusta
Audio Device(s) Realtek 12 Series HD Audio
Power Supply Corsair CX750M
Mouse Logitech G602
Keyboard CM Storm
Software Windows 10 x64
#3
Lol psu-

I'm surprised it hasn't actually exploded or caught on fire.
 
Joined
Nov 17, 2010
Messages
165 (0.06/day)
Likes
14
System Name Render Box
Processor AMD Ryzen 7 1700x
Motherboard ASUS Crosshair VI Hero
Cooling Corsair H100i v2
Memory 32 Gigs Trident Z@2400 cl15
Video Card(s) Dual XFX RX 480 8gig
Storage 1TB Seagate Barracuda,1TB Seagate Barracuda, 250g Seagate Barracuda, 240g HyperX Predator M.2
Display(s) ACER 23.5, HP LE1911,HP LE1911,
Case Raidmax Agusta
Audio Device(s) Realtek 12 Series HD Audio
Power Supply Corsair CX750M
Mouse Logitech G602
Keyboard CM Storm
Software Windows 10 x64
#4
I've reset the bios 30 times messing with it. will a 10-15 min removal of the battery do something i haven't already?
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,528 (4.58/day)
Likes
3,161
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#5
Yeah, I don't know about your issue with the CPU but that PSU definitely needs replaced. I'm surprised it even runs at all.
 
Joined
Jan 26, 2010
Messages
1,644 (0.57/day)
Likes
1,037
Location
I'm roomates with Corey Feldman
Processor W3520 Xeon
Motherboard Asus Sabertooth X58
Cooling Cool it Vantage
Memory 6gb Dominators
Video Card(s) GTX 460
Storage 60Gb Vertex II 500Gb storage
Display(s) LG 42LH40 42" 1080P
Case 932 HAF
Audio Device(s) Voices in my head
Power Supply Raidmax730/
Software Win7Pro64
Benchmark Scores Pretty High one's. but it's not a contest/ I just read them for the articles.
#6
have you tried running memtest to make sure your ram's stable? +psu lol
 
Joined
Nov 17, 2010
Messages
165 (0.06/day)
Likes
14
System Name Render Box
Processor AMD Ryzen 7 1700x
Motherboard ASUS Crosshair VI Hero
Cooling Corsair H100i v2
Memory 32 Gigs Trident Z@2400 cl15
Video Card(s) Dual XFX RX 480 8gig
Storage 1TB Seagate Barracuda,1TB Seagate Barracuda, 250g Seagate Barracuda, 240g HyperX Predator M.2
Display(s) ACER 23.5, HP LE1911,HP LE1911,
Case Raidmax Agusta
Audio Device(s) Realtek 12 Series HD Audio
Power Supply Corsair CX750M
Mouse Logitech G602
Keyboard CM Storm
Software Windows 10 x64
#7
Ive run Everest stability test. not memtest.
 
Joined
Feb 7, 2010
Messages
1,453 (0.51/day)
Likes
227
System Name 2K Gamer
Processor AMD 8370 @ 4.5GHZ
Motherboard ASUS Pro Gaming / Aura 970
Cooling Corsair H60 AIO
Memory 16GB G. Skill RipJaw @ 1600MHZ
Video Card(s) Zotac AMP! GTX 1070
Storage Samsung 600 Gig HDD (Raid 0 @ 7,500) / WD 1TB Blue @ 7,200 / PNY 128 GB SSD For Linux
Display(s) 27'' ASUS 144MHZ G-SYNC Read 1400p Gaming Monitor / 23'' LG LCD Flatron W2361VG 1080p @ 50,000:1
Case NZXT Source 530
Audio Device(s) Onboard 7.1 HD Realtek
Power Supply 750w Corsair HX
Mouse Cougar Gaming Mouse
Keyboard Saitek Eclipse
Software Windows 10 64bit Education Edition
#8
According to Johnny Five, you need a new PSU
 
Joined
Nov 17, 2010
Messages
165 (0.06/day)
Likes
14
System Name Render Box
Processor AMD Ryzen 7 1700x
Motherboard ASUS Crosshair VI Hero
Cooling Corsair H100i v2
Memory 32 Gigs Trident Z@2400 cl15
Video Card(s) Dual XFX RX 480 8gig
Storage 1TB Seagate Barracuda,1TB Seagate Barracuda, 250g Seagate Barracuda, 240g HyperX Predator M.2
Display(s) ACER 23.5, HP LE1911,HP LE1911,
Case Raidmax Agusta
Audio Device(s) Realtek 12 Series HD Audio
Power Supply Corsair CX750M
Mouse Logitech G602
Keyboard CM Storm
Software Windows 10 x64
#9
^ aaaaaahahahahahahahahahahah!!!
^
^^
^ ^
^ ^
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#10
Joined
Mar 6, 2010
Messages
2,146 (0.75/day)
Likes
499
Location
England
System Name White Noise
Processor AMD 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV
Cooling Corsair H80 (single pull config) + 3x 140mm ThermalTake Riing fans
Memory 2x 4Gb Crucial Ballistix Tactical PC3-14900 @1333mhz 7-7-7-18
Video Card(s) XFX RX480 Core 4GB
Storage 120Gb OCZ Agility 3 + 2x 500Gb WD Blue (raid 0) + 1Tb WD Green
Display(s) HP 24XW
Case NZXT S340
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi + Samsung HT-C450 via SPDIF
Power Supply BeQuiet! Pure Power 850w + Cablemod custom cables
Mouse Logitech G502 Core
Keyboard Cooler Master Master Keys Pro L
Software Windows 10
#11
How about this...

Because your PSU is... well because it is what it is I think that you may have one core running due to it not being able to power it, as you mentioned in your first post. I'd say if you turned C&Q off you'd probably get to see a BSOD as your rig would be trying to draw it's full amount of power needed.

Do you actually game on that thing or isit just something for browsing the net? :roll:
 
Joined
Nov 17, 2010
Messages
165 (0.06/day)
Likes
14
System Name Render Box
Processor AMD Ryzen 7 1700x
Motherboard ASUS Crosshair VI Hero
Cooling Corsair H100i v2
Memory 32 Gigs Trident Z@2400 cl15
Video Card(s) Dual XFX RX 480 8gig
Storage 1TB Seagate Barracuda,1TB Seagate Barracuda, 250g Seagate Barracuda, 240g HyperX Predator M.2
Display(s) ACER 23.5, HP LE1911,HP LE1911,
Case Raidmax Agusta
Audio Device(s) Realtek 12 Series HD Audio
Power Supply Corsair CX750M
Mouse Logitech G602
Keyboard CM Storm
Software Windows 10 x64
#12
Im a gamer. i just got the Quad yesterday. i play BF BC2, AVP, WoW, CSS, and i also do a lot of 3d modeling/editing. 3ds max will use 100% of all 4 cores. And yes when i turn C&Q off i get BSOD's


before the Phenom i had an Athlon 64 x2 3600 (brisbane) 1.9ghz OC'ed to 2.4
 
Last edited:
Joined
Nov 17, 2010
Messages
165 (0.06/day)
Likes
14
System Name Render Box
Processor AMD Ryzen 7 1700x
Motherboard ASUS Crosshair VI Hero
Cooling Corsair H100i v2
Memory 32 Gigs Trident Z@2400 cl15
Video Card(s) Dual XFX RX 480 8gig
Storage 1TB Seagate Barracuda,1TB Seagate Barracuda, 250g Seagate Barracuda, 240g HyperX Predator M.2
Display(s) ACER 23.5, HP LE1911,HP LE1911,
Case Raidmax Agusta
Audio Device(s) Realtek 12 Series HD Audio
Power Supply Corsair CX750M
Mouse Logitech G602
Keyboard CM Storm
Software Windows 10 x64
#13
LOL look at my +12
 

Attachments

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,528 (4.58/day)
Likes
3,161
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#14
I doubt your system would be running with the 12v rail running that low. Probably a bad reading.
 
Joined
Nov 17, 2010
Messages
165 (0.06/day)
Likes
14
System Name Render Box
Processor AMD Ryzen 7 1700x
Motherboard ASUS Crosshair VI Hero
Cooling Corsair H100i v2
Memory 32 Gigs Trident Z@2400 cl15
Video Card(s) Dual XFX RX 480 8gig
Storage 1TB Seagate Barracuda,1TB Seagate Barracuda, 250g Seagate Barracuda, 240g HyperX Predator M.2
Display(s) ACER 23.5, HP LE1911,HP LE1911,
Case Raidmax Agusta
Audio Device(s) Realtek 12 Series HD Audio
Power Supply Corsair CX750M
Mouse Logitech G602
Keyboard CM Storm
Software Windows 10 x64
#15
thats what i figured. must be a glitch
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,528 (4.58/day)
Likes
3,161
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#16
Still doesn't change the fact that the PSU needs replaced, though.
 
Joined
Nov 17, 2010
Messages
165 (0.06/day)
Likes
14
System Name Render Box
Processor AMD Ryzen 7 1700x
Motherboard ASUS Crosshair VI Hero
Cooling Corsair H100i v2
Memory 32 Gigs Trident Z@2400 cl15
Video Card(s) Dual XFX RX 480 8gig
Storage 1TB Seagate Barracuda,1TB Seagate Barracuda, 250g Seagate Barracuda, 240g HyperX Predator M.2
Display(s) ACER 23.5, HP LE1911,HP LE1911,
Case Raidmax Agusta
Audio Device(s) Realtek 12 Series HD Audio
Power Supply Corsair CX750M
Mouse Logitech G602
Keyboard CM Storm
Software Windows 10 x64
#17
Still doesn't change the fact that the PSU needs replaced, though.
indeed. im streched for cash at the moment. im trying to get 1 :(
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,528 (4.58/day)
Likes
3,161
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#18
I know of a particular model on newegg that will only run you about $50 and be adequate for that system, but it won't be able to handle anything more. It's only got one PCI-E 6-pin, and with the way video cards have been going these days, you'll probably be limited to midrange graphics if you intend to keep it for a while.

Antec EarthWatts Green EA-380D Green 380W Continuo...
 
Joined
Nov 17, 2010
Messages
165 (0.06/day)
Likes
14
System Name Render Box
Processor AMD Ryzen 7 1700x
Motherboard ASUS Crosshair VI Hero
Cooling Corsair H100i v2
Memory 32 Gigs Trident Z@2400 cl15
Video Card(s) Dual XFX RX 480 8gig
Storage 1TB Seagate Barracuda,1TB Seagate Barracuda, 250g Seagate Barracuda, 240g HyperX Predator M.2
Display(s) ACER 23.5, HP LE1911,HP LE1911,
Case Raidmax Agusta
Audio Device(s) Realtek 12 Series HD Audio
Power Supply Corsair CX750M
Mouse Logitech G602
Keyboard CM Storm
Software Windows 10 x64
#19
What im really trying to figure out is the CPU issue. a PSU is my next buy no matter what. but if this CPU just wont run correctly with my MoBo ill have to upgrade that also. which means new ram cause ill have to get an AM3 board. and thats more money then i have at the moment. if i can fix the CPU issue with a new PSU ill be a very happy camper. i thought i might have missed a setting in the bios. But after everyone's input i think its a power problem. i guess ill have to find a power supply to test my theory.
 
Joined
Nov 17, 2010
Messages
165 (0.06/day)
Likes
14
System Name Render Box
Processor AMD Ryzen 7 1700x
Motherboard ASUS Crosshair VI Hero
Cooling Corsair H100i v2
Memory 32 Gigs Trident Z@2400 cl15
Video Card(s) Dual XFX RX 480 8gig
Storage 1TB Seagate Barracuda,1TB Seagate Barracuda, 250g Seagate Barracuda, 240g HyperX Predator M.2
Display(s) ACER 23.5, HP LE1911,HP LE1911,
Case Raidmax Agusta
Audio Device(s) Realtek 12 Series HD Audio
Power Supply Corsair CX750M
Mouse Logitech G602
Keyboard CM Storm
Software Windows 10 x64
#20
News----After doing some digging i found out that the MoBo supports 95 watt CPU "ONLY" so it may only be drawing 95 watt and choaking the CPU. the Phenom 2 x4 is a 125 watt CPU "sadface"
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,528 (4.58/day)
Likes
3,161
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#21
I don't think that would matter. You're probably just over-stressing the power circuitry on your board. I did similar when I overclocked and overvolted a 95w cpu on my 95w board (Phenom x4 9500). The board fried during a stability test, along with my video card. It may be possible that your board is throttling a core to prevent death, but I doubt it.
 
Joined
Jul 26, 2010
Messages
1,655 (0.61/day)
Likes
729
Location
Philly
System Name Primary Rig
Processor Phenom II X4 B50 @ 3.7GHz
Motherboard Biostar TA790GX 128M
Cooling Sunbeam CR-CCTF 120mm , 6x120mm, MOS-C1
Memory 2x2GB Kingston HyperX 1066 @ 800 4-4-4-12
Video Card(s) Sapphire HD 5830 800/1000 @ 885/1225
Storage 320GB, 400GB, 500GB, 1.5TB
Display(s) Hannspree HF259
Case CM 690
Power Supply OCZ 850W
Benchmark Scores 3Dmark06: 18545/5219 CPU Mark 7.0: 3911.2 Cinebench R10: 11826/3359 x264 HD 2.0: 75.6/23.9
#22
TPU did a review of his board.

Here's a good shot of the mobo.

The board appears only to have a 3+1 phase PWM without any supplementary cooling (heatsinks, fans, etc.).

Personally I'd suggest getting a refurbished OCZ PSU as their cheap and come with a 1 year warranty from OCZ. I got my 850W for $60 shipped. I found this 500W refurbished OCZ with active PFC for $32.99 + shipping.

Additionally see if you can scavenge some heatsinks to put on the CPU's mosfets and also put a fan blowing on that area of the mobo..

I have to say my opinion slightly conflicts with the good Mr. hat. Running a 125W CPU on a 95W board is dangerous and not recommended. If you're going to do anything with it I suggest underclocking it to the 95W mark. Anyone want to calculate that for him?
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,528 (4.58/day)
Likes
3,161
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#23
TDP = Stock TDP(MHz / Stock MHz)(voltage / stock voltage)^2

Assuming he will not change voltage:

95 is 76% of 125, so he would have to reduce his core speed to 76%.

3200(.76) = 2432

check

125(2432/3200) = 95 {removing (voltage/stock voltage)^2 because it will merely multiply our answer by 1}

Of course, lowering clocks like that also makes room for lowering voltage... as I have no way of knowing what his processor could undervolt to, I can't put that in my equation. Using percentages of TDP and core speeds is a very noob way to do this anyway, and I can't factor in voltages doing that.
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,202 (2.99/day)
Likes
2,390
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#24
i think the 12 V showing us as something like 4V is a problem of your mobo's power supply. that aint right. i had a similar problem with my ECS mobo. my ECS mobo was acting slow. i couldnt use the DVD drive on that one because of this.
 
Joined
Jul 26, 2010
Messages
1,655 (0.61/day)
Likes
729
Location
Philly
System Name Primary Rig
Processor Phenom II X4 B50 @ 3.7GHz
Motherboard Biostar TA790GX 128M
Cooling Sunbeam CR-CCTF 120mm , 6x120mm, MOS-C1
Memory 2x2GB Kingston HyperX 1066 @ 800 4-4-4-12
Video Card(s) Sapphire HD 5830 800/1000 @ 885/1225
Storage 320GB, 400GB, 500GB, 1.5TB
Display(s) Hannspree HF259
Case CM 690
Power Supply OCZ 850W
Benchmark Scores 3Dmark06: 18545/5219 CPU Mark 7.0: 3911.2 Cinebench R10: 11826/3359 x264 HD 2.0: 75.6/23.9
#25
My PII X4 B50 revision C2 (very similar to the 955 revision C2) underclocks easily to 2.0GHz at 1.01V. CPUID HW Monitor claims it's running at 113W, but I don't know what method HW monitor uses to calculate that value. I hear the C3 revision chips are even better at clocking out of spec so if he has one I'm betting he could go even lower.

HW Monitor also claims that my chip hits a whopping 170W under full load at 3.7GHz 1.41V. Like Lost Hatter I also have a 3+1 phase PWM (except I have 3 mosfets per phase whereas Lost Hatter has 2) but I've added heatsinks and a dedicated fan a la the link in my signature.
 
Last edited: