• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

PLEASE HELP been lagging for 10+ months

riot808

New Member
Joined
Nov 14, 2012
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#1
Hi i've been lagging for the past year almost now and i've been pretty much left in the dust by my isp as far as the techs that do house calls... i've been experiencing very bad problems with the tv and internet.. with the tv i'll lose channels randomly and it's on all 6 tv's in the home usually different channels on each tv and sometimes they are the same.. also i've been having a horrible time gaming on ps3 xbox and computer games.... before all this lag appeared it was fine i was on a 10mbps down and 1 up connection... i had a very old router and modem... so i thought i needed an upgrade so i bought the best package that oceanic road runner could provide which was 50down and 5 up... along with it they gave me a motorola sbg6580 gateway surfboard modem... and i went out and bought a linksys e4200... none of this helped... they've been in and out of my home many times now... and told me there were errors on the line that they fixed... errors on the drop that they fixed.... they rewired the internet coax from splitter to the modem... but didn't rewire the other 2 that go to other splitters that connect to cable tv boxes...

things i've tried:

upgrade internet package

3 different routers linksys e4200 and now i currently am using asus rtn56u

swapped the motorola sbg6580 twice to see if it was defective..

different power outlets

different surge protectors

playing in different areas of the home

bypassing the splitter connecting poll to modem

bypassing router playing directly through modem

bought new ps3 xbox

bridging my gateway modem

tweaking router settings

and the problems still persist :[


modem specs currently:


Downstream Bonded Channels
Channel Lock Status Modulation Channel ID Frequency Power SNR Correctables Uncorrectables
1 Locked QAM256 186 591000000 Hz 8.5 dBmV 40.9 dB 0 0
2 Locked QAM256 29 585000000 Hz 8.1 dBmV 40.5 dB 0 0
3 Locked QAM256 187 597000000 Hz 9.0 dBmV 40.9 dB 0 0
4 Locked QAM256 188 603000000 Hz 8.3 dBmV 40.8 dB 0 0
5 Not Locked Unknown 0 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB 0 0
6 Not Locked Unknown 0 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB 0 0
7 Not Locked Unknown 0 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB 0 0
8 Not Locked Unknown 0 0 Hz 0.0 dBmV 0.0 dB 0 0




Upstream Bonded Channels
Channel Lock Status US Channel Type Channel ID Symbol Rate Frequency Power
1 Locked TDMA 3 2560 Ksym/sec 22750000 Hz 46.2 dBmV
2 Locked TDMA 1 2560 Ksym/sec 30800000 Hz 46.2 dBmV
3 Locked TDMA 2 2560 Ksym/sec 27400000 Hz 46.2 dBmV
4 Locked TDMA 4 2560 Ksym/sec 19200000 Hz 46.2 dBmV


Downstream Frequency (Hz) 591000000

any help is highly appreciated and THANK YOU in advance!!!
 
Joined
Jul 18, 2008
Messages
2,866 (0.83/day)
Likes
697
Location
South Carolina
System Name KILLER
Processor Intel Core i7 4770K
Motherboard MSI Z87 G45 Gaming
Cooling Water Cooling
Memory 2x4GB Gskill 2400mhz
Video Card(s) EVGA GTX 780TI
Storage SSD Kingston 240GB
Display(s) 24" Asus 144hz
Case Cooler Master HAF
Audio Device(s) X-Fi Platinum
Power Supply Antec 1200 Watt Modular
Software Windows 7 64 Bit
Benchmark Scores 3DMark Vantage 51342
#2
Get some one to come out and check your connection at the main at the road or where ever it is.

Sounds like a line problem I had a few times.

You need to get a line crew to see where the problem is down the line.

Took me many times to get my troubles fixed.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
19,188 (5.03/day)
Likes
4,797
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#3
Who is Your Service Provider, and have you done a Speed Test?
 
Joined
Sep 8, 2012
Messages
829 (0.43/day)
Likes
323
Location
Sydney, Australia
System Name The White Breeze||Medion Akoya Ultrabook
Processor i7-3770k||Core i5-3317U
Motherboard MSI Z77 MPOWER||Laptop?
Cooling Custom TEC waterloop||Laptop?
Memory 16GB Kingston HyperX @ 2133MHz||8GB SDRAM
Video Card(s) 2X SLI MSI GeForce GTX 680 Lightning||Intel 4000
Storage Corsair GT 120GB, WD Caviar Black 1TB||500GB HDD with 32gb MSATA cache
Display(s) Samsung U28D590D 4k||14" LED
Case NZXT Switch 810||Laptop shell?
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi surround pro 5.1||Dolby Home Theatre V4
Power Supply Seasonic XP-860 Platinum||Laptop Power Brick
Software Windows 7||Windows 8
#4
I have had similar issues with ISP's. They always just take the blame out on me, then when I finally convince them to send a guy to check the lines in the street, oh, theres a problem in the street.
If this doesn't solve it, just tell them your leaving, and change ISP's.
 
Joined
May 14, 2009
Messages
2,132 (0.68/day)
Likes
477
Location
Chicago burbs
System Name Halloween Boo!
Processor Intel Core i7 3770K
Motherboard Gigabyte Z77-Up7
Cooling Custom Water/ Thermalchill TA 120.3/ Swiftech Apogeee XT/ MCP655/ Swiftech M icrores/ XSPC RX 240
Memory 16G G.Skill trident 2400MHz
Video Card(s) 3 x Radeon 7970
Storage OCZ Revo Drive 240G
Display(s) 24 inch Viewsonic
Case Phobia WayCoolIt Test Bench
Power Supply Nexus 1100 watt
#5
Could be the amplifier in the neighborhood or maybe a bad splitter at the house. Like asylum mentioned, have the cable company come out and check the signal.
 

cdawall

where the hell are my stars
Joined
Jul 23, 2006
Messages
26,546 (6.38/day)
Likes
7,456
Location
Houston
System Name Team Blue
Processor 5960X@4.8 1.42v
Motherboard Asus X99M-WS
Cooling EK Supremecy EVO, MCR220-Stack+MCR220+MCR320, D5-PWM+EK X-RES 140
Memory 4x8GB G.Skill Trident Z 3200 CL16
Video Card(s) (2) EVGA SC BLACK 1080Ti's+ EVGA reference 1080Ti soon to be under water
Storage Samsung SM951 512GB, Samsung PM961 512GB
Display(s) Dell UP2414Q 3840X2160@60hz
Case Caselabs Mercury S5
Audio Device(s) Fischer HA-02->Fischer FA-002W High edition/FA-003/Jubilate/FA-011 depending on my mood
Power Supply Seasonic Prime 1200w
Mouse Thermaltake Theron
Keyboard Thermaltake Poseidon ZX
Software W10P
Benchmark Scores Zoom zoom mofo
#6
Go with a different service.
 
Joined
May 14, 2009
Messages
2,132 (0.68/day)
Likes
477
Location
Chicago burbs
System Name Halloween Boo!
Processor Intel Core i7 3770K
Motherboard Gigabyte Z77-Up7
Cooling Custom Water/ Thermalchill TA 120.3/ Swiftech Apogeee XT/ MCP655/ Swiftech M icrores/ XSPC RX 240
Memory 16G G.Skill trident 2400MHz
Video Card(s) 3 x Radeon 7970
Storage OCZ Revo Drive 240G
Display(s) 24 inch Viewsonic
Case Phobia WayCoolIt Test Bench
Power Supply Nexus 1100 watt
#7
It is not his service.:nutkick:


I bet its the Amp in the neighborhood. Too weak of a signal or too strong did that with my cable. usually, people do not have choices when it comes to cable unfortunately.
 

cdawall

where the hell are my stars
Joined
Jul 23, 2006
Messages
26,546 (6.38/day)
Likes
7,456
Location
Houston
System Name Team Blue
Processor 5960X@4.8 1.42v
Motherboard Asus X99M-WS
Cooling EK Supremecy EVO, MCR220-Stack+MCR220+MCR320, D5-PWM+EK X-RES 140
Memory 4x8GB G.Skill Trident Z 3200 CL16
Video Card(s) (2) EVGA SC BLACK 1080Ti's+ EVGA reference 1080Ti soon to be under water
Storage Samsung SM951 512GB, Samsung PM961 512GB
Display(s) Dell UP2414Q 3840X2160@60hz
Case Caselabs Mercury S5
Audio Device(s) Fischer HA-02->Fischer FA-002W High edition/FA-003/Jubilate/FA-011 depending on my mood
Power Supply Seasonic Prime 1200w
Mouse Thermaltake Theron
Keyboard Thermaltake Poseidon ZX
Software W10P
Benchmark Scores Zoom zoom mofo
#8
It is not his service.:nutkick:


it is a line, splitter, amp or something of that nature by his symptoms.
Depends cable by me does the same thing looses channels no matter were you are and slow internet at peak times is well slow internet at peak times. Switching services can and will fix parts of that.
 
Joined
May 14, 2009
Messages
2,132 (0.68/day)
Likes
477
Location
Chicago burbs
System Name Halloween Boo!
Processor Intel Core i7 3770K
Motherboard Gigabyte Z77-Up7
Cooling Custom Water/ Thermalchill TA 120.3/ Swiftech Apogeee XT/ MCP655/ Swiftech M icrores/ XSPC RX 240
Memory 16G G.Skill trident 2400MHz
Video Card(s) 3 x Radeon 7970
Storage OCZ Revo Drive 240G
Display(s) 24 inch Viewsonic
Case Phobia WayCoolIt Test Bench
Power Supply Nexus 1100 watt
#9
Depends cable by me does the same thing looses channels no matter were you are and slow internet at peak times is well slow internet at peak times. Switching services can and will fix parts of that.
Sry, C, I edited my post. Most areas do not have choices when it comes to cable unfortunately.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
19,188 (5.03/day)
Likes
4,797
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#10
Sry, C, I edited my post. Most areas do not have choices when it comes to cable unfortunately.
eh they all are in cahoots with eachother...
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,260 (4.28/day)
Likes
6,069
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#11
It is not his service.:nutkick:


I bet its the Amp in the neighborhood. Too weak of a signal or too strong did that with my cable. usually, people do not have choices when it comes to cable unfortunately.
this happened to me up north. junction box down the street was getting alot of noise on my port so they had to re rout me.
 

cdawall

where the hell are my stars
Joined
Jul 23, 2006
Messages
26,546 (6.38/day)
Likes
7,456
Location
Houston
System Name Team Blue
Processor 5960X@4.8 1.42v
Motherboard Asus X99M-WS
Cooling EK Supremecy EVO, MCR220-Stack+MCR220+MCR320, D5-PWM+EK X-RES 140
Memory 4x8GB G.Skill Trident Z 3200 CL16
Video Card(s) (2) EVGA SC BLACK 1080Ti's+ EVGA reference 1080Ti soon to be under water
Storage Samsung SM951 512GB, Samsung PM961 512GB
Display(s) Dell UP2414Q 3840X2160@60hz
Case Caselabs Mercury S5
Audio Device(s) Fischer HA-02->Fischer FA-002W High edition/FA-003/Jubilate/FA-011 depending on my mood
Power Supply Seasonic Prime 1200w
Mouse Thermaltake Theron
Keyboard Thermaltake Poseidon ZX
Software W10P
Benchmark Scores Zoom zoom mofo
#12
Sry, C, I edited my post. Most areas do not have choices when it comes to cable unfortunately.
Very true even in the small city I am in we are lucky enough to have two cable providers, all the satellite companies and a couple DSL groups. Guess for some people that's not as true. Would be curious if people in his entire area have that issue however. Check with neighbors heck read a couple reviews online and see if its common place for that service in that location.
 

riot808

New Member
Joined
Nov 14, 2012
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#13
Get some one to come out and check your connection at the main at the road or where ever it is.

Sounds like a line problem I had a few times.

You need to get a line crew to see where the problem is down the line.

Took me many times to get my troubles fixed.

what exactly did you do when you fixed it? cause i've had them out here several times and they always give me such bad attitude and say everythings fine your getting the speeds you pay for and then leave....
 

riot808

New Member
Joined
Nov 14, 2012
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#14
Depends cable by me does the same thing looses channels no matter were you are and slow internet at peak times is well slow internet at peak times. Switching services can and will fix parts of that.
i wish i could switch services but it's not an option currently... there are no other isps in my area... i've tried calling around
 

riot808

New Member
Joined
Nov 14, 2012
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#15
this happened to me up north. junction box down the street was getting alot of noise on my port so they had to re rout me.
any tests i should have them run when they come? i have techs coming on the 20th and i want to be fully prepared cause they said they'll charge me for my next visit since i've had them here like 12 times in the last 11 months
 

cdawall

where the hell are my stars
Joined
Jul 23, 2006
Messages
26,546 (6.38/day)
Likes
7,456
Location
Houston
System Name Team Blue
Processor 5960X@4.8 1.42v
Motherboard Asus X99M-WS
Cooling EK Supremecy EVO, MCR220-Stack+MCR220+MCR320, D5-PWM+EK X-RES 140
Memory 4x8GB G.Skill Trident Z 3200 CL16
Video Card(s) (2) EVGA SC BLACK 1080Ti's+ EVGA reference 1080Ti soon to be under water
Storage Samsung SM951 512GB, Samsung PM961 512GB
Display(s) Dell UP2414Q 3840X2160@60hz
Case Caselabs Mercury S5
Audio Device(s) Fischer HA-02->Fischer FA-002W High edition/FA-003/Jubilate/FA-011 depending on my mood
Power Supply Seasonic Prime 1200w
Mouse Thermaltake Theron
Keyboard Thermaltake Poseidon ZX
Software W10P
Benchmark Scores Zoom zoom mofo
#16
i wish i could switch services but it's not an option currently... there are no other isps in my area... i've tried calling around
That sucks hope its something easy like a bad box on there end.



OT-For future reference use the multiquote button instead of doing 3 individual quotes ;)
 

riot808

New Member
Joined
Nov 14, 2012
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#18
I have had similar issues with ISP's. They always just take the blame out on me, then when I finally convince them to send a guy to check the lines in the street, oh, theres a problem in the street.
If this doesn't solve it, just tell them your leaving, and change ISP's.
yeah i know everytime they'd come and say the speeds are fine and i'd say speed isn't the problem theres a weird lag and the tv's lose channels... randomly on every tv... and there like well thats ur tv's problem call sears.... and your lag for gaming is the servers... i'm LIKE ARE YOU SERIOUS... every tv in the house is broke? and everyone playing ps3 xbox and online games are suffering this bad? i went to my friends house who doesn't live far from me... about 10 mins away and played on his xbox and he doesn't lag at all... another friends house 20 mins away and he doesn't lag at all either and they have the same provider... which is time warner cable... road runner...
 
Joined
May 13, 2010
Messages
4,418 (1.60/day)
Likes
1,597
System Name RemixedBeast
Processor Intel i5 3570K @ 3.4Ghz
Motherboard ASRock Z77 Pro3
Cooling Coolermaster Hyper 212 Evo
Memory 16GB Corsair XMS3
Video Card(s) EVGA Nvidia GTX 650 Ti SSC 1GB
Storage 1.5TB Seagate/128GB Samsung 840
Display(s) Samsung SyncMaster P2350 23in @ 1920x1080 + LG Flatron 19in Widescreen 1440x900
Case Antec Three Hundred Two
Audio Device(s) Beyerdynamic DT770 Pro 80 // Fiio E7 Amp/DAC
Power Supply 620w Antec High Current Gamer HCG-620M
Mouse Logitech G700s/G502
Keyboard Logitech K740
Software Windows Server 2012 x64 Standard
Benchmark Scores Network: APs: Cisco Meraki MR32, Ubiquiti Unifi AP-AC-LR and Lite, Ligowave NFT-3AC
#19
this may seem strange... and I've had this issue before... do you use any kinda splitters/extenders....? i once replaced one and it helped.

also some routers do not support many simultaneous connections....
 
Joined
May 14, 2009
Messages
2,132 (0.68/day)
Likes
477
Location
Chicago burbs
System Name Halloween Boo!
Processor Intel Core i7 3770K
Motherboard Gigabyte Z77-Up7
Cooling Custom Water/ Thermalchill TA 120.3/ Swiftech Apogeee XT/ MCP655/ Swiftech M icrores/ XSPC RX 240
Memory 16G G.Skill trident 2400MHz
Video Card(s) 3 x Radeon 7970
Storage OCZ Revo Drive 240G
Display(s) 24 inch Viewsonic
Case Phobia WayCoolIt Test Bench
Power Supply Nexus 1100 watt
#20
any tests i should have them run when they come? i have techs coming on the 20th and i want to be fully prepared cause they said they'll charge me for my next visit since i've had them here like 12 times in the last 11 months
Have them test the amplifier outside in the neighborhood. Mine was bad and the tec said too high or too low of a frequency could do this. The amplifier was bad and they replaced it and everything was good.