• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

PNY nVidia Quadro P620 PhysX

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 3, 2009
Messages
7 (0.00/day)
Hi all.

I just bought a new PNY Quadro P620, but GPU-Z 2.10 shows me unchecked PhysX support. But, there is PhysX option in the nVidia Control Panel. I tried installing latest PhysX driver, but the PhysX checkbox in GPU-Z remain unchecked. I have no idea, how to add PhysX suuport to my Quadro card. Thanks for any advise.
 

Toothless

Tech, Games, and TPU!
Supporter
Joined
Mar 26, 2014
Messages
7,451 (2.86/day)
Location
Washington, USA
System Name Veraltet
Processor 3700x
Motherboard AsRock Taichi Ultimate x470
Cooling NH-D15 Chromax
Memory G.Skill 2x16GB 3200mhz
Video Card(s) MSI GTX1080 Ti Gaming X
Storage 2 NVME + 4 HDD
Display(s) LG 34UB88-P + 2x AOC 2425W
Case CoolerMaster NR600
Audio Device(s) SteelSeries Arctis 5
Power Supply Rosewill Fortress 750w
Mouse Corsair Scimitar Pro
Keyboard Corsair K55
Software Windows 10 Professional
Benchmark Scores Brrrrrrr
Does it work in the Nvidia control panel? Does it work in whatever you're using it for?
 
Joined
Nov 3, 2009
Messages
7 (0.00/day)
I tried some physx demos from the nvidia, got about 60 FPS, so I guess, it should work. But I can not found some sw tool, to be sure, Physx support is in working state. It is possible, there is a problem in GPU- Z :)
 

Toothless

Tech, Games, and TPU!
Supporter
Joined
Mar 26, 2014
Messages
7,451 (2.86/day)
Location
Washington, USA
System Name Veraltet
Processor 3700x
Motherboard AsRock Taichi Ultimate x470
Cooling NH-D15 Chromax
Memory G.Skill 2x16GB 3200mhz
Video Card(s) MSI GTX1080 Ti Gaming X
Storage 2 NVME + 4 HDD
Display(s) LG 34UB88-P + 2x AOC 2425W
Case CoolerMaster NR600
Audio Device(s) SteelSeries Arctis 5
Power Supply Rosewill Fortress 750w
Mouse Corsair Scimitar Pro
Keyboard Corsair K55
Software Windows 10 Professional
Benchmark Scores Brrrrrrr
If it works then nothing is wrong.
 
Joined
Nov 3, 2009
Messages
7 (0.00/day)
Maybe, there is realy problem in GPU- Z detection, support for P620 has been added just to the latest version.
 

sneekypeet

Retired Super Moderator
Joined
Apr 12, 2006
Messages
28,865 (5.24/day)
System Name His
Processor Intel i9 7920X
Motherboard Asus Prime X299 Deluxe
Cooling Corsair H115i RGB Platinum
Memory G.Skill TridentZ RGB 32GB @ 3600MHz
Video Card(s) nVidia RTX 2080ti
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Samsung 55" 4K 60hz
Case Cooler Master Cosmos C700P (Inverted Layout)
Audio Device(s) Realtek on board > Sony Receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
Never ran Quatro drivers, but in the Nvidia Control Panel, at the top, under 3D Settings, there is a place to check to enable a PhysX visual indicator. Maybe have a look and see if it is in there?
 

Toothless

Tech, Games, and TPU!
Supporter
Joined
Mar 26, 2014
Messages
7,451 (2.86/day)
Location
Washington, USA
System Name Veraltet
Processor 3700x
Motherboard AsRock Taichi Ultimate x470
Cooling NH-D15 Chromax
Memory G.Skill 2x16GB 3200mhz
Video Card(s) MSI GTX1080 Ti Gaming X
Storage 2 NVME + 4 HDD
Display(s) LG 34UB88-P + 2x AOC 2425W
Case CoolerMaster NR600
Audio Device(s) SteelSeries Arctis 5
Power Supply Rosewill Fortress 750w
Mouse Corsair Scimitar Pro
Keyboard Corsair K55
Software Windows 10 Professional
Benchmark Scores Brrrrrrr
Okay, so ignore what gpu-z says and just use the card. Nothing is wrong, nothing is broken, it's just gpu-z not catching something that isn't an issue.
 
Joined
Apr 28, 2011
Messages
780 (0.21/day)
Location
Botevgrad, Bulgaria, Europe
System Name Main PC/OldPC/3rd PC
Processor Intel Core i7-3770K Ivy Bridge/Core i5-3470 Ivy Bridge/Core i3-4330 Haswell
Motherboard ASUS P8Z77-V/ASRock Z68 Pro3 Gen1/ASUS H81M2
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO/Intel Box cooler/Intel Box cooler
Memory 32GB Corsair Vengeance/32GB ADATA/16GB ADATA
Video Card(s) SAPPHIRE R9 290 Tri-X OC 4GB/MSI RX 480 8GB/SAPPHIRE R9 390 8GB
Storage 2x1TB ADATA SSDs in RAID0+3 HDDs/2xCrucial 1TB SSDs in RAID0+3 HDDs/Samsung 1TB SSD+8TB+4TB HDDs
Display(s) Philips 274E5QHAB@HDMI + Philips 273EQH@DVI (both 27")
Case Fractal Design Define R4 Titanium
Audio Device(s) Kenwood Mini HiFi system/Microlab speakers/Philips HDMI (main)+LG TV monitor HDMI + Apple headphones
Power Supply Cooler Master Silent ProM 600 W (modular)
Mouse Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)@Razer Goliath mousepad (Medium speed)
Keyboard Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)
Software Win10 64-bit (Main PC v.1809 RTM Enterprise/2nd PC v.1903 Insider Preview Pro/3rd PC - same as 2nd)
It is an issue, at least with GPU-Z.
 

Lucas Domm

New Member
Joined
Apr 18, 2021
Messages
4 (0.19/day)
Hello!

Question one: I searched the whole internet and I cannot find a clear answer. I would like to know if I am able to run dual monitors at 144hz 1080p, both of them, with the p620. On the specs it says 4k 60hz, but nothing says about 1080p hz.

Second question: What about if I use one 2560x1080 monitor on horizontal and a 1920x1080 on vertical, both at 144hz. Will it work at 144hz?
 
Joined
Sep 2, 2020
Messages
732 (2.93/day)
System Name Whonock
Processor Amd 3200g
Motherboard A320m-h
Cooling Wraith Stealth
Memory 2x 8g ddr4 2666mz
Video Card(s) Msi Gaming x 1060 6g
Storage 5.5 tb hd 220 g ssd
Display(s) Normal moniter
Case Deepcool smater
Hello!

Question one: I searched the whole internet and I cannot find a clear answer. I would like to know if I am able to run dual monitors at 144hz 1080p, both of them, with the p620. On the specs it says 4k 60hz, but nothing says about 1080p hz.

Second question: What about if I use one 2560x1080 monitor on horizontal and a 1920x1080 on vertical, both at 144hz. Will it work at 144hz?
I recommend making a new post as this aint really related and is a necro
 
Joined
Apr 28, 2011
Messages
780 (0.21/day)
Location
Botevgrad, Bulgaria, Europe
System Name Main PC/OldPC/3rd PC
Processor Intel Core i7-3770K Ivy Bridge/Core i5-3470 Ivy Bridge/Core i3-4330 Haswell
Motherboard ASUS P8Z77-V/ASRock Z68 Pro3 Gen1/ASUS H81M2
Cooling Cooler Master Hyper 212 EVO/Intel Box cooler/Intel Box cooler
Memory 32GB Corsair Vengeance/32GB ADATA/16GB ADATA
Video Card(s) SAPPHIRE R9 290 Tri-X OC 4GB/MSI RX 480 8GB/SAPPHIRE R9 390 8GB
Storage 2x1TB ADATA SSDs in RAID0+3 HDDs/2xCrucial 1TB SSDs in RAID0+3 HDDs/Samsung 1TB SSD+8TB+4TB HDDs
Display(s) Philips 274E5QHAB@HDMI + Philips 273EQH@DVI (both 27")
Case Fractal Design Define R4 Titanium
Audio Device(s) Kenwood Mini HiFi system/Microlab speakers/Philips HDMI (main)+LG TV monitor HDMI + Apple headphones
Power Supply Cooler Master Silent ProM 600 W (modular)
Mouse Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)@Razer Goliath mousepad (Medium speed)
Keyboard Microsoft Ergonomic Sculpt Desktop 2.0 (combo)
Software Win10 64-bit (Main PC v.1809 RTM Enterprise/2nd PC v.1903 Insider Preview Pro/3rd PC - same as 2nd)
Hello!

Question one: I searched the whole internet and I cannot find a clear answer. I would like to know if I am able to run dual monitors at 144hz 1080p, both of them, with the p620. On the specs it says 4k 60hz, but nothing says about 1080p hz.

Second question: What about if I use one 2560x1080 monitor on horizontal and a 1920x1080 on vertical, both at 144hz. Will it work at 144hz?

I am curious --- what do you mean saying "use 1 monitor on horizontal" and "2nd one on vertical"?
Horizontal versus vertical of what? :confused:
Do you mean 2nd monitor has a rotate/Pivot function maybe? :)
 

Lucas Domm

New Member
Joined
Apr 18, 2021
Messages
4 (0.19/day)
I am curious --- what do you mean saying "use 1 monitor on horizontal" and "2nd one on vertical"?
Horizontal versus vertical of what? :confused:
Do you mean 2nd monitor has a rotate/Pivot function maybe? :)
Hi! Yes. Second one I will use 90 degree angle. Like a cellphone in portrait mode, versus a landscape normal one. So it would be a landscape mode 34" 2560x1080 ultrawide 144hz monitor, and a 24" 1920x1080 144hz monitor on portrait mode.
 

bogmali

In Orbe Terrum Non Visi
Staff member
Joined
Mar 16, 2008
Messages
8,862 (1.85/day)
Location
Pacific Northwest
System Name System Has No Name
Processor Core i9-10920X
Motherboard MSI X299 Pro Carbon
Cooling Corsair H115i AIO
Memory Adata 4x8GB DDR4-3200
Video Card(s) Gigabyte AORUS GTX-1080ti
Storage Samsung 960 Pro 1TB/860 EVO 512GB M.2 NVMe
Display(s) Samsung UE510 UHD 28"
Case Coolermaster MasterCase H500P
Audio Device(s) AudioEngine D1 DAC/Onboard
Power Supply Seasonic Prime Ultra 1K Watt
Mouse Corsair Ironclaw RGB
Keyboard Corsair K68 RGB
Software Win10 Pro 64
Benchmark Scores Xbox Live Gamertag=jondonken
Please start your own thread, this one is almost 3 years old.
 
Status
Not open for further replies.
Top