• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Portal Pre-Load Underway

malware

New Member
Joined
Nov 7, 2004
Messages
5,422 (1.13/day)
Likes
954
Location
Bulgaria
Processor Intel Core 2 Quad Q6600 G0 VID: 1.2125
Motherboard GIGABYTE GA-P35-DS3P rev.2.0
Cooling Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-S12 Fan
Memory 4x1 GB PQI DDR2 PC2-6400
Video Card(s) Colorful iGame Radeon HD 4890 1 GB GDDR5
Storage 2x 500 GB Seagate Barracuda 7200.11 32 MB RAID0
Display(s) BenQ G2400W 24-inch WideScreen LCD
Case Cooler Master COSMOS RC-1000 (sold), Cooler Master HAF-932 (delivered)
Audio Device(s) Creative X-Fi XtremeMusic + Logitech Z-5500 Digital THX
Power Supply Chieftec CFT-1000G-DF 1kW
Software Laptop: Lenovo 3000 N200 C2DT2310/3GB/120GB/GF7300/15.4"/Razer
#1
Those who pre-purchased Valve's first person brain twister Portal through Steam, either in the $44.99 ultra compilation The Orange Box or by its $19.99 separate listing, can now begin downloading the game's assets. Commonly referred to as pre-loading, the idea is to let gamers gradually download a game in advance so they only need to download a small enabling file on the day of its release, preventing owners from being held back by slow download speeds and clogged servers. With The Orange Box gone gold and confirmed to release on October 10th for PC and Xbox 360, the pre-load for Half-Life 2: Episode Two is also expected to begin shortly.

Show full news post
 
Joined
Aug 12, 2006
Messages
3,252 (0.79/day)
Likes
146
Location
UK-small Village in a Valley Near Newcastle
Processor I7 7700k De-lid @ 5GHz
Motherboard Asus Maximus Hero IX
Cooling Custom dual 360 rad loops. Cpu monoblock, 295x2 full cover waterblock. Custom R9290x waterblock.
Memory 16Gb Team Xtream DDR4 3600MHz
Video Card(s) 295X2 + R9290X
Storage SSD RAID array, dozen TB HDD's in RAID
Display(s) 27" BENQ XL2730Z 144hz 1440p, Samsung 27" 3D 1440p, QNIX 144p @ 100Hz overclocked
Case Thermaltake Core series
Power Supply 1.5Kw
Mouse RAT 7
Keyboard Ryos II MK Pro Mechanical
Software Windows 10 LTSB
#2
cool, already preloaded here :toast:
 

Helvetica

New Member
Joined
Sep 13, 2007
Messages
159 (0.04/day)
Likes
2
Processor Intel Core 2 Quad Q6600 Kentsfield 2.4GHz
Motherboard ASUS P5K-E/WIFI-AP
Memory 2GB DDR2 800mhz
Video Card(s) HD2900XT
Storage WD 10,000RPM
Display(s) 1920x1200
Audio Device(s) Creative
Power Supply 700w
#3
All right! I guess it was secretly preloading because once I clicked 'Start Preload' it was already at 75%! WOOT
 
Joined
Apr 7, 2006
Messages
7,404 (1.74/day)
Likes
663
#4
I will preload asap when i get home. Hopefully it will run better than tf2 on my rig.
 
Joined
Mar 26, 2006
Messages
486 (0.11/day)
Likes
56
Location
Stamford, UK
System Name The Money Sink
Processor Intel i7-5960X at 4.60Ghz
Motherboard MSI X99A Godlike
Cooling Custom watercooling loop, single D5 -> CPU, dual D5 -> GPU's
Memory 64GB DDR4-3000
Video Card(s) 2 x 1080Ti @ Stock for the moment (40oC LOAD)
Storage 960GB Mushkin Scorpion Deluxe and 2 x 512GB M.2 SSD RAID0
Display(s) Dual Curved LG 34" Display
Power Supply EVGA 1600W G2
Software Windows 10
Benchmark Scores ALOT
#5
wow tf2 lags on your rig? That's quite surprising! I guess I've only seen it run on HD2900s (which run it amazingly) but I didn't imagine it would lag on any setup!
 
Joined
Apr 7, 2006
Messages
7,404 (1.74/day)
Likes
663
#6
It doesnt really lag, but the fps spikes like crazy when outdoors, no matter what res or settings. I ran the game 1280 (4:3) and everything more or less on low, and still spikes. Now running the game 1650 (16:10) maxed out everything in dx8, and the game runs flawless. This tells me this game has some dx9 issues or something.
 

tigger

I'm the only one
Joined
Mar 20, 2006
Messages
10,476 (2.45/day)
Likes
1,673
System Name Black to the Core MKIV
Processor Intel I7 6700k
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming socket 1151
Cooling NZXT Kraken X61 280mm radiator
Memory 2x8gb Corsair vengeance LPX 2400 DDR4
Video Card(s) XFX Radeon R9 290 4gb ddr5
Storage Patriot Blast 120gb ssd Boot and WD10EADX-22TDHB0 1TB Data
Display(s) Dell 2408WFP 24" 1920x1200
Case Nzxt IS 340
Audio Device(s) Asus xonar dsx pci-e
Power Supply Corsair CX750
Mouse Logitech G502
Software Win 10 Pro x64
#7
just pre loaded portal.

i get no lag on my machine at 1600x1200 maxxed out.i have to have vsync on tho' or it tears really bad.i think the refresh is 60 at 1600 but my monitor will do 1600 at 70hz refresh,tho' i guess tf2 defaults it at 60hz.
 
Joined
Feb 18, 2006
Messages
5,100 (1.18/day)
Likes
1,255
Location
AZ
System Name Thought I'd be done with this by now
Processor i7 4790K 4.4GHZ turbo currently at 4.6GHZ at 1.16v
Motherboard MSI Z97-G55 SLI
Cooling Scythe Mugen 2 rev B (SCMG-2100), stock on gpu's.
Memory 8GB G.SKILL Ripjaws Z Series DDR3 2400MHZ 10-12-12-31
Video Card(s) EVGA GTX 760 Superclocked replaced HIS R9 290 that was artifacting
Storage 1TB MX300 M.2 OS + Games, 4x ST31000524NS in Raid 10 Storage and Backup, external 2tb backup,
Display(s) BenQ GW2255 surprisingly good screen for the price.
Case Raidmax Scorpio 668
Audio Device(s) onboard HD
Power Supply EVGA 750 GQ
Software Windows 10
Benchmark Scores no one cares anymore lols
#8
It doesnt really lag, but the fps spikes like crazy when outdoors, no matter what res or settings. I ran the game 1280 (4:3) and everything more or less on low, and still spikes. Now running the game 1650 (16:10) maxed out everything in dx8, and the game runs flawless. This tells me this game has some dx9 issues or something.
well it is a beta, the whole network'll lag at the same time sometimes when i'm playing, all the sudden all the servers spike and you're frozen for a second or two. the nice thing about a beta is it allows them to fix all of theses things before official release.
 

Helvetica

New Member
Joined
Sep 13, 2007
Messages
159 (0.04/day)
Likes
2
Processor Intel Core 2 Quad Q6600 Kentsfield 2.4GHz
Motherboard ASUS P5K-E/WIFI-AP
Memory 2GB DDR2 800mhz
Video Card(s) HD2900XT
Storage WD 10,000RPM
Display(s) 1920x1200
Audio Device(s) Creative
Power Supply 700w
#10
wow tf2 lags on your rig? That's quite surprising! I guess I've only seen it run on HD2900s (which run it amazingly) but I didn't imagine it would lag on any setup!
TF2 is the most demanding progam on the source engine thus far.
 
Joined
Aug 30, 2004
Messages
5,358 (1.10/day)
Likes
106
Location
Seattle
Processor X2 3800+ @ 2.3 GHz
Motherboard DFI Lanparty SLI-DR
Cooling Zalman CNPS 9500 LED
Memory 2x1 Gb OCZ Plat. @ 3-3-2-8-1t 460 MHz
Video Card(s) HIS IceQ 4670 512Mb
Storage 640Gb & 160Gb western digital sata drives
Display(s) Hanns G 19" widescreen LCD w/ DVI 5ms
Case Thermaltake Soprano
Audio Device(s) Audigy 2 softmod@Audigy 4, Logitech X-530 5:1
Power Supply Coolermaster eXtreme Power Plus 500w
Software XP Pro
#11
TF2 is the most demanding progam on the source engine thus far.
It runs with everything maxed @ 2xAA 8xAF, full HDR, motion blur 1440x900 just fine for me.
It's not any more demanding than day of defeat source, less complex textures.

Portal looks more demanding than TF2.
 
Last edited:
Joined
Apr 7, 2006
Messages
7,404 (1.74/day)
Likes
663
#12
It runs with everything maxed @ 2xAA 8xAF, full HDR, motion blur 1440x900 just fine for me.
It's not any more demanding than day of defeat source, less complex textures.

Portal looks more demanding than TF2.
There is indefinably a bug in the game then, why do i get choppy with 2x 7600gt with those same settings.
 
Joined
Aug 30, 2004
Messages
5,358 (1.10/day)
Likes
106
Location
Seattle
Processor X2 3800+ @ 2.3 GHz
Motherboard DFI Lanparty SLI-DR
Cooling Zalman CNPS 9500 LED
Memory 2x1 Gb OCZ Plat. @ 3-3-2-8-1t 460 MHz
Video Card(s) HIS IceQ 4670 512Mb
Storage 640Gb & 160Gb western digital sata drives
Display(s) Hanns G 19" widescreen LCD w/ DVI 5ms
Case Thermaltake Soprano
Audio Device(s) Audigy 2 softmod@Audigy 4, Logitech X-530 5:1
Power Supply Coolermaster eXtreme Power Plus 500w
Software XP Pro
#13
There is indefinably a bug in the game then, why do i get choppy with 2x 7600gt with those same settings.
Doesn't SLI have to be enabled per-game in the drivers? TF2 optimization is probably not there yet.
 
Joined
Apr 7, 2006
Messages
7,404 (1.74/day)
Likes
663
#14
Doesn't SLI have to be enabled per-game in the drivers? TF2 optimization is probably not there yet.
its there now, last update has it.

Now one thing is that my cards have different clock speeds, how do I oc the slower one to be on par with the faster. I set the clocks at 604 in ntune, but it doesnt have an option for both? does this do it to both cards?
 
Last edited:
Joined
Aug 30, 2004
Messages
5,358 (1.10/day)
Likes
106
Location
Seattle
Processor X2 3800+ @ 2.3 GHz
Motherboard DFI Lanparty SLI-DR
Cooling Zalman CNPS 9500 LED
Memory 2x1 Gb OCZ Plat. @ 3-3-2-8-1t 460 MHz
Video Card(s) HIS IceQ 4670 512Mb
Storage 640Gb & 160Gb western digital sata drives
Display(s) Hanns G 19" widescreen LCD w/ DVI 5ms
Case Thermaltake Soprano
Audio Device(s) Audigy 2 softmod@Audigy 4, Logitech X-530 5:1
Power Supply Coolermaster eXtreme Power Plus 500w
Software XP Pro
#15
I think both cards are synced automatically.
 
Joined
Mar 17, 2005
Messages
1,044 (0.22/day)
Likes
42
Location
Belfast...N. Ireland mate!
System Name Jezebelle
Processor FX6300 @4.5GHz
Motherboard Biostar A880GZ
Cooling Zalman CNPS9700
Memory 2x8GB Ballistix Sport
Video Card(s) VTX3D HD 7870 Tahiti 2GB
Storage Sandisk Ultra II 480GB, Sammy 1TB F3
Display(s) BenQ Xl2411Z
Case Acer Aspire T180 stealth case
Audio Device(s) Onboard Realtek 7.1 HD, does the job!
Power Supply Enermax Infiniti 720W
Keyboard Logitech G15
Software 7 Pro
#16
its there now, last update has it.

Now one thing is that my cards have different clock speeds, how do I oc the slower one to be on par with the faster. I set the clocks at 604 in ntune, but it does have an option for both? does this do it to both cards?
Mod yr bios on the slower card to higher clocks FTW :rockout: