• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Possible MB issue?

SANEagent

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
83 (0.02/day)
Likes
3
Location
Columbus, OH
Processor Core 2 Duo E8400 @ 4.0Ghz (471x8.5)
Motherboard Asus P5Q Pro
Cooling TT Blue Orb 2
Memory Crucial Ballistix Tracer 2GB 5-5-5-15 (1:1)
Video Card(s) 2X HD4850 Toxic Edition OC 700/1200 XFIRE
Storage WD VelociRaptor 150gig 10,000RPM
Display(s) 24" Acer P241w
Case Thermaltake Soprano (Modded with extra fan, paint and foam)
Power Supply Antec 850w PSU
Software Windows Vista and XP Pro
Benchmark Scores 3dMark06 19023
#1
I'm not sure what would cause it, but my brothers computer (which I built for him) has had some issues. Let me give you the back story. The PSU i got for it went bad so I sent it back to newegg and got a new one. When I put it in and flip the switch on the back (before I press the power button on the front) the entire computer turns on and wont boot. It is like there is a short somewhere. I tried the PSU in my computer on it and the smae thing happens. I tested the RAM, video card and processor and they are all fine. So Im thinking its the MB, but I wanted to ask here before I order a new one.

Thanks for the help,

SANEagent
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,527 (4.58/day)
Likes
3,160
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#2
Wait a mniute... you say the PSU does the same thing in two different computers, and you still think it's his motherboard? :nutkick:
 
Joined
Oct 7, 2007
Messages
15,006 (4.03/day)
Likes
2,940
Location
In a library somewhere on this earth
System Name Haru
Processor i7 3770k @ 4.5ghz
Motherboard Biostar Tz77xme4
Cooling Koolance C370si loop
Memory 8gb G. Skill Trident X 2400mhz at 10-11-11-28
Video Card(s) XFX Double D 7950 / Zotac 620 for physx
Storage Samsung 830 128gb (os)Muskin Chronos 120gb, Pyro 120gb
Display(s) Viewsonic VX2450WM-LED 24" & Hanns G 28"
Case Cooler Master Cosmos II
Audio Device(s) Auzentech X-fi Forte 7.1 Opamp modded
Power Supply Silverstone Strider Plus 1000w pp05 cables
Software Win7 Pro64
Benchmark Scores i5 750 4.62ghz pi runs // Evga FTW p55
#3
I tried the PSU in my computer on it and the smae thing happens.
SANEagent
First off, welcome to the forums. The second is what do you mean by that? Do you mean that the psu does the SAME thing as in your brothers rig? If so then its a bad Psu... But, what we need to know to help you out a little better is the system...
 

SANEagent

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
83 (0.02/day)
Likes
3
Location
Columbus, OH
Processor Core 2 Duo E8400 @ 4.0Ghz (471x8.5)
Motherboard Asus P5Q Pro
Cooling TT Blue Orb 2
Memory Crucial Ballistix Tracer 2GB 5-5-5-15 (1:1)
Video Card(s) 2X HD4850 Toxic Edition OC 700/1200 XFIRE
Storage WD VelociRaptor 150gig 10,000RPM
Display(s) 24" Acer P241w
Case Thermaltake Soprano (Modded with extra fan, paint and foam)
Power Supply Antec 850w PSU
Software Windows Vista and XP Pro
Benchmark Scores 3dMark06 19023
#4
Sorry about the confusion

No No, lol. Sorry about not making it more clear. I tried a NEW (or second PSU) in the computer that isnt working, a PSU I KNOW works, and the broken computer is still broken.

Ohh, and btw, I'm not new to the forums...but I have not been on in a while and i cant seem to find my account. I thought it was under this same name...but IDK. I love it here.

The broken computer is an AMD Athlon 64 3200 system with 1gig of OCZ DDR400 memory, a 200Gig HD and some cheap PCI slot video card (cant remember the number but its Nvida). The MB is a Jetway 939 GT.

Do you think it could be a short somewhere? Maybe one of the pegs came out and the MB is hitting the metal backplate? Im not really sure what would cause the issue.
 
Joined
Oct 7, 2007
Messages
15,006 (4.03/day)
Likes
2,940
Location
In a library somewhere on this earth
System Name Haru
Processor i7 3770k @ 4.5ghz
Motherboard Biostar Tz77xme4
Cooling Koolance C370si loop
Memory 8gb G. Skill Trident X 2400mhz at 10-11-11-28
Video Card(s) XFX Double D 7950 / Zotac 620 for physx
Storage Samsung 830 128gb (os)Muskin Chronos 120gb, Pyro 120gb
Display(s) Viewsonic VX2450WM-LED 24" & Hanns G 28"
Case Cooler Master Cosmos II
Audio Device(s) Auzentech X-fi Forte 7.1 Opamp modded
Power Supply Silverstone Strider Plus 1000w pp05 cables
Software Win7 Pro64
Benchmark Scores i5 750 4.62ghz pi runs // Evga FTW p55
#5
all right, I didn't know...
Check all the parts you have and see if anything is bowing the mobo. I don't think anything you've said would, but that could be something. Then if you think its a short, redo the mobo. take it out, and check the mobo up and down.
Then when you get done with that just put it together again...
 

Mandown

New Member
Joined
Sep 6, 2007
Messages
303 (0.08/day)
Likes
21
Location
Atlanta, GA
System Name Rusty Black Dragon <> Spider-Dragon <> Raging Theatah
Processor Phenom II X4 940BE 3.6 <> Phenom X4 9850BE 3.1 <> Phenom II X3^4 740BE 3.75
Motherboard MSI K9A2 Platinum <> MSI K9A2-CF V2 <> ASUS M4A785-M
Cooling ZEROTherm Nirvana <> 2x AC Freezer 64 pro
Memory 4Gb G-skill ripjaws @1200Mhz 5-5-5-18 <> 4Gb - G-skills 1066Mhz <> 4Gb - G-skills 1066Mhz
Video Card(s) Sapphire 4850 X2 <> HIS 3850 TurboX <> HIS 4670
Storage WD 750GB Caviar Black <> Western Digital 640GB <> 300GB Maxtor + 500GB Seagate
Display(s) Hanns-G 28" HG281D 1080p <> Acer 22" X223W <> LG 42" LCD 720p
Case Antec Twelve-Hundred <> NZXT Apollo Black <> NZXT Apollo Orange
Audio Device(s) SB Audigy-Logitech Z-5300e <> Diamond Xtreme 5.1 <> 4670 HD Audio
Power Supply Cosair 850w<> Ultra LSP 750w <> Antec 650w Trio-power
Software Windows 7 Ultimate x64
#6
When you say it doesn't boot do you mean you get the logo screen but doesn't boot or it just turns on and thats it?
 

Mandown

New Member
Joined
Sep 6, 2007
Messages
303 (0.08/day)
Likes
21
Location
Atlanta, GA
System Name Rusty Black Dragon <> Spider-Dragon <> Raging Theatah
Processor Phenom II X4 940BE 3.6 <> Phenom X4 9850BE 3.1 <> Phenom II X3^4 740BE 3.75
Motherboard MSI K9A2 Platinum <> MSI K9A2-CF V2 <> ASUS M4A785-M
Cooling ZEROTherm Nirvana <> 2x AC Freezer 64 pro
Memory 4Gb G-skill ripjaws @1200Mhz 5-5-5-18 <> 4Gb - G-skills 1066Mhz <> 4Gb - G-skills 1066Mhz
Video Card(s) Sapphire 4850 X2 <> HIS 3850 TurboX <> HIS 4670
Storage WD 750GB Caviar Black <> Western Digital 640GB <> 300GB Maxtor + 500GB Seagate
Display(s) Hanns-G 28" HG281D 1080p <> Acer 22" X223W <> LG 42" LCD 720p
Case Antec Twelve-Hundred <> NZXT Apollo Black <> NZXT Apollo Orange
Audio Device(s) SB Audigy-Logitech Z-5300e <> Diamond Xtreme 5.1 <> 4670 HD Audio
Power Supply Cosair 850w<> Ultra LSP 750w <> Antec 650w Trio-power
Software Windows 7 Ultimate x64
#7
Oh. i had my old mobo short once and i don't know if its the same with all shorts but i had a little IC chip near the cpu light up red and was burnt so you can try looking at the modo when its on for something like that
 

SANEagent

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
83 (0.02/day)
Likes
3
Location
Columbus, OH
Processor Core 2 Duo E8400 @ 4.0Ghz (471x8.5)
Motherboard Asus P5Q Pro
Cooling TT Blue Orb 2
Memory Crucial Ballistix Tracer 2GB 5-5-5-15 (1:1)
Video Card(s) 2X HD4850 Toxic Edition OC 700/1200 XFIRE
Storage WD VelociRaptor 150gig 10,000RPM
Display(s) 24" Acer P241w
Case Thermaltake Soprano (Modded with extra fan, paint and foam)
Power Supply Antec 850w PSU
Software Windows Vista and XP Pro
Benchmark Scores 3dMark06 19023
#8
It just turns on and thats it. Im going to try taking the mobo out and checking it. I hope it works after that lol. I want to get back to playing some WoW.
 
Joined
Oct 7, 2007
Messages
15,006 (4.03/day)
Likes
2,940
Location
In a library somewhere on this earth
System Name Haru
Processor i7 3770k @ 4.5ghz
Motherboard Biostar Tz77xme4
Cooling Koolance C370si loop
Memory 8gb G. Skill Trident X 2400mhz at 10-11-11-28
Video Card(s) XFX Double D 7950 / Zotac 620 for physx
Storage Samsung 830 128gb (os)Muskin Chronos 120gb, Pyro 120gb
Display(s) Viewsonic VX2450WM-LED 24" & Hanns G 28"
Case Cooler Master Cosmos II
Audio Device(s) Auzentech X-fi Forte 7.1 Opamp modded
Power Supply Silverstone Strider Plus 1000w pp05 cables
Software Win7 Pro64
Benchmark Scores i5 750 4.62ghz pi runs // Evga FTW p55
#9
It just turns on and thats it. Im going to try taking the mobo out and checking it. I hope it works after that lol. I want to get back to playing some WoW.
All right.. I'll be asking a friend or two about it and see if I can help you.
Good luck
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,527 (4.58/day)
Likes
3,160
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#10
Try running the computer outside the case, that will ensure you nothing is shorting...
 

SANEagent

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
83 (0.02/day)
Likes
3
Location
Columbus, OH
Processor Core 2 Duo E8400 @ 4.0Ghz (471x8.5)
Motherboard Asus P5Q Pro
Cooling TT Blue Orb 2
Memory Crucial Ballistix Tracer 2GB 5-5-5-15 (1:1)
Video Card(s) 2X HD4850 Toxic Edition OC 700/1200 XFIRE
Storage WD VelociRaptor 150gig 10,000RPM
Display(s) 24" Acer P241w
Case Thermaltake Soprano (Modded with extra fan, paint and foam)
Power Supply Antec 850w PSU
Software Windows Vista and XP Pro
Benchmark Scores 3dMark06 19023
#11
Okay...I took everything out and checked the backplate. I even put the pins back in that hold the MB off the case. Redid all the wires etc. And it still wont work.

I'm thinking its the mobo now.

That sucks.
 

SANEagent

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
83 (0.02/day)
Likes
3
Location
Columbus, OH
Processor Core 2 Duo E8400 @ 4.0Ghz (471x8.5)
Motherboard Asus P5Q Pro
Cooling TT Blue Orb 2
Memory Crucial Ballistix Tracer 2GB 5-5-5-15 (1:1)
Video Card(s) 2X HD4850 Toxic Edition OC 700/1200 XFIRE
Storage WD VelociRaptor 150gig 10,000RPM
Display(s) 24" Acer P241w
Case Thermaltake Soprano (Modded with extra fan, paint and foam)
Power Supply Antec 850w PSU
Software Windows Vista and XP Pro
Benchmark Scores 3dMark06 19023
#12
I gave the specs in a reply farther up. The ones you would need anyway. The mobo is a Jetway 939 GT and the RAM is 2x OCZ PC3200 512MB El Dual CH Gold Edition. I also tested the system with Patriot 1GB PC3200 sticks that it used to work with. Both sets of RAM work in my computer, so the RAM is fine.
 

Mandown

New Member
Joined
Sep 6, 2007
Messages
303 (0.08/day)
Likes
21
Location
Atlanta, GA
System Name Rusty Black Dragon <> Spider-Dragon <> Raging Theatah
Processor Phenom II X4 940BE 3.6 <> Phenom X4 9850BE 3.1 <> Phenom II X3^4 740BE 3.75
Motherboard MSI K9A2 Platinum <> MSI K9A2-CF V2 <> ASUS M4A785-M
Cooling ZEROTherm Nirvana <> 2x AC Freezer 64 pro
Memory 4Gb G-skill ripjaws @1200Mhz 5-5-5-18 <> 4Gb - G-skills 1066Mhz <> 4Gb - G-skills 1066Mhz
Video Card(s) Sapphire 4850 X2 <> HIS 3850 TurboX <> HIS 4670
Storage WD 750GB Caviar Black <> Western Digital 640GB <> 300GB Maxtor + 500GB Seagate
Display(s) Hanns-G 28" HG281D 1080p <> Acer 22" X223W <> LG 42" LCD 720p
Case Antec Twelve-Hundred <> NZXT Apollo Black <> NZXT Apollo Orange
Audio Device(s) SB Audigy-Logitech Z-5300e <> Diamond Xtreme 5.1 <> 4670 HD Audio
Power Supply Cosair 850w<> Ultra LSP 750w <> Antec 650w Trio-power
Software Windows 7 Ultimate x64
#13
Did you test the hard drive?
 

SANEagent

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
83 (0.02/day)
Likes
3
Location
Columbus, OH
Processor Core 2 Duo E8400 @ 4.0Ghz (471x8.5)
Motherboard Asus P5Q Pro
Cooling TT Blue Orb 2
Memory Crucial Ballistix Tracer 2GB 5-5-5-15 (1:1)
Video Card(s) 2X HD4850 Toxic Edition OC 700/1200 XFIRE
Storage WD VelociRaptor 150gig 10,000RPM
Display(s) 24" Acer P241w
Case Thermaltake Soprano (Modded with extra fan, paint and foam)
Power Supply Antec 850w PSU
Software Windows Vista and XP Pro
Benchmark Scores 3dMark06 19023
#14
No. What is the best way to do that? Take it and put it in another computer as a slave? Or what.
 

Mandown

New Member
Joined
Sep 6, 2007
Messages
303 (0.08/day)
Likes
21
Location
Atlanta, GA
System Name Rusty Black Dragon <> Spider-Dragon <> Raging Theatah
Processor Phenom II X4 940BE 3.6 <> Phenom X4 9850BE 3.1 <> Phenom II X3^4 740BE 3.75
Motherboard MSI K9A2 Platinum <> MSI K9A2-CF V2 <> ASUS M4A785-M
Cooling ZEROTherm Nirvana <> 2x AC Freezer 64 pro
Memory 4Gb G-skill ripjaws @1200Mhz 5-5-5-18 <> 4Gb - G-skills 1066Mhz <> 4Gb - G-skills 1066Mhz
Video Card(s) Sapphire 4850 X2 <> HIS 3850 TurboX <> HIS 4670
Storage WD 750GB Caviar Black <> Western Digital 640GB <> 300GB Maxtor + 500GB Seagate
Display(s) Hanns-G 28" HG281D 1080p <> Acer 22" X223W <> LG 42" LCD 720p
Case Antec Twelve-Hundred <> NZXT Apollo Black <> NZXT Apollo Orange
Audio Device(s) SB Audigy-Logitech Z-5300e <> Diamond Xtreme 5.1 <> 4670 HD Audio
Power Supply Cosair 850w<> Ultra LSP 750w <> Antec 650w Trio-power
Software Windows 7 Ultimate x64
#15
Yeah slave it on another computer and see what happens. If it works change the slot it was connected to, to a different one if possible. Oh and make sure the jumper on it is in the correct spot.
 

SANEagent

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
83 (0.02/day)
Likes
3
Location
Columbus, OH
Processor Core 2 Duo E8400 @ 4.0Ghz (471x8.5)
Motherboard Asus P5Q Pro
Cooling TT Blue Orb 2
Memory Crucial Ballistix Tracer 2GB 5-5-5-15 (1:1)
Video Card(s) 2X HD4850 Toxic Edition OC 700/1200 XFIRE
Storage WD VelociRaptor 150gig 10,000RPM
Display(s) 24" Acer P241w
Case Thermaltake Soprano (Modded with extra fan, paint and foam)
Power Supply Antec 850w PSU
Software Windows Vista and XP Pro
Benchmark Scores 3dMark06 19023
#16
K, the hard drive works fine as a slave in my pc.
 

Mandown

New Member
Joined
Sep 6, 2007
Messages
303 (0.08/day)
Likes
21
Location
Atlanta, GA
System Name Rusty Black Dragon <> Spider-Dragon <> Raging Theatah
Processor Phenom II X4 940BE 3.6 <> Phenom X4 9850BE 3.1 <> Phenom II X3^4 740BE 3.75
Motherboard MSI K9A2 Platinum <> MSI K9A2-CF V2 <> ASUS M4A785-M
Cooling ZEROTherm Nirvana <> 2x AC Freezer 64 pro
Memory 4Gb G-skill ripjaws @1200Mhz 5-5-5-18 <> 4Gb - G-skills 1066Mhz <> 4Gb - G-skills 1066Mhz
Video Card(s) Sapphire 4850 X2 <> HIS 3850 TurboX <> HIS 4670
Storage WD 750GB Caviar Black <> Western Digital 640GB <> 300GB Maxtor + 500GB Seagate
Display(s) Hanns-G 28" HG281D 1080p <> Acer 22" X223W <> LG 42" LCD 720p
Case Antec Twelve-Hundred <> NZXT Apollo Black <> NZXT Apollo Orange
Audio Device(s) SB Audigy-Logitech Z-5300e <> Diamond Xtreme 5.1 <> 4670 HD Audio
Power Supply Cosair 850w<> Ultra LSP 750w <> Antec 650w Trio-power
Software Windows 7 Ultimate x64
#17
Well then theres only one other thing i can think of and that is to reset your BIOS. If that doesn't work then i would say it is your mobo. and can you find a link to that mobo that has straight down view of it?
 

SANEagent

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
83 (0.02/day)
Likes
3
Location
Columbus, OH
Processor Core 2 Duo E8400 @ 4.0Ghz (471x8.5)
Motherboard Asus P5Q Pro
Cooling TT Blue Orb 2
Memory Crucial Ballistix Tracer 2GB 5-5-5-15 (1:1)
Video Card(s) 2X HD4850 Toxic Edition OC 700/1200 XFIRE
Storage WD VelociRaptor 150gig 10,000RPM
Display(s) 24" Acer P241w
Case Thermaltake Soprano (Modded with extra fan, paint and foam)
Power Supply Antec 850w PSU
Software Windows Vista and XP Pro
Benchmark Scores 3dMark06 19023
#18
Well then theres only one other thing i can think of and that is to reset your BIOS. If that doesn't work then i would say it is your mobo. and can you find a link to that mobo that has straight down view of it?
The picture is here http://www.jetway.com.tw/jetway/system/productshow.asp?id=112&proname=939GT4-SLI-G-VC

Hope that helps. It IS that mobo but without the digital display on the lower left hand side. I took the battery out to reset the bios but I cant remember what jumper to move to do it.
 

Mandown

New Member
Joined
Sep 6, 2007
Messages
303 (0.08/day)
Likes
21
Location
Atlanta, GA
System Name Rusty Black Dragon <> Spider-Dragon <> Raging Theatah
Processor Phenom II X4 940BE 3.6 <> Phenom X4 9850BE 3.1 <> Phenom II X3^4 740BE 3.75
Motherboard MSI K9A2 Platinum <> MSI K9A2-CF V2 <> ASUS M4A785-M
Cooling ZEROTherm Nirvana <> 2x AC Freezer 64 pro
Memory 4Gb G-skill ripjaws @1200Mhz 5-5-5-18 <> 4Gb - G-skills 1066Mhz <> 4Gb - G-skills 1066Mhz
Video Card(s) Sapphire 4850 X2 <> HIS 3850 TurboX <> HIS 4670
Storage WD 750GB Caviar Black <> Western Digital 640GB <> 300GB Maxtor + 500GB Seagate
Display(s) Hanns-G 28" HG281D 1080p <> Acer 22" X223W <> LG 42" LCD 720p
Case Antec Twelve-Hundred <> NZXT Apollo Black <> NZXT Apollo Orange
Audio Device(s) SB Audigy-Logitech Z-5300e <> Diamond Xtreme 5.1 <> 4670 HD Audio
Power Supply Cosair 850w<> Ultra LSP 750w <> Antec 650w Trio-power
Software Windows 7 Ultimate x64
#19
From the picture it looks like the jumper right next to the battery. should say something like CMOS under the jumper if you have the manual to it it'll say what jumper is to clear CMOS. And that looks like the same motherboard that was on newegg and it got some reviews that had the same problem your having so if that doesn't work then it is most likely the motherboard.

Most of the time the jumper is next to or close to the battery.
 

SANEagent

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
83 (0.02/day)
Likes
3
Location
Columbus, OH
Processor Core 2 Duo E8400 @ 4.0Ghz (471x8.5)
Motherboard Asus P5Q Pro
Cooling TT Blue Orb 2
Memory Crucial Ballistix Tracer 2GB 5-5-5-15 (1:1)
Video Card(s) 2X HD4850 Toxic Edition OC 700/1200 XFIRE
Storage WD VelociRaptor 150gig 10,000RPM
Display(s) 24" Acer P241w
Case Thermaltake Soprano (Modded with extra fan, paint and foam)
Power Supply Antec 850w PSU
Software Windows Vista and XP Pro
Benchmark Scores 3dMark06 19023
#20
K, i reset BIOS and its still messed up. I will just get another mobo sent in. Thanks for the help all.
 

Mandown

New Member
Joined
Sep 6, 2007
Messages
303 (0.08/day)
Likes
21
Location
Atlanta, GA
System Name Rusty Black Dragon <> Spider-Dragon <> Raging Theatah
Processor Phenom II X4 940BE 3.6 <> Phenom X4 9850BE 3.1 <> Phenom II X3^4 740BE 3.75
Motherboard MSI K9A2 Platinum <> MSI K9A2-CF V2 <> ASUS M4A785-M
Cooling ZEROTherm Nirvana <> 2x AC Freezer 64 pro
Memory 4Gb G-skill ripjaws @1200Mhz 5-5-5-18 <> 4Gb - G-skills 1066Mhz <> 4Gb - G-skills 1066Mhz
Video Card(s) Sapphire 4850 X2 <> HIS 3850 TurboX <> HIS 4670
Storage WD 750GB Caviar Black <> Western Digital 640GB <> 300GB Maxtor + 500GB Seagate
Display(s) Hanns-G 28" HG281D 1080p <> Acer 22" X223W <> LG 42" LCD 720p
Case Antec Twelve-Hundred <> NZXT Apollo Black <> NZXT Apollo Orange
Audio Device(s) SB Audigy-Logitech Z-5300e <> Diamond Xtreme 5.1 <> 4670 HD Audio
Power Supply Cosair 850w<> Ultra LSP 750w <> Antec 650w Trio-power
Software Windows 7 Ultimate x64
#21
Oh well least you tried. can't help that electronics are so sensitive. usually a good slap to the side fixes everything.:roll: Hell try that since everything else failed.
 
Joined
Dec 18, 2005
Messages
5,957 (1.36/day)
Likes
830
System Name money pit..
Processor Intel 7700K at 4800 mhz.. vcore 1.280 volts..
Motherboard Asus rog Strix Z279F Gaming
Cooling Dark Rock TF air cooler.. Stock vga air coolers with case side fans to help cooling..
Memory 32 gb corsair vengeance 3200
Video Card(s) Palit Super Jetstream 1070 x 2..
Storage Three.. all solid state 128 Transend.. 1 T Sandisk.. 1 T Transend.. plus USB external..
Display(s) 27" Asus PG279Q ROG Swift 165Hrz Nvidia G-Sync, IPS.. 2560x1440..
Case Gigabyte mid-tower.. cheap and not really big enough for what is inside..
Audio Device(s) USB Sound blaster Roar 2 all in one unit with bluetooth
Power Supply EVGA 850 watt..
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech K270
Software Win 10 pro..
Benchmark Scores 3Dmark Firestrike Ultra 8542.. Timespy 10508.. everyday settings..
#22
a bent pin on the cpu does a nice job of turning things on and nothing else.. ;)

ask me how i know.. :)

trog
 
Joined
Mar 27, 2007
Messages
2,746 (0.70/day)
Likes
371
Location
just outside of new orleans
Processor Intel Core i7-4790 Haswell Quad-Core 3.6GHz LGA 1150 84W
Motherboard GIGABYTE GA-H87-D3H LGA 1150 Intel H87 HDMI
Cooling CPU - Cooler Master Hyper T4 / Case - cooler master 120mm rear case fan (Air cooling)
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
Video Card(s) ASUS GTX660-DC2O-2GD5 2GB 192-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP Ready SLI support
Storage Samsung 500 GB 840 EVO SSD Drive
Display(s) ASUS 23" LED Monitor
Case COOLER MASTER Centurion 5 (silver & black)
Audio Device(s) (onboard audio) Realtek ALC892
Power Supply CORSAIR SU-750TX 750W ATX12V / EPS12V
Software Windows 7 Home Premium 64bit Edition
#23
I'm not sure what would cause it, but my brothers computer (which I built for him) has had some issues. Let me give you the back story. The PSU i got for it went bad so I sent it back to newegg and got a new one. When I put it in and flip the switch on the back (before I press the power button on the front) the entire computer turns on and wont boot. It is like there is a short somewhere. I tried the PSU in my computer on it and the smae thing happens. I tested the RAM, video card and processor and they are all fine. So Im thinking its the MB, but I wanted to ask here before I order a new one.

Thanks for the help,

SANEagent
yes its a bad motherboard.

when a psu goes out it can short out other components, most of the time its the motherboard but run a good stress test on your ram and hard drive in another computer to be sure its only the motherboard that was damaged.

i would not recommend you continue messing with it or you could blow the new psu or short out the other components at any time so dont risk it.

you diagnosed it correctly, the tip off was it turning itself on, that tells you right there that something is shorted.
 

Demos_sav

New Member
Joined
Aug 26, 2006
Messages
870 (0.21/day)
Likes
42
Location
Cyprus
Processor Intel P4 519K LGA775 3.06GHz @ 3.82GHz
Motherboard ASUS P5WD2
Cooling Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Memory 3GB Kingston Hyper-X DDR2 3-4-3-6 @667MHz
Video Card(s) XFX 8800 GTS 320MB XXX Edition @ 630/970
Storage Samsung 160GB SATA2 7200RPM 8MB
Display(s) SONY SDM HS75 17' LCD
Case Interset (black)
Audio Device(s) Realtek HD ALC882 8-channel onboard
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W
Software Windows XP Home edition 32bit fully tuned
Benchmark Scores 3dm01-29689 3dm03-31099 3dm05-10298 3dm06-6409
#24
a bent pin on the cpu does a nice job of turning things on and nothing else.. ;)

ask me how i know.. :)

trog
I agree. My 3.2 socket 478 P4 had about 20 pins bent and 1 missing. I even managed to straighten them up and my 3.2 only boots up at 1.66GHz or 2.13GHz. Now I need to get some wire to put in the cpu socket (but I am too lame to bother right now)
 
Joined
Mar 27, 2007
Messages
2,746 (0.70/day)
Likes
371
Location
just outside of new orleans
Processor Intel Core i7-4790 Haswell Quad-Core 3.6GHz LGA 1150 84W
Motherboard GIGABYTE GA-H87-D3H LGA 1150 Intel H87 HDMI
Cooling CPU - Cooler Master Hyper T4 / Case - cooler master 120mm rear case fan (Air cooling)
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
Video Card(s) ASUS GTX660-DC2O-2GD5 2GB 192-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP Ready SLI support
Storage Samsung 500 GB 840 EVO SSD Drive
Display(s) ASUS 23" LED Monitor
Case COOLER MASTER Centurion 5 (silver & black)
Audio Device(s) (onboard audio) Realtek ALC892
Power Supply CORSAIR SU-750TX 750W ATX12V / EPS12V
Software Windows 7 Home Premium 64bit Edition
#25
a bent pin on the cpu does a nice job of turning things on and nothing else.. ;)

ask me how i know.. :)

trog
I agree. My 3.2 socket 478 P4 had about 20 pins bent and 1 missing. I even managed to straighten them up and my 3.2 only boots up at 1.66GHz or 2.13GHz. Now I need to get some wire to put in the cpu socket (but I am too lame to bother right now)
i could be wrong but i believe he is talking about a "working" computer that the psu went bad on and now he cant get it to work with the new psu or the psu from his own computer.

correct me if im wrong SANEagent