• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Power supply extension hooked up directly to power supply???

Joined
Oct 6, 2009
Messages
2,793 (0.93/day)
Likes
835
Location
Midwest USA
System Name My Gaming System
Processor Intel i7 4770k @ 4.4 Ghz
Motherboard Asus Maximus VI Impact (ITX)
Cooling Custom Full System Water cooling Loop
Memory G.Skill 1866 Mhz Sniper 8 Gb
Video Card(s) EVGA GTX 780 ti SC
Storage Samsung SSD EVO 120GB - Samsung SSD EVO 500GB
Display(s) ASUS W246H - 24" - widescreen TFT active matrix LCD
Case Bitfenix Prodigy
Power Supply Corsair AX760 Modular PSU
Software Windows 8.1 Home Primeum
#1
Just a question to see if it would be possible. I know that Full modular power supplies have custom connections connecting direct to the power supply so hooking up an extension right the store direct to the power supply would be impossible. But if you were to switch the custom connection from the stock cable to an extension would it work?

Has anyone tried this? a quick example....

My XFX power supply's 24-pin has two connection blocks connecting it to the power supply. If I were to change these connection blocks to the 24 pin extension would it work? I ask because I looking to try something new and maybe a little easier instead of sleeving all my cables by hand.

Thanks
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
2,628 (0.81/day)
Likes
521
Location
Brisbane, Australia
System Name MRCOMP!
Processor Amd 1090T @ 4200 mhz
Motherboard Gigabyte 890FX UD5
Cooling CNPS Extreme
Memory 32GB OCZ Reapers 1600mhz 6-8-6-24 1.65v
Video Card(s) GTX560 TI 26% overclock
Storage 60GB OCZ vertex 3, 2x1TB Raid 0 2x 640GB Raid 0
Display(s) 30" LG lcd
Case No Case... just sitting on cardboard :D
Audio Device(s) Nvida HDMI - Sony MU TE KE 7.2 1695Rms
Power Supply Silverstone 700watts.
#2
as long as all the cable colors match up i see no harm...
 

Bo$$

Lab Extraordinaire
Joined
May 7, 2009
Messages
5,626 (1.79/day)
Likes
971
Location
London, UK
System Name Desktop | Server
Processor Intel i7 2700k @ 4.4GHZ | AMD 5350 @ 2500MHZ
Motherboard Asus P7Z77-V Pro | Asus AM1I-A
Cooling GeLID Tranquilo | Stock Air
Memory Crucial Ballistix 2x8GB CL8 1600MHZ | Corsair Vengence 2x4GB CL9 1600MHZ
Video Card(s) Gainward GTX 780 Phantom GLH | PNY GTX 750Ti
Storage Samsung 840 EVO 250GB + 4TB WD Red | 2x Seagate Barracuda 2TB
Display(s) Samsung S27D390H + Asus VE276Q | Headless
Case Fractal Design R5 | CM Elite 110
Audio Device(s) Asus Xonar D1 w/Otone Stilo 5.1 and Creative Fatal1ty headset
Power Supply EVGA Supernova 850 G2| Corsair CX430M
Mouse Razer Imperator 2012
Keyboard Corsair K90
Software Windows 7 SP1 X64 | Ubuntu 16.04LTS
#3
Should be fine as long as you are only adding extensions... If you are Leashing to PSU's together i think it might be difficult
 
Joined
Oct 6, 2009
Messages
2,793 (0.93/day)
Likes
835
Location
Midwest USA
System Name My Gaming System
Processor Intel i7 4770k @ 4.4 Ghz
Motherboard Asus Maximus VI Impact (ITX)
Cooling Custom Full System Water cooling Loop
Memory G.Skill 1866 Mhz Sniper 8 Gb
Video Card(s) EVGA GTX 780 ti SC
Storage Samsung SSD EVO 120GB - Samsung SSD EVO 500GB
Display(s) ASUS W246H - 24" - widescreen TFT active matrix LCD
Case Bitfenix Prodigy
Power Supply Corsair AX760 Modular PSU
Software Windows 8.1 Home Primeum
#4
Should be fine as long as you are only adding extensions... If you are Leashing to PSU's together i think it might be difficult
No Leashing just replacing stock cables with Extensions....

as long as all the cable colors match up i see no harm...
Would this really matter? I thought the colors were not exactly standardized. I thought.... as long as I would insert correct pin into correct slot things would be fine.
 
Joined
Aug 17, 2009
Messages
849 (0.28/day)
Likes
300
Location
Argentina (South America)
System Name Classy Gal
Processor i7 2600K
Motherboard Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3
Cooling CM Hyper 212 plus
Memory 16GB Kingston Hyper X
Video Card(s) EVGA GTX1070 FE
Storage 2x120GB Vertex 3 - 1x1TB WD
Display(s) LG 23" 1920x1080
Case Coolermaster Cosmos S
Audio Device(s) Creative SB Titanium HD
Power Supply Seasonic M12II 750W
Software Win10 / Linux Mint
#5
Joined
Oct 6, 2009
Messages
2,793 (0.93/day)
Likes
835
Location
Midwest USA
System Name My Gaming System
Processor Intel i7 4770k @ 4.4 Ghz
Motherboard Asus Maximus VI Impact (ITX)
Cooling Custom Full System Water cooling Loop
Memory G.Skill 1866 Mhz Sniper 8 Gb
Video Card(s) EVGA GTX 780 ti SC
Storage Samsung SSD EVO 120GB - Samsung SSD EVO 500GB
Display(s) ASUS W246H - 24" - widescreen TFT active matrix LCD
Case Bitfenix Prodigy
Power Supply Corsair AX760 Modular PSU
Software Windows 8.1 Home Primeum
#6
LOL I misunderstood what you were saying. Yes I understand ATX wires are color coded. For some reason... I thought you making a generalized statement about color coding on wires. For example ground wires are usually black. But I have seen ground wires also be white with a black stripe in some instances. (Of course not on PC power supplies) I don't know why I took your statement this way.... just not thinking today.
 
Joined
Oct 5, 2010
Messages
858 (0.33/day)
Likes
218
System Name FragBox
Processor Intel Core i7 2600K @ 5.0GHz/1.45 volts
Motherboard Asus P8Z77 WS
Cooling Custom CPU loop
Memory Kingston 12GB DDR3 1600
Video Card(s) Galaxy GTX 680/Zotac GTX 680 in SLi/EVGA GTX 650Ti
Storage 2 Vertex 3 120's, raid 0, 2 Seagate Momentus XT 500GB's in raid 0, 1 Hitatchi 2TB for backup
Display(s) 3 Acer S232HLX2 in nvidia surround
Case Corsair C70 White
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Software Win 7 x64 Pro
#7
If its like my AX1200 then you cant, I have the "split block" on the PSU side, and there's multiple wires that are split between two pins, I'd check to see if that XFX is doing the same kind of thing.
 
Joined
Jul 14, 2006
Messages
1,894 (0.45/day)
Likes
432
System Name It's just a computer
Processor i7 6700K
Cooling D5, PA140.3, HK Rev. 3.0
Memory G.Skill F4-3600C16D-8GTZ
Video Card(s) eVGA GTX970SSC
Storage 2X Samsung 960 EVO RAID0
Display(s) ViewSonic VX2770
Case Thermaltake Xaser VI
Audio Device(s) Onboard Realtek/Z-5500
Power Supply Corsair AX1200
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Win7 Ultimate x64 SP1
#8
If its like my AX1200 then you cant, I have the "split block" on the PSU side, and there's multiple wires that are split between two pins, I'd check to see if that XFX is doing the same kind of thing.
The AX1200 uses custom, non-standard connectors on the PSU end of the cables.
 
Joined
Jul 14, 2006
Messages
1,894 (0.45/day)
Likes
432
System Name It's just a computer
Processor i7 6700K
Cooling D5, PA140.3, HK Rev. 3.0
Memory G.Skill F4-3600C16D-8GTZ
Video Card(s) eVGA GTX970SSC
Storage 2X Samsung 960 EVO RAID0
Display(s) ViewSonic VX2770
Case Thermaltake Xaser VI
Audio Device(s) Onboard Realtek/Z-5500
Power Supply Corsair AX1200
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Win7 Ultimate x64 SP1
#9
My XFX power supply's 24-pin has two connection blocks connecting it to the power supply. If I were to change these connection blocks to the 24 pin extension would it work? I ask because I looking to try something new and maybe a little easier instead of sleeving all my cables by hand.

Thanks
Do this:

Unpin the PSU end of both the OEM cable and the extension cable you want to use, one conductor at a time, moving the extension cable conductors to the OEM connector, making sure to keep the pin-outs the same.

Problem solved.