• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

PowerSupply Question

Joined
Mar 4, 2011
Messages
105 (0.04/day)
Likes
49
Location
Israel
System Name Negra5, Negra4
Processor i5 6500 - PhenomII 965
Motherboard ASUS Z170M-Plus, Gigabyte GA-M68MT-S2
Cooling Cooler Master Hyper TX3
Memory Kingston HyperX 16GB DDR4, AData 6GB DDR3
Video Card(s) PNY GTX-1070, XFX RX-480
Storage Kingston SSDNow V300 120GB, WD 1TB HDD, WD 1TB HDD.
Display(s) SPELER 21" FullHD
Case GAMING EAGLE WARRIOR CG-06R1
Audio Device(s) Onboard RealTek HD Audio
Power Supply Corsair GS800W 80 Plus Bronze
Mouse Cooler Master Devastator MS2k
Keyboard Cooler Master Devastator MB24
Software Windows 7 Ultimate 64bit
Benchmark Scores Pfft
#1
I have bought a 800w power supply, i have it already installed, last time i had a 500w low profile PS, but now that i installed my new PS i found this "plug" that says something about 12v 2+4 "8 pin", what the hell is that? in my old PS only had 1 of those installed, and i found a little sticker that says "for 8 Pin 12v Power Connector" that is covering one connector of the 4pin for the 12v, my new PS has 2 of the "4pin" 12v, but my last PS only had 1, so should i remove the sticker of the upper 12v power connector and jack BOTH 4pins 12v from the PS? or should i leave it like my old PS that had only 1 of those connected? sorry for the english... and is also kinda hard to explain.

My PS is a Pixxo 800w (Some ubber cheap mexican brand)
My Motherboard is a M3A790GXH/128M ASRock
My CPU is AMD PhenomII x4 810

Please help, i dont know if i should use both 4Pin 12v or only one, and dont want my mobo to die or my cpu.
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,313 (4.00/day)
Likes
4,722
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 290X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#2
I have bought a 800w power supply, i have it already installed, last time i had a 500w low profile PS, but now that i installed my new PS i found this "plug" that says something about 12v 2+4 "8 pin", what the hell is that? in my old PS only had 1 of those installed, and i found a little sticker that says "for 8 Pin 12v Power Connector" that is covering one connector of the 4pin for the 12v, my new PS has 2 of the "4pin" 12v, but my last PS only had 1, so should i remove the sticker of the upper 12v power connector and jack BOTH 4pins 12v from the PS? or should i leave it like my old PS that had only 1 of those connected? sorry for the english... and is also kinda hard to explain.

My PS is a Pixxo 800w (Some ubber cheap mexican brand)
My Motherboard is a M3A790GXH/128M ASRock
My CPU is AMD PhenomII x4 810

Please help, i dont know if i should use both 4Pin 12v or only one, and dont want my mobo to die or my cpu.
there is 2 kinds of 8 pin one is for video cards and another is for CPU voltage which some times is 4 pin.
 
Joined
Mar 1, 2010
Messages
3,565 (1.25/day)
Likes
785
Location
By the Channel Tunnel, Kent, England
System Name Benny
Processor Phenom II 1055t @ 3.3GHz; 300x11; 1.380v; NB 2700; HT 2400
Motherboard ASUS Crosshair IV Formula (2002 BIOS)
Cooling Thermalright TRUE 120 Black + 2 Xilence Red Wing PWM 120mm (push/pull) + polycarbonate fan holders
Memory 8GB GeIL Ultra 2133MHZ C9 running at 1600MHz @ 7-7-7-21 1T 1.5v
Video Card(s) MSI Twin Frozr II GTX470 @ Stock w/CPU fan cable-tied on, as one of the GPU fans broke.
Storage 60GB OCZ Agility3 (OS);500GB WDC Grn; 1x1TB WDC Blk (Backup)
Display(s) ASUS PA823Q
Case Silverstone Raven 2 (all cables custom sleeved with velcro mod on side panel...)
Audio Device(s) X-Fi (Onboard) + Harmon Kardon HK6100 amp powering JVC HA-RX700's with Zalman mic
Power Supply Corsair HX650W
Software Win7 Pro x64
Benchmark Scores No benchies so making this space useful! Corsair M90, Logitech G19. Phobya FlexLight LED's (gawjus)
#3
Upload a photo of your motherboard and your power supply connections; it may be the easiest way to help. Unless the power supply came with an instruction manual.

The Pixxo site is really bad, it tries to take you addresses like this (obvious error in the address):
http://www.pixxo.com.tw/WebForms/\WebForms\ProductView.aspx?id=255

with a bit of editing of the address, you can find the right stuff.
The highest wattage PSU I could find on Pixxo's site is 650w :confused:

http://www.pixxo.com.tw/WebForms/ProductView.aspx?id=255
 
Joined
Mar 4, 2011
Messages
105 (0.04/day)
Likes
49
Location
Israel
System Name Negra5, Negra4
Processor i5 6500 - PhenomII 965
Motherboard ASUS Z170M-Plus, Gigabyte GA-M68MT-S2
Cooling Cooler Master Hyper TX3
Memory Kingston HyperX 16GB DDR4, AData 6GB DDR3
Video Card(s) PNY GTX-1070, XFX RX-480
Storage Kingston SSDNow V300 120GB, WD 1TB HDD, WD 1TB HDD.
Display(s) SPELER 21" FullHD
Case GAMING EAGLE WARRIOR CG-06R1
Audio Device(s) Onboard RealTek HD Audio
Power Supply Corsair GS800W 80 Plus Bronze
Mouse Cooler Master Devastator MS2k
Keyboard Cooler Master Devastator MB24
Software Windows 7 Ultimate 64bit
Benchmark Scores Pfft
#4
Well i pay 600 pesos for this PS which is arround 40USD, its supposed to be Real wattage and Continous 800w, but to be honest i doubt it, as long as it provides 600W continous i have no problem... anyway i will try to upload a couple pics, but since everything is already installed in the pc i will just take couple pics with the open case.

Oh yeah, IT IS for the CPU... the motherboard manual says something about "12V CPU Power Connector".
 
Last edited:
Joined
Mar 1, 2010
Messages
3,565 (1.25/day)
Likes
785
Location
By the Channel Tunnel, Kent, England
System Name Benny
Processor Phenom II 1055t @ 3.3GHz; 300x11; 1.380v; NB 2700; HT 2400
Motherboard ASUS Crosshair IV Formula (2002 BIOS)
Cooling Thermalright TRUE 120 Black + 2 Xilence Red Wing PWM 120mm (push/pull) + polycarbonate fan holders
Memory 8GB GeIL Ultra 2133MHZ C9 running at 1600MHz @ 7-7-7-21 1T 1.5v
Video Card(s) MSI Twin Frozr II GTX470 @ Stock w/CPU fan cable-tied on, as one of the GPU fans broke.
Storage 60GB OCZ Agility3 (OS);500GB WDC Grn; 1x1TB WDC Blk (Backup)
Display(s) ASUS PA823Q
Case Silverstone Raven 2 (all cables custom sleeved with velcro mod on side panel...)
Audio Device(s) X-Fi (Onboard) + Harmon Kardon HK6100 amp powering JVC HA-RX700's with Zalman mic
Power Supply Corsair HX650W
Software Win7 Pro x64
Benchmark Scores No benchies so making this space useful! Corsair M90, Logitech G19. Phobya FlexLight LED's (gawjus)
#5
Ok, just try to make sure you get the connector plugs as clear as possible, and we can label them to the right bits.


Oh yeah, IT IS for the CPU... the motherboard manual says something about "12V CPU Power Connector".
The rest is easy now. Enjoy your new power supply!
 
Joined
Mar 4, 2011
Messages
105 (0.04/day)
Likes
49
Location
Israel
System Name Negra5, Negra4
Processor i5 6500 - PhenomII 965
Motherboard ASUS Z170M-Plus, Gigabyte GA-M68MT-S2
Cooling Cooler Master Hyper TX3
Memory Kingston HyperX 16GB DDR4, AData 6GB DDR3
Video Card(s) PNY GTX-1070, XFX RX-480
Storage Kingston SSDNow V300 120GB, WD 1TB HDD, WD 1TB HDD.
Display(s) SPELER 21" FullHD
Case GAMING EAGLE WARRIOR CG-06R1
Audio Device(s) Onboard RealTek HD Audio
Power Supply Corsair GS800W 80 Plus Bronze
Mouse Cooler Master Devastator MS2k
Keyboard Cooler Master Devastator MB24
Software Windows 7 Ultimate 64bit
Benchmark Scores Pfft
#6
Ok you may be able to see the cord i am holding which is 4 pin (coulnt get any better pic) and you may also see another cord plug in just below the pink sticker, so the question is should i plug the cord i am holding in the pic into where the sticker is located? i dont know much about the 12v thing, i dont even know if both cords should be connected there.
 

Attachments

cdawall

where the hell are my stars
Joined
Jul 23, 2006
Messages
26,556 (6.38/day)
Likes
7,461
Location
Houston
System Name Team Blue
Processor 5960X@4.8 1.42v
Motherboard Asus X99M-WS
Cooling EK Supremecy EVO, MCR220-Stack+MCR220+MCR320, D5-PWM+EK X-RES 140
Memory 4x8GB G.Skill Trident Z 3200 CL16
Video Card(s) (2) EVGA SC BLACK 1080Ti's+ EVGA reference 1080Ti soon to be under water
Storage Samsung SM951 512GB, Samsung PM961 512GB
Display(s) Dell UP2414Q 3840X2160@60hz
Case Caselabs Mercury S5
Audio Device(s) Fischer HA-02->Fischer FA-002W High edition/FA-003/Jubilate/FA-011 depending on my mood
Power Supply Seasonic Prime 1200w
Mouse Thermaltake Theron
Keyboard Thermaltake Poseidon ZX
Software W10P
Benchmark Scores Zoom zoom mofo
#7
Well i pay 600 pesos for this PS which is arround 40USD, its supposed to be Real wattage and Continous 800w, but to be honest i doubt it, as long as it provides 600W continous i have no problem... anyway i will try to upload a couple pics, but since everything is already installed in the pc i will just take couple pics with the open case.

Oh yeah, IT IS for the CPU... the motherboard manual says something about "12V CPU Power Connector".
its not even a 500w from looking at it...but thats still just fine for your PC which might pull 300w
 
Joined
Mar 1, 2010
Messages
3,565 (1.25/day)
Likes
785
Location
By the Channel Tunnel, Kent, England
System Name Benny
Processor Phenom II 1055t @ 3.3GHz; 300x11; 1.380v; NB 2700; HT 2400
Motherboard ASUS Crosshair IV Formula (2002 BIOS)
Cooling Thermalright TRUE 120 Black + 2 Xilence Red Wing PWM 120mm (push/pull) + polycarbonate fan holders
Memory 8GB GeIL Ultra 2133MHZ C9 running at 1600MHz @ 7-7-7-21 1T 1.5v
Video Card(s) MSI Twin Frozr II GTX470 @ Stock w/CPU fan cable-tied on, as one of the GPU fans broke.
Storage 60GB OCZ Agility3 (OS);500GB WDC Grn; 1x1TB WDC Blk (Backup)
Display(s) ASUS PA823Q
Case Silverstone Raven 2 (all cables custom sleeved with velcro mod on side panel...)
Audio Device(s) X-Fi (Onboard) + Harmon Kardon HK6100 amp powering JVC HA-RX700's with Zalman mic
Power Supply Corsair HX650W
Software Win7 Pro x64
Benchmark Scores No benchies so making this space useful! Corsair M90, Logitech G19. Phobya FlexLight LED's (gawjus)
#8
Ok you may be able to see the cord i am holding which is 4 pin (coulnt get any better pic) and you may also see another cord plug in just below the pink sticker, so the question is should i plug the cord i am holding in the pic into where the sticker is located? i dont know much about the 12v thing, i dont even know if both cords should be connected there.
Yep, plug it into where the sticker is located. There's only one way it fits in so should be easy.
 
Joined
Mar 4, 2011
Messages
105 (0.04/day)
Likes
49
Location
Israel
System Name Negra5, Negra4
Processor i5 6500 - PhenomII 965
Motherboard ASUS Z170M-Plus, Gigabyte GA-M68MT-S2
Cooling Cooler Master Hyper TX3
Memory Kingston HyperX 16GB DDR4, AData 6GB DDR3
Video Card(s) PNY GTX-1070, XFX RX-480
Storage Kingston SSDNow V300 120GB, WD 1TB HDD, WD 1TB HDD.
Display(s) SPELER 21" FullHD
Case GAMING EAGLE WARRIOR CG-06R1
Audio Device(s) Onboard RealTek HD Audio
Power Supply Corsair GS800W 80 Plus Bronze
Mouse Cooler Master Devastator MS2k
Keyboard Cooler Master Devastator MB24
Software Windows 7 Ultimate 64bit
Benchmark Scores Pfft
#9
Well it says 800w in the box and in the PS, maybe that is just Max Wattage? but it does have two PCI-E for "CrossfireX/SLI", the cord i am holding is shown in the box right in the lower left picture of the plugs.

I even already connected both cords (4+4 8Pin) 12v, well... the Mobo didnt die, everything seems normal.


Goin to try to OC the CPU, last time i tried i couldnt get my PhenomII 810 any higher than 3.0 ghz, and saddly i still cant get it higher than 3ghz... will it damage any hardware on the long term?
 
Last edited:

cdawall

where the hell are my stars
Joined
Jul 23, 2006
Messages
26,556 (6.38/day)
Likes
7,461
Location
Houston
System Name Team Blue
Processor 5960X@4.8 1.42v
Motherboard Asus X99M-WS
Cooling EK Supremecy EVO, MCR220-Stack+MCR220+MCR320, D5-PWM+EK X-RES 140
Memory 4x8GB G.Skill Trident Z 3200 CL16
Video Card(s) (2) EVGA SC BLACK 1080Ti's+ EVGA reference 1080Ti soon to be under water
Storage Samsung SM951 512GB, Samsung PM961 512GB
Display(s) Dell UP2414Q 3840X2160@60hz
Case Caselabs Mercury S5
Audio Device(s) Fischer HA-02->Fischer FA-002W High edition/FA-003/Jubilate/FA-011 depending on my mood
Power Supply Seasonic Prime 1200w
Mouse Thermaltake Theron
Keyboard Thermaltake Poseidon ZX
Software W10P
Benchmark Scores Zoom zoom mofo
#10
Well it says 800w in the box and in the PS, maybe that is just Max Wattage? but it does have two PCI-E for "CrossfireX/SLI", the cord i am holding is shown in the box right in the lower left picture of the plugs.

I even already connected both cords (4+4 8Pin) 12v, well... the Mobo didnt die, everything seems normal.
http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&file=print&reid=187


that said it put out 1050w and they blew it up trying to draw well under 800w
 
Joined
Mar 4, 2011
Messages
105 (0.04/day)
Likes
49
Location
Israel
System Name Negra5, Negra4
Processor i5 6500 - PhenomII 965
Motherboard ASUS Z170M-Plus, Gigabyte GA-M68MT-S2
Cooling Cooler Master Hyper TX3
Memory Kingston HyperX 16GB DDR4, AData 6GB DDR3
Video Card(s) PNY GTX-1070, XFX RX-480
Storage Kingston SSDNow V300 120GB, WD 1TB HDD, WD 1TB HDD.
Display(s) SPELER 21" FullHD
Case GAMING EAGLE WARRIOR CG-06R1
Audio Device(s) Onboard RealTek HD Audio
Power Supply Corsair GS800W 80 Plus Bronze
Mouse Cooler Master Devastator MS2k
Keyboard Cooler Master Devastator MB24
Software Windows 7 Ultimate 64bit
Benchmark Scores Pfft
#11
Hmm then they are selling 400w PowerSuppliers as 800w? haha... well as long as it last i dont mind, i am still wonder why i cant get to OC my CPU any higher... what are the issues of a bad OC? cause i been having this odd issue of pc suddenly showing color stripes and rebooting, that is when i OC beyond 3ghz, at 3ghz is stable enough but i rather get more juice out of the 810 phenomii.
 
Joined
Mar 4, 2011
Messages
105 (0.04/day)
Likes
49
Location
Israel
System Name Negra5, Negra4
Processor i5 6500 - PhenomII 965
Motherboard ASUS Z170M-Plus, Gigabyte GA-M68MT-S2
Cooling Cooler Master Hyper TX3
Memory Kingston HyperX 16GB DDR4, AData 6GB DDR3
Video Card(s) PNY GTX-1070, XFX RX-480
Storage Kingston SSDNow V300 120GB, WD 1TB HDD, WD 1TB HDD.
Display(s) SPELER 21" FullHD
Case GAMING EAGLE WARRIOR CG-06R1
Audio Device(s) Onboard RealTek HD Audio
Power Supply Corsair GS800W 80 Plus Bronze
Mouse Cooler Master Devastator MS2k
Keyboard Cooler Master Devastator MB24
Software Windows 7 Ultimate 64bit
Benchmark Scores Pfft
#12
Oh yes i used to have a different CPU and PS before getting the PhenomII 810 and the "800W" PS, i used to have an AthlonII x2 240 and some 350W PS, and i remember to be able to OC the AthlonII up to 3.5Ghz no problem, then the PS eventually died... got this PS and then got the PhenomII 810 and i just cant seem to get it higher than 3ghz.

I tried raising the vcore to 1.4, HT NB to 1890, Bus speed to 250 and it will boot but eventually it will crash randomly, i might just think its the PS... or the PhenomII 810 not capable to go beyond 3ghz
 

Attachments

cdawall

where the hell are my stars
Joined
Jul 23, 2006
Messages
26,556 (6.38/day)
Likes
7,461
Location
Houston
System Name Team Blue
Processor 5960X@4.8 1.42v
Motherboard Asus X99M-WS
Cooling EK Supremecy EVO, MCR220-Stack+MCR220+MCR320, D5-PWM+EK X-RES 140
Memory 4x8GB G.Skill Trident Z 3200 CL16
Video Card(s) (2) EVGA SC BLACK 1080Ti's+ EVGA reference 1080Ti soon to be under water
Storage Samsung SM951 512GB, Samsung PM961 512GB
Display(s) Dell UP2414Q 3840X2160@60hz
Case Caselabs Mercury S5
Audio Device(s) Fischer HA-02->Fischer FA-002W High edition/FA-003/Jubilate/FA-011 depending on my mood
Power Supply Seasonic Prime 1200w
Mouse Thermaltake Theron
Keyboard Thermaltake Poseidon ZX
Software W10P
Benchmark Scores Zoom zoom mofo
#13
Oh yes i used to have a different CPU and PS before getting the PhenomII 810 and the "800W" PS, i used to have an AthlonII x2 240 and some 350W PS, and i remember to be able to OC the AthlonII up to 3.5Ghz no problem, then the PS eventually died... got this PS and then got the PhenomII 810 and i just cant seem to get it higher than 3ghz.

I tried raising the vcore to 1.4, HT NB to 1890, Bus speed to 250 and it will boot but eventually it will crash randomly, i might just think its the PS... or the PhenomII 810 not capable to go beyond 3ghz
ROFLMAO that PSU says it has a 1044w 12v rail

reason your chip is not clocking the bus very high is because you are running 4 DDR3 dimms that puts extra stress on the IMC and causes the bus to not clock for shit.
 
Joined
Sep 9, 2009
Messages
968 (0.32/day)
Likes
172
Location
Slovenia, Europe
System Name Bang4Buck
Processor Intel Core i7 5820K @ 4.5Ghz @ 1.254v
Motherboard ASROCK X99M-EXTREME4
Cooling EKWB Predator 240 1.1
Memory 16gb 2666mhz 14-14-14-34-1T @ 1.28v
Video Card(s) Gainward Phoenix GTX1070 Golden Sample with GLH bios flased
Storage Samsung 840 EVO 250Gb / 6Tb Raid -HGST Enterprise/ Samsung Spinpoint F3 1Tb / Seagate Baraccuda 3Tb
Display(s) Samsung UE49KS8002 4K (US - 9 series)
Case Corsair Carbide Air 540
Audio Device(s) HDMI out to Denon reciever
Power Supply Seasonic X-750W (KM3)
Keyboard Logitech K520
Software Windows 10 Pro x64
Benchmark Scores RealBench 2.43: 164477 http://www.3dmark.com/3dm/14858144? http://www.3dmark.com/3dm/14857974?
#14
87A on the 12v rail, yeah right. This PSU is a joke. You better save up for something well known, before it takes out your entire rig.
 
Joined
Mar 4, 2011
Messages
105 (0.04/day)
Likes
49
Location
Israel
System Name Negra5, Negra4
Processor i5 6500 - PhenomII 965
Motherboard ASUS Z170M-Plus, Gigabyte GA-M68MT-S2
Cooling Cooler Master Hyper TX3
Memory Kingston HyperX 16GB DDR4, AData 6GB DDR3
Video Card(s) PNY GTX-1070, XFX RX-480
Storage Kingston SSDNow V300 120GB, WD 1TB HDD, WD 1TB HDD.
Display(s) SPELER 21" FullHD
Case GAMING EAGLE WARRIOR CG-06R1
Audio Device(s) Onboard RealTek HD Audio
Power Supply Corsair GS800W 80 Plus Bronze
Mouse Cooler Master Devastator MS2k
Keyboard Cooler Master Devastator MB24
Software Windows 7 Ultimate 64bit
Benchmark Scores Pfft
#15
Having both connectors actually made my CPU unstable... will use the PS, it works fine with no OC, so that should do.
 
Joined
Sep 9, 2009
Messages
968 (0.32/day)
Likes
172
Location
Slovenia, Europe
System Name Bang4Buck
Processor Intel Core i7 5820K @ 4.5Ghz @ 1.254v
Motherboard ASROCK X99M-EXTREME4
Cooling EKWB Predator 240 1.1
Memory 16gb 2666mhz 14-14-14-34-1T @ 1.28v
Video Card(s) Gainward Phoenix GTX1070 Golden Sample with GLH bios flased
Storage Samsung 840 EVO 250Gb / 6Tb Raid -HGST Enterprise/ Samsung Spinpoint F3 1Tb / Seagate Baraccuda 3Tb
Display(s) Samsung UE49KS8002 4K (US - 9 series)
Case Corsair Carbide Air 540
Audio Device(s) HDMI out to Denon reciever
Power Supply Seasonic X-750W (KM3)
Keyboard Logitech K520
Software Windows 10 Pro x64
Benchmark Scores RealBench 2.43: 164477 http://www.3dmark.com/3dm/14858144? http://www.3dmark.com/3dm/14857974?
#16
Nope, not possible. It cant make your cpu unstable becouse it has more power at its disposal. Seriously ditch the Psu as soon as you can or you will regret it.
 
Joined
Mar 1, 2010
Messages
3,565 (1.25/day)
Likes
785
Location
By the Channel Tunnel, Kent, England
System Name Benny
Processor Phenom II 1055t @ 3.3GHz; 300x11; 1.380v; NB 2700; HT 2400
Motherboard ASUS Crosshair IV Formula (2002 BIOS)
Cooling Thermalright TRUE 120 Black + 2 Xilence Red Wing PWM 120mm (push/pull) + polycarbonate fan holders
Memory 8GB GeIL Ultra 2133MHZ C9 running at 1600MHz @ 7-7-7-21 1T 1.5v
Video Card(s) MSI Twin Frozr II GTX470 @ Stock w/CPU fan cable-tied on, as one of the GPU fans broke.
Storage 60GB OCZ Agility3 (OS);500GB WDC Grn; 1x1TB WDC Blk (Backup)
Display(s) ASUS PA823Q
Case Silverstone Raven 2 (all cables custom sleeved with velcro mod on side panel...)
Audio Device(s) X-Fi (Onboard) + Harmon Kardon HK6100 amp powering JVC HA-RX700's with Zalman mic
Power Supply Corsair HX650W
Software Win7 Pro x64
Benchmark Scores No benchies so making this space useful! Corsair M90, Logitech G19. Phobya FlexLight LED's (gawjus)
#17
Having both connectors actually made my CPU unstable... will use the PS, it works fine with no OC, so that should do.
Nope, not possible. It cant make your cpu unstable becouse it has more power at its disposal. Seriously ditch the Psu as soon as you can or you will regret it.
Heky's right, that shouldn't happen under any circumstances (well, unless the PSU's faulty)
Are you sure it wasn't just a bad OC?
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#18
Go back to stock IMMEDIATELY! Stay there until you can GET A BETTER POWER SUPPLY. If you still have the Athlon X2, sell/trade it for a quality 500W.