• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Problem To Flash BIOS To 4890

Mongol

New Member
Joined
Jun 28, 2010
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
#1
Hello , im new here hh..

i have a problem with flashing An new bios on my PowerColor HD4890

http://www.techpowerup.com/img/09-07-27/73a.jpg - this is my card .

when im trying to flash its saying an a chcksum mismatch ..

here a picture :



im trying to flash to a ASUS EAH4890 TOP , and i tryed another BIOses and same error .

im know that the new bios is another chacksum , but its need to replace it no ?

pls help and sry for my sucked english :)
 
Joined
Jan 26, 2010
Messages
381 (0.13/day)
Likes
65
Location
Lost in space
System Name Geting old
Processor AMD Phenom II X4 940 Processor BE 3.8 Ghz
Motherboard MICRO-STAR INTERNATIONAL.. MS-7388 1.0
Cooling CORSAIR H50 water cooler
Memory 8 GB of Patriot Extreme Performance DDR2 4GB (2 x 2GB)PC2-6400 Enhanced Latency
Video Card(s) AMD Radeon R7 200 Series
Storage Seagate Barracuda 1 TB
Display(s) LG FLATRON W2361V 23"
Case RAIDMAX SMILODON
Audio Device(s) HD Realtek
Power Supply Two 1000W ULTRA X3 wired together
Mouse Logitech G9x Laser
Keyboard Corsair K65 RGB
Software Windows 10 pro
#2
why you want to flash your 4890 card? how new is the card?
 

Tatty_One

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 18, 2006
Messages
19,745 (4.54/day)
Likes
6,009
Location
Worcestershire, UK
Processor Skylake Core i7 6700k @ 4.6gig
Motherboard MSI Z170A Tomahawk
Cooling Cooler Master Seidon 240V AIO/Viper140's
Memory 16GB Corsair Vengeance LPX 3000mhz CL14
Video Card(s) Sapphire 4gb R9 290X VaporX @1150mhz
Storage SkHynix SL308 120GB/CrucialM4/1TB WD Black
Display(s) LG 29inch 2560x1080 Curved Ultrawide IPS
Case Phanteks Enthoo Pro M Windowed - Gunmetal
Audio Device(s) Xifi Elite Pro 7.1/VideoLogic ZXR550's
Power Supply XFX Pro Black Edition 750W Gold modular
Keyboard CM Storm Octane Combo
Software Win 10 Home x64
#3
Hello , im new here hh..

i have a problem with flashing An new bios on my PowerColor HD4890

http://www.techpowerup.com/img/09-07-27/73a.jpg - this is my card .

when im trying to flash its saying an a chcksum mismatch ..

here a picture :

http://up203.siz.co.il/img1/zy3jjmkfodin.jpg

im trying to flash to a ASUS EAH4890 TOP , and i tryed another BIOses and same error .

im know that the new bios is another chacksum , but its need to replace it no ?

pls help and sry for my sucked english :)
Welcome to the forums....I think you need to add the "force" command when you are flashing another vendor's bios so you should add -f to your command line, check out the TPU guide here......

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=57750
 
Joined
Jan 26, 2010
Messages
381 (0.13/day)
Likes
65
Location
Lost in space
System Name Geting old
Processor AMD Phenom II X4 940 Processor BE 3.8 Ghz
Motherboard MICRO-STAR INTERNATIONAL.. MS-7388 1.0
Cooling CORSAIR H50 water cooler
Memory 8 GB of Patriot Extreme Performance DDR2 4GB (2 x 2GB)PC2-6400 Enhanced Latency
Video Card(s) AMD Radeon R7 200 Series
Storage Seagate Barracuda 1 TB
Display(s) LG FLATRON W2361V 23"
Case RAIDMAX SMILODON
Audio Device(s) HD Realtek
Power Supply Two 1000W ULTRA X3 wired together
Mouse Logitech G9x Laser
Keyboard Corsair K65 RGB
Software Windows 10 pro
#4
were my manners welcome to TECHPOWERUP.COM
 
Joined
Jun 29, 2009
Messages
776 (0.25/day)
Likes
406
Location
austria
Processor 2500k
Motherboard ud4
Cooling water
Memory 4gb
Video Card(s) 560ti
Power Supply 300sfx
#5
hi,
please be carefull-powercolour is often first to have non reference cards,and you have a non-reference.

the asus top bios you want to flash is reference.

they have different powercircuit.

so dont brick your nice card.

i think its not possible to flash.
 
Last edited:
Joined
Aug 5, 2008
Messages
497 (0.15/day)
Likes
117
Location
Hampshire, UK
System Name If you name your systems, get a girlfriend...
Processor i7 4770k
Motherboard Asus Maximus VI Formula
Cooling Custom waterloop around Black Ice GTX 360
Memory 16GB DDR3
Video Card(s) R9 290
Storage Samsung 850 Pro 1TB
Case HAF 932
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair HX750
Software Windows 10 x64
#6
Hi,

Welcome to TPU.

It's possible that the file you're trying to flash is bad. Where did you get it ?

Please note that if you want to READ your BIOS (to modify it and re-flash), always read BIOS using GPU-Z.... Do not use anything else, as it may truncate file size and give you a corrupt BIOS file.

Cheers,
 

Mongol

New Member
Joined
Jun 28, 2010
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
#7
thx for the help ,
i flashed to the sapphire hd4890 without OC .
and it's do nothing ... i flashed back to the original of powercolor ..

POWERCOLOR SUCKS !!!!! Fuck Them ..
 
Joined
Jan 26, 2010
Messages
381 (0.13/day)
Likes
65
Location
Lost in space
System Name Geting old
Processor AMD Phenom II X4 940 Processor BE 3.8 Ghz
Motherboard MICRO-STAR INTERNATIONAL.. MS-7388 1.0
Cooling CORSAIR H50 water cooler
Memory 8 GB of Patriot Extreme Performance DDR2 4GB (2 x 2GB)PC2-6400 Enhanced Latency
Video Card(s) AMD Radeon R7 200 Series
Storage Seagate Barracuda 1 TB
Display(s) LG FLATRON W2361V 23"
Case RAIDMAX SMILODON
Audio Device(s) HD Realtek
Power Supply Two 1000W ULTRA X3 wired together
Mouse Logitech G9x Laser
Keyboard Corsair K65 RGB
Software Windows 10 pro
#8
:wtf: WoW
 

Tatty_One

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 18, 2006
Messages
19,745 (4.54/day)
Likes
6,009
Location
Worcestershire, UK
Processor Skylake Core i7 6700k @ 4.6gig
Motherboard MSI Z170A Tomahawk
Cooling Cooler Master Seidon 240V AIO/Viper140's
Memory 16GB Corsair Vengeance LPX 3000mhz CL14
Video Card(s) Sapphire 4gb R9 290X VaporX @1150mhz
Storage SkHynix SL308 120GB/CrucialM4/1TB WD Black
Display(s) LG 29inch 2560x1080 Curved Ultrawide IPS
Case Phanteks Enthoo Pro M Windowed - Gunmetal
Audio Device(s) Xifi Elite Pro 7.1/VideoLogic ZXR550's
Power Supply XFX Pro Black Edition 750W Gold modular
Keyboard CM Storm Octane Combo
Software Win 10 Home x64
#9
As i said earlier, if using another vendors BIOS, the vendors ID is different and therefore ATI flash shows the error, if that does happen, all you need to do is insert the force command which overrides it.

On a point of note.... The Asus TOP is actually non reference.... NOT reference design, however they are quite likely to still have differences......

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2448

have you not tried the Powercolor PCS+ Bios? or is that the one you refer to earlier? In case you have not tried the Powecolor PCS+ Bios, here it is, it's underneath the screen shot on Post 1.....

http://i4memory.com/f18/amaze-hd4890-1024d5-non-reference-pcb-18861/
 
Last edited: