• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

problem whith HDD 3T (W Green)

Joined
Dec 23, 2012
Messages
1,396 (0.77/day)
Likes
942
Location
south korea
System Name budget gaming / MSI gs70 6qe silver
Processor i7 4770k 4.0 ghz / i7 6700hq
Motherboard Asus Z87m-plus / msi h97
Cooling Zigmatek Janus LP / stock
Memory G.Skill TridentX 16gb 2666 mhz CL11 / Samsung ddr4 2133
Video Card(s) Zotac GTX 1060 6gb AMP / gtx 970m
Storage 750gb Seagate (OS); 1x 1tb WD; 1x2tb Seagate
Display(s) 2x crossover 30x-p driver + crossover 3020mdp 1600p eyefinity / HP elitedisplay E231 1080p
Case BRAVOTEC DEFY R50
Audio Device(s) Onboard / onboard
Power Supply Silverstone 750W gold/ Powertex 500w
Mouse Logitech G100S
Keyboard Steelseries Mechanical keyboard
Software Windows 10
#2
try formatting the 2048gb partition first
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,277 (5.51/day)
Likes
10,366
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#4
You have to convert the disk to GPT to access the full 3TB.

Right click on the little box to the far left that says Disk 1 in it. It will give you the option to convert the disk to GPT.
 
Joined
Feb 22, 2014
Messages
44 (0.03/day)
Likes
0
#6
You have to convert the disk to GPT to access the full 3TB.

Right click on the little box to the far left that says Disk 1 in it. It will give you the option to convert the disk to GPT.
Yup It works...
Thankssssssssss:toast:
 
Joined
Feb 22, 2014
Messages
44 (0.03/day)
Likes
0
#7
You have to convert the disk to GPT to access the full 3TB.

Right click on the little box to the far left that says Disk 1 in it. It will give you the option to convert the disk to GPT.
Shuld I convert to go back ? or GPT is ok ?
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,277 (5.51/day)
Likes
10,366
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#8
The drive has to always be GPT.
 
Joined
Dec 23, 2012
Messages
1,396 (0.77/day)
Likes
942
Location
south korea
System Name budget gaming / MSI gs70 6qe silver
Processor i7 4770k 4.0 ghz / i7 6700hq
Motherboard Asus Z87m-plus / msi h97
Cooling Zigmatek Janus LP / stock
Memory G.Skill TridentX 16gb 2666 mhz CL11 / Samsung ddr4 2133
Video Card(s) Zotac GTX 1060 6gb AMP / gtx 970m
Storage 750gb Seagate (OS); 1x 1tb WD; 1x2tb Seagate
Display(s) 2x crossover 30x-p driver + crossover 3020mdp 1600p eyefinity / HP elitedisplay E231 1080p
Case BRAVOTEC DEFY R50
Audio Device(s) Onboard / onboard
Power Supply Silverstone 750W gold/ Powertex 500w
Mouse Logitech G100S
Keyboard Steelseries Mechanical keyboard
Software Windows 10
#9
The drive has to always be GPT.
but this is only when you want to install windows in that HDD right? for a storage, it shouldnt matter. am i right?
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,277 (5.51/day)
Likes
10,366
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#10
but this is only when you want to install windows in that HDD right? for a storage, it shouldnt matter. am i right?
Nope, if you want to use more than 2TB the drive has to be set to GPT. Anything over 2TB on a drive set to MBR won't be usable.