• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

problem with ducky kb

Joined
Mar 19, 2012
Messages
377 (0.18/day)
Likes
35
Location
Rizal, Philippines
System Name Poor Man's Build
Processor Intel i7 3960X 4.9Ghz Sandy Bridge E
Motherboard MSi X79A-GD65 8D
Cooling XSPC 240mm and 360MM (External) Rad
Memory 64Gb Corsair Dominator Platinum
Video Card(s) EVGA GTX770 SC ACX SLI (non water cooled yet)
Storage Intel 520 240GB SSD x2 /x2 WD Caviar Black 3TB 7200RPM 64MB Cache
Display(s) ASUS 27" 2560X1440 x3
Case Corsair 900D (upgraded from my lvl 10 gt and 600T)
Audio Device(s) Asus Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX1200i 80PLUS Platinum
Software Windows 7 Ultimate (FPP)
#1
hey guys just bought my self a Ducky Shine II MC black blue led (currently using my old one now)

I'm having problem as the keyboard works when I'm in the BIOS but after windows logo shows up it doesn't work anymore.

things I've tried:
-update driver on device manager (wasn't successful)
-plug in and out (doesn't work either)
-plug in and out while device manager is open (same same)
-restarting pc (same outcome)
-Tried putting it on all my usb ports on motherboard and case but still the same.

I get this "This device is not configured correctly. (Code 1)

To find a driver for this device, click Update Driver." based here I need to update the drivers but as you can see I get problems with it. http://answers.microsoft.com/en-us/...y-code-1/13f6a574-8cae-4f4f-a725-465a5cb5c34a

I hope you guys can help me out, currently looking through google hoping someone found a fix.

edt: this is what's showing when I try to update.
 
Last edited:
Joined
Dec 14, 2009
Messages
6,587 (2.25/day)
Likes
5,822
Location
Glasgow - home of formal profanity
System Name New Ho'Ryzen
Processor Ryzen 1700X @ 3.82Ghz
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling TR Le Grand Macho & custom GPU loop
Memory 16Gb G.Skill 3200 RGB
Video Card(s) GTX1080ti (Heatkiller WB) @ 2Ghz core/1.5(12)Ghz mem
Storage Samsumg 960 Pro m2. 512Gb
Display(s) Dell Ultrasharp 27" (2560x1440)
Case Lian Li PC-V33WX
Audio Device(s) On Board
Power Supply Seasonic Prime TItanium 850
Software W10
Benchmark Scores Look, it's a Ryzen on air........ What's the point?
#2
Hmm... difficult one that.

If it works in BIOS but not in Windows that is surely a driver conflict with something else?

Try rebooting in safe mode see if that helps. If it does then maybe some other software is conflicting? Do you have older keyboard drivers installed?

Alternatively, try a different USB port on the i/o panel?
 
Joined
Mar 19, 2012
Messages
377 (0.18/day)
Likes
35
Location
Rizal, Philippines
System Name Poor Man's Build
Processor Intel i7 3960X 4.9Ghz Sandy Bridge E
Motherboard MSi X79A-GD65 8D
Cooling XSPC 240mm and 360MM (External) Rad
Memory 64Gb Corsair Dominator Platinum
Video Card(s) EVGA GTX770 SC ACX SLI (non water cooled yet)
Storage Intel 520 240GB SSD x2 /x2 WD Caviar Black 3TB 7200RPM 64MB Cache
Display(s) ASUS 27" 2560X1440 x3
Case Corsair 900D (upgraded from my lvl 10 gt and 600T)
Audio Device(s) Asus Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX1200i 80PLUS Platinum
Software Windows 7 Ultimate (FPP)
#3
I tried using other usb ports. no avail.

I'll check out on safe mode.

well I have an old keyboard from cd-r king for 2.5$ (US) not sure if it has a driver. it's like plug and play.
 
Joined
Jan 29, 2013
Messages
62 (0.03/day)
Likes
9
Location
(v)
#4
Have you tried a different settings under usb menu in bios? Probably your keyboard only works in usb fullspeed (usb1.1) rather than usb hispeed (usb 2.0)?
Other than that, it could be a driver issue with your usb controller. Try re-installing your motherboard driver.
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,031 (3.47/day)
Likes
6,633
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, 1 X 4 Tb HGST, 1 x 6Tb Toshiba
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#5
E mail the copany
 
Joined
Mar 19, 2012
Messages
377 (0.18/day)
Likes
35
Location
Rizal, Philippines
System Name Poor Man's Build
Processor Intel i7 3960X 4.9Ghz Sandy Bridge E
Motherboard MSi X79A-GD65 8D
Cooling XSPC 240mm and 360MM (External) Rad
Memory 64Gb Corsair Dominator Platinum
Video Card(s) EVGA GTX770 SC ACX SLI (non water cooled yet)
Storage Intel 520 240GB SSD x2 /x2 WD Caviar Black 3TB 7200RPM 64MB Cache
Display(s) ASUS 27" 2560X1440 x3
Case Corsair 900D (upgraded from my lvl 10 gt and 600T)
Audio Device(s) Asus Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX1200i 80PLUS Platinum
Software Windows 7 Ultimate (FPP)
#6
so far on safe mode. the keyboards led lights up not no clicking, I'll check the usb bios
 
Joined
Dec 14, 2009
Messages
6,587 (2.25/day)
Likes
5,822
Location
Glasgow - home of formal profanity
System Name New Ho'Ryzen
Processor Ryzen 1700X @ 3.82Ghz
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling TR Le Grand Macho & custom GPU loop
Memory 16Gb G.Skill 3200 RGB
Video Card(s) GTX1080ti (Heatkiller WB) @ 2Ghz core/1.5(12)Ghz mem
Storage Samsumg 960 Pro m2. 512Gb
Display(s) Dell Ultrasharp 27" (2560x1440)
Case Lian Li PC-V33WX
Audio Device(s) On Board
Power Supply Seasonic Prime TItanium 850
Software W10
Benchmark Scores Look, it's a Ryzen on air........ What's the point?
#7
Just had a thought. Long shot and seems unrelated.

My Corsair USB headset does not work properly with my crossfired 7970's (you also have these).

I need to disable each cards HD Audio Device from Sound, Video and Game Controllers on Device Manager for the headset to work.

Like i say, very long shot but it shows you the whole annoying concept of driver conflict.
 
Joined
Mar 19, 2012
Messages
377 (0.18/day)
Likes
35
Location
Rizal, Philippines
System Name Poor Man's Build
Processor Intel i7 3960X 4.9Ghz Sandy Bridge E
Motherboard MSi X79A-GD65 8D
Cooling XSPC 240mm and 360MM (External) Rad
Memory 64Gb Corsair Dominator Platinum
Video Card(s) EVGA GTX770 SC ACX SLI (non water cooled yet)
Storage Intel 520 240GB SSD x2 /x2 WD Caviar Black 3TB 7200RPM 64MB Cache
Display(s) ASUS 27" 2560X1440 x3
Case Corsair 900D (upgraded from my lvl 10 gt and 600T)
Audio Device(s) Asus Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX1200i 80PLUS Platinum
Software Windows 7 Ultimate (FPP)
#8
I'll try to look into that. hope things work. and i just bought this keyboard a few hours ago lol.

edit: btw just a moment ago I had a problem with CCC.... Catalyst control center cannot be started. there are currently no settings that can be configured using catalyst control center.

did a driver clean (because i got it) then installed again the drivers but still the same thing, I got this not too long ago after having problems with my keyboard.
 
Joined
Mar 26, 2010
Messages
7,641 (2.71/day)
Likes
1,983
Location
Jakarta, Indonesia
System Name micropage7
Processor Intel G4400
Motherboard MSI B150M Bazooka D3
Cooling Stock ( Lapped )
Memory 16 Gb Team Xtreem DDR3
Video Card(s) Nvidia GTX460
Storage Seagate 1 TB, 5oo Gb and SSD A-Data 128 Gb
Display(s) LG 19 inch LCD Wide Screen
Case HP dx6120 MT
Audio Device(s) Stock
Power Supply Be Quiet 600 Watt
Software Windows 7 64-bit
Benchmark Scores Classified
#9
have you tried the keyboard on other pc? does it work well?
 
Joined
Mar 19, 2012
Messages
377 (0.18/day)
Likes
35
Location
Rizal, Philippines
System Name Poor Man's Build
Processor Intel i7 3960X 4.9Ghz Sandy Bridge E
Motherboard MSi X79A-GD65 8D
Cooling XSPC 240mm and 360MM (External) Rad
Memory 64Gb Corsair Dominator Platinum
Video Card(s) EVGA GTX770 SC ACX SLI (non water cooled yet)
Storage Intel 520 240GB SSD x2 /x2 WD Caviar Black 3TB 7200RPM 64MB Cache
Display(s) ASUS 27" 2560X1440 x3
Case Corsair 900D (upgraded from my lvl 10 gt and 600T)
Audio Device(s) Asus Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX1200i 80PLUS Platinum
Software Windows 7 Ultimate (FPP)
#10
hmm I'll try it at a old c3d pc i have. if it works, meh TT___TT hope it works in this one too.


edt: tried it on another pc and works fine. it installed properly, how come on this one it doesn't TT___TT
 
Last edited:

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,313 (4.00/day)
Likes
4,722
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 290X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#11
You tried reinstalled intels chipset drivers ?.
 
Joined
Mar 19, 2012
Messages
377 (0.18/day)
Likes
35
Location
Rizal, Philippines
System Name Poor Man's Build
Processor Intel i7 3960X 4.9Ghz Sandy Bridge E
Motherboard MSi X79A-GD65 8D
Cooling XSPC 240mm and 360MM (External) Rad
Memory 64Gb Corsair Dominator Platinum
Video Card(s) EVGA GTX770 SC ACX SLI (non water cooled yet)
Storage Intel 520 240GB SSD x2 /x2 WD Caviar Black 3TB 7200RPM 64MB Cache
Display(s) ASUS 27" 2560X1440 x3
Case Corsair 900D (upgraded from my lvl 10 gt and 600T)
Audio Device(s) Asus Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX1200i 80PLUS Platinum
Software Windows 7 Ultimate (FPP)
#12
well some how the keyboard is working again after deleting all drivers from my gpu but now i get gpu problem on 7970 single and crossfire and a 7850 and a 7750 lol whenever i install driver 13.2 i always get an error and it keeps on saying this.

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=179619

this is the link on my other one.
 
Joined
Mar 19, 2012
Messages
377 (0.18/day)
Likes
35
Location
Rizal, Philippines
System Name Poor Man's Build
Processor Intel i7 3960X 4.9Ghz Sandy Bridge E
Motherboard MSi X79A-GD65 8D
Cooling XSPC 240mm and 360MM (External) Rad
Memory 64Gb Corsair Dominator Platinum
Video Card(s) EVGA GTX770 SC ACX SLI (non water cooled yet)
Storage Intel 520 240GB SSD x2 /x2 WD Caviar Black 3TB 7200RPM 64MB Cache
Display(s) ASUS 27" 2560X1440 x3
Case Corsair 900D (upgraded from my lvl 10 gt and 600T)
Audio Device(s) Asus Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX1200i 80PLUS Platinum
Software Windows 7 Ultimate (FPP)
#13
btw wanted to let people know this problem ahs been fixed ^_^ close thread and thanks for the help everyone ^_^