• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Problems W/ EVGA FT3 & Crucial M4 SSD

Joined
May 16, 2010
Messages
230 (0.08/day)
Likes
15
Location
Havana,Cuba
System Name [ Republic of Gamers - The Choice of Champions ]
Processor Core i7 965 Extreme
Motherboard EVGA FTW 3
Cooling Corsair Cooling Hydro H50
Memory 16GB Corsair Vengueance 4x4 @ 1866 Mhz w/ G.Skill Turbulence II
Video Card(s) ASUS GTX580 DirectCU II
Storage Crucial M4 SSD SATA 3 64GB + 12TB Internal drives
Display(s) 2x ASUS 24” VS247 HDMI/VGA/DVI
Case Enermax Fulmo GT
Audio Device(s) On board
Power Supply Coolermaster Silent ProM 1000W Modular
Software Windows 7 x64
#1
Problems W/ EVGA FTW3 & Crucial M4 SSD 64GB

Hi PPL!!!

The problem is that sometimes when i start my computer , when is loading marvell controller for SATA 3 , it loads but doesnt load the SSD, so it doesnt start windows , i got ACHI enabled on the bios.. And sometimes its starts perfectly and loads everything correct ..

Maybe this will fix after updating the bios??

The Firmware of the ssd es 0903 , is the latest one i think?

THANKS!!!
 
Last edited:
Joined
May 7, 2009
Messages
5,265 (1.66/day)
Likes
1,452
Location
Marietta, GA USA
System Name ODIN
Processor AMD Ryzen 7 1800X @ 3.9 GHz (all cores)
Motherboard ASRock TaiChi X370
Cooling Cryorig Universal R1
Memory 16 GB G.Skill FlareX @ 2933 MHz 14-14-14-34
Video Card(s) Nvidia EVGA GeForce GTX 1070 SC 8 GB
Storage WD M.2 1TB SSD :: 4 TB RAID 1 Array of 2 drives
Display(s) Dell S2716DG 27" 144 Hz G-SYNC
Case NZXT H630
Audio Device(s) Onboard Audio
Power Supply Antec HCP 850 80+ Gold
Mouse Corsair M65
Keyboard Corsair K70 RGB Lux
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores I don't benchmark.
#2
When I was having that issue it was inconsistent power and PSU was dying.
 
Joined
May 16, 2010
Messages
230 (0.08/day)
Likes
15
Location
Havana,Cuba
System Name [ Republic of Gamers - The Choice of Champions ]
Processor Core i7 965 Extreme
Motherboard EVGA FTW 3
Cooling Corsair Cooling Hydro H50
Memory 16GB Corsair Vengueance 4x4 @ 1866 Mhz w/ G.Skill Turbulence II
Video Card(s) ASUS GTX580 DirectCU II
Storage Crucial M4 SSD SATA 3 64GB + 12TB Internal drives
Display(s) 2x ASUS 24” VS247 HDMI/VGA/DVI
Case Enermax Fulmo GT
Audio Device(s) On board
Power Supply Coolermaster Silent ProM 1000W Modular
Software Windows 7 x64
#3
It cant be that because 1 month ago y changed my Thermaltake Toughtpower XT 875W for this Coolermaster that i have know , and the problem continues!