1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

PS2 Emulator

Discussion in 'Games' started by PP Mguire, Mar 30, 2009.

  1. PP Mguire

    PP Mguire

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,941 (1.96/day)
    Thanks Received:
    1,203
    Location:
    Watauga, Texas
    Im sure everybody remembers how the old PCSX2 was so buggy. Well they have a new one out that comes with everything so i assume its all completely legal. It has newer support for faster and better CPUs and even DX10/16xaa support. Better support for all your favorite games (supposedly) and a whole bunch more features that actualy made me playing Final Fantasy X enjoyable.

    You can get the new version here
    http://www.pcsx2.net/

    Here are some difference.

    Here is a before shot when it lagged even on the best hardware with little to no extra features enabled.
    [​IMG]

    Looks pretty cheesy. Now here are some snapshots in HD with 16xaa.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    :rockout:
     
    Crunching for Team TPU
  2. Akumos

    Akumos

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    552 (0.19/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    Birmingham, England...
    hmmmm, why emulate such a modern console? This can't be legal. Unless you pay for the emulator and the roms. Looks good though!!
     
  3. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,717 (1.70/day)
    Thanks Received:
    565
    you don't need roms, all you have to do is stick your cd in the pc drive
     
  4. Akumos

    Akumos

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    552 (0.19/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    Birmingham, England...
    So when he says with everything, he means every PS2 game?
     
  5. Flyordie

    Flyordie New Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    1,870 (0.63/day)
    Thanks Received:
    247
    Emulators should be legal if you have purchased the console. I own 3 PS2s. ;-)
     
  6. Akumos

    Akumos

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    552 (0.19/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    Birmingham, England...
    lol all still working?
     
  7. stuartb04

    stuartb04

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    594 (0.20/day)
    Thanks Received:
    94
    Location:
    Bristol-U.K
    thanks for this.but dont you need a bios file to run this???
     
    Last edited: Mar 30, 2009
  8. Akumos

    Akumos

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    552 (0.19/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    Birmingham, England...
    I am very confussed....

    Ohhh, you are talking about just the game??
     
  9. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,135 (4.27/day)
    Thanks Received:
    1,458
    Location:
    Oklahoma T-Town
    If they wrote their OWN BIOS then it's legal. That's why you always have to download the bios somewhere else with most emulators.
     
    10 Year Member at TPU
  10. Akumos

    Akumos

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    552 (0.19/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    Birmingham, England...
    by BIOS you mean emulator right?

    Something to read the file?
     
  11. alexp999

    alexp999 Staff

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    8,045 (2.35/day)
    Thanks Received:
    862
    Location:
    Dorset, UK
    Looking through the Compatibility list I havent seen a game yet that I own which works :(
     
  12. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,135 (4.27/day)
    Thanks Received:
    1,458
    Location:
    Oklahoma T-Town
    no the bios is separate from the emulator.
     
    10 Year Member at TPU
  13. Flyordie

    Flyordie New Member

    Joined:
    Oct 26, 2008
    Messages:
    1,870 (0.63/day)
    Thanks Received:
    247
    yea, all still working. ;-)
     
  14. stuartb04

    stuartb04

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    594 (0.20/day)
    Thanks Received:
    94
    Location:
    Bristol-U.K
    i think you need the right bios for the right emulator version
     
  15. PP Mguire

    PP Mguire

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,941 (1.96/day)
    Thanks Received:
    1,203
    Location:
    Watauga, Texas
    It comes with different bios's.

    An emulator is completely legal if you own the games. Which is why i only have FFX right now.

    By it comes with everything i mean Bios files, and all plugins you need to run the emulator. All you need to do is configure and play.
    I will also point out that it is an install file. Meaning click and play almost.
     
    Crunching for Team TPU
  16. PP Mguire

    PP Mguire

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,941 (1.96/day)
    Thanks Received:
    1,203
    Location:
    Watauga, Texas
    [​IMG]
     
    Crunching for Team TPU
  17. stuartb04

    stuartb04

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    594 (0.20/day)
    Thanks Received:
    94
    Location:
    Bristol-U.K
    i am showing no bios files at all
     
  18. PP Mguire

    PP Mguire

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,941 (1.96/day)
    Thanks Received:
    1,203
    Location:
    Watauga, Texas
    Thats wierd because i deleted all my previous copies of this program and just randomly decided to try it out again after such a huge update. Theres no way i could have any bios files already in the folder.

    I happen to like my games not looking like crap :laugh: AA FTW
     
    Crunching for Team TPU
  19. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,848 (6.29/day)
    Thanks Received:
    8,491
    I really want an Xbox 1 emulator.
     
  20. a_ump

    a_ump

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    3,681 (1.11/day)
    Thanks Received:
    399
    Location:
    Smithfield, WV
    +1 to that, i need a controller for my computer before i'll use that emulator though. I'd like to play some of the metal gear solid games that i have again with better quality, and guitar hero 2 on my pc would be sweet.
     
  21. alexp999

    alexp999 Staff

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    8,045 (2.35/day)
    Thanks Received:
    862
    Location:
    Dorset, UK
    I wanted to try MGS2 out but its not compatible apparently :(
     
  22. Hybrid_theory

    Hybrid_theory

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    1,895 (0.54/day)
    Thanks Received:
    163
    Location:
    ontario canada
    I was trying an older version and couldnt get it to work with my bios file. i may try it again later on if i want to play some ps2 games.

    that sux alex. mgs2 is a realllly good game. of course you can buy the ps2 for like $120 and the mgs1-3 pack for $50 i believe.
     
  23. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    41,643 (10.98/day)
    Thanks Received:
    17,144
    I'll have to try this. I tried playing VF4, kinda got it to work but it only used (maxed out) my CPU and would crash in between rounds.
     
    10 Year Member at TPU
  24. PP Mguire

    PP Mguire

    Joined:
    Aug 15, 2008
    Messages:
    5,941 (1.96/day)
    Thanks Received:
    1,203
    Location:
    Watauga, Texas
    Well with my rig i have no problems running FFX maxed out.
     
    Crunching for Team TPU
  25. alexp999

    alexp999 Staff

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    8,045 (2.35/day)
    Thanks Received:
    862
    Location:
    Dorset, UK
    My PS2 still works, but it would have been nice running it at higher res with AA. I think my problem is they dont seem to support EU games.

    Once you get a PS2 running through composite on a 32" LCD after being used to a 360, graphics looks terrible!
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)