• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

PSU & 580 SLI Question!

Joined
Sep 8, 2007
Messages
253 (0.07/day)
Likes
21
Location
Israel
System Name GG!
Processor Core i7 5820K 6 core
Motherboard Gigabyte X99 UD5 WIFI
Cooling Corsair H110 H2O
Memory Kingston HyperX 2400Mhz 16GB
Video Card(s) EVGA GTX 980 Superclocked ACX2.0
Storage Samsung EVO 840 256GB + 1TB WD Black
Display(s) DELL 24ich IPS FullHD
Case Fractal R5
Audio Device(s) Onboard (Sounds Great)
Power Supply SeaSonic 850W Platinum
Mouse Razer Orochi
Keyboard Ducky Shine 4
Software Windows 10 Pro
#1
Will it be ok to SLI 580's from different brands like: ASUS & Zotac? Will 850W PSU be able to handle both of them.

<-- Specs to the left!

Thanks!
 
Joined
Jan 25, 2011
Messages
497 (0.20/day)
Likes
114
#2
If the cards run or you set them to run at the same core and memory frequancy.
E: Noted and edited. I was looking at a wrong psu.
 
Last edited:
Joined
Feb 21, 2008
Messages
6,260 (1.75/day)
Likes
3,361
Location
S.E. Virginia
System Name Barb's Domain/Barb's Cruncher#2/Barb's Laptop
Processor i7 3930k@4.37ghz/i7 860 @ 3.3ghz/AMD E300
Motherboard ASUS Rampage IV Black Edition/Gigabyte P55-UD3R/Proprietary
Cooling Deep Cool Assassin/Corsair A50/stock
Memory 16gig DDR3 1600/4gig DDR3 1600/3gig DDR3 1333
Video Card(s) GTX 1070 OC'ed 2GHz core/mem/MSI HD7770/HD6310
Storage Seagate 2tb Hybrid SSHD/Caviar Blue 160gb/Toshiba 500gb
Display(s) HP ZR30W 30" 2560*1600/SOYO Topaz S 24" 1920*1200
Case SilverStone Fortress FT04/NZXT Source 210 Black
Audio Device(s) Realtek High Definition Audio
Power Supply XFX 750W XXX edition/PC Power Cooling Turbo Cool 860
Software Windows 10 Pro 64 bit /Windows 7 Ult 64 bit/Windows 8.1 Pro
#3
yes, you can SLI different brand name cards as long as they are the same model, ie. two GTX580 cards.

No, your PSU isn't enough for two GTX580 cards. A single GTX580 requires 42 amps on the 12 volts rail, two needs 84 amps then(and that's not accounting for the other hardware in your computer). Your PSU, while it is a strong PSU, only has 70 amps on it's 12 volt rail.



If the cards run or you set them to run at the same core and memory frequancy. And your psu is just fine even for abit of overclocking (cpu & gpu)
Check the specs of his powersupply LDNL before giving advice.



 
Last edited:
Joined
Sep 8, 2007
Messages
253 (0.07/day)
Likes
21
Location
Israel
System Name GG!
Processor Core i7 5820K 6 core
Motherboard Gigabyte X99 UD5 WIFI
Cooling Corsair H110 H2O
Memory Kingston HyperX 2400Mhz 16GB
Video Card(s) EVGA GTX 980 Superclocked ACX2.0
Storage Samsung EVO 840 256GB + 1TB WD Black
Display(s) DELL 24ich IPS FullHD
Case Fractal R5
Audio Device(s) Onboard (Sounds Great)
Power Supply SeaSonic 850W Platinum
Mouse Razer Orochi
Keyboard Ducky Shine 4
Software Windows 10 Pro
#4
Ok thanks on the PSU! :)

My asus is at 782mhz (factory OC) & the Zotac i want is at 772Mhz, 10mhz difference! The mem clocks are the same at 2008Mhz. Will i have to overclock Zotac to match Asus clocks or down clock Asus to match Zotac???
 
Joined
Feb 21, 2008
Messages
6,260 (1.75/day)
Likes
3,361
Location
S.E. Virginia
System Name Barb's Domain/Barb's Cruncher#2/Barb's Laptop
Processor i7 3930k@4.37ghz/i7 860 @ 3.3ghz/AMD E300
Motherboard ASUS Rampage IV Black Edition/Gigabyte P55-UD3R/Proprietary
Cooling Deep Cool Assassin/Corsair A50/stock
Memory 16gig DDR3 1600/4gig DDR3 1600/3gig DDR3 1333
Video Card(s) GTX 1070 OC'ed 2GHz core/mem/MSI HD7770/HD6310
Storage Seagate 2tb Hybrid SSHD/Caviar Blue 160gb/Toshiba 500gb
Display(s) HP ZR30W 30" 2560*1600/SOYO Topaz S 24" 1920*1200
Case SilverStone Fortress FT04/NZXT Source 210 Black
Audio Device(s) Realtek High Definition Audio
Power Supply XFX 750W XXX edition/PC Power Cooling Turbo Cool 860
Software Windows 10 Pro 64 bit /Windows 7 Ult 64 bit/Windows 8.1 Pro
#5
Ok thanks on the PSU! :)

My asus is at 782mhz (factory OC) & the Zotac i want is at 772Mhz, 10mhz difference! The mem clocks are the same at 2008Mhz. Will i have to overclock Zotac to match Asus clocks or down clock Asus to match Zotac???
yes, clock speeds have to match
 
Joined
Sep 8, 2007
Messages
253 (0.07/day)
Likes
21
Location
Israel
System Name GG!
Processor Core i7 5820K 6 core
Motherboard Gigabyte X99 UD5 WIFI
Cooling Corsair H110 H2O
Memory Kingston HyperX 2400Mhz 16GB
Video Card(s) EVGA GTX 980 Superclocked ACX2.0
Storage Samsung EVO 840 256GB + 1TB WD Black
Display(s) DELL 24ich IPS FullHD
Case Fractal R5
Audio Device(s) Onboard (Sounds Great)
Power Supply SeaSonic 850W Platinum
Mouse Razer Orochi
Keyboard Ducky Shine 4
Software Windows 10 Pro
#6
Joined
Feb 21, 2008
Messages
6,260 (1.75/day)
Likes
3,361
Location
S.E. Virginia
System Name Barb's Domain/Barb's Cruncher#2/Barb's Laptop
Processor i7 3930k@4.37ghz/i7 860 @ 3.3ghz/AMD E300
Motherboard ASUS Rampage IV Black Edition/Gigabyte P55-UD3R/Proprietary
Cooling Deep Cool Assassin/Corsair A50/stock
Memory 16gig DDR3 1600/4gig DDR3 1600/3gig DDR3 1333
Video Card(s) GTX 1070 OC'ed 2GHz core/mem/MSI HD7770/HD6310
Storage Seagate 2tb Hybrid SSHD/Caviar Blue 160gb/Toshiba 500gb
Display(s) HP ZR30W 30" 2560*1600/SOYO Topaz S 24" 1920*1200
Case SilverStone Fortress FT04/NZXT Source 210 Black
Audio Device(s) Realtek High Definition Audio
Power Supply XFX 750W XXX edition/PC Power Cooling Turbo Cool 860
Software Windows 10 Pro 64 bit /Windows 7 Ult 64 bit/Windows 8.1 Pro
#7
as long as both cards are stable, no, it doesnt matter
 
Joined
Sep 8, 2007
Messages
253 (0.07/day)
Likes
21
Location
Israel
System Name GG!
Processor Core i7 5820K 6 core
Motherboard Gigabyte X99 UD5 WIFI
Cooling Corsair H110 H2O
Memory Kingston HyperX 2400Mhz 16GB
Video Card(s) EVGA GTX 980 Superclocked ACX2.0
Storage Samsung EVO 840 256GB + 1TB WD Black
Display(s) DELL 24ich IPS FullHD
Case Fractal R5
Audio Device(s) Onboard (Sounds Great)
Power Supply SeaSonic 850W Platinum
Mouse Razer Orochi
Keyboard Ducky Shine 4
Software Windows 10 Pro
#8
Ok thanks guys! :)