1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Q9550 E0/C1 overclocking thread

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by trt740, Oct 23, 2008.

  1. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    11,069 (2.79/day)
    Thanks Received:
    1,184
    Post your results here. I just got my E0 today and my chips is limited to about 480 FSB. It is stable at 4.0ghz 8.5x471 at 1.36v but no matter what voltage it won't even bench much higher, maybe 4.1ghz . It might be my ram not playing nice with this quad 4GB 4x2gb kit but I'm not sure my board will do over 580 FSB with a dual core and on several web sites my board goes over 500 fsb with this chip. It appears to me my ram is the trouble and doesn't want to run stable past DDr2 950 or so. With a dual core it does DDR2 1100+ so I will get back to you on that. Post your results here 4.0 ghz is nothing to sneeze at but I always want more.

    [​IMG]
     
    Last edited: Oct 23, 2008
    10 Year Member at TPU
  2. WC Annihilus New Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    209 (0.07/day)
    Thanks Received:
    28
    Hmm, no one else posting off the E0's they got from ebay? Ah well, here's mine:
    [​IMG]

    Managed to boot into Windows at 4.25GHz, 1.392v, but froze up when I started prime and voltage dropped to 1.336. Board has pretty bad vdroop. I may mod it at some point and try again later
     
  3. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,433 (1.34/day)
    Thanks Received:
    758
    Location:
    where everyone wants to be
    Interesting the E0 chips have a FSB wall, or at least yours TRT, my C1 Q9550 was able to do 506FSB benchable, possibly more, kind of wishing I hadn't traded it, but have a Q9650 now that I have to play with.
     
  4. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    11,069 (2.79/day)
    Thanks Received:
    1,184
    Dark i believe it was a bios thing not the chip. Asus need to revamp the bios on my board to make it more quad E0 friendly
     
    10 Year Member at TPU
  5. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,433 (1.34/day)
    Thanks Received:
    758
    Location:
    where everyone wants to be
    Ah, could be true, or you could try out a P45 board, those do pretty well with most chips.
     
  6. hoss331

    hoss331 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    119 (0.04/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    Florida
    Heres my C1. Ive had it 4.1 for superpi but didnt really try for a prime stable.
     

    Attached Files:

  7. Thomas33

    Thomas33 New Member

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hello to everyone!

    Here are my oc Q9550(E0) specs:
    Prime95 stable:
    [​IMG]

    (benchmark) top's:
    3Dmark06 - FSB:506MHz (4300MHz)
    [​IMG]

    3Dmark Vantage - FSB: 500MHz (4250MHz)
    [​IMG]

    I can't push it any higher. :banghead:
    What you Guys think? Is this a FSB wall of CPU or is it FSB wall of my mobo? Or some third thing?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)