• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Question about Bluray, HDCP, HDMI and not showing up..

WarEagleAU

Bird of Prey
Joined
Jul 9, 2006
Messages
10,813 (1.96/day)
Location
Gurley, AL
System Name Pandemic 2020
Processor AMD Ryzen 5 "Gen 2" 2600X
Motherboard AsRock X470 Killer Promontory
Cooling CoolerMaster 240 RGB Master Cooler (Newegg Eggxpert)
Memory 32 GB Geil EVO Portenza DDR4 3200 MHz
Video Card(s) ASUS Radeon RX 580 DirectX 12 DUAL-RX580-O8G 8GB 256-Bit GDDR5 HDCP Ready CrossFireX Support Video C
Storage WD 250 M.2, Corsair P500 M.2, OCZ Trion 500, WD Black 1TB, Assorted others.
Display(s) ASUS MG24UQ Gaming Monitor - 23.6" 4K UHD (3840x2160) , IPS, Adaptive Sync, DisplayWidget
Case Fractal Define R6 C
Audio Device(s) Realtek 5.1 Onboard
Power Supply Corsair RMX 850 Platinum PSU (Newegg Eggxpert)
Mouse Razer Death Adder
Keyboard Corsair K95 Mechanical & Corsair K65 Wired, Wireless, Bluetooth)
Software Windows 10 Pro x64
So a friend of mine at work bought him a Bluray player (only) for his computer. Im not sure which one but he got it from newegg. It came with PowerDVD software for playing movies on. He has his monitor hooked up HDMI to HDMI and when he goes to play a Bluray movie, it plays about 10 seconds of the movie then suddenly stops. Im not sure if its a codec, the software or what. HE has an HD4870 card as well. Ill see if I can get him to register to the forums to provide more details but if ya'll know any ideas, Id appreciate it.
 

Paps

New Member
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2 (0.00/day)
Location
Madison Alabama
And here is "Paps" the one who has the problem THE EAGLE talked about. LG bluray, Gigabyte P45 UDRP, latest 4870 drivers, card, software and drivers are HDCP ready. Even software program that checks all components for HDCP compatibility says its ready to go. Using hdmi graphics card to hdmi monitor ports. After 10 seconds of actually HDMI quality play, a window pops up that warns " HDCP cannot be enabled, go to vga/dsub to play bluray". Monitor plays bluray from stand alone blyray player just fine so its not the monitor I think. Any help is appriciated.
 
Joined
Jan 15, 2006
Messages
1,782 (0.31/day)
Location
Oklahoma, USA
System Name W.I.P.
You updated your PowerDVD software from the git-go correct? I know that the software on the CD is outdated.
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (4.48/day)
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
You updated your PowerDVD software from the git-go correct? I know that the software on the CD is outdated.

That's my first guess as well. If it's a newer BluRay, it may have a tweaked portection scheme on it, and PowerDVD would need updated to be able to use it.

Have you tried numerous BluRays?
 
Joined
Apr 30, 2006
Messages
1,181 (0.21/day)
Processor 7900
Motherboard Rampage Apex
Cooling H115i
Memory 64GB TridentZ 3200 14-14-14-34-1T
Video Card(s) Fury X
Case Corsair 740
Audio Device(s) 8ch LPCM via HDMI to Yamaha Z7 Receiver
Power Supply Corsair AX860
Mouse G903
Keyboard G810
Software 8.1 x64

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
50,585 (8.23/day)
Location
Oystralia
System Name Rainbow Sparkles
Processor Ryzen R7 5800X (EK Quantum Velocity block) (PBO tweaked, 4.4-5.05GHz)
Motherboard Asus x570 Gaming-F
Cooling Custom EK loop, 360mm top exhaust rad 280mm front intake rad
Memory 64GB DDR4 3600 Corsair Vengeance RGB @ 3800 C16
Video Card(s) Galax RTX 3090 SG 24GB - EK Quantum ARGB block w/ active backplate 1750MHz 737mv | 10950MHz VRAM
Storage 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + 500GB 850 Evo
Display(s) Gigabyte G32QC + Phillips 328m6fjrmb (2x 32" 1440p 165Hz/144Hz curved )
Case Fractal Design R6
Audio Device(s) Razer Leviathan + Corsair Void pro RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G Pro wireless + Steelseries Prisma XL
Keyboard Razer Huntsman TE
VR HMD Oculus Rift S
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Lots of RGB, so you know it's fast.
what operating system, paps?
 
Joined
Mar 26, 2005
Messages
1,807 (0.30/day)
Location
Hamburg
Processor Intel I7 2600k@ 4.5
Motherboard Gigabyte p67 ud4 b3
Cooling AC Cuplex kryos Hf
Memory 8096 Exceleram 1600@ 1333 Cl9 1.35v
Video Card(s) Palit Gtx570@950/1900@1.063v
Storage Ocz Vertex 3 120gb, 2tb Seagate 7200rpm s-ata3
Display(s) Asus 24inch Lcd
Case Coolermaster Cosmos S
Audio Device(s) Creative X-fi with Teufel Magnum Power Edition
Power Supply Coolermaster 700W Silent Pro Gold
Software Linux?^^ ;P Windows 7 64bit
Maybe try Arcmedia True Home Theather? It is the better player when it comes to bluray.
 

Paps

New Member
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2 (0.00/day)
Location
Madison Alabama
Any DVD did the trick

Looks like the Anydvd suggestion worked or at least for 21 days (free trial).
The Power DVD website has a whole string of complaints about Power DVD SINCE 2007
Looks like another piece of software released at the beta level and dumped on the public.
Nobody has fixed it since 2007?? And dumb LG takes for their software CD without testing?

Thank you all for the replies, great forum!!!!!
I am sure I'll be back LOL
 
Joined
Feb 26, 2008
Messages
4,876 (0.99/day)
Location
Joplin, Mo
System Name Ultrabeast GX2
Processor Intel Core 2 Duo E8500 @ 4.0GHZ 24/7
Motherboard Gigabit P35-DS3L
Cooling Rosewill RX24, Dual Slot Vid, Fan control
Memory 2x1gb 1066mhz@850MHZ DDR2
Video Card(s) 9800GX2 @ 690/1040
Storage 750/250/250/200 all WD 7200
Display(s) 24" DCLCD 2ms 1200p
Case Apevia
Audio Device(s) 7.1 Digital on-board, 5.1 digital hooked up
Power Supply 700W RAIDMAXXX SLI
Software winXP Pro
Benchmark Scores 17749 3DM06
That's my first guess as well. If it's a newer BluRay, it may have a tweaked portection scheme on it, and PowerDVD would need updated to be able to use it.

Have you tried numerous BluRays?

Wile-e, you damned TPU junkie, 10000+ posts.
What is the operating system? probably vista im sure.

I would reinstall codecs (use FinalCodecs 2008, ive got a copy if you want it) and good software, which powerDVD isnt (as far as ive been with it anyway)
 
Top