• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Questions GTX 570

Joined
Jan 23, 2011
Messages
305 (0.12/day)
Likes
96
Location
St. Louis, MO
System Name Alienware 17R4
Processor Intel Core i7-6820HK @ 3.6 Ghz
Motherboard Alienware 17R4
Cooling Laptop Cooling
Memory 32GB Crucial Ballistix LT DDR4-2400
Video Card(s) Nvidia Geforce 1070 GTX (Internal)/ASUS Geforce GTX 1080 Ti (in AMP)
Storage 500GB RD400 RevoDrive m2/ 1TB Cruical BX200
Display(s) ASUS Swift PG279
Case Alienware 17R4
Audio Device(s) Sennhesier GSX1000
Power Supply 330W Dell PSU
Mouse Razer Mamba TE Chroma
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
#1
I recently came to the conclusion I must've nuked my 6950's. I unlocked them with the 6970 BIOS and everything was fine. I had a BSoD fit about 2 months back that I posted about and later got resolved due to a bad OC and then drivers.

Yesterday I started getting the same 0x00000116 error message again but this time it only on the desktop with 2D applications. I went through 11.0 through 11.5 drivers, I even turned back to the fail-safe BIOS. Kept happening, so I concluded after about 4 months, my stuff was hosed. Thankfully I got a replacement plan in store.

I picked up a pair of Zotac 570 GTXs and got them installed. My real question is this...

I have a 1250W Sparkle Gold Series PSU.... with only 20A per 12V putting 40A into each card should be enough right?? I have been running 3DMark and Unigine to try to stress it some. No issues so far but just concerned because on the box it says 38A for minimum power.
 
Joined
Aug 17, 2010
Messages
184 (0.07/day)
Likes
57
Location
New Zealand
System Name Avalon
Processor Intel I7 3770K (Stock)
Motherboard Asus Z77 Sabretooth
Cooling Swiftech Apogee HD, GTX 240, EK Full cover GPU block
Memory 2x4Gb Corsair 1600Mhz
Video Card(s) Evga GTX570 @ 833/1015/1665
Storage OCZ Vertex 3 120Gb, 1.5Tb SataIII Internal, 2.5Tb in Externals
Display(s) Samsung 245B 24" 1920x1200 / HP 19" L1925
Case Cooler Master CM690 II Advanced
Audio Device(s) Intergrated + Logitech X530 + Logitech G930
Power Supply Corsair AX750W
Software Win7 Ultimate 64bit
Benchmark Scores Heaven Benchmark v2.5 - 1115 | Nova - 1288
#2
My GTX570 @ stock clocks under full load uses 43A, OC'd 827/1655/2020 uses 46A and idles at 11A (Quick measure through gpu-z and folding@home). Not sure if that helps or not sorry
 
Joined
Jan 23, 2011
Messages
305 (0.12/day)
Likes
96
Location
St. Louis, MO
System Name Alienware 17R4
Processor Intel Core i7-6820HK @ 3.6 Ghz
Motherboard Alienware 17R4
Cooling Laptop Cooling
Memory 32GB Crucial Ballistix LT DDR4-2400
Video Card(s) Nvidia Geforce 1070 GTX (Internal)/ASUS Geforce GTX 1080 Ti (in AMP)
Storage 500GB RD400 RevoDrive m2/ 1TB Cruical BX200
Display(s) ASUS Swift PG279
Case Alienware 17R4
Audio Device(s) Sennhesier GSX1000
Power Supply 330W Dell PSU
Mouse Razer Mamba TE Chroma
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
#3
I was reading a review at jonnyguru.com about my particular supply. Apparently I have 6 12V rails that are really all coming from a single source because they are all bridged together within the PSU. The 20A I see on the box allegedly is based on the over current protection mechanisms on the PSU itself. The PSU is able to at max put out 120A allegedly but really they feel it might put out 100A.


If anyone else has some insights, please lemme know.

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=212

Link to the review.
 

theonedub

habe fidem
Joined
Apr 30, 2009
Messages
7,911 (2.48/day)
Likes
5,126
Location
Northern CA, USA
System Name Erakith || Asus UX305FA
Processor i7 3770k @ 4.2ghz 1.068v || Intel Core M 5Y10 @ 800mhz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP4 TH || ASUS OE
Cooling EK Supremacy, D5 w/ EK Top, 2X EK-CoolStream XTX 360 & Photon 270 Res || !PASSIVE!
Memory 16GB Samsung 'Wonder' RAM || 8GB LPDDR3 1600
Video Card(s) EVGA 780Ti Classified HydroCopper || Intel HD Graphics 5300
Storage 256gb Corsair Performance Pro, 2TB Caviar Green, 2TB Samsung F4 || Toshiba 256GB SSD
Display(s) DELL Ultrasharp U2715H 27" || 13.3" 1080P IPS
Case CaseLabs Merlin SM8 || Aluminum Unibody
Power Supply NZXT Hale-90-1000-M
Mouse Logitech M705 Marathon
Keyboard Corsair Strafe RGB w/ Cherry MX Silent
Software Windows 10 Pro x64 || WIndows 10 Home x64
Benchmark Scores WCG & F@H Only
#4
That power supply is good to run tri SLI, a pair of 570s will be handled with ease.

My GTX570 @ stock clocks under full load uses 43A, OC'd 827/1655/2020 uses 46A and idles at 11A (Quick measure through gpu-z and folding@home). Not sure if that helps or not sorry
I think you are forgetting that the amperage draw you are probably reading from GPUz is @ the GPU Vcore (~1.XXv) not at 12v.
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,413 (5.50/day)
Likes
10,549
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#5
I think you are forgetting that the amperage draw you are probably reading from GPUz is @ the GPU Vcore (~1.XXv) not at 12v.
Yeah 43A @ 12v would be 500+w, the card ain't drawing anything near that.
 

phobias23

New Member
Joined
Nov 9, 2009
Messages
307 (0.10/day)
Likes
18
Location
Havana City,Cuba
System Name Phobias23
Processor Core i5 2500K
Motherboard Asus Maximus IV Gene-Z/GEN3
Cooling CM 212 EVO
Memory G.SKILL SNIPER 8GB/1866
Video Card(s) MSI GTX 570 TwinFrozr III OC/PE
Storage WD250gb/Hitachi1TB/Samsung750gb
Display(s) Asus 23 led
Case Corsair Carbide 500R white
Power Supply Corsair TX850
Software w7x64
#6
dude i had 2gtx570 Evga Sli and my Corsair TX850 handle it well. So your PSu should work fine.... either way one gtx 570 is enough for your T240, i stopped using sli, most of the recent games dont use SLI. but having 2 is always better than one.
 
Joined
Jun 29, 2009
Messages
782 (0.25/day)
Likes
409
Location
austria
Processor 2500k
Motherboard ud4
Cooling water
Memory 4gb
Video Card(s) 560ti
Power Supply 300sfx
#7
i am using a bequiet 300w sfx !! with 1x14a +1x16a.
this has no probs with i5-760 + gtx570.
i dont do furmark or things and not overclocked.
but for gaming its enough.