• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Radeon HD 4850 Voltmods

Joined
Jun 16, 2009
Messages
5,123 (1.65/day)
Likes
989
Location
North of Germany
System Name Heatbitch / The Dark Tower / Custom Acer
Processor AMD Phenom 2 X4 960T @ 4200mhz 1,44v,3130NB /Q9550 3.4ghz 1.20v/ X2 260 1.42v @3.6
Motherboard Asus M4A89GTD PRO / Asus Rampage Formula/Foxconn A7DA-S 3.0
Cooling Heatkiller 3.0 LT,Laing DDC+,Octakaideca-Rad /EK SP,Tt 400L, B.Ice XT2/Xiggy Black Knight
Memory 4x2gb Transcend 2400 CL10 1.65v: 1600 7-8-7-24-40 1.65 /Dominator 1066 2GB/Ripjaws 2000 CL9 4GB
Video Card(s) 6970, soon to be WCed/ 4870x2 HK Full Cover WC´d / 2xGeforce 8800GT HyperSLI
Storage 128gb Vertex 3, 32GB Ultradrive GX2, 320GB+500GB+2x1TB F1 /160gb Maxtor,500gb F1/ 160GB WD
Display(s) LG Flatron 23" W2353V /Benq 19" FP93E-S/TFT 17"
Case Thermaltake Shark /Superflower SF-860B/Acer m-ATX Tower
Audio Device(s) Realtek Onboard Sound, on all of them
Power Supply Corsair TX850/ OCZ Modxstream-Pro 600W/ MS-Tech 750w
Software XP 32bit Professional+ Win7 64Bit Ultimate
Benchmark Scores 3DMark Vantage: P21385 3DM11: P5920
sry for doublepost, but: card is clearly dead... i cant display even windows... just the windows load screen. i make it ready for an rma, what do you say?

btw the other problems dissapeared somehow, after reconnecting every power cable leading to my drives, and to lay the ide maindrive and the fans on different connectors. pleased me somehow...
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
sry for doublepost, but: card is clearly dead... i cant display even windows... just the windows load screen. i make it ready for an rma, what do you say?

btw the other problems dissapeared somehow, after reconnecting every power cable leading to my drives, and to lay the ide maindrive and the fans on different connectors. pleased me somehow...
Did you try uninstalling the drivers in safe mode, then reinstalling them? A corrupt driver install will cause that issue. If that doesn't fix it, I'd say it's rma time.

And sounds like you just had a loose connection somewhere causing your missing hard drives. Probably bumped it installing the card, or something like that.
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
5,123 (1.65/day)
Likes
989
Location
North of Germany
System Name Heatbitch / The Dark Tower / Custom Acer
Processor AMD Phenom 2 X4 960T @ 4200mhz 1,44v,3130NB /Q9550 3.4ghz 1.20v/ X2 260 1.42v @3.6
Motherboard Asus M4A89GTD PRO / Asus Rampage Formula/Foxconn A7DA-S 3.0
Cooling Heatkiller 3.0 LT,Laing DDC+,Octakaideca-Rad /EK SP,Tt 400L, B.Ice XT2/Xiggy Black Knight
Memory 4x2gb Transcend 2400 CL10 1.65v: 1600 7-8-7-24-40 1.65 /Dominator 1066 2GB/Ripjaws 2000 CL9 4GB
Video Card(s) 6970, soon to be WCed/ 4870x2 HK Full Cover WC´d / 2xGeforce 8800GT HyperSLI
Storage 128gb Vertex 3, 32GB Ultradrive GX2, 320GB+500GB+2x1TB F1 /160gb Maxtor,500gb F1/ 160GB WD
Display(s) LG Flatron 23" W2353V /Benq 19" FP93E-S/TFT 17"
Case Thermaltake Shark /Superflower SF-860B/Acer m-ATX Tower
Audio Device(s) Realtek Onboard Sound, on all of them
Power Supply Corsair TX850/ OCZ Modxstream-Pro 600W/ MS-Tech 750w
Software XP 32bit Professional+ Win7 64Bit Ultimate
Benchmark Scores 3DMark Vantage: P21385 3DM11: P5920
even when the driver is corrupt, the card should display the bios normally... no chance..

looks like these, but 3 times harder and unclearer, and if i try to get in windows, the screen displays 40-50 1cmx1cm artifact rectangles which spread themself with 1cm space between them.

http://img248.imageshack.us/i/screen9uf.gif/

it could have been that i messed with cables, but normally my cable management should prevent me from doing so. at least the rig works again...
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
even when the driver is corrupt, the card should display the bios normally... no chance..

looks like these, but 3 times harder and unclearer, and if i try to get in windows, the screen displays 40-50 1cmx1cm artifact rectangles which spread themself with 1cm space between them.

http://img248.imageshack.us/i/screen9uf.gif/

it could have been that i messed with cables, but normally my cable management should prevent me from doing so. at least the rig works again...
Oh yeah, that's RMA time for sure. Dead memory on the card.
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
5,123 (1.65/day)
Likes
989
Location
North of Germany
System Name Heatbitch / The Dark Tower / Custom Acer
Processor AMD Phenom 2 X4 960T @ 4200mhz 1,44v,3130NB /Q9550 3.4ghz 1.20v/ X2 260 1.42v @3.6
Motherboard Asus M4A89GTD PRO / Asus Rampage Formula/Foxconn A7DA-S 3.0
Cooling Heatkiller 3.0 LT,Laing DDC+,Octakaideca-Rad /EK SP,Tt 400L, B.Ice XT2/Xiggy Black Knight
Memory 4x2gb Transcend 2400 CL10 1.65v: 1600 7-8-7-24-40 1.65 /Dominator 1066 2GB/Ripjaws 2000 CL9 4GB
Video Card(s) 6970, soon to be WCed/ 4870x2 HK Full Cover WC´d / 2xGeforce 8800GT HyperSLI
Storage 128gb Vertex 3, 32GB Ultradrive GX2, 320GB+500GB+2x1TB F1 /160gb Maxtor,500gb F1/ 160GB WD
Display(s) LG Flatron 23" W2353V /Benq 19" FP93E-S/TFT 17"
Case Thermaltake Shark /Superflower SF-860B/Acer m-ATX Tower
Audio Device(s) Realtek Onboard Sound, on all of them
Power Supply Corsair TX850/ OCZ Modxstream-Pro 600W/ MS-Tech 750w
Software XP 32bit Professional+ Win7 64Bit Ultimate
Benchmark Scores 3DMark Vantage: P21385 3DM11: P5920
it died from a tiny scratch of pencil... very cheap ram... my last ran fine with 2.3 (a short time) until i removed it. but no artifacts or even something in this direction. just heat-crashes because of the vf-900.

are RMAs of RMA´s accepted? i mean, do they make problems if an RMA-Part gets RMA´d?

ill send the card in on monday... it not even 2 weeks here then...
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
it died from a tiny scratch of pencil... very cheap ram... my last ran fine with 2.3 (a short time) until i removed it. but no artifacts or even something in this direction. just heat-crashes because of the vf-900.

are RMAs of RMA´s accepted? i mean, do they make problems if an RMA-Part gets RMA´d?

ill send the card in on monday... it not even 2 weeks here then...
Yes, you can RMA an RMA, as long as the warranty is still good on the original card.

And are you trying to use a vf-900 on these cards? If so, stop it. lol. The vf-900 is overpowered by these cards.
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
5,123 (1.65/day)
Likes
989
Location
North of Germany
System Name Heatbitch / The Dark Tower / Custom Acer
Processor AMD Phenom 2 X4 960T @ 4200mhz 1,44v,3130NB /Q9550 3.4ghz 1.20v/ X2 260 1.42v @3.6
Motherboard Asus M4A89GTD PRO / Asus Rampage Formula/Foxconn A7DA-S 3.0
Cooling Heatkiller 3.0 LT,Laing DDC+,Octakaideca-Rad /EK SP,Tt 400L, B.Ice XT2/Xiggy Black Knight
Memory 4x2gb Transcend 2400 CL10 1.65v: 1600 7-8-7-24-40 1.65 /Dominator 1066 2GB/Ripjaws 2000 CL9 4GB
Video Card(s) 6970, soon to be WCed/ 4870x2 HK Full Cover WC´d / 2xGeforce 8800GT HyperSLI
Storage 128gb Vertex 3, 32GB Ultradrive GX2, 320GB+500GB+2x1TB F1 /160gb Maxtor,500gb F1/ 160GB WD
Display(s) LG Flatron 23" W2353V /Benq 19" FP93E-S/TFT 17"
Case Thermaltake Shark /Superflower SF-860B/Acer m-ATX Tower
Audio Device(s) Realtek Onboard Sound, on all of them
Power Supply Corsair TX850/ OCZ Modxstream-Pro 600W/ MS-Tech 750w
Software XP 32bit Professional+ Win7 64Bit Ultimate
Benchmark Scores 3DMark Vantage: P21385 3DM11: P5920
lol no i got a toxic... its delivered with it... for OC-purpose i got myself a twin turbo, lapped ;-)
 

cr1pz

New Member
Joined
Jul 12, 2009
Messages
54 (0.02/day)
Likes
0
Location
Argentina
System Name Stay frosty
Processor Intel Core 2 duo E 7400 45 nm @ 3,8 ghz (1,4 volt)
Motherboard Gigabyte GA-ep43-ds3L
Cooling Stock + 2 Direct Thermaltake Thunderblade coolers to Gpu and Cpu (Injecotr/extractor)
Memory Generic Kingston DDR2 PC2 6400 800 Mhz 4-4-4-12 @ 2,00 Volt
Video Card(s) Sapphire radeon 4850 512 Gddr 3 @ 720/933 Mhz
Storage MAXTOR STM 3500320 AS (500 GB )
Display(s) Benq 24 " DVI Full High def. 1080p and HDTV support .
Case -
Audio Device(s) Onboard Realtek.
Power Supply Power cooler type R Modular 550 true watts
Software Windows xp sp3 (Wolf 2 distribution )
Hey ! wassup everybody :)

Hey velvet you might have read about peltier cells , haven't you ? I found out they're really cheap in my country ! lol , do you think is a good method for cooling a vga? I know they're really cool as much as you manage to keep the hot side cool.

But what i don't know is that issue with the power ,I mean there are some cells working at 136 watt , some other at less power range , maybe 56 watt in fact those are cheaper...
I'll keep gathering intel in order to get the best option ;)
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
5,123 (1.65/day)
Likes
989
Location
North of Germany
System Name Heatbitch / The Dark Tower / Custom Acer
Processor AMD Phenom 2 X4 960T @ 4200mhz 1,44v,3130NB /Q9550 3.4ghz 1.20v/ X2 260 1.42v @3.6
Motherboard Asus M4A89GTD PRO / Asus Rampage Formula/Foxconn A7DA-S 3.0
Cooling Heatkiller 3.0 LT,Laing DDC+,Octakaideca-Rad /EK SP,Tt 400L, B.Ice XT2/Xiggy Black Knight
Memory 4x2gb Transcend 2400 CL10 1.65v: 1600 7-8-7-24-40 1.65 /Dominator 1066 2GB/Ripjaws 2000 CL9 4GB
Video Card(s) 6970, soon to be WCed/ 4870x2 HK Full Cover WC´d / 2xGeforce 8800GT HyperSLI
Storage 128gb Vertex 3, 32GB Ultradrive GX2, 320GB+500GB+2x1TB F1 /160gb Maxtor,500gb F1/ 160GB WD
Display(s) LG Flatron 23" W2353V /Benq 19" FP93E-S/TFT 17"
Case Thermaltake Shark /Superflower SF-860B/Acer m-ATX Tower
Audio Device(s) Realtek Onboard Sound, on all of them
Power Supply Corsair TX850/ OCZ Modxstream-Pro 600W/ MS-Tech 750w
Software XP 32bit Professional+ Win7 64Bit Ultimate
Benchmark Scores 3DMark Vantage: P21385 3DM11: P5920
if you plan on using peltiers, combine them with a watercooling loop and insulation... if one fails, your card isnt too prone to dying... if you put the peltier directly on the core, chances are high, that if it fails, your card will fry in seconds, or if youre lucky, it will shutdown immediatly...

i wouldnt use peltiers for anything other than chilling water. its too dangerous, even if its cheap and effective (if you plan on removing the additional peltier heat, dont use air cooling.... this could be toasty in a case, you should at least use water... so you see... peltiers are not the best idea, you WILL have to invest in Water, if you want to keep it cool AND safe)
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
You need to water cool a peltier for it to be effective. You should also have a dedicated power supple, just for the peltier. Now, throw in the fact that most gpu water blocks can only fit 40x40mm peltiers, and you can only get 80w peltiers in 12v. Not worth the effort at all. You could look at 24v peltiers in 40x40mm, but then you need to buy a 24v peltier power supple, which is usually a little more expensive.

It actually becomes very expensive to run peltier cooling on your graphics card. It's not worth the trouble.
 

cr1pz

New Member
Joined
Jul 12, 2009
Messages
54 (0.02/day)
Likes
0
Location
Argentina
System Name Stay frosty
Processor Intel Core 2 duo E 7400 45 nm @ 3,8 ghz (1,4 volt)
Motherboard Gigabyte GA-ep43-ds3L
Cooling Stock + 2 Direct Thermaltake Thunderblade coolers to Gpu and Cpu (Injecotr/extractor)
Memory Generic Kingston DDR2 PC2 6400 800 Mhz 4-4-4-12 @ 2,00 Volt
Video Card(s) Sapphire radeon 4850 512 Gddr 3 @ 720/933 Mhz
Storage MAXTOR STM 3500320 AS (500 GB )
Display(s) Benq 24 " DVI Full High def. 1080p and HDTV support .
Case -
Audio Device(s) Onboard Realtek.
Power Supply Power cooler type R Modular 550 true watts
Software Windows xp sp3 (Wolf 2 distribution )
I am planning to do some water cooler anyway ,but as I see , it'd be enough with the WC , enough to keep a good range of temperature and to avoiding accidents ..
thank you guys ;)
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
5,123 (1.65/day)
Likes
989
Location
North of Germany
System Name Heatbitch / The Dark Tower / Custom Acer
Processor AMD Phenom 2 X4 960T @ 4200mhz 1,44v,3130NB /Q9550 3.4ghz 1.20v/ X2 260 1.42v @3.6
Motherboard Asus M4A89GTD PRO / Asus Rampage Formula/Foxconn A7DA-S 3.0
Cooling Heatkiller 3.0 LT,Laing DDC+,Octakaideca-Rad /EK SP,Tt 400L, B.Ice XT2/Xiggy Black Knight
Memory 4x2gb Transcend 2400 CL10 1.65v: 1600 7-8-7-24-40 1.65 /Dominator 1066 2GB/Ripjaws 2000 CL9 4GB
Video Card(s) 6970, soon to be WCed/ 4870x2 HK Full Cover WC´d / 2xGeforce 8800GT HyperSLI
Storage 128gb Vertex 3, 32GB Ultradrive GX2, 320GB+500GB+2x1TB F1 /160gb Maxtor,500gb F1/ 160GB WD
Display(s) LG Flatron 23" W2353V /Benq 19" FP93E-S/TFT 17"
Case Thermaltake Shark /Superflower SF-860B/Acer m-ATX Tower
Audio Device(s) Realtek Onboard Sound, on all of them
Power Supply Corsair TX850/ OCZ Modxstream-Pro 600W/ MS-Tech 750w
Software XP 32bit Professional+ Win7 64Bit Ultimate
Benchmark Scores 3DMark Vantage: P21385 3DM11: P5920
Joined
Apr 8, 2009
Messages
2,998 (0.95/day)
Likes
458
Location
vermont
System Name The wifes worst enemy
Processor i5-6600k
Motherboard gigabyte G1 gaming Z170X 6
Cooling water
Memory 16gb G.skill ripjaw DDR4 2400 4X4GB 15-15-15-35-2T
Video Card(s) Sapphire Nitro R9380-X 4GB
Storage crucial M500 120GB SSD, Pny 256GB SSD, seagate 750GB, seagate 2TB HDD, WD blue 1TB 2.5" HDD
Display(s) 27 inch samsung @ 1080p but capable of much more ;)
Case Corsair AIR 540 Cube Mid tower
Audio Device(s) onboard creative x-fi
Power Supply EVGA GQ1000W MODULAR
Mouse generic for now
Keyboard generic for now
Software gotta love steam, origin etc etc
Benchmark Scores http://hwbot.org/user/philbrown_23/
ok guys i did the hardmod! i figured someone on the forums had to right??? well here it is in all its glory the core resister need to still be glued down same with the vcore/vmem molex reader but its done all the same soon as i plug it in ill hit you up with screen shots!!!
 
Last edited:

theorw

New Member
Joined
Jul 5, 2007
Messages
771 (0.20/day)
Likes
49
Location
Athens GREECE
Processor C2D 8400@ 4,05GHz(currently)1,36v
Motherboard DFI LP x48 DK T2RS
Cooling XIGMATEK 1283 w/ bolt-thru kit/SCYTHE Mushashi x2
Memory Crucial BALLISTIX 6400 @900MHz 2,00v
Video Card(s) HD 5770 1040/1400 unlocked/musashi
Storage SG 120GB+WD 160GB
Display(s) 24" FLATRON W2442PA Full HD
Case COOLERMASTER HAF 932
Power Supply Thermaltake PUREPOWER RX 600
Software Vista ultimate SP1
Benchmark Scores VANTAGE:11700 3DMARKO06:18600 FURMARK:9K
ok guys i did the hardmod! i figured someone on the forums had to right??? well here it is in all its glory the core resister need to still be glued down same with the vcore/vmem molex reader but its done all the same soon as i plug it in ill hit you up with screen shots!!!
:toast:
 
Joined
Aug 22, 2007
Messages
3,170 (0.84/day)
Likes
527
Location
Florida, US
System Name bits and pieces
Processor Intel Xeon E3-1230V3
Motherboard Gigabyte H97
Cooling stock
Memory 16GB for now
Video Card(s) EVGA GTX 970 SC
Storage 256GB SSD + 3x 2TB WDs (storage)
Display(s) 2x BENQ GW2250 + ViewSonic 24"
Case Cooler Master Centurion 5 :P
Audio Device(s) X-Fi Titanium HD --- JBL 4412 Studio Monitors / Polk PSW505
Power Supply Antec 550W
Mouse Corsair M65 pro
Keyboard MS Sidewinder
Software Win 10 Pro x64
ok guys i did the hardmod! i figured someone on the forums had to right??? well here it is in all its glory the core resister need to still be glued down same with the vcore/vmem molex reader but its done all the same soon as i plug it in ill hit you up with screen shots!!!
let's see how high you can clock that sucker.
penciling mine game a 225MHz increase over stock :cool:
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
ok guys i did the hardmod! i figured someone on the forums had to right??? well here it is in all its glory the core resister need to still be glued down same with the vcore/vmem molex reader but its done all the same soon as i plug it in ill hit you up with screen shots!!!
Be careful with the mem voltage. My experience with it shows that GDDR3 is pretty sensitive. I quit doing vmem mods for 24/7 use. I do it on benching cards only.

And I vmodded my 4850 30 minutes after I got it. Popped it in to make sure it wasn't DOA, took it back out, fired up the soldering iron, did the vgpu mod, threw a water block on it, and threw it back in. lol.

1.4v got me to 900Mhz bench stable, probably around 870 game stable.
 

theorw

New Member
Joined
Jul 5, 2007
Messages
771 (0.20/day)
Likes
49
Location
Athens GREECE
Processor C2D 8400@ 4,05GHz(currently)1,36v
Motherboard DFI LP x48 DK T2RS
Cooling XIGMATEK 1283 w/ bolt-thru kit/SCYTHE Mushashi x2
Memory Crucial BALLISTIX 6400 @900MHz 2,00v
Video Card(s) HD 5770 1040/1400 unlocked/musashi
Storage SG 120GB+WD 160GB
Display(s) 24" FLATRON W2442PA Full HD
Case COOLERMASTER HAF 932
Power Supply Thermaltake PUREPOWER RX 600
Software Vista ultimate SP1
Benchmark Scores VANTAGE:11700 3DMARKO06:18600 FURMARK:9K
Qustion:Can i use a 20KOHM resistor for the solder mod?
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4

theorw

New Member
Joined
Jul 5, 2007
Messages
771 (0.20/day)
Likes
49
Location
Athens GREECE
Processor C2D 8400@ 4,05GHz(currently)1,36v
Motherboard DFI LP x48 DK T2RS
Cooling XIGMATEK 1283 w/ bolt-thru kit/SCYTHE Mushashi x2
Memory Crucial BALLISTIX 6400 @900MHz 2,00v
Video Card(s) HD 5770 1040/1400 unlocked/musashi
Storage SG 120GB+WD 160GB
Display(s) 24" FLATRON W2442PA Full HD
Case COOLERMASTER HAF 932
Power Supply Thermaltake PUREPOWER RX 600
Software Vista ultimate SP1
Benchmark Scores VANTAGE:11700 3DMARKO06:18600 FURMARK:9K

PVTCaboose1337

Graphical Hacker
Joined
Feb 1, 2006
Messages
9,501 (2.19/day)
Likes
1,097
Location
Dallas, Texas
System Name Whim
Processor Intel Core i5 2500k @ 4.4ghz
Motherboard Asus P8Z77-V LX
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 2 x 4GB G.Skill Ripjaws @ 1600mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 2gb
Storage Samsung 840 Pro 256gb, WD 2TB Black
Display(s) Shimian QH270 (1440p), Asus VE228 (1080p)
Case Cooler Master 430 Elite
Audio Device(s) Onboard > PA2V2 Amp > Senn 595's
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 8.1 (Tweaked)
Why is that?
Could u explain please?
Ok so you don't want to do this because of Ohm's law. In other words, the amperage of the card would be too high, as well as the wattage.



And if you still don't get it, IT WONT WORK.
 
Last edited:
Joined
Apr 8, 2009
Messages
2,998 (0.95/day)
Likes
458
Location
vermont
System Name The wifes worst enemy
Processor i5-6600k
Motherboard gigabyte G1 gaming Z170X 6
Cooling water
Memory 16gb G.skill ripjaw DDR4 2400 4X4GB 15-15-15-35-2T
Video Card(s) Sapphire Nitro R9380-X 4GB
Storage crucial M500 120GB SSD, Pny 256GB SSD, seagate 750GB, seagate 2TB HDD, WD blue 1TB 2.5" HDD
Display(s) 27 inch samsung @ 1080p but capable of much more ;)
Case Corsair AIR 540 Cube Mid tower
Audio Device(s) onboard creative x-fi
Power Supply EVGA GQ1000W MODULAR
Mouse generic for now
Keyboard generic for now
Software gotta love steam, origin etc etc
Benchmark Scores http://hwbot.org/user/philbrown_23/
so far just tested for working vmod and it does work. after im done messing with my new 4870's (maybe vmodding them to) ill test for high clocks
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
Ok so you don't want to do this because of Ohm's law. In other words, the amperage of the card would be too high, as well as the wattage.

http://www.angelfire.com/pa/baconbacon/images/HOMSLAW.GIF

And if you still don't get it, IT WONT WORK.
Thanks PVT. I have so much experience in electronics, that I just assume that everyone else understands the basic principles.

@theorw - It's as PVT says. The voltage will be too high if you use a 20k ohm resistor. The lower the resistance, the higher the voltage. You need a 100k ohm 15(or higher) turn resistor for this.
 

theorw

New Member
Joined
Jul 5, 2007
Messages
771 (0.20/day)
Likes
49
Location
Athens GREECE
Processor C2D 8400@ 4,05GHz(currently)1,36v
Motherboard DFI LP x48 DK T2RS
Cooling XIGMATEK 1283 w/ bolt-thru kit/SCYTHE Mushashi x2
Memory Crucial BALLISTIX 6400 @900MHz 2,00v
Video Card(s) HD 5770 1040/1400 unlocked/musashi
Storage SG 120GB+WD 160GB
Display(s) 24" FLATRON W2442PA Full HD
Case COOLERMASTER HAF 932
Power Supply Thermaltake PUREPOWER RX 600
Software Vista ultimate SP1
Benchmark Scores VANTAGE:11700 3DMARKO06:18600 FURMARK:9K
Thanks PVT. I have so much experience in electronics, that I just assume that everyone else understands the basic principles.

@theorw - It's as PVT says. The voltage will be too high if you use a 20k ohm resistor. The lower the resistance, the higher the voltage. You need a 100k ohm 15(or higher) turn resistor for this.
I know the ohms law guys...:cool:
Just wanted to hear an explanation.I am studying electrology at uni and not electronics(houses are different that PCs...:D),i think the next year maybe...
Anyway i just put 2 20kohm+a fixed 50ohms soldered together and it worked:toast:
Now i get like 0.8 more volts and still i have to max out the 2nd 20ohm resistor!
The problem is this.When i have my card @820 @1,30 volts it runs flawlessly every bench and game but @ 1,38 volts the system will shut down after 5 minutes.And NO its not overheating...
Maybe my PSU is maxed out then?

PS:check out my ULTRA pro voltmod!
http://img9.imageshack.us/img9/9530/dsc01801df.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/1566/dsc01802y.jpg
http://img9.imageshack.us/img9/2843/dsc01803kj.jpg
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
I know the ohms law guys...:cool:
Just wanted to hear an explanation.I am studying electrology at uni and not electronics(houses are different that PCs...:D),i think the next year maybe...
Anyway i just put 2 20kohm+a fixed 50ohms soldered together and it worked:toast:
Now i get like 0.8 more volts and still i have to max out the 2nd 20ohm resistor!
The problem is this.When i have my card @820 @1,30 volts it runs flawlessly every bench and game but @ 1,38 volts the system will shut down after 5 minutes.And NO its not overheating...
Maybe my PSU is maxed out then?

PS:check out my ULTRA pro voltmod!
http://img9.imageshack.us/img9/9530/dsc01801df.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/1566/dsc01802y.jpg
http://img9.imageshack.us/img9/2843/dsc01803kj.jpg
1.38V idle? And what program are you testing with?
 

theorw

New Member
Joined
Jul 5, 2007
Messages
771 (0.20/day)
Likes
49
Location
Athens GREECE
Processor C2D 8400@ 4,05GHz(currently)1,36v
Motherboard DFI LP x48 DK T2RS
Cooling XIGMATEK 1283 w/ bolt-thru kit/SCYTHE Mushashi x2
Memory Crucial BALLISTIX 6400 @900MHz 2,00v
Video Card(s) HD 5770 1040/1400 unlocked/musashi
Storage SG 120GB+WD 160GB
Display(s) 24" FLATRON W2442PA Full HD
Case COOLERMASTER HAF 932
Power Supply Thermaltake PUREPOWER RX 600
Software Vista ultimate SP1
Benchmark Scores VANTAGE:11700 3DMARKO06:18600 FURMARK:9K
Not idle.Load.
Idle i get 1,29volts.
gpuz 'course...
U reckon the card cant handle it?Should admit its almost a year @1,33volts@821mhz core and 1200mem.
Could it be that the vrms have aged faster?Or that the card cant handle that much volts?
I got musashi on it,u keep in mind!