• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

RAID=Instant BSOD

Joined
May 11, 2009
Messages
1,040 (0.33/day)
Likes
221
Location
Manhattan
System Name not sure yet
Processor i7 4930K @ 4.6GHz
Motherboard ASUS Rampage IV Extreme Black Edition
Cooling It's a secret for now..
Memory 16GB Mushkin Black Line
Video Card(s) ASUS GTX780 Ti
Storage 240GB KINGSTON SSD & 2TB Seagate SSHD
Display(s) Samsung 26" TOC
Case Mountain Mods Ascension
Audio Device(s) ASUS Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX860 Platinum
Software Windows 8.1 Profession x64
#1
I have windows 7 x64 installed on my agility 2 and then I went to setup myb2 1tb drives in raid 0. After setting up the array in BIOS, windows crashes before the logon screen. I even set my oc back to default.
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,380 (10.17/day)
Likes
18,023
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#2
I believe you need to have your RAID drivers installed in Windows before booting up the array.
 
Joined
Mar 6, 2008
Messages
2,700 (0.76/day)
Likes
1,364
Location
Minnesota
System Name I Dub Thee Infinity
Processor Intel Core I7-3930K
Motherboard EVGA X79 Classified
Cooling Corsair H80
Memory 16GB GSkill Trident X
Video Card(s) EVGA GTX 980 Ti SC+
Storage SanDisk Ultra Plus 256GB, OCZ V2 180GB, 2x Toshiba X300 5TB RAID 0
Display(s) Acer XB270HU
Case Cooler Master HAF X
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium + Sennheiser HD 598 + Klipsch ProMedia 2.1
Power Supply EVGA 850W G2
Mouse Razer Naga 2014
Keyboard Gigabyte Osmium Cherry MX Brown
Software Windows 10 Pro x64
#3
http://support.microsoft.com/kb/922976

Wait, that's for IDE to AHCI. I think there's one for AHCI to RAID, I just don't have it off hand. Or maybe it's for both. I suppose you could try it and see.
 
Joined
May 11, 2009
Messages
1,040 (0.33/day)
Likes
221
Location
Manhattan
System Name not sure yet
Processor i7 4930K @ 4.6GHz
Motherboard ASUS Rampage IV Extreme Black Edition
Cooling It's a secret for now..
Memory 16GB Mushkin Black Line
Video Card(s) ASUS GTX780 Ti
Storage 240GB KINGSTON SSD & 2TB Seagate SSHD
Display(s) Samsung 26" TOC
Case Mountain Mods Ascension
Audio Device(s) ASUS Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX860 Platinum
Software Windows 8.1 Profession x64
#4
I did. I installed them before setting up raid in both attempts at this.
 
Joined
May 11, 2009
Messages
1,040 (0.33/day)
Likes
221
Location
Manhattan
System Name not sure yet
Processor i7 4930K @ 4.6GHz
Motherboard ASUS Rampage IV Extreme Black Edition
Cooling It's a secret for now..
Memory 16GB Mushkin Black Line
Video Card(s) ASUS GTX780 Ti
Storage 240GB KINGSTON SSD & 2TB Seagate SSHD
Display(s) Samsung 26" TOC
Case Mountain Mods Ascension
Audio Device(s) ASUS Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX860 Platinum
Software Windows 8.1 Profession x64
#5
Now what?

 
Joined
May 11, 2009
Messages
1,040 (0.33/day)
Likes
221
Location
Manhattan
System Name not sure yet
Processor i7 4930K @ 4.6GHz
Motherboard ASUS Rampage IV Extreme Black Edition
Cooling It's a secret for now..
Memory 16GB Mushkin Black Line
Video Card(s) ASUS GTX780 Ti
Storage 240GB KINGSTON SSD & 2TB Seagate SSHD
Display(s) Samsung 26" TOC
Case Mountain Mods Ascension
Audio Device(s) ASUS Xonar Essence STX
Power Supply Corsair AX860 Platinum
Software Windows 8.1 Profession x64
#6
Lack of sleep..fail.

I got it running now !