• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Ram show up as 1GB in windows But i got 2GB Dual-channel Memory and BIOS show as 2GB

jambo

New Member
Joined
Apr 4, 2006
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
#1
hello

here my system spec's

AMD Athlon 64 FX57 2.8 ghz
OCZ 2GB PC4000 EL DDR Gold Memory
Asrock 939Dual-SATA2
NVIDIA GeForce 6600 512MB PCI-E
hard drives
80GB IDE Maxtor windows xp
200GB SATA Seagate more space
300GB IDE Maxtor more space

so the probe i have is that it only show up that i have 1GB of ram when i go to Control Panel then system i have put each 1GB ram stick in by 1 by on its own and try them in each DIMM slot each 1 on it own and both work fine and been geting some BSOD at random and dont know to fix and can't get my Ram timimg right i set it to what it said on the ram when im in xp i Use CPU-Z and find the speed my ram is running on it is 133mhz should be runing at 200mhz thats what i have tried so i hope there is away to fix this.

thanks
 

DR.Death

New Member
Joined
Jul 10, 2005
Messages
1,737 (0.38/day)
Likes
63
Location
Canada
System Name death machine
Processor intel 6600 quad core cooled by scythe mutgen 2
Motherboard dfi lanparty UT P35-T2R
Cooling air
Memory crucial ballistic tracer 4 gb
Video Card(s) nvida 260 gtx
Storage segate baracuta 500 GB , western digital blue 1TB
Display(s) asus 23.6 vh242h
Case lian-li pc-a70 full tower
Power Supply 650 watt Antec Earth Watts
Software windows 7 and lots of other titles
#2
try prime 95 and see if it is a bad kit