• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

RBE detects bios as old wrongly

int0x13

New Member
Joined
Jul 28, 2009
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#1
Hi there,
I have a laptop with a "PCI Express 1.0 x16: ATI Mobility Radeon HD 2300 (FSC)" card which i want to mod the VGA bios. I extract the vga bios file but RBE cant load it it, it says:

"Older ATI BIOS detected. Please note that RBE supports Radeon HD 2xx0 and newer card's BIOSes only (i.e. no support for X1xx0,

Xxx0 or older cards).Please search the web for 'RaBiT', the BIOS editor for older Radeon cards and try it on your BIOS."

But it is 2xx0 bios right?
I've tried different version of RBE included the lastest 1.26 and olders, as well as different version of RaBit without any success. Could you help me?
I'm attaching the Vga bios file to let you inspect it. Thanks
 

Attachments

Joined
Jan 14, 2009
Messages
2,628 (0.81/day)
Likes
521
Location
Brisbane, Australia
System Name MRCOMP!
Processor Amd 1090T @ 4200 mhz
Motherboard Gigabyte 890FX UD5
Cooling CNPS Extreme
Memory 32GB OCZ Reapers 1600mhz 6-8-6-24 1.65v
Video Card(s) GTX560 TI 26% overclock
Storage 60GB OCZ vertex 3, 2x1TB Raid 0 2x 640GB Raid 0
Display(s) 30" LG lcd
Case No Case... just sitting on cardboard :D
Audio Device(s) Nvida HDMI - Sony MU TE KE 7.2 1695Rms
Power Supply Silverstone 700watts.
#2
maybe its due to the the fact its a laptop vcard?

afaik, the video card and the bios are together or somthing like that and cannot be changed or extracted.
 

int0x13

New Member
Joined
Jul 28, 2009
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#3
Yep, with laptop the VGA bios is integrated into system bios into the form of an option ROM. But you can extract oproms or directly get VGA bios using a tool like everest or other tool. My file is a real VGA bios from a laptop, but it seems like RBE encounters problem identify it for some reason.
 

int0x13

New Member
Joined
Jul 28, 2009
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#4
Please, can you help me moding my laptop video card bios, i need try to undervolt it. Is there tool to undervolt live from windows for ATI cards?
 

BAGZZlash

RBE Author
Joined
Mar 9, 2008
Messages
587 (0.16/day)
Likes
346
#5
The file you posted is a non-standard ATI video BIOS. Mobile BIOSes often violate several ATI standards, such as this one. That's why RBE does not officially support mobile BIOSes. Sorry, RBE can't help you in this case... :eek:
 

int0x13

New Member
Joined
Jul 28, 2009
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#6
Damn, this means Ati violates it's own standard when it comes to mobile Vga chip, it's strange. Is there any chance to reverse engineering the format of mobile bios? And you mean officially RBE is not supporting those bios, but what about unofficially?