1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

RBE R290 help!

Discussion in 'RBE' started by fullinfusion, Mar 5, 2014.

  1. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,933 (2.74/day)
    Thanks Received:
    2,611
    I have a new msi R 290 gaming twin frozr iv 1ghz card that runs at 977mhz.

    The msi gaming app has silent/gaming/oc modes and I think its just bunk.

    If I select the oc setting it shows up in gpu-z at rated speed of 1007mhz.

    If I upload the bios can someone just modify the 3d clock setting to 1007mhz and leave the rest of the idle and 2d clocks as is already programed in the bios for me?

    Thank you.
     
  2. gdallsk

    gdallsk

    Joined:
    Apr 24, 2012
    Messages:
    592 (0.35/day)
    Thanks Received:
    439
    Location:
    Northamptonshire
    The Gaming APP seems to me as a dumbed down version of MSI Afterburner, that does nothing except for overclocking the core a couple of notches higher...
     
    Crunching for Team TPU
  3. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,933 (2.74/day)
    Thanks Received:
    2,611
    It does a good job to at jumping benchmark scores too.. im trying to pump the msi rep for a reviewer bios for our cards. I just hate using an app to get what the cards rated to run at thats all
     
  4. gdallsk

    gdallsk

    Joined:
    Apr 24, 2012
    Messages:
    592 (0.35/day)
    Thanks Received:
    439
    Location:
    Northamptonshire
    @fullinfusion yeah, I read you man, it is frustrating, might as well jump the bandwagon and wait for it with ya :cool:
     
    fullinfusion says thanks.
    Crunching for Team TPU
  5. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,933 (2.74/day)
    Thanks Received:
    2,611
    Go hound the msi rep in my thread I linked you to. He seems cool and might do something for us.and dont let him say about the msi updater will have one when or if its available. . I called bullshit on that in a pm to him so the more poking with sticks I think msi will give us the same bios but just the 1007mhz one..they dont need to change anything else just give us he rated 1ghz that the retail box claims to have.. sounds like wrongfull advertising ;)
     
    Last edited: Mar 5, 2014
  6. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    41,653 (10.97/day)
    Thanks Received:
    17,158
    Isn't RBE out of development? I don't think it works with the new cards.
     
    fullinfusion says thanks.
    10 Year Member at TPU
  7. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,933 (2.74/day)
    Thanks Received:
    2,611
    Oh no, it cant be! Any other ideas on a suitable bios then?
     
  8. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    15,772 (4.05/day)
    Thanks Received:
    9,581
    Location:
    Beaumont, Alberta
    10 Year Member at TPU
  9. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,933 (2.74/day)
    Thanks Received:
    2,611
  10. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,933 (2.74/day)
    Thanks Received:
    2,611
    what version of atiflash do I use? I flashed the other day using I believe 4.17

    I boot into DOS and type
    dir
    atiflash.exe -f -p 0 the name

    says adapter not found? WTH?

    Got it to work, thanks for the info dave!
     
    Last edited: Mar 6, 2014

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)