• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

re-flash corrupted VGA BIOS

Joined
Nov 14, 2012
Messages
4
Likes
2
#1
One of my friend's ATI HD 5770 VGA BIOS has corrupted when updating. Now there's no display at all. No beeps. His motherboard has an onboard VGA card. System can be booted with this onboard VGA. So is it possible to re-flash the ATI VGA bios using a bios updating tool, after booting into windows using onboard VGA? Is there any workaround?
 
Joined
Feb 6, 2007
Messages
2,576
Likes
510
Processor Mysterious Engineering Prototype
Motherboard Intel 865
Cooling Custom block made in workshop
Memory Corsair XMS 2GB
Video Card(s) FireGL X3-256
Display(s) 1600x1200 SyncMaster x 2 = 3200x1200
Software Windows 2003
#2
Joined
May 9, 2011
Messages
1,877
Likes
878
Location
Mainland Britain
System Name H2o Box
Processor Intel(R) Core(TM) i7 4820k @ 4.40 GHz
Motherboard MSI X79A-G43 Plus (MS-7760) v3
Cooling CPU EK Block and 360RAD H2o
Memory Gskill RipjawsZ 16Gb 9-10-9-28 3T @ 2021Mhz
Video Card(s) Zotac GTX 1080ti AMP EXTREME, EVGA GTX 980ti FTW
Storage HyperX Fury 120GB & Savage 480GB SSD, Seagate 250GB,250GB 7200rpm Kingston 64GB SSD
Display(s) Panasonic GT30 46'' 1080p 3D HDTV [Custom Resolution 3200*1800]
Case Corsair O-800D
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Be Quiet! [Dark Power Pro 11] 1200W CM replaced [7-4-2017]
Mouse Asus ROG
Keyboard Microsoft Digital Media 1.0A
Software Win 10 Pro 64Bit v 1703 / OS[build 15063.13]
#3
Last edited:
Joined
Nov 14, 2012
Messages
4
Likes
2
#5
Hi

http://www.techpowerup.com/printarticle.php?id=34

Note: it is best practice to flash bioses from a dos prompt

Edit: Bootable flash drive http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=162964

ATI Winflash - [open windows task manager and close all unessential programs before running ati winflash] ; http://www.techpowerup.com/downloads/2107/ATI Winflash 2.0.1.18.html [this is the latest version]

atb (all the best)

Law-II
Tried the dos mode and atiflash, atiflash -i command returns "Adapter not found", does it mean that the Vga is dead ?
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,877
Likes
878
Location
Mainland Britain
System Name H2o Box
Processor Intel(R) Core(TM) i7 4820k @ 4.40 GHz
Motherboard MSI X79A-G43 Plus (MS-7760) v3
Cooling CPU EK Block and 360RAD H2o
Memory Gskill RipjawsZ 16Gb 9-10-9-28 3T @ 2021Mhz
Video Card(s) Zotac GTX 1080ti AMP EXTREME, EVGA GTX 980ti FTW
Storage HyperX Fury 120GB & Savage 480GB SSD, Seagate 250GB,250GB 7200rpm Kingston 64GB SSD
Display(s) Panasonic GT30 46'' 1080p 3D HDTV [Custom Resolution 3200*1800]
Case Corsair O-800D
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Be Quiet! [Dark Power Pro 11] 1200W CM replaced [7-4-2017]
Mouse Asus ROG
Keyboard Microsoft Digital Media 1.0A
Software Win 10 Pro 64Bit v 1703 / OS[build 15063.13]
#6
Last edited:
Joined
Nov 14, 2012
Messages
4
Likes
2
#7
Hi

If you are using onboard vga to boot try the -i command at 1 to see if adpter is at this address

Example: atiflash -i 1

make sure you are using this version of atiflash - http://www.techpowerup.com/downloads/2166/ATIFlash 3.99.html

Very useful post by CrackerJack - http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=57750

have a read through this post - lots of info on recovery - http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=174867&page=4

atb

Law-II
yes i am using the onboard to boot, Tried atiflash -i 1, still gives the "adapter not found", yes im using atiflash 3.99, can it be a hardware fault or something :(
 
Joined
May 14, 2009
Messages
2,132
Likes
477
Location
Chicago burbs
System Name Halloween Boo!
Processor Intel Core i7 3770K
Motherboard Gigabyte Z77-Up7
Cooling Custom Water/ Thermalchill TA 120.3/ Swiftech Apogeee XT/ MCP655/ Swiftech M icrores/ XSPC RX 240
Memory 16G G.Skill trident 2400MHz
Video Card(s) 3 x Radeon 7970
Storage OCZ Revo Drive 240G
Display(s) 24 inch Viewsonic
Case Phobia WayCoolIt Test Bench
Power Supply Nexus 1100 watt
#8
You have to type the right PCIe slot in dos if i remember correctly
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,877
Likes
878
Location
Mainland Britain
System Name H2o Box
Processor Intel(R) Core(TM) i7 4820k @ 4.40 GHz
Motherboard MSI X79A-G43 Plus (MS-7760) v3
Cooling CPU EK Block and 360RAD H2o
Memory Gskill RipjawsZ 16Gb 9-10-9-28 3T @ 2021Mhz
Video Card(s) Zotac GTX 1080ti AMP EXTREME, EVGA GTX 980ti FTW
Storage HyperX Fury 120GB & Savage 480GB SSD, Seagate 250GB,250GB 7200rpm Kingston 64GB SSD
Display(s) Panasonic GT30 46'' 1080p 3D HDTV [Custom Resolution 3200*1800]
Case Corsair O-800D
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Be Quiet! [Dark Power Pro 11] 1200W CM replaced [7-4-2017]
Mouse Asus ROG
Keyboard Microsoft Digital Media 1.0A
Software Win 10 Pro 64Bit v 1703 / OS[build 15063.13]
#9
yes i am using the onboard to boot, Tried atiflash -i 1, still gives the "adapter not found", yes im using atiflash 3.99, can it be a hardware fault or something :(
Hi

If the adapter is not being found at 0 or 1; then it may be that the vga bios was damaged during the last flashing process, unfortunatly I do not think it can be recovered unless you are able to find a way for the card to be recognised by atiflash.

best of luck

Law-II
 
Last edited:
Joined
Feb 12, 2006
Messages
2,289
Likes
410
System Name MONEY PIT
Processor i7-3770K @ 4800 1.20v batch #3231B415 Delided
Motherboard ASrock Z77 OC Formula w onboard waterblocks
Cooling Apogee HD, MCP655,rad MCR320-XP,Micro Rev2 res
Memory G,skill Trident X F3-2400C10D-16GTX
Video Card(s) EVGA GTX 980 Ti Classified with EK nickel/acetal waterblock installed
Storage 2x120gig Wildfire raid0 2x120gig VERTEX3 raid0
Display(s) 3/ Samsung2343bwx + 65in LG 4K
Case NZXT Phantom White w/red
Audio Device(s) ReCon3d fatal1ty pro, Logitech z906 THX
Power Supply corsair AX860i
Mouse Rat7
Software 64bit ++++ win 10
#10
then it may be that the vga bios was damaged during the last flashing process
prob right there
"atiflash -i command returns "Adapter not found" pretty much confirms corrupted bios :mad:
you will need to find the bios chip on the card,this pic it's right next to the 'green' sticker

it might be different location on your card but it should have the code Pm25lv*** on it .
I have att the data sheet for it & a walkthrough 'pdf' of what you need to do Good luck
 

Attachments