• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Re-installing Windows on RAID 0 array

xbonez

New Member
Joined
Nov 29, 2010
Messages
1,182 (0.36/day)
Location
Philly, PA (US)
System Name Winter
Processor AMD Phenom II x4 965 BE @ 4.0Ghz
Motherboard MSI 790FX-GD70
Cooling Corsair H50 Liquid Cooling
Memory 2 x 2Gb Gskill Ripjaws 1600Mhz (7-7-7-24@1.6V)
Video Card(s) Asus GTX 470 @ Stock (Zalman VF3000 cooler)
Storage 2 x Samsung Spinpoint F3 500GB (RAID 0)
Display(s) Hanns G 28" @ 1920x1200
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard -- TosLink --> Z5500
Power Supply Corsair 850TX 850W PSU
Software Win 7 64-bit Ultimate
I have 2x500GB Spinpoints in RAID0, running Windows 7 Ultimate, 64bit.

Its been a while since I've been running this install of windows and want to do a fresh install. Is there any way I can re-install Windows without having to worry about re-installing my RAID drivers?

If I were to launch the Windows installation from within my current install of Windows, will I still be required to provide the drivers, or will it be able to carry forward the drivers currently installed?
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
2,628 (0.67/day)
Location
Brisbane, Australia
System Name MRCOMP!
Processor Amd 1090T @ 4200 mhz
Motherboard Gigabyte 890FX UD5
Cooling CNPS Extreme
Memory 32GB OCZ Reapers 1600mhz 6-8-6-24 1.65v
Video Card(s) GTX560 TI 26% overclock
Storage 60GB OCZ vertex 3, 2x1TB Raid 0 2x 640GB Raid 0
Display(s) 30" LG lcd
Case No Case... just sitting on cardboard :D
Audio Device(s) Nvida HDMI - Sony MU TE KE 7.2 1695Rms
Power Supply Silverstone 700watts.
7 should have the reqierd drivers to boot from the raid array, you should still update them once windows is installed however.
 

xbonez

New Member
Joined
Nov 29, 2010
Messages
1,182 (0.36/day)
Location
Philly, PA (US)
System Name Winter
Processor AMD Phenom II x4 965 BE @ 4.0Ghz
Motherboard MSI 790FX-GD70
Cooling Corsair H50 Liquid Cooling
Memory 2 x 2Gb Gskill Ripjaws 1600Mhz (7-7-7-24@1.6V)
Video Card(s) Asus GTX 470 @ Stock (Zalman VF3000 cooler)
Storage 2 x Samsung Spinpoint F3 500GB (RAID 0)
Display(s) Hanns G 28" @ 1920x1200
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard -- TosLink --> Z5500
Power Supply Corsair 850TX 850W PSU
Software Win 7 64-bit Ultimate
I tried doing a clean install by booting from the DVD itself, but when it comes to the point where you select which partition to install on, it only saw my external USB HDD and not my RAID array partitions.
 

Funtoss

New Member
Joined
Mar 4, 2011
Messages
588 (0.19/day)
Location
New Zealand
System Name My Heater
Processor Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3.2ghz
Motherboard Asus P5B-E Plus
Cooling Zalman CNPS 9700 NT
Memory Patriot 4GB 800MHz DDR2
Video Card(s) EVGA GTX 460 1GB
Storage 2x Western Digital 640GB (1.28TB)
Display(s) Viewsonic VX2349wm 24"
Case Raidmax Hurricane
Audio Device(s) C-Media 8738
Power Supply Aywun Megapower 650w 80+
Software Windows 7 64 Bit
also the motherboard should be able to handle the raid too! :)
 

xbonez

New Member
Joined
Nov 29, 2010
Messages
1,182 (0.36/day)
Location
Philly, PA (US)
System Name Winter
Processor AMD Phenom II x4 965 BE @ 4.0Ghz
Motherboard MSI 790FX-GD70
Cooling Corsair H50 Liquid Cooling
Memory 2 x 2Gb Gskill Ripjaws 1600Mhz (7-7-7-24@1.6V)
Video Card(s) Asus GTX 470 @ Stock (Zalman VF3000 cooler)
Storage 2 x Samsung Spinpoint F3 500GB (RAID 0)
Display(s) Hanns G 28" @ 1920x1200
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard -- TosLink --> Z5500
Power Supply Corsair 850TX 850W PSU
Software Win 7 64-bit Ultimate
Tried disconnecting the external HDD and booted from the install DVD, but it won't see my array at all. Insists on me providing the drivers.
 
Joined
Jan 14, 2010
Messages
970 (0.27/day)
Location
Granby, Qc. Canada
System Name Loose nuts & bolts
Processor FX-8350 - EK Supreme HF full nickel
Motherboard ASUS Sabertooth 990FX R2.0
Cooling Water EK goodness all around 2xBlack Ice X-280
Memory 2 x8G HyperX Fury 1600 @ 9-9-9-24-1T
Video Card(s) 2 x XFX RX 480 w/EK-FC RX 480 nickel+Acetal
Storage Samsung 850 Evo + 2xWD Black 500GB in RAID0
Display(s) Crossover 27" 2560x1440 110Hz OC
Case Cooler Master HAF XB EVO
Audio Device(s) on board
Power Supply Corsair HX850
Software Win 10 Enterprise x64
Tried disconnecting the external HDD and booted from the install DVD, but it won't see my array at all. Insists on me providing the drivers.
I always have the same issue when reinstalling on my raid0

You're not alone... :toast:
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,684 (4.28/day)
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and SOHO Server
Processor Ryzen 3600 : Ryzen 1700 @ 3.6Ghz
Motherboard Giga X470 Aorus : Biostar X370 GT5
Cooling Stock : Liquid cooled
Memory 2x8GB Tforce Vulcan 3200 : 2x4GB Viper Elite 2667
Video Card(s) MSI RX580 Armor OC @ 1.47Ghz/1.85Ghz: XFX R5 220
Storage Toshiba 256GB NVME HGST 2TB : WD 10TB + WD 3TB + HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" + Sceptre 24" : headless
Case CM Masterbox RGB: DIYPC D480-W White Window
Audio Device(s) Radeon HDMI : Onboard
Power Supply HCG 850W Bronze : Tt 775W Modular
Mouse Tt Challenger : None
Keyboard Rosewill Neon : None
Software Windows 10: Zorin 12.3
Best way to do it:
http://www.rt7lite.com/

Utility to where you can slipstream your drivers into the installation.
 

xbonez

New Member
Joined
Nov 29, 2010
Messages
1,182 (0.36/day)
Location
Philly, PA (US)
System Name Winter
Processor AMD Phenom II x4 965 BE @ 4.0Ghz
Motherboard MSI 790FX-GD70
Cooling Corsair H50 Liquid Cooling
Memory 2 x 2Gb Gskill Ripjaws 1600Mhz (7-7-7-24@1.6V)
Video Card(s) Asus GTX 470 @ Stock (Zalman VF3000 cooler)
Storage 2 x Samsung Spinpoint F3 500GB (RAID 0)
Display(s) Hanns G 28" @ 1920x1200
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard -- TosLink --> Z5500
Power Supply Corsair 850TX 850W PSU
Software Win 7 64-bit Ultimate
Sigh,....I'm willing to provide it the drivers now but it saying they aren't signed....geez
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
47,386 (8.63/day)
Location
Australalalalalaia.
System Name Big Fella
Processor Ryzen R7 2700X (stock/XFR OC)
Motherboard Asus B450-i ITX
Cooling Corsair H110 W/ Corsair ML RGB fans
Memory 16GB DDR4 3200 Corsair Vengeance RGB Pro
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS mod to Gaming Z) w/ Corsair H55 AIO
Storage 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + 1TB Intel 6000 Pro NVME
Display(s) Phillips 328m6fjrmb (32" 1440p 144hz curved) + Sony KD-55X8500F (55" 4K HDR)
Case Fractal Design Nano S
Audio Device(s) Razer Leviathan + Corsair Void pro RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G903 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
Sigh,....I'm willing to provide it the drivers now but it saying they aren't signed....geez
then you used the wrong drivers.
 

xbonez

New Member
Joined
Nov 29, 2010
Messages
1,182 (0.36/day)
Location
Philly, PA (US)
System Name Winter
Processor AMD Phenom II x4 965 BE @ 4.0Ghz
Motherboard MSI 790FX-GD70
Cooling Corsair H50 Liquid Cooling
Memory 2 x 2Gb Gskill Ripjaws 1600Mhz (7-7-7-24@1.6V)
Video Card(s) Asus GTX 470 @ Stock (Zalman VF3000 cooler)
Storage 2 x Samsung Spinpoint F3 500GB (RAID 0)
Display(s) Hanns G 28" @ 1920x1200
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard -- TosLink --> Z5500
Power Supply Corsair 850TX 850W PSU
Software Win 7 64-bit Ultimate
Nah, the thing is 64 bit Win7 requires that the drivers MUST be signed...it won't allow unsigned drivers. But MSI hasn't got the drivers signed.

The workaround is to install a 32 bit RAID driver, which will later get updated to 64 bit by itself.

Trying to find drievrs that will work.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
47,386 (8.63/day)
Location
Australalalalalaia.
System Name Big Fella
Processor Ryzen R7 2700X (stock/XFR OC)
Motherboard Asus B450-i ITX
Cooling Corsair H110 W/ Corsair ML RGB fans
Memory 16GB DDR4 3200 Corsair Vengeance RGB Pro
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS mod to Gaming Z) w/ Corsair H55 AIO
Storage 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + 1TB Intel 6000 Pro NVME
Display(s) Phillips 328m6fjrmb (32" 1440p 144hz curved) + Sony KD-55X8500F (55" 4K HDR)
Case Fractal Design Nano S
Audio Device(s) Razer Leviathan + Corsair Void pro RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G903 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB

xbonez

New Member
Joined
Nov 29, 2010
Messages
1,182 (0.36/day)
Location
Philly, PA (US)
System Name Winter
Processor AMD Phenom II x4 965 BE @ 4.0Ghz
Motherboard MSI 790FX-GD70
Cooling Corsair H50 Liquid Cooling
Memory 2 x 2Gb Gskill Ripjaws 1600Mhz (7-7-7-24@1.6V)
Video Card(s) Asus GTX 470 @ Stock (Zalman VF3000 cooler)
Storage 2 x Samsung Spinpoint F3 500GB (RAID 0)
Display(s) Hanns G 28" @ 1920x1200
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard -- TosLink --> Z5500
Power Supply Corsair 850TX 850W PSU
Software Win 7 64-bit Ultimate
checking now. this is the one I was using:
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=3&ved=0CD8QFjAC&url=http://www.msi.com/product/mb/790FX-GD70.html&ei=a3ymTceqI8-4twe0t8yGAQ&usg=AFQjCNGs23G5viGGJB9kKUAxDhwYWTE2XA&sig2=xYgUjGolHtI80rx8LeEvuQ

Getting the drivers from AMD system now.
Btw, the 32-bit on 64-bit thing actually does work. Its how I did it the first time around.

The download of SB RAID drivers from AMD website turned out to be a Catalyst control. Not the driver files to provide at install time.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
47,386 (8.63/day)
Location
Australalalalalaia.
System Name Big Fella
Processor Ryzen R7 2700X (stock/XFR OC)
Motherboard Asus B450-i ITX
Cooling Corsair H110 W/ Corsair ML RGB fans
Memory 16GB DDR4 3200 Corsair Vengeance RGB Pro
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS mod to Gaming Z) w/ Corsair H55 AIO
Storage 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + 1TB Intel 6000 Pro NVME
Display(s) Phillips 328m6fjrmb (32" 1440p 144hz curved) + Sony KD-55X8500F (55" 4K HDR)
Case Fractal Design Nano S
Audio Device(s) Razer Leviathan + Corsair Void pro RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G903 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
checking now. this is the one I was using:
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=3&ved=0CD8QFjAC&url=http://www.msi.com/product/mb/790FX-GD70.html&ei=a3ymTceqI8-4twe0t8yGAQ&usg=AFQjCNGs23G5viGGJB9kKUAxDhwYWTE2XA&sig2=xYgUjGolHtI80rx8LeEvuQ

Getting the drivers from AMD system now.
Btw, the 32-bit on 64-bit thing actually does work. Its how I did it the first time around.

The download of SB RAID drivers from AMD website turned out to be a Catalyst control. Not the driver files to provide at install time.
let me look into that, i thought those RAID drivers had the boot time ones as well.

try either of these


ftp://download.gigabyte.ru/driver/motherboard_driver_amd_sataraid_raid_8-series_win7.exe
http://download.gigabyte.ru/driver/motherboard_driver_amd_sataraid_raid_8-series_win7.exe
 

xbonez

New Member
Joined
Nov 29, 2010
Messages
1,182 (0.36/day)
Location
Philly, PA (US)
System Name Winter
Processor AMD Phenom II x4 965 BE @ 4.0Ghz
Motherboard MSI 790FX-GD70
Cooling Corsair H50 Liquid Cooling
Memory 2 x 2Gb Gskill Ripjaws 1600Mhz (7-7-7-24@1.6V)
Video Card(s) Asus GTX 470 @ Stock (Zalman VF3000 cooler)
Storage 2 x Samsung Spinpoint F3 500GB (RAID 0)
Display(s) Hanns G 28" @ 1920x1200
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard -- TosLink --> Z5500
Power Supply Corsair 850TX 850W PSU
Software Win 7 64-bit Ultimate
Yup...the first one worked. I was skeptical because it said 8 series RAID drivers, while my chipset is 7 series (790FX), but it worked anyways.

Thanks, Mussels!!
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
47,386 (8.63/day)
Location
Australalalalalaia.
System Name Big Fella
Processor Ryzen R7 2700X (stock/XFR OC)
Motherboard Asus B450-i ITX
Cooling Corsair H110 W/ Corsair ML RGB fans
Memory 16GB DDR4 3200 Corsair Vengeance RGB Pro
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS mod to Gaming Z) w/ Corsair H55 AIO
Storage 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + 1TB Intel 6000 Pro NVME
Display(s) Phillips 328m6fjrmb (32" 1440p 144hz curved) + Sony KD-55X8500F (55" 4K HDR)
Case Fractal Design Nano S
Audio Device(s) Razer Leviathan + Corsair Void pro RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G903 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
Yup...the first one worked. I was skeptical because it said 8 series RAID drivers, while my chipset is 7 series (790FX), but it worked anyways.

Thanks, Mussels!!
AMD love including everything as all in one packages, so its always an idea to try a similar product to see if it works. in this case, they're both SATA II controllers so i figured the odds were high.
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,684 (4.28/day)
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and SOHO Server
Processor Ryzen 3600 : Ryzen 1700 @ 3.6Ghz
Motherboard Giga X470 Aorus : Biostar X370 GT5
Cooling Stock : Liquid cooled
Memory 2x8GB Tforce Vulcan 3200 : 2x4GB Viper Elite 2667
Video Card(s) MSI RX580 Armor OC @ 1.47Ghz/1.85Ghz: XFX R5 220
Storage Toshiba 256GB NVME HGST 2TB : WD 10TB + WD 3TB + HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" + Sceptre 24" : headless
Case CM Masterbox RGB: DIYPC D480-W White Window
Audio Device(s) Radeon HDMI : Onboard
Power Supply HCG 850W Bronze : Tt 775W Modular
Mouse Tt Challenger : None
Keyboard Rosewill Neon : None
Software Windows 10: Zorin 12.3
Speaking of the 8 series drivers, brings up a question of mine. When migrating to an 8 series board from a 7 series with raid, would a reinstall of the OS be in order? Have to rebuild the array?
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
47,386 (8.63/day)
Location
Australalalalalaia.
System Name Big Fella
Processor Ryzen R7 2700X (stock/XFR OC)
Motherboard Asus B450-i ITX
Cooling Corsair H110 W/ Corsair ML RGB fans
Memory 16GB DDR4 3200 Corsair Vengeance RGB Pro
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS mod to Gaming Z) w/ Corsair H55 AIO
Storage 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + 1TB Intel 6000 Pro NVME
Display(s) Phillips 328m6fjrmb (32" 1440p 144hz curved) + Sony KD-55X8500F (55" 4K HDR)
Case Fractal Design Nano S
Audio Device(s) Razer Leviathan + Corsair Void pro RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G903 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
Speaking of the 8 series drivers, brings up a question of mine. When migrating to an 8 series board from a 7 series with raid, would a reinstall of the OS be in order? Have to rebuild the array?
i think it would actually work.


i'd suggest a reinstall anyway just for a clean OS, but the RAID array itself should be compatible.
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,684 (4.28/day)
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and SOHO Server
Processor Ryzen 3600 : Ryzen 1700 @ 3.6Ghz
Motherboard Giga X470 Aorus : Biostar X370 GT5
Cooling Stock : Liquid cooled
Memory 2x8GB Tforce Vulcan 3200 : 2x4GB Viper Elite 2667
Video Card(s) MSI RX580 Armor OC @ 1.47Ghz/1.85Ghz: XFX R5 220
Storage Toshiba 256GB NVME HGST 2TB : WD 10TB + WD 3TB + HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" + Sceptre 24" : headless
Case CM Masterbox RGB: DIYPC D480-W White Window
Audio Device(s) Radeon HDMI : Onboard
Power Supply HCG 850W Bronze : Tt 775W Modular
Mouse Tt Challenger : None
Keyboard Rosewill Neon : None
Software Windows 10: Zorin 12.3
i think it would actually work.


i'd suggest a reinstall anyway just for a clean OS, but the RAID array itself should be compatible.
True about the reinstall. Thanks Mussels.
 

xbonez

New Member
Joined
Nov 29, 2010
Messages
1,182 (0.36/day)
Location
Philly, PA (US)
System Name Winter
Processor AMD Phenom II x4 965 BE @ 4.0Ghz
Motherboard MSI 790FX-GD70
Cooling Corsair H50 Liquid Cooling
Memory 2 x 2Gb Gskill Ripjaws 1600Mhz (7-7-7-24@1.6V)
Video Card(s) Asus GTX 470 @ Stock (Zalman VF3000 cooler)
Storage 2 x Samsung Spinpoint F3 500GB (RAID 0)
Display(s) Hanns G 28" @ 1920x1200
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard -- TosLink --> Z5500
Power Supply Corsair 850TX 850W PSU
Software Win 7 64-bit Ultimate
Did your RAID array need re-creation?
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,684 (4.28/day)
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and SOHO Server
Processor Ryzen 3600 : Ryzen 1700 @ 3.6Ghz
Motherboard Giga X470 Aorus : Biostar X370 GT5
Cooling Stock : Liquid cooled
Memory 2x8GB Tforce Vulcan 3200 : 2x4GB Viper Elite 2667
Video Card(s) MSI RX580 Armor OC @ 1.47Ghz/1.85Ghz: XFX R5 220
Storage Toshiba 256GB NVME HGST 2TB : WD 10TB + WD 3TB + HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" + Sceptre 24" : headless
Case CM Masterbox RGB: DIYPC D480-W White Window
Audio Device(s) Radeon HDMI : Onboard
Power Supply HCG 850W Bronze : Tt 775W Modular
Mouse Tt Challenger : None
Keyboard Rosewill Neon : None
Software Windows 10: Zorin 12.3

xbonez

New Member
Joined
Nov 29, 2010
Messages
1,182 (0.36/day)
Location
Philly, PA (US)
System Name Winter
Processor AMD Phenom II x4 965 BE @ 4.0Ghz
Motherboard MSI 790FX-GD70
Cooling Corsair H50 Liquid Cooling
Memory 2 x 2Gb Gskill Ripjaws 1600Mhz (7-7-7-24@1.6V)
Video Card(s) Asus GTX 470 @ Stock (Zalman VF3000 cooler)
Storage 2 x Samsung Spinpoint F3 500GB (RAID 0)
Display(s) Hanns G 28" @ 1920x1200
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard -- TosLink --> Z5500
Power Supply Corsair 850TX 850W PSU
Software Win 7 64-bit Ultimate
It would be quite interesting if your RAID array didn't need recreation
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
47,386 (8.63/day)
Location
Australalalalalaia.
System Name Big Fella
Processor Ryzen R7 2700X (stock/XFR OC)
Motherboard Asus B450-i ITX
Cooling Corsair H110 W/ Corsair ML RGB fans
Memory 16GB DDR4 3200 Corsair Vengeance RGB Pro
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS mod to Gaming Z) w/ Corsair H55 AIO
Storage 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + 1TB Intel 6000 Pro NVME
Display(s) Phillips 328m6fjrmb (32" 1440p 144hz curved) + Sony KD-55X8500F (55" 4K HDR)
Case Fractal Design Nano S
Audio Device(s) Razer Leviathan + Corsair Void pro RGB, Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G903 + PowerPlay mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
It would be quite interesting if your RAID array didn't need recreation
not really. much like moving from intels ICH9 to ICH10, the controllers are pretty much identical. they might have added more ports internally or boosted the bandwidth or changed the design somewhat, but if the core components and drivers havent changed, then they'll be compatible - no different to say, upgrading the firmware on a RAID controller.



as i said above: its only one generation apart and uses the same drivers and technology (still SATA II), so odds are good that the hardware really hasnt changed much.
 
Top