• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Realtek AIO (All-In-One) Driver Mod for Win7, Win8, Win8.1 & Win10 (POST YOUR MODS)

Joined
Jan 2, 2015
Messages
7 (0.00/day)
IDK But Can anyone fix the "DJ Urko Realtek HDA Compiler Alan Finote" Realtek MOD which has Everything like Nahmic, Sound Blaster Connect 1 (Although 2 would also work), Dolby Atmos, Dolby Atmos Home Theater v4, DTS Audio. Search it for on Google. It's 2019 version but has issues.

The Problem is the audio pops a lot as if someone is scraping the mic with 7.1 surrounds. And with 2.1 the audio has too much bass and reverb. Although clear. Also, The Base is not as good in this driver. And you may face a wobble sound issue as so many audio mods trying to voice gain and lower it at the same time.
 
Joined
Aug 8, 2014
Messages
14 (0.01/day)
Hi, I rember a long ago, Alan Finote has unlock Via audio chips drivers or software, does anyone had still got them, I would like download them, please put som link somwhere I can download. Thanks in avance
 

z0rrer0

New Member
Joined
Apr 1, 2018
Messages
8 (0.02/day)
NEW REALTEK AUDIO DRIVERPACKS RELEASED
UPDATED VERSION TO: 6.0.8769.1 (HDA)
  • SOUND BLASTER CONNECT (UWP)
  • DOLBY AUDIO PREMIUM
  • DOLBY DIGITAL LIVE (5.1 SURROUND)
  • DTS INTERACTIVE (5.1 SURROUND)
  • NEW APO REGISTRY METHOD
  • FRAMEWORK AND RUNTIME UWP DEPENDENCIES INCLUDED
  • AUDIO DRIVER ALREADY SIGNED
View attachment 128958

ENJOY!!!!
I can't download it. It says 403 Forbidden :-\
 
Joined
Jan 2, 2015
Messages
7 (0.00/day)


This what I have from all Alan mods.
@Lion94

Have fun! :)
Which one is the latest or best one Folder 3, 4 or 5?
 
Joined
Mar 1, 2017
Messages
389 (0.43/day)
Location
Rio de Janeiro, Brazil
System Name Alan Finotty
Processor AMD Phenom II X4 960T
Motherboard Gigabyte GA-880GM-UD2H (Rev 1.3)
Cooling Stock
Memory 2X4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1866MHz + 2+1GB Memory Modules DDR3 1333 = 11 GB
Video Card(s) ZOGIS GT 730 1GB
Storage 1: INTEL SSD 80GB; 2: Seagate Barracuda 1TB
Display(s) Samsung SyncMaster 933SN/933N/SN1933
Case Cooler Master Storm Scout
Audio Device(s) Onboard (Realtek ALC892)
Power Supply CASEMALL 600W (Auto-Switch)
Mouse Estone X7 Gaming
Keyboard Backlit SemiMechanical Keyboard
Software Windows 10 Pro (1903) x64
Joined
Mar 1, 2017
Messages
389 (0.43/day)
Location
Rio de Janeiro, Brazil
System Name Alan Finotty
Processor AMD Phenom II X4 960T
Motherboard Gigabyte GA-880GM-UD2H (Rev 1.3)
Cooling Stock
Memory 2X4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1866MHz + 2+1GB Memory Modules DDR3 1333 = 11 GB
Video Card(s) ZOGIS GT 730 1GB
Storage 1: INTEL SSD 80GB; 2: Seagate Barracuda 1TB
Display(s) Samsung SyncMaster 933SN/933N/SN1933
Case Cooler Master Storm Scout
Audio Device(s) Onboard (Realtek ALC892)
Power Supply CASEMALL 600W (Auto-Switch)
Mouse Estone X7 Gaming
Keyboard Backlit SemiMechanical Keyboard
Software Windows 10 Pro (1903) x64

Myrkin

New Member
Joined
Jun 12, 2019
Messages
6 (0.09/day)
Hurray!
Finally my headphones are working with front panel!
thought... i did it when ii installed a December dtivers on latest...
BUT! Anyway! My headphones are working with front panel XD
 
Joined
Jan 2, 2015
Messages
7 (0.00/day)
Thanks, Can you fix the Low Bass LFE issue in your mod drivers? This Mod Realtek driver Version 6.0.1.8409 has a good bass output. It supports Soundblaster 720, DTS Audio and, Dolby UWP APP And also Note that it is not signed. You may need to disable drivers sign enforcement and enable test signing. I have 2.1 system and my Subwoofer is not really outputting a good amount of BASS from your drivers. But the one I linked here one does. Rest is great.
Nahmic works but its configurations have no effect.
 
Last edited:

Toljan

New Member
Joined
Dec 11, 2017
Messages
8 (0.01/day)
NEW REALTEK AUDIO DRIVERPACKS RELEASED
UPDATED VERSION TO: 6.0.8769.1 (HDA)
  • SOUND BLASTER CONNECT (UWP)
  • DOLBY AUDIO PREMIUM
  • DOLBY DIGITAL LIVE (5.1 SURROUND)
  • DTS INTERACTIVE (5.1 SURROUND)
  • NEW APO REGISTRY METHOD
  • FRAMEWORK AND RUNTIME UWP DEPENDENCIES INCLUDED
  • AUDIO DRIVER ALREADY SIGNED
View attachment 128958

ENJOY!!!!
DTS INTERACTIVE does not work in this version (DOLBY DIGITAL LIVE did not check, because it is not interesting), namely in 5.1 mode, DTS is encoded only in stereo, tested on The Witcher 3 - Wild Hunt and Far Cry 5. In the previous version RTK_ADV_UAD_8720, the sound worked correctly in 5.1 mode. Why does 5.1 sound not work in the new version?
My system is OS 10.0.18362.239 (Win10 Home RS6 [1903] May 2019 Update), and the sound system itself is Realtek® ALC1220-VB codec (Hardware ID HDAUDIO \ FUNC_01 & VEN_10EC & DEV_1220 & SUBSYS_1458A0CD & REV_1001). Motherboard Z390 AORUS MASTER
Thanks in advance for your reply.
 
Joined
Mar 1, 2017
Messages
389 (0.43/day)
Location
Rio de Janeiro, Brazil
System Name Alan Finotty
Processor AMD Phenom II X4 960T
Motherboard Gigabyte GA-880GM-UD2H (Rev 1.3)
Cooling Stock
Memory 2X4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1866MHz + 2+1GB Memory Modules DDR3 1333 = 11 GB
Video Card(s) ZOGIS GT 730 1GB
Storage 1: INTEL SSD 80GB; 2: Seagate Barracuda 1TB
Display(s) Samsung SyncMaster 933SN/933N/SN1933
Case Cooler Master Storm Scout
Audio Device(s) Onboard (Realtek ALC892)
Power Supply CASEMALL 600W (Auto-Switch)
Mouse Estone X7 Gaming
Keyboard Backlit SemiMechanical Keyboard
Software Windows 10 Pro (1903) x64

deanspeed

New Member
Joined
Aug 15, 2019
Messages
2 (0.40/day)
Just making sure. I have been trying for almost a week trying to get this to work. When i finally think i have it, my rear left speaker is giving out rear right and rear left and my rear right is doing the same. I have it hooked up to a Vizio 5.1 soundbar and it tells me that i have the correct signal coming in but no matter what 5.1 source I try, either a video game or a test video my rear channels are mixing rear left and rear right. My motherboard is a Asus Crosshair V Formula-Z. Another thing I noticed is that in 720 setup it only shows stereo speakers, no 5.1.

Edit: Not sure what I did, but it seems my front left, right, and center are mixing also. So all my front channels are mixing and all my rear channels are mixing :/
 
Last edited:
Joined
Jan 2, 2015
Messages
7 (0.00/day)
Just making sure. I have been trying for almost a week trying to get this to work. When i finally think i have it, my rear left speaker is giving out rear right and rear left and my rear right is doing the same. I have it hooked up to a Vizio 5.1 soundbar and it tells me that i have the correct signal coming in but no matter what 5.1 source I try, either a video game or a test video my rear channels are mixing rear left and rear right. My motherboard is a Asus Crosshair V Formula-Z. Another thing I noticed is that in 720 setup it only shows stereo speakers, no 5.1.

Edit: Not sure what I did, but it seems my front left, right, and center are mixing also. So all my front channels are mixing and all my rear channels are mixing :/
Did you try to reinstall the whole drivers? Try uninstall drivers including all added software. like dts, dolby etc, then restart and reinstall the drivers.

Currently, I am using RealtekDriverSBCSAPCEEv4SZVZ.exe driver by Allen. Try this one and check if it's the driver issue or just your set up. The download link can be found in the previous page, where you see 2 Mega Links. One of them has it.
 
Joined
Jan 3, 2018
Messages
127 (0.21/day)
Did you try to reinstall the whole drivers? Try uninstall drivers including all added software. like dts, dolby etc, then restart and reinstall the drivers.

Currently, I am using RealtekDriverSBCSAPCEEv4SZVZ.exe driver by Allen. Try this one and check if it's the driver issue or just your set up. The download link can be found in the previous page, where you see 2 Mega Links. One of them has it.
Can u publish some images of all the characteristics of the softwares that this driver has?, for example DDL, DTS, etc, etc. ZENks! @Jewelson .
 

saibamoe

New Member
Joined
Aug 16, 2019
Messages
1 (0.25/day)
I'm getting blank Sound Blaster Connect (my motherboard asrock b450 ITX has Sound Blaster Cinema 5 support)
It was working ok until today, I haven't done anything besides a windows update which I had to upon shutdown.
I've even tried some mods from which which install the Sound Blaster Connect app and the same issue happens.
Any ideas on what might be wrong?
I tried AAFDrvInst-6.0.8769.1 - it install the app but it's still blank >_<
Tried a windows reinstall but I cannot download it from Windows Store anymore and the motherboard driver no longer install it automatically - the only way to get it was using AAFDrvInst-6.0.8769.1
 

Attachments

Last edited:

piolon

New Member
Joined
Aug 16, 2019
Messages
1 (0.33/day)
---

Hi
I have asus z170A comes with realtek in motherboard...
w10pro fresh install - build 1903 july 2019 - no internet in editing station
im running optical to logitech z5500 device speakers
cant seem to get this 5.1 going. have tried a bunch of drivers from all threads
i even changed the build to newest one but it was not that
in the playback devices config window - "advanced tab"
dropdown of sample rate
cant test it and cant "apply it"
FORMAT NOT SUPPORTED BY THE DEVICE
- however in the "Supported Formats" tab when i select dolby the plays OK in all speakers.
please help i need this running to be able to edit in adobe premiere
the software wont recognize the computer has 5.1 ouput... just sees 2 channels
weird
thanks
 
Last edited:
Joined
Jan 2, 2015
Messages
7 (0.00/day)
Can u publish some images of all the characteristics of the softwares that this driver has?, for example DDL, DTS, etc, etc. ZENks! @Jewelson .
I hope this helps. Sound Blaster 720 works with it too. Make sure you enable Enable Headphone mode for your speaker output (if you prefer).
Remember to change "Form Factor" to External Speakers. (Refer Image 7)
 

Attachments

Joined
Jan 3, 2018
Messages
127 (0.21/day)
I hope this helps. Sound Blaster 720 works with it too. Make sure you enable Enable Headphone mode for your speaker output (if you prefer).
Remember to change "Form Factor" to External Speakers. (Refer Image 7)
ZENks @Jewelson , mine is different, have soundalive, soundvoiz, Dolby v4, DDL; Not DTS Connect, nor the other Dolby. i prefer the driver i have, but our friend eliminated the version 8627 (the version i use), and now i must to wait to a new version w/ better softwares (i hate uwp apps and UAD drivers!, puagh o_O ). Great friend!.
 
Joined
Apr 30, 2017
Messages
142 (0.17/day)
Try RealtekDriver_2019_02_25.exe @Màthair from my link that I posted a page earlier :)

It contains all effects, look:

6.0.1.8639
REALTEK EFFECTS
DOLBY HOME THEATER v4
DOLBY DIGITAL PLUS HOME THEATER
DTS INTERACTIVE IN S/PDIF
TURTLE BEACH EFFECTS WITH DTS HEADPHONE:X CUSTOM
DOLBY ATMOS
NAHIMIC 3
DTS ULTRAPC II
DTS CONNECT
ASUS HEADPHONE AMPLIFIER
SAMSUNG SOUNDALIVE 3D

NO CREATIVE EFFECTS (MBAPO)
NO CREATIVE CHAINING (MBWRP)
 
Joined
Jan 3, 2018
Messages
127 (0.21/day)
Try RealtekDriver_2019_02_25.exe @Màthair from my link that I posted a page earlier :)

It contains all effects, look:

6.0.1.8639
REALTEK EFFECTS
DOLBY HOME THEATER v4
DOLBY DIGITAL PLUS HOME THEATER
DTS INTERACTIVE IN S/PDIF
TURTLE BEACH EFFECTS WITH DTS HEADPHONE:X CUSTOM
DOLBY ATMOS
NAHIMIC 3
DTS ULTRAPC II
DTS CONNECT
ASUS HEADPHONE AMPLIFIER
SAMSUNG SOUNDALIVE 3D

NO CREATIVE EFFECTS (MBAPO)
NO CREATIVE CHAINING (MBWRP)
ZENks @Jimmy9303
 
Top