1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Rendering issue.

Discussion in 'General Software' started by TheMailMan78, Jun 25, 2009.

  1. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    22,292 (5.97/day)
    Thanks Received:
    9,044
    Location:
    'Merica. The Great SOUTH!
    I have a friend of mine thats into HD movie editing. He just built a new system and has had nothing but issues rendering. He tells me one core only runs at 36% while the others stay at 0% and the videos shudder. My best guess is the applications are not multi-threaded but I honestly have no idea. But then again these are newer applications.

    Here are his specs.

    CPU: AMD 940 (Stock)
    RAM: 4GB of Kingston HyperX (Stock)
    Mobo: Asus M4A79 Deluxe (Stock)
    GPU: Sapphire 4850 1GB (Stock)

    The applications he is using are the following.

    Adobe After Effects CS4
    Sony Vegas 8.0
     
    10 Year Member at TPU
  2. Jizzler

    Jizzler

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    4,019 (1.10/day)
    Thanks Received:
    1,063
    Location:
    Geneva, FL, USA
    Source file codec?
    Output file codec?

    Also, AE CS4 has several performance options that by default are conservatively set, for those with lesser machines. Changing them may allow AE to make better use of the machine.

    I've never used Vegas...
     
    10 Year Member at TPU Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)