• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

RMA on motherboard but now discontinued what shall i choose instead? quick reply!!

Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,521 (0.49/day)
Likes
232
Location
UK
System Name Betty The Dirty Dragon
Processor AMD 8350 @4.8
Motherboard ASUS sabertooth rev 2
Cooling Watercooling - Swiftech GTZ - XSPC RS360 - XSPC RX120
Memory 8GB corsair vengeance cas 9
Video Card(s) 280x 1100core 1600 mem
Storage 240 gb ssd- 2 tb Storage
Display(s) Samsung 24" 2433BW
Case Corsair 650d
Audio Device(s) Xfi Fatality Titanium Pro
Power Supply XFX 850 fully modular
Software Windows 7 Ultimate x64
#1
Hi guys,

I currently have the ASUS Crosshair Am2+ board but this went back for RMA as some of the lights were not working on the board and Ebuyer cant give me a replacement as its discontinued.

So i now have 134 quid to spend on a board. I rang them and they are going to ring me tomorrow, as they have to decide if they are going to refund the money or just let me use the money to buy another board.

I have a 5000+ BE and cant really afford to buy another Processor so that rules out AM3 atm as i go on hoildays in a few weeks.

BUT i can get a shiny new board, im looking at either a 790gx or fx chipset as i have a 4890 and an AMD processor.

What should i go for? if i have to move the money across to a new board what should i get instead?

Here is a link to ebuyer on the AMD boards they have would love everyones view and knowledge.
http://www.ebuyer.com/search?store=2&cat=222&subcat=1953


Thanks in advance Reefer :)
 
Joined
Nov 8, 2006
Messages
5,052 (1.25/day)
Likes
540
Location
Manchester, United Kingdom
Processor AMD FX 8320 @ 4GHz
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD5 rev1
Cooling Corsair H70
Memory 4 x 4GB DDR3 Ripjawz 1600Mhz
Video Card(s) Sapphire Vapor-X AMD R9 280X
Storage 1 x 500GB Samsung Evo 850, 1 x 500GB Vrap Data Drive, 3 x 2TB Seagate, 1 x 1TB Samsung F1
Display(s) 3 x DGM IPS-2402WDH
Case Coolermaster HAF X
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Coolermaster 1000W Silent Pro M
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro x64

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,274 (5.51/day)
Likes
10,361
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#3
Well I have the M4A79 Deluxe, and I have to say I've been pretty impressed with it so far.

It is a little bit more expensive than what you currently have, but not by a whole lot, and probably worth the few £ more. 790FX w/ SB750 combo can't really be beat.
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,521 (0.49/day)
Likes
232
Location
UK
System Name Betty The Dirty Dragon
Processor AMD 8350 @4.8
Motherboard ASUS sabertooth rev 2
Cooling Watercooling - Swiftech GTZ - XSPC RS360 - XSPC RX120
Memory 8GB corsair vengeance cas 9
Video Card(s) 280x 1100core 1600 mem
Storage 240 gb ssd- 2 tb Storage
Display(s) Samsung 24" 2433BW
Case Corsair 650d
Audio Device(s) Xfi Fatality Titanium Pro
Power Supply XFX 850 fully modular
Software Windows 7 Ultimate x64
#4
hmmm i was looking at the DFI board also! had one on 939 and i loved the little beuty!

what the diffrent between the ASUS DELUXE-T and the DELUXE besides the price
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,369 (10.18/day)
Likes
18,018
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#5
hmmm i was looking at the DFI board also! had one on 939 and i loved the little beuty!

what the diffrent between the ASUS DELUXE-T and the DELUXE besides the price
The DFI is a good board.

The Deluxe-T is DDR3 and the Deluxe is DDR2. :)
 
Joined
Nov 8, 2006
Messages
5,052 (1.25/day)
Likes
540
Location
Manchester, United Kingdom
Processor AMD FX 8320 @ 4GHz
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD5 rev1
Cooling Corsair H70
Memory 4 x 4GB DDR3 Ripjawz 1600Mhz
Video Card(s) Sapphire Vapor-X AMD R9 280X
Storage 1 x 500GB Samsung Evo 850, 1 x 500GB Vrap Data Drive, 3 x 2TB Seagate, 1 x 1TB Samsung F1
Display(s) 3 x DGM IPS-2402WDH
Case Coolermaster HAF X
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Coolermaster 1000W Silent Pro M
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro x64
#6
hmmm i was looking at the DFI board also! had one on 939 and i loved the little beuty!

what the diffrent between the ASUS DELUXE-T and the DELUXE besides the price
Generally, if a board has T on the end it takes DDR3 and not DDR2.
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,521 (0.49/day)
Likes
232
Location
UK
System Name Betty The Dirty Dragon
Processor AMD 8350 @4.8
Motherboard ASUS sabertooth rev 2
Cooling Watercooling - Swiftech GTZ - XSPC RS360 - XSPC RX120
Memory 8GB corsair vengeance cas 9
Video Card(s) 280x 1100core 1600 mem
Storage 240 gb ssd- 2 tb Storage
Display(s) Samsung 24" 2433BW
Case Corsair 650d
Audio Device(s) Xfi Fatality Titanium Pro
Power Supply XFX 850 fully modular
Software Windows 7 Ultimate x64
#7
hmmmm is there really any performance increase with ddr3 from ddr2 as i already have 4 gig of ddr2, but ddr3 has dropped loads in price........... Here i go again my heart starts racing at the thought of something newer and faster and my wallet emptys. computers are like a bitter sweet pill to me!
 
Joined
Nov 8, 2006
Messages
5,052 (1.25/day)
Likes
540
Location
Manchester, United Kingdom
Processor AMD FX 8320 @ 4GHz
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD5 rev1
Cooling Corsair H70
Memory 4 x 4GB DDR3 Ripjawz 1600Mhz
Video Card(s) Sapphire Vapor-X AMD R9 280X
Storage 1 x 500GB Samsung Evo 850, 1 x 500GB Vrap Data Drive, 3 x 2TB Seagate, 1 x 1TB Samsung F1
Display(s) 3 x DGM IPS-2402WDH
Case Coolermaster HAF X
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Coolermaster 1000W Silent Pro M
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro x64
#8
hmmmm is there really any performance increase with ddr3 from ddr2 as i already have 4 gig of ddr2, but ddr3 has dropped loads in price........... Here i go again my heart starts racing at the thought of something newer and faster and my wallet emptys. computers are like a bitter sweet pill to me!
You don't have a CPU capable of using DDR3, so put that out of your mind.
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,521 (0.49/day)
Likes
232
Location
UK
System Name Betty The Dirty Dragon
Processor AMD 8350 @4.8
Motherboard ASUS sabertooth rev 2
Cooling Watercooling - Swiftech GTZ - XSPC RS360 - XSPC RX120
Memory 8GB corsair vengeance cas 9
Video Card(s) 280x 1100core 1600 mem
Storage 240 gb ssd- 2 tb Storage
Display(s) Samsung 24" 2433BW
Case Corsair 650d
Audio Device(s) Xfi Fatality Titanium Pro
Power Supply XFX 850 fully modular
Software Windows 7 Ultimate x64
#9
but i could ....HAHAHAHAHAHH nah just joking but in a few weeks i will be looking at a new 940 maybe then i can use the so called 'Spider Tech' goodies
 
Joined
Nov 8, 2006
Messages
5,052 (1.25/day)
Likes
540
Location
Manchester, United Kingdom
Processor AMD FX 8320 @ 4GHz
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD5 rev1
Cooling Corsair H70
Memory 4 x 4GB DDR3 Ripjawz 1600Mhz
Video Card(s) Sapphire Vapor-X AMD R9 280X
Storage 1 x 500GB Samsung Evo 850, 1 x 500GB Vrap Data Drive, 3 x 2TB Seagate, 1 x 1TB Samsung F1
Display(s) 3 x DGM IPS-2402WDH
Case Coolermaster HAF X
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Coolermaster 1000W Silent Pro M
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro x64
#10
but i could ....HAHAHAHAHAHH nah just joking but in a few weeks i will be looking at a new 940 maybe then i can use the so called 'Spider Tech' goodies
Even the 940 can't use DDR3 :p

Only AM3 CPUs can as they have both a DDR2 and DDR3 memory controller. AM2/AM2+ CPUs only have a DDR2 memory controller, hence they can ONLY work on DDR2 motherboards.
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,521 (0.49/day)
Likes
232
Location
UK
System Name Betty The Dirty Dragon
Processor AMD 8350 @4.8
Motherboard ASUS sabertooth rev 2
Cooling Watercooling - Swiftech GTZ - XSPC RS360 - XSPC RX120
Memory 8GB corsair vengeance cas 9
Video Card(s) 280x 1100core 1600 mem
Storage 240 gb ssd- 2 tb Storage
Display(s) Samsung 24" 2433BW
Case Corsair 650d
Audio Device(s) Xfi Fatality Titanium Pro
Power Supply XFX 850 fully modular
Software Windows 7 Ultimate x64
#11
ah my bad, im gona read some reviews but the Dfi is very much making me lick my lips.

But with a Phenom II 940 which i am assuming is the best chip around for AM2 it should fly, i cant wait to get a new 790 chipset!

With a new Phenom II i should be able to use the overdrive/spider tech goodies?
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,521 (0.49/day)
Likes
232
Location
UK
System Name Betty The Dirty Dragon
Processor AMD 8350 @4.8
Motherboard ASUS sabertooth rev 2
Cooling Watercooling - Swiftech GTZ - XSPC RS360 - XSPC RX120
Memory 8GB corsair vengeance cas 9
Video Card(s) 280x 1100core 1600 mem
Storage 240 gb ssd- 2 tb Storage
Display(s) Samsung 24" 2433BW
Case Corsair 650d
Audio Device(s) Xfi Fatality Titanium Pro
Power Supply XFX 850 fully modular
Software Windows 7 Ultimate x64
#12
acording to the Dfi site it says this board also supports AM3, i know it wont run DDR3. but it says with the latest bios i could use AM3 core. i assume the OC value would proberly suck tho due to instabilty?
 
Joined
Nov 8, 2006
Messages
5,052 (1.25/day)
Likes
540
Location
Manchester, United Kingdom
Processor AMD FX 8320 @ 4GHz
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD5 rev1
Cooling Corsair H70
Memory 4 x 4GB DDR3 Ripjawz 1600Mhz
Video Card(s) Sapphire Vapor-X AMD R9 280X
Storage 1 x 500GB Samsung Evo 850, 1 x 500GB Vrap Data Drive, 3 x 2TB Seagate, 1 x 1TB Samsung F1
Display(s) 3 x DGM IPS-2402WDH
Case Coolermaster HAF X
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Coolermaster 1000W Silent Pro M
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro x64
#13
acording to the Dfi site it says this board also supports AM3, i know it wont run DDR3. but it says with the latest bios i could use AM3 core. i assume the OC value would proberly suck tho due to instabilty?
Why would there be instability?

I run an AM3 chip on an AM2+ board.
 
Joined
Mar 2, 2008
Messages
1,645 (0.46/day)
Likes
217
Location
Raleigh, North Carolina
System Name Current
Processor i5 2500k @ 4.5
Motherboard ASRock Z77 Extreme4
Cooling Xigmatek Gaia
Memory 2x4G G-skill Sniper
Video Card(s) GTX 680
Storage 128 Crucial M4, 1 TB Seagate Baracuda
Display(s) Shimian Achieva 27"
Case Corsair 400R
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsais HX-620
Software Windows 7
#14
I do the same thing, AM3 chips are fully backwards compatible with the AM2+ with bios updates.
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,521 (0.49/day)
Likes
232
Location
UK
System Name Betty The Dirty Dragon
Processor AMD 8350 @4.8
Motherboard ASUS sabertooth rev 2
Cooling Watercooling - Swiftech GTZ - XSPC RS360 - XSPC RX120
Memory 8GB corsair vengeance cas 9
Video Card(s) 280x 1100core 1600 mem
Storage 240 gb ssd- 2 tb Storage
Display(s) Samsung 24" 2433BW
Case Corsair 650d
Audio Device(s) Xfi Fatality Titanium Pro
Power Supply XFX 850 fully modular
Software Windows 7 Ultimate x64
#15
and the overclocking is good then? or just as good?
 
Joined
Nov 8, 2006
Messages
5,052 (1.25/day)
Likes
540
Location
Manchester, United Kingdom
Processor AMD FX 8320 @ 4GHz
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD5 rev1
Cooling Corsair H70
Memory 4 x 4GB DDR3 Ripjawz 1600Mhz
Video Card(s) Sapphire Vapor-X AMD R9 280X
Storage 1 x 500GB Samsung Evo 850, 1 x 500GB Vrap Data Drive, 3 x 2TB Seagate, 1 x 1TB Samsung F1
Display(s) 3 x DGM IPS-2402WDH
Case Coolermaster HAF X
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Coolermaster 1000W Silent Pro M
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro x64
#16
and the overclocking is good then? or just as good?
My 720BE has a stock of 2.8Ghz, I'm running it at 3.48Ghz (because of the summer, it can go higher).
 
Joined
Mar 2, 2008
Messages
1,645 (0.46/day)
Likes
217
Location
Raleigh, North Carolina
System Name Current
Processor i5 2500k @ 4.5
Motherboard ASRock Z77 Extreme4
Cooling Xigmatek Gaia
Memory 2x4G G-skill Sniper
Video Card(s) GTX 680
Storage 128 Crucial M4, 1 TB Seagate Baracuda
Display(s) Shimian Achieva 27"
Case Corsair 400R
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsais HX-620
Software Windows 7
#17
My 720BE has a stock of 2.8Ghz, I'm running it at 3.48Ghz (because of the summer, it can go higher).
I'm also running a 720BE but at 3.6 I don't have any issues. I can push 4.0 stable but don't like to run that high of voltage.
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,521 (0.49/day)
Likes
232
Location
UK
System Name Betty The Dirty Dragon
Processor AMD 8350 @4.8
Motherboard ASUS sabertooth rev 2
Cooling Watercooling - Swiftech GTZ - XSPC RS360 - XSPC RX120
Memory 8GB corsair vengeance cas 9
Video Card(s) 280x 1100core 1600 mem
Storage 240 gb ssd- 2 tb Storage
Display(s) Samsung 24" 2433BW
Case Corsair 650d
Audio Device(s) Xfi Fatality Titanium Pro
Power Supply XFX 850 fully modular
Software Windows 7 Ultimate x64
#18
bah i will LOL but then again i am in cold cold england. Hmm intresting prospect ...now i will try and find out if i can unlock the 4th core with the DFI board. As i think the Dfi has taken my eye to be honest and everyone seems to think it would be nice to go for.
 
Joined
Nov 8, 2006
Messages
5,052 (1.25/day)
Likes
540
Location
Manchester, United Kingdom
Processor AMD FX 8320 @ 4GHz
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD5 rev1
Cooling Corsair H70
Memory 4 x 4GB DDR3 Ripjawz 1600Mhz
Video Card(s) Sapphire Vapor-X AMD R9 280X
Storage 1 x 500GB Samsung Evo 850, 1 x 500GB Vrap Data Drive, 3 x 2TB Seagate, 1 x 1TB Samsung F1
Display(s) 3 x DGM IPS-2402WDH
Case Coolermaster HAF X
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Coolermaster 1000W Silent Pro M
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro x64
#19
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,521 (0.49/day)
Likes
232
Location
UK
System Name Betty The Dirty Dragon
Processor AMD 8350 @4.8
Motherboard ASUS sabertooth rev 2
Cooling Watercooling - Swiftech GTZ - XSPC RS360 - XSPC RX120
Memory 8GB corsair vengeance cas 9
Video Card(s) 280x 1100core 1600 mem
Storage 240 gb ssd- 2 tb Storage
Display(s) Samsung 24" 2433BW
Case Corsair 650d
Audio Device(s) Xfi Fatality Titanium Pro
Power Supply XFX 850 fully modular
Software Windows 7 Ultimate x64
#20
shitty luton mate near london, yeah true i should see a very nice performance increase tho with a new Phenom II and board?
 
Joined
Nov 8, 2006
Messages
5,052 (1.25/day)
Likes
540
Location
Manchester, United Kingdom
Processor AMD FX 8320 @ 4GHz
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD5 rev1
Cooling Corsair H70
Memory 4 x 4GB DDR3 Ripjawz 1600Mhz
Video Card(s) Sapphire Vapor-X AMD R9 280X
Storage 1 x 500GB Samsung Evo 850, 1 x 500GB Vrap Data Drive, 3 x 2TB Seagate, 1 x 1TB Samsung F1
Display(s) 3 x DGM IPS-2402WDH
Case Coolermaster HAF X
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Coolermaster 1000W Silent Pro M
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro x64
#21
shitty luton mate near london, yeah true i should see a very nice performance increase tho with a new Phenom II and board?
Oh yeah, a good 10-15%.

Hey, I went from a Phenom 8750BE to a 720BE and I saw an increase :p
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,521 (0.49/day)
Likes
232
Location
UK
System Name Betty The Dirty Dragon
Processor AMD 8350 @4.8
Motherboard ASUS sabertooth rev 2
Cooling Watercooling - Swiftech GTZ - XSPC RS360 - XSPC RX120
Memory 8GB corsair vengeance cas 9
Video Card(s) 280x 1100core 1600 mem
Storage 240 gb ssd- 2 tb Storage
Display(s) Samsung 24" 2433BW
Case Corsair 650d
Audio Device(s) Xfi Fatality Titanium Pro
Power Supply XFX 850 fully modular
Software Windows 7 Ultimate x64
#22
ok would the 720 be the BEST cpu i could go for on AM3 processors atm as i dont think i can unlock the 4th core. Bang for buck?
 
Joined
Mar 2, 2008
Messages
1,645 (0.46/day)
Likes
217
Location
Raleigh, North Carolina
System Name Current
Processor i5 2500k @ 4.5
Motherboard ASRock Z77 Extreme4
Cooling Xigmatek Gaia
Memory 2x4G G-skill Sniper
Video Card(s) GTX 680
Storage 128 Crucial M4, 1 TB Seagate Baracuda
Display(s) Shimian Achieva 27"
Case Corsair 400R
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsais HX-620
Software Windows 7
#23
ok would the 720 be the BEST cpu i could go for on AM3 processors atm as i dont think i can unlock the 4th core. Bang for buck?
It really does seem like the best bang for the buck, unless you can manage to find a 940 for real cheap.
 
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.65/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#24
ok would the 720 be the BEST cpu i could go for on AM3 processors atm as i dont think i can unlock the 4th core. Bang for buck?
Bang for the buck, yes. The 955 is faster, but I honestly can't find a game that I can't max and get 60fps with besides Crysis, but an extra core wont fix that massive fuck up of a game.
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,521 (0.49/day)
Likes
232
Location
UK
System Name Betty The Dirty Dragon
Processor AMD 8350 @4.8
Motherboard ASUS sabertooth rev 2
Cooling Watercooling - Swiftech GTZ - XSPC RS360 - XSPC RX120
Memory 8GB corsair vengeance cas 9
Video Card(s) 280x 1100core 1600 mem
Storage 240 gb ssd- 2 tb Storage
Display(s) Samsung 24" 2433BW
Case Corsair 650d
Audio Device(s) Xfi Fatality Titanium Pro
Power Supply XFX 850 fully modular
Software Windows 7 Ultimate x64
#25
LOL completely agree alot of bad coding in that game. make me laugh that people solely upgrade for that game.

And to be honest u cant go wrong for 103 quid for a 720be and overclocking on these are nice.