• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Running GPU-Z turns off my screens immediateyl

khara

New Member
Joined
Apr 6, 2012
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
Processor i7 2600k
Motherboard ASRock Z68 Extreme4
Cooling Stock
Memory 8GB DDR3
Video Card(s) Sapphire Radeon HD6950 2GB Flex Edition
Storage WD 1TB + OCZ Vertex 3 60GB Cache drive
Display(s) 2x Dell U2211h
Case NZXT Phantom (White)
Audio Device(s) Asus Xonar Dx
Power Supply Antec TP750
Software Windows 7 Pro SP1
#1
Hi. So I've got a Sapphire Radeon HD6950 2GB Flex Edition card. I've always had a problem with it running around 50°C idle, and today I wanted to run GPU-Z to see what shows up. As soon as I ran it, my monitors went into power-save mode, and I was forced to restart. This happened several months ago as well, but I gave up at that point.

Any ideas what's going on?
 

user21

New Member
Joined
Jun 10, 2011
Messages
282 (0.12/day)
Likes
22
Location
Peshawar
#2
Looks like you card needs power that is not provided by resource.
Can you post your system specs?
 

Kreij

Senior Monkey Moderator
Staff member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.49/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
Processor Intel Core 2 Quad QX9650 Extreme @ 3.0 GHz
Motherboard Asus Rampage Formula
Cooling ZeroTherm Nirvana NV120 Premium
Memory 8GB (4 x 2GB) Corsair Dominator PC2-8500
Video Card(s) 2 x Sapphire Radeon HD6970
Storage 2 x Seagate Barracuda 320GB in RAID 0
Display(s) Dell 3007WFP 30" LCD (2560 x 1600)
Case Thermaltake Armor w/ 250mm Side Fan
Audio Device(s) SupremeFX 8ch Audio
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W Modular
Software Win8 Pro x64 / Cat 12.10
#3
Hi Khara, and welcome to TPU :toast:
Go into the UserCP and enter your system specs (don't forget to enable them so we can see them).
We'll be happy to help once we have more information.
 

khara

New Member
Joined
Apr 6, 2012
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
Processor i7 2600k
Motherboard ASRock Z68 Extreme4
Cooling Stock
Memory 8GB DDR3
Video Card(s) Sapphire Radeon HD6950 2GB Flex Edition
Storage WD 1TB + OCZ Vertex 3 60GB Cache drive
Display(s) 2x Dell U2211h
Case NZXT Phantom (White)
Audio Device(s) Asus Xonar Dx
Power Supply Antec TP750
Software Windows 7 Pro SP1
#4
Looks like you card needs power that is not provided by resource.
Can you post your system specs?
Updated User CP With System specs, but I'll post them here too:

ASRock Z68 Extreme4
i7 2600k (not overclocked)
Sapphire Radeon HD6950 2GB Flex Edition (I don't believe I have that driver installed that lets me use onboard video for video conversion, while using the dedicated card for games. I can't remember what it is called)
8GB DDR3 RAM
1TB WD HDD + OCZ Vertex 3 60GB cache drive
Asus Xonar DX Sound card
Antec TP750 power supply
White NZXT Phantom case
2X Dell U2211h (hooked up to radeon, not the onboard video)

I don't think my card is lacking power, I play BF3 and Skyrim on full settings without any artifacting or power related issues.

The issue is that my screens no longer receive a signal as soon as I turn on GPU-Z.
 
Last edited:

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,026 (3.43/day)
Likes
17,892
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#5
The issue is that my screens no longer receive a signal as soon as I turn on GPU-Z.
my guess is that gpuz somehow crashes your system. can you verify that this happens with the latest version? (0.6.0)

do you have any exotic hardware in your system like an adaptec scsi controller?
 

khara

New Member
Joined
Apr 6, 2012
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
Processor i7 2600k
Motherboard ASRock Z68 Extreme4
Cooling Stock
Memory 8GB DDR3
Video Card(s) Sapphire Radeon HD6950 2GB Flex Edition
Storage WD 1TB + OCZ Vertex 3 60GB Cache drive
Display(s) 2x Dell U2211h
Case NZXT Phantom (White)
Audio Device(s) Asus Xonar Dx
Power Supply Antec TP750
Software Windows 7 Pro SP1
#6
Yes, this happened using the latest version, and no I don't have anything exotic like you mentioned. I guess the two oddest things about my system would be the SSD caching (so I have to run my internal HDD & SSD in RAID), and the fact that I'm using 3rd party (Unified drivers) for the Xonar DX.


I just ran it again and it didn't turn off my screens :S I did install CPU-Z earlier, after the first time it happened.