• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

RX 580 bad flash!

robin

New Member
Joined
Jun 2, 2017
Messages
18 (0.07/day)
Likes
4
#1
Hi guys how are you.

I need help.

I flashed my 6 MSI 580 RX. Unfortunetly the flash gone wrong. The pc booted, and i can't reach Windows. The pc don't reconize the card i think. I made a back up on Windows and one an usb KEY. Do you have an idea ???

PLS HELPPPPP
 
Last edited by a moderator:
Joined
Oct 2, 2004
Messages
12,719 (2.60/day)
Likes
6,060
Location
Europe\Slovenia
System Name Dark Silence 2
Processor Intel Core i7 5820K @ 4.5 GHz (1.15V)
Motherboard MSI X99A Gaming 7
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory 32 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2400 MHz @ 2666 MHz
Video Card(s) AORUS GeForce GTX 1080Ti 11GB (2000/11100)
Storage Samsung 850 Pro 2TB SSD (3D V-NAND)
Display(s) ASUS VG248QE 144Hz 1ms (DisplayPort)
Case Corsair Carbide 330R Titanium
Audio Device(s) Creative Sound BlasterX AE-5 + Altec Lansing MX5021 (HiFi capacitors and OPAMP upgrade)
Power Supply BeQuiet! Dark Power Pro 11 750W
Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard Cherry Stream XT Black
Software Windows 10 Pro 64-bit (Fall Creators Update)
#2
You'll have to either perform a "blind flash" which can be difficult because you need to know every step in advance (usually by helping yourself with another system).

Or, you can boot the system using another video card next to your misflashed one, designate which card you you want to flash with new BIOS (since you now have 2 cards in the system) and flash it. The extra card is there just to give you video output.

Though, given you're already botched this one, I suggest you find someone computer savvy enough to perform this for you.

Tip for the future, don't flash cards if you're not sure how to do it. What was the reason to flash the card in the first place?
 
Joined
Jul 28, 2008
Messages
2,531 (0.72/day)
Likes
510
System Name Desktop | Poweredge r410
Processor i5 6500 4.5GHz@1.275V | 2 x E5620 @2.4GHz
Motherboard ASRock Fatal1ty Gaming | Intel 5500
Memory 16GB DDR4 2400MHz | 32GB ECC DDR3
Video Card(s) RX480 8GB |On-Board
Storage 250GB SSD + 512GB SSD|4x320GB
Display(s) 27" Dell + 2 x 24" LCD Setup
Case Fractal Design Define Nano S
Software Windows 10 | Server 2012 r2
#3
You'll have to either perform a "blind flash" which can be difficult because you need to know every step in advance (usually by helping yourself with another system).

Or, you can boot the system using another video card next to your misflashed one, designate which card you you want to flash with new BIOS (since you now have 2 cards in the system) and flash it. The extra card is there just to give you video output.

Though, given you're already botched this one, I suggest you find someone computer savvy enough to perform this for you.

Tip for the future, don't flash cards if you're not sure how to do it. What was the reason to flash the card in the first place?
+1
What this guy said.
 
Joined
Aug 16, 2016
Messages
618 (1.12/day)
Likes
462
Location
Croatia
System Name 2A65
Processor Intel Core i7 6700K
Motherboard MSI Z170A Krait Gaming 3X
Cooling Be Quiet! Shadow Rock Slim with Arctic MX-4
Memory 16GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz
Video Card(s) Sapphire Nitro R9 390 8GB with back plate
Storage Mushkin Triactor 240GB + Toshiba X300 4TB
Display(s) Philips 237E7QDSB/00 23" FHD IPS
Case Aerocool Aero-1000 white + 4 Arctic F12 PWM Rev.2 fans
Audio Device(s) Onboard Audio Boost 3 with Nahimic Audio Enhancer
Power Supply Lepa MaxBron B700-MB
Mouse Sharkoon Shark Force
Keyboard E-Blue Cobra II
Software Windows 8.1 Pro x64
Benchmark Scores CPU-Z 1.81.1 (stock + XMP): 502 ST / 2543 MT
#4
Why did you even flash GPU new in the first place? Flashing BIOS makes sense only if there is some flaw in the original BIOS, when manufacturer would probably recommend flashing certain GPU's.
For the sake of some super overclock, people should strictly avoid flashing their GPU's unless they have too much money to play such pricey games.

Try starting a PC, enter BIOS and activate iGPU (if you have it on your CPU and if it's deactivated). You can also pull out bricked GPU and insert other GPU if you have it. After that, download the original BIOS for your GPU, format USB drive, create bootable USB and copy flashing software in the same folder as the original BIOS. Insert back your bricked GPU (in case you don't have iGPU), boot into the USB and try re-flashing your GPU. Keep in mind that names for flashing software and the original GPU BIOS shouldn't have more than 8 characters, so if they do, rename them and remember what is what. It's very important to find out how flashing software you are planing to use operates, ie. how properly flash using that particular software. If you are successful, make your GPU as your primary video adapter and boot into windows.

You'll find much more compehensive guide here: https://www.techpowerup.com/forums/threads/amd-ati-flashing-guide.212849/
 

infrared

Moderator
Staff member
Joined
May 28, 2005
Messages
4,356 (0.94/day)
Likes
2,044
Location
Southampton, UK
System Name Raisin
Processor Ryzen 7 1800X 4.15GHz @ 1.44V
Motherboard Asus Crosshair VI Hero <3
Cooling 2x 240mm rads, Corsair ML fans, EKWB pump/res and GPU block. XSPC Raystorm pro CPU block
Memory G.Skill TridentZ DDR4-4266 16GB @ 3466MHz CL14 1T
Video Card(s) EVGA 1080Ti FE. WC'd & increase tdp limit.
Storage Samsung 960 Evo 500GB + Corsair 120GB ssd (linux) + WD Black 2TB storage drive.
Display(s) Asus ROG Swift PG278QR 165hz 1440P
Case Phanteks Enthoo Pro
Power Supply EVGA Supernova 750W G3
Mouse Logitech G602
Keyboard Cherry MX Board 6.0
Software Win 10 & Linux Mint 18.3
#5
Hopefully you can get it working again, good advice from Rej and Komshija.

Let this be a lesson to the new players.. Don't flash your gpu bios unless you have a damn good reason to do it, and can afford to brick the card if it goes wrong!!
 

robin

New Member
Joined
Jun 2, 2017
Messages
18 (0.07/day)
Likes
4
#6
All right.Thank you for your advise. I boot on the motherboard graphic card. I am running on windows, OUF. I recognized the 6 cards. I load the original BIOS, but when i restart the computer, and when i change the boot device on PCI EXPRESS, i have got the same problem again. Do you have a solution ?

PS: i'am a miner, that's why i flash my bios. Everything was ok with my 480rx miner, but with this new card (580 rx), i'am not good at all apparently
 
Joined
Mar 10, 2010
Messages
5,193 (1.79/day)
Likes
1,720
Location
Manchester uk
System Name Quad GT evo V
Processor FX8350 @ 4.5ghz1.525c NB2.44ghz Ht2.64ghz
Motherboard Gigabyte 990X Gaming
Cooling 360EK extreme 360Tt rad all push/pull, cpu,NB/Vrm blocks all EK
Memory Corsair vengeance 16Gb @1600 cas8
Video Card(s) Rx vega 64 waterblockedEK + Asus Dual OC gtx1060 6Gb
Storage samsung 840(250), WD 1Tb+2Tb +3Tbgrn 1tb hybrid
Display(s) Samsung uea28"850R 4k freesync, LG 49" 4K 60hz
Case Custom(modded) thermaltake Kandalf
Audio Device(s) Xfi creative 7.1 on board ,Yamaha dts av setup
Power Supply corsair 1200Hxi
Mouse CM optane
Keyboard CM optane
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores 15.69K best overall sandra so far 6600 3dmark
#7
All right.Thank you for your advise. I boot on the motherboard graphic card. I am running on windows, OUF. I recognized the 6 cards. I load the original BIOS, but when i restart the computer, and when i change the boot device on PCI EXPRESS, i have got the same problem again. Do you have a solution ?

PS: i'am a miner, that's why i flash my bios. Everything was ok with my 480rx miner, but with this new card (580 rx), i'am not good at all apparently
Are you reinstalling the cards post flash, they could still work but more likely not.
Always flash , uninstall, reboot , reinstall as a basic step.
Check your using the right bios and confirm the details of your six cards ie are they all identical, i mean really not just visually and are you even flashing the right card ,with six in they would be numbered id 0,1,2,3,4,5.
I suspect you should pull them and do one at a time , confirm it works then move on to the next.
Flashing 480s to 580s if thats what you have done is not a straight forward pick any bios flash any bios kind of thing ,you have to choose wisely.
Just a few points:)
 
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,714 (0.91/day)
Likes
1,387
Location
Finland
System Name SER
Processor Intel Core i5-7600K @ 4.7GHz
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming
Cooling Alphacool Eisbaer 240 + 4x Corsair ML120
Memory 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4-2400 @ 2666MHz
Video Card(s) Asus GeForce GTX 980 Strix @ 1500/2000MHz
Storage 2x 256GB, 2x 250GB, 240GB & 120GB SSD
Display(s) 2x 1920x1080
Case Phanteks Eclipse P400S Windowed
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z
Power Supply Super Flower Golden Green 500W
Mouse Logitech G400s
Keyboard Logitech G410
Software Windows 10 Pro EN
#8
I bricked a GF4 MX440 about 13 years ago. And I didn't know back then that it could've been resurrected with a PCI graphics card. :)

Is mining toy money still efficient? :eek:
 

robin

New Member
Joined
Jun 2, 2017
Messages
18 (0.07/day)
Likes
4
#9
Are you reinstalling the cards post flash, they could still work but more likely not.
Always flash , uninstall, reboot , reinstall as a basic step.
Check your using the right bios and confirm the details of your six cards ie are they all identical, i mean really not just visually and are you even flashing the right card ,with six in they would be numbered id 0,1,2,3,4,5.
I suspect you should pull them and do one at a time , confirm it works then move on to the next.
Flashing 480s to 580s if thats what you have done is not a straight forward pick any bios flash any bios kind of thing ,you have to choose wisely.
Just a few points:)
Hi,

No i have got 2 miners on 480 rx, working perfectly. This one, the third one, is on 580 RX. You right, i will flashing again, unstall catalyst, boot, install catalyst, boot. I will tell you if its work

Are you reinstalling the cards post flash, they could still work but more likely not.
Always flash , uninstall, reboot , reinstall as a basic step.
Check your using the right bios and confirm the details of your six cards ie are they all identical, i mean really not just visually and are you even flashing the right card ,with six in they would be numbered id 0,1,2,3,4,5.
I suspect you should pull them and do one at a time , confirm it works then move on to the next.
Flashing 480s to 580s if thats what you have done is not a straight forward pick any bios flash any bios kind of thing ,you have to choose wisely.
Just a few points:)
O just before to start. Which catalyst do you think i should take for the 580 RX. For the 480 rx i take 16.9.2, and everything is perfect, but with the 580 rx i can't install this one. I'am currently with 17.5.2 . Is good for modding or should i take another one ?
 
Last edited by a moderator:
Joined
Mar 10, 2010
Messages
5,193 (1.79/day)
Likes
1,720
Location
Manchester uk
System Name Quad GT evo V
Processor FX8350 @ 4.5ghz1.525c NB2.44ghz Ht2.64ghz
Motherboard Gigabyte 990X Gaming
Cooling 360EK extreme 360Tt rad all push/pull, cpu,NB/Vrm blocks all EK
Memory Corsair vengeance 16Gb @1600 cas8
Video Card(s) Rx vega 64 waterblockedEK + Asus Dual OC gtx1060 6Gb
Storage samsung 840(250), WD 1Tb+2Tb +3Tbgrn 1tb hybrid
Display(s) Samsung uea28"850R 4k freesync, LG 49" 4K 60hz
Case Custom(modded) thermaltake Kandalf
Audio Device(s) Xfi creative 7.1 on board ,Yamaha dts av setup
Power Supply corsair 1200Hxi
Mouse CM optane
Keyboard CM optane
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores 15.69K best overall sandra so far 6600 3dmark
#10
17.5.2 worked ok for me but my bios is modded then checksum corrected so it appears as a genuine unmodded bios, if the bios is seen by catalyst to be modded you can have issues , to check for this try an unmodded bios if you're modded one fails.
There's a piece of software about called pixel patcher it's made by a guy on overclock.nets forums to patch drivers to install on modded bios and worked when i tried it but I don't recommend it , i got a checksum corrected bios instead as drivers work better.
In the case of drivers noting a mod they only sort of install ,ie the gpu remains code 43 until you manually update driver which then wont install anything other then an older driver thats not picky about mods from 2016 not ideal.
 

robin

New Member
Joined
Jun 2, 2017
Messages
18 (0.07/day)
Likes
4
#11
all RIGHT. I try everything................ nothing work. Now i have got another pb. When i want to install the new catalyst, i have got the ati system thread exception not handled (atikmdag.sys). I tried everything, CCLEANER etccc nothing work. And the baddest PB is when i want to boot with PCIE, NOTHING WORK EVEN the bios. I UNPLUG the SSD, and i can't reach the bios. How is that possible ???? If i unplug the PCIE, and boot on the motherboard graphic card it 's good, but no graphic card cause i can't install new driver cause of ATIKMDAG error..


I THINK I NEED THE INFORMATIC GOODDDDD.

PLS Do you have an idea, i spend 14 h on in a raw......
 
Joined
Mar 10, 2010
Messages
5,193 (1.79/day)
Likes
1,720
Location
Manchester uk
System Name Quad GT evo V
Processor FX8350 @ 4.5ghz1.525c NB2.44ghz Ht2.64ghz
Motherboard Gigabyte 990X Gaming
Cooling 360EK extreme 360Tt rad all push/pull, cpu,NB/Vrm blocks all EK
Memory Corsair vengeance 16Gb @1600 cas8
Video Card(s) Rx vega 64 waterblockedEK + Asus Dual OC gtx1060 6Gb
Storage samsung 840(250), WD 1Tb+2Tb +3Tbgrn 1tb hybrid
Display(s) Samsung uea28"850R 4k freesync, LG 49" 4K 60hz
Case Custom(modded) thermaltake Kandalf
Audio Device(s) Xfi creative 7.1 on board ,Yamaha dts av setup
Power Supply corsair 1200Hxi
Mouse CM optane
Keyboard CM optane
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores 15.69K best overall sandra so far 6600 3dmark
#12
all RIGHT. I try everything................ nothing work. Now i have got another pb. When i want to install the new catalyst, i have got the ati system thread exception not handled (atikmdag.sys). I tried everything, CCLEANER etccc nothing work. And the baddest PB is when i want to boot with PCIE, NOTHING WORK EVEN the bios. I UNPLUG the SSD, and i can't reach the bios. How is that possible ???? If i unplug the PCIE, and boot on the motherboard graphic card it 's good, but no graphic card cause i can't install new driver cause of ATIKMDAG error..


I THINK I NEED THE INFORMATIC GOODDDDD.

PLS Do you have an idea, i spend 14 h on in a raw......
Goto sleep for a start i made so many things worse by not having a break.

http://www.overclock.net/t/1604567/polaris-bios-editing-rx5xx-rx4xx

Thats a good resource, try the ati pixel patcher software in the 480-580 conversion bit ,it may help installing drivers , also in device manager try force updating each gpus driver if they are showing as general gpu or code 43 it won't be the latest drivers but it's a start.
 
Joined
Sep 2, 2011
Messages
973 (0.41/day)
Likes
563
Location
Porto
System Name No name / Purple Haze
Processor Phenom II 1100T @ 3.8Ghz / Pentium 4 3.4 EE Gallatin @ 3.825Ghz
Motherboard MSI 970 Gaming/ Abit IC7-MAX3
Cooling CM Hyper 212X / Scythe Andy Samurai Master (CPU) - Modded Ati Silencer 5 rev. 2 (GPU)
Memory 8GB GEIL GB38GB2133C10ADC + 8GB G.Skill F3-14900CL9-4GBXL / 2x1GB Crucial Ballistix Tracer PC4000
Video Card(s) Asus R9 Fury X Strix (4096 SP's/1050 Mhz)/ PowerColor X850XT PE @ (600/1230) AGP + (HD3850 AGP)
Storage Samsung 250 GB / WD Caviar 160GB
Display(s) Benq XL2411T
Audio Device(s) motherboard / Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro + Front panel
Power Supply Tagan BZ 900W / Corsair HX620w
Mouse Zowie AM
Keyboard Qpad MK-50
Software Windows 7 Pro 64Bit / Windows XP
Benchmark Scores 64CU Fury: http://www.3dmark.com/fs/11269229 / X850XT PE http://www.3dmark.com/3dm05/5532432
#13
I bricked a GF4 MX440 about 13 years ago. And I didn't know back then that it could've been resurrected with a PCI graphics card. :)

Is mining toy money still efficient? :eek:
Yes ethereum is!
Btw:
1 Bitcoin equals
2279.02 Euro
 
Joined
Aug 27, 2015
Messages
308 (0.34/day)
Likes
164
Location
In the middle of nowhere
System Name Scrapped Parts, Unite !
Processor i5-2500 @ 3.3 Ghz//Q9300 @ 2.5 Ghz
Motherboard GA-H67MA-USB3-B3// P35 Neo2-FR
Cooling Stock
Memory 10 GB DDR3 1333 // 3 GB DDR2
Video Card(s) Sapphire RX 480 Nitro+ 4GB // Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Storage Hitachi 500 GB, Sony 1TB // Samsung 160 GB
Display(s) HP 2009f
Case Xigmatek Asgard Pro // Cooler Master Centurion 5
Audio Device(s) Onboard
Power Supply OCZ ModXStream Pro 500 W
Software Windows 10 x64
Benchmark Scores Minesweeper 30fps, Tetris 40 fps, with overheated CPU and GPU
#14
I bricked a GF4 MX440 about 13 years ago. And I didn't know back then that it could've been resurrected with a PCI graphics card. :)

Is mining toy money still efficient? :eek:
oh yeah, right now as I slouching my rig is printing out toy money..
 

robin

New Member
Joined
Jun 2, 2017
Messages
18 (0.07/day)
Likes
4
#15
Goto sleep for a start i made so many things worse by not having a break.

http://www.overclock.net/t/1604567/polaris-bios-editing-rx5xx-rx4xx

Thats a good resource, try the ati pixel patcher software in the 480-580 conversion bit ,it may help installing drivers , also in device manager try force updating each gpus driver if they are showing as general gpu or code 43 it won't be the latest drivers but it's a start.
Is i should rest a little bit. But i can't understand why i can boot with the graphic card. When i unplug the 6 pin charger of the card, it's booting on the bios. I must find in the first place why i can't reach the bios when the graphic card is plug. And that's the pb....
 
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,714 (0.91/day)
Likes
1,387
Location
Finland
System Name SER
Processor Intel Core i5-7600K @ 4.7GHz
Motherboard Asus Z170 Pro Gaming
Cooling Alphacool Eisbaer 240 + 4x Corsair ML120
Memory 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4-2400 @ 2666MHz
Video Card(s) Asus GeForce GTX 980 Strix @ 1500/2000MHz
Storage 2x 256GB, 2x 250GB, 240GB & 120GB SSD
Display(s) 2x 1920x1080
Case Phanteks Eclipse P400S Windowed
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z
Power Supply Super Flower Golden Green 500W
Mouse Logitech G400s
Keyboard Logitech G410
Software Windows 10 Pro EN
#16
Joined
Jan 8, 2017
Messages
1,971 (4.87/day)
Likes
1,132
System Name Good enough
Processor AMD FX-6300 - 4.5 Ghz
Motherboard ASRock 970M Pro3
Cooling Scythe Katana 4 - 3x 120mm case fans
Memory 16GB - 4x4GB A-DATA 1866 Mhz (OC)
Video Card(s) ASUS GTX 1060 Turbo 6GB ~ 2139 Mhz / 9.4 Gbps
Storage 1x Samsung 850 EVO 250GB , 1x 1 Tb Seagate something or other
Display(s) 1080p TV
Case Zalman R1
Power Supply 500W
#17
:banghead:

Stop flashing cards.
 
Joined
Sep 2, 2011
Messages
973 (0.41/day)
Likes
563
Location
Porto
System Name No name / Purple Haze
Processor Phenom II 1100T @ 3.8Ghz / Pentium 4 3.4 EE Gallatin @ 3.825Ghz
Motherboard MSI 970 Gaming/ Abit IC7-MAX3
Cooling CM Hyper 212X / Scythe Andy Samurai Master (CPU) - Modded Ati Silencer 5 rev. 2 (GPU)
Memory 8GB GEIL GB38GB2133C10ADC + 8GB G.Skill F3-14900CL9-4GBXL / 2x1GB Crucial Ballistix Tracer PC4000
Video Card(s) Asus R9 Fury X Strix (4096 SP's/1050 Mhz)/ PowerColor X850XT PE @ (600/1230) AGP + (HD3850 AGP)
Storage Samsung 250 GB / WD Caviar 160GB
Display(s) Benq XL2411T
Audio Device(s) motherboard / Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro + Front panel
Power Supply Tagan BZ 900W / Corsair HX620w
Mouse Zowie AM
Keyboard Qpad MK-50
Software Windows 7 Pro 64Bit / Windows XP
Benchmark Scores 64CU Fury: http://www.3dmark.com/fs/11269229 / X850XT PE http://www.3dmark.com/3dm05/5532432

robin

New Member
Joined
Jun 2, 2017
Messages
18 (0.07/day)
Likes
4
#19
Goto sleep for a start i made so many things worse by not having a break.

http://www.overclock.net/t/1604567/polaris-bios-editing-rx5xx-rx4xx

Thats a good resource, try the ati pixel patcher software in the 480-580 conversion bit ,it may help installing drivers , also in device manager try force updating each gpus driver if they are showing as general gpu or code 43 it won't be the latest drivers but it's a start.

All right i have got some news. So.....i runned on echec mod. I unstall the graphic driver. I can reach windows without the SYSTEM-THREAD - ERROR (atikmag.sys).

The problem is, (and after i think i will be ok) when i want install the new driver, during the installation ..... SYSTEM THREAD ERROR, and the ERROR boot come back.

Do you have an idea about this PROBLEM. (I CAN'T LOOSE AGAINST A MACHINE COME ON)
 
Last edited by a moderator:
Joined
Mar 10, 2010
Messages
5,193 (1.79/day)
Likes
1,720
Location
Manchester uk
System Name Quad GT evo V
Processor FX8350 @ 4.5ghz1.525c NB2.44ghz Ht2.64ghz
Motherboard Gigabyte 990X Gaming
Cooling 360EK extreme 360Tt rad all push/pull, cpu,NB/Vrm blocks all EK
Memory Corsair vengeance 16Gb @1600 cas8
Video Card(s) Rx vega 64 waterblockedEK + Asus Dual OC gtx1060 6Gb
Storage samsung 840(250), WD 1Tb+2Tb +3Tbgrn 1tb hybrid
Display(s) Samsung uea28"850R 4k freesync, LG 49" 4K 60hz
Case Custom(modded) thermaltake Kandalf
Audio Device(s) Xfi creative 7.1 on board ,Yamaha dts av setup
Power Supply corsair 1200Hxi
Mouse CM optane
Keyboard CM optane
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores 15.69K best overall sandra so far 6600 3dmark
#20
All right i have got some news. So.....i runned on echec mod. I unstall the graphic driver. I can reach windows without the fucking SYSTEM-THREAD - ERROR (atikmag.sys).

The problem is, (and after i think i will be ok) when i want install the new driver, during the installation ..... SYSTEM THREAD ERROR, and the ERROR boot come back.

Do you have an idea about this PROBLEM. (I CAN'T LOOSE AGAINST A MACHINE COME ON)
Id go with the pixel patcher i pointed out before unpack driver , run that with admin rights.
https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher
No virus when i used it

:banghead:

Stop flashing cards.
It is what it is people become experts through experience not siting idle :) i get you but hes farming
 

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
14,768 (3.96/day)
Likes
8,368
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#21
@eidairaman1 It's time for the application of your signature!
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
20,140 (5.19/day)
Likes
5,438
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#22
See my signature and the 480-580 bios conversion thread, those may help
 

robin

New Member
Joined
Jun 2, 2017
Messages
18 (0.07/day)
Likes
4
#23
Id go with the pixel patcher i pointed out before unpack driver , run that with admin rights.
https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher
No virus when i used it



It is what it is people become experts through experience not siting idle :) i get you but hes farming

All right, I got some news. I think, thats the last STEP, oufffffff. So now, i can reach safe mode and recognized my card. But, if i'am running on Windows without safe mode, i'hve got a screen like our old grandma without channel ;)))). So no pb on safe mode, but big pb without. So i'am trying currently to flash the bios with the original setting. The problem is i can't open ATIWINFLASH on safe mode. I'am trying to run as administrator (right click, run as admin), but i'have got a message like i'am not administrator.
Even if i'am trying with command prompt admin.

Do you have an idea ? last stepppppp i hope
 
Joined
Aug 11, 2014
Messages
253 (0.20/day)
Likes
90
Processor ryzen 5 1600 @ 3.9ghz 1.38750v
Motherboard asrock ab350m pro4
Cooling Fractal Design Celsius S36 360mm
Memory Super Talent F3200UA8G x2 (16gbs total) @ 3200mhz cl16-17-17-17-36 1.35v
Video Card(s) PNY GTX1060 6gb with MSI AERO GTX1060 6gb bios for better oc and lower vram temps.
Storage Mushkin Enhanced Triactor 128gb ssd/2TB HDD
Display(s) Lenovo 21.5'' 1920x1080p ips
Case Rosewill CULLINAN
Audio Device(s) onboard
Power Supply evga 600w
Mouse Best Buy Insignia
Keyboard Best Buy Insignia
Software Win 10 pro
#24
download the rx580 flash files i uploaded from this thread:

https://www.techpowerup.com/forums/threads/xfx-rx480-8gb-flashed-to-saphire-rx580.232489/

you will need win rar to extract them. go to the thread i posted and read "Bios Flashing" and "Recovery" Sections. the steps are exactly the same for the rx580 and rx480.

EDIT: make sure that you flash the correct card! its recommended to remove all other cards from the system before performing the bios update.

EDIT 2: i forgot to ask, What model do you have? 4gb or 8gb. the files i uploaded will only work for the 8gb card. i can modify the files so that they will work on the 4gb version.

EDIT 3: removed uploaded file on this post. please go to post #27 for updated files
 
Last edited:

robin

New Member
Joined
Jun 2, 2017
Messages
18 (0.07/day)
Likes
4
#25
download the rx580 flash files i uploaded from this thread:

https://www.techpowerup.com/forums/threads/xfx-rx480-8gb-flashed-to-saphire-rx580.232489/

you will need win rar to extract them. go to the thread i posted and read "Bios Flashing" and "Recovery" Sections. the steps are exactly the same for the rx580 and rx480.

EDIT: make sure that you flash the correct card! its recommended to remove all other cards from the system before performing the bios update.

EDIT 2: i forgot to ask, What model do you have? 4gb or 8gb. the files i uploaded will only work for the 8gb card. i can modify the files so that they will work on the 4gb version.
Hi big hope on you...... need for msi 580 4go and msi 570 4go.


Hopeeee