• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

rx 580 sapphire nitro 8gb

dingir

New Member
Joined
Nov 10, 2019
Messages
4 (0.14/day)
hello! i bought this gpu from my brother and i know he was using this card for mining. more, it has mining bios and now i don't know which bios is properly for my gpu. i just want to switch vbios and play few games... where can i check that?



thanks!
 
Joined
Sep 6, 2019
Messages
872 (9.38/day)
System Name just ordinary potato system, but dont understimate potato..
Processor ryzen raven ridge 2200g
Motherboard msi b350 pc mate
Cooling x2 cheap china handmade
Memory klevv dual channel 3000mhz, random ddr2 stick
Video Card(s) vega 8, rx 580
Storage wd green ssd 240gb, 3tb seagate expnasion, random laptop hdd x4, 1tb 3.5
Display(s) acer vgo 22inch fullhd 75hz
Case cheap segotep/dazumba mid atx, alcatroz mini atx
Audio Device(s) genius retro wood style, harman kardon stick iii
Power Supply be quite system power9, powerlogic standar, voltron 300fx
Mouse rexus, genius ps/2, powerlogic ps/2 ball tracking
Keyboard rexus, random china product x3
Software talking abt best software, autodesk/unity3d/notepad yes notepad!!
Benchmark Scores theres nothing to brag abt potato, but it can run decent 30fps fullhd with good setting:)
hello! i bought this gpu from my brother and i know he was using this card for mining. more, it has mining bios and now i don't know which bios is properly for my gpu. i just want to switch vbios and play few games... where can i check that?



thanks!
both bios definitly got modified, wait for @eidairaman1 :toast:
 

dingir

New Member
Joined
Nov 10, 2019
Messages
4 (0.14/day)
@potato580+

i was looking a little bit and i found switch in the corner of my gpu. i've changed that and now i have this:
Przechwytywanie.JPG

default clock is another, but gpu clock and memory are the same... ahh, unfortunetly this bios is also modified. i tried to overclock to stock values of core and memory, but the first few seconds it crashes out while testing in unigine valley.
 
Last edited:
Joined
Sep 6, 2019
Messages
872 (9.38/day)
System Name just ordinary potato system, but dont understimate potato..
Processor ryzen raven ridge 2200g
Motherboard msi b350 pc mate
Cooling x2 cheap china handmade
Memory klevv dual channel 3000mhz, random ddr2 stick
Video Card(s) vega 8, rx 580
Storage wd green ssd 240gb, 3tb seagate expnasion, random laptop hdd x4, 1tb 3.5
Display(s) acer vgo 22inch fullhd 75hz
Case cheap segotep/dazumba mid atx, alcatroz mini atx
Audio Device(s) genius retro wood style, harman kardon stick iii
Power Supply be quite system power9, powerlogic standar, voltron 300fx
Mouse rexus, genius ps/2, powerlogic ps/2 ball tracking
Keyboard rexus, random china product x3
Software talking abt best software, autodesk/unity3d/notepad yes notepad!!
Benchmark Scores theres nothing to brag abt potato, but it can run decent 30fps fullhd with good setting:)
@potato580+

i was looking a little bit and i found switch in the corner of my gpu. i've changed that and now i have this:
View attachment 136193
default clock is another, but gpu clock and memory are the same... ahh, unfortunetly this bios is also modified. i tried to overclock to stock values of core and memory, but the first few seconds it crashes out while testing in unigine valley.
i think 1411/2k is normal booster clock on saphire nitro with (hynix or samsung chip), i preasume only your 1st bios got modified(quite bios), since the 1150 is obviosly modifier, normal is 1.2-1.3ghz minimum rx580, anyway you can use that 2nd bios for gaming as temporaly solution, while waiting for this person @eidairaman1 for the help restore 1st switch bios to factory stock clock :toast:
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
28,299 (6.23/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
hello! i bought this gpu from my brother and i know he was using this card for mining. more, it has mining bios and now i don't know which bios is properly for my gpu. i just want to switch vbios and play few games... where can i check that?



thanks!
i think 1411/2k is normal booster clock on saphire nitro with (hynix or samsung chip), i preasume only your 1st bios got modified(quite bios), since the 1150 is obviosly modifier, normal is 1.2-1.3ghz minimum rx580, anyway you can use that 2nd bios for gaming as temporaly solution, while waiting for this person @eidairaman1 for the help restore 1st switch bios to factory stock clock :toast:
Sorry for wait.

I need you to re open gpu-z, click the Arrow next to the UEFI check box, attempt to upload the bios to the vga bios collection through the program. You should receive a prompt stating the bios is already in the bios collection with a link to it, copy that link and paste it here please.
 

dingir

New Member
Joined
Nov 10, 2019
Messages
4 (0.14/day)
@eidairaman1
okay now i'm in second vbios (this more gaming). a little bit weird, because i was changing couple times between two bios and now memory and core are seems to be properly.

thats my bios - CLICK

thanks for response :)
 
Last edited:

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
28,299 (6.23/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
@eidairaman1
okay now i'm in second vbios (this more gaming). a little bit weird, because i was changing couple times between two bios and now memory and core are seems to be properly.

thats my bios - CLICK

thanks for response :)
Ok is that on the switch position where the clocks are lower than the defaults?

@dingir
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
28,299 (6.23/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Ok reflash the position 2 using this bios


@dingir
 
Top