• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

rx6700 xt elite BIOS won't Flash

NL-Jonko

New Member
Joined
May 22, 2022
Messages
2 (0.02/day)
i have tried flashing my rx 6700 xt elite 12G Bios since it is giving me error code 43 but the only bios i can find here is f2 bios that is allready on there and since it is allready on there i can not install it again.
is there anyone who can help me get a gigabyte rx6700xt elite f3 bios so i can update the damn thing
 
Joined
Apr 22, 2021
Messages
1,077 (2.22/day)
Location
Romania
System Name Office1 / Office 2
Processor Intel i7 7700k / Ryzen 7 5700G
Motherboard Gygabyte H110M / MSI MAG X570S - TOMAHAWK MAX WIFI
Cooling Zalman / AMD
Memory 2x16GB Corsair Vengeance LPX / 2x16GB Corsair Vengeance RGB Pro SL - 3600Mhz
Video Card(s) XFX RX 5700XT THICC III Ultra 8GB / XFX RX 6600XT 8GB
Storage 1st : 1x SSD Samsung 870 Evo 1Tb + 4x SAS HDD in RAID / 2nd : 1 Tb SSD Nvme Samsung 970 EVO PLUS
Display(s) 2x Dell 3008 WFP
Case CoolerMaster HAF 932 / GENESIS IRID 300
Audio Device(s) Soundblaster / Onboard
Power Supply Thermaltake Smart RGB 700W / Thermaltake Smart RGB 700W
Mouse Logitech G502 HERO / Logitech G5
Keyboard Dell SmartCard Reader SK 3205 / Dell SmartCard Reader SK 3205
Software 1st - Win 10 Pro X64 / Win 7 X86 / Ubuntu / 2nd - Windows 11 Pro
Hello.
If you received error 43 from thin air, that means you should start looking 1st at the operating system 1st.
Maybe a video driver update that went wrong.
Flashing a video card's BIOS is the last resort.
Give us more details regarding the conditions that lead to that nasty error 43.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
37,419 (6.77/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
i have tried flashing my rx 6700 xt elite 12G Bios since it is giving me error code 43 but the only bios i can find here is f2 bios that is allready on there and since it is allready on there i can not install it again.
is there anyone who can help me get a gigabyte rx6700xt elite f3 bios so i can update the damn thing
Put the gpu in another system.

There is absolutely no reason to flash a Navi 2 card
 

NL-Jonko

New Member
Joined
May 22, 2022
Messages
2 (0.02/day)
I have put it in another system.
I have updated the video drivers.

It just came up one day and does not go on it's own.

I did finally got it force flashed yesterday through cmd and it stil says error 43 so i'm afraid it just bricked itself somehow.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
37,419 (6.77/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
I have put it in another system.
I have updated the video drivers.

It just came up one day and does not go on it's own.

I did finally got it force flashed yesterday through cmd and it stil says error 43 so i'm afraid it just bricked itself somehow.

If you had a problem with it another system before the flash that tells me the card has a hardware fault. Being Gigabyte they have poor QA, I would have RMA'd it or returned it to store and went with an ASRock, XFX, Sapphire as an example

If its still under warranty RMA it for Error 43

Get a gpu-z screenshot, then of the memory screen on the advanced tab please

We need to know if it's Samsung or Micron based.

@NL-Jonko

@NL-Jonko
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
37,419 (6.77/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Top