• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

S.T.A.L.K.E.R. Patch 1.006 Released

malware

New Member
Joined
Nov 7, 2004
Messages
5,422 (1.13/day)
Likes
954
Location
Bulgaria
Processor Intel Core 2 Quad Q6600 G0 VID: 1.2125
Motherboard GIGABYTE GA-P35-DS3P rev.2.0
Cooling Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-S12 Fan
Memory 4x1 GB PQI DDR2 PC2-6400
Video Card(s) Colorful iGame Radeon HD 4890 1 GB GDDR5
Storage 2x 500 GB Seagate Barracuda 7200.11 32 MB RAID0
Display(s) BenQ G2400W 24-inch WideScreen LCD
Case Cooler Master COSMOS RC-1000 (sold), Cooler Master HAF-932 (delivered)
Audio Device(s) Creative X-Fi XtremeMusic + Logitech Z-5500 Digital THX
Power Supply Chieftec CFT-1000G-DF 1kW
Software Laptop: Lenovo 3000 N200 C2DT2310/3GB/120GB/GF7300/15.4"/Razer
#1
New patch for S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, updating the game to version 1.006 is now available. Weighing in at just a few megs, the update offers multiplayer fixes and a new anti-cheat system.

DOWNLOAD: US Release | Non-US Release

Show full news post
 
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.64/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#2
Nice cant wait to start playing again!
 

X-TeNDeR

New Member
Joined
Oct 14, 2007
Messages
110 (0.03/day)
Likes
12
Location
Sharpening The Underdog's Teeth
Processor AMD Athlon II X4 630 Propus C2 (2.8GHz) 95w
Motherboard Asus M4A89GTD Pro/USB3 (AMD 890GX/SB850)
Cooling Scythe Yasya+MX-3, 3x140mm+1x120mm case fans
Memory Mushkin 2x2gb DDR3 1600MHz 6-8-6-24 1.65v
Video Card(s) Club3D Radeon HD 4850 512mb (Stock Fan+MX-3)
Storage WD 1TB SATA3 + WD MyBook 1TB ext+Toshiba 160gb ext
Display(s) LG W2486L '24 FHD Led 1920x1080
Case Lancool Dragonlord K62R1 (AMD Edition)
Audio Device(s) ASUS Xonar DX+Microlab X16 2.1+Senn 448 'Phones
Power Supply Seasonic M12II-620 80+ Bronze Modular
Software Micro$oft Windows 7 Ultimate 64 Bit
#3
Excellent!

Excellent!
S.T.A.L.K.E.R is one of the most innovative, immersing games I've ever played, try it!
 

InnocentCriminal

Resident Grammar Amender
Joined
Feb 21, 2005
Messages
6,477 (1.38/day)
Likes
844
System Name BeeR 6
Processor Intel Core i7 3770K*
Motherboard ASUS Maximus V Gene (1155/Z77)
Cooling Corsair H100i
Memory 16GB Samsung Green 1600MHz DDR3**
Video Card(s) 4GB MSI Gaming X RX480
Storage 256GB Samsung 840 Pro SSD
Display(s) 27" Samsung C27F591FDU
Case Fractal Design Arc Mini
Power Supply Corsair HX750W
Software 64bit Microsoft Windows 10 Pro
Benchmark Scores *@ 4.6GHz **@ 2133MHz
#4
Is it just multiplayer updates?

:(
 

hacker111

New Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
332 (0.09/day)
Likes
1
Location
MA United States
#5
its been so long vcant wait to start playing this game.. Also i have the other patches and they werent that great. What about this one. We will see.:roll:
 
Joined
Aug 7, 2007
Messages
2,655 (0.70/day)
Likes
776
Processor Intel i5-2500k @ 3.8GHz
Motherboard ASRock Z68 Extreme4 Gen3
Cooling CM Hyper 212 EVO w/ AC MX-2
Memory 8GB DDR3 1866 Gskill Snipers 9-10-9-28
Video Card(s) MSI GTX 1060 Gaming X
Storage 240GB Corsair Force GT
Display(s) 23' Dell AW2310
Case Corsair 550D
Audio Device(s) Creative SB X-Fi Fatality Professional
Power Supply Seasonic SS-760XP2 Platinum
Software Windows 7 Pro 64-bit
#8
I hope I can start playing this with excitement seeing as though its been through a number of patches already. Where's my MB ASUS!?!
 

InnocentCriminal

Resident Grammar Amender
Joined
Feb 21, 2005
Messages
6,477 (1.38/day)
Likes
844
System Name BeeR 6
Processor Intel Core i7 3770K*
Motherboard ASUS Maximus V Gene (1155/Z77)
Cooling Corsair H100i
Memory 16GB Samsung Green 1600MHz DDR3**
Video Card(s) 4GB MSI Gaming X RX480
Storage 256GB Samsung 840 Pro SSD
Display(s) 27" Samsung C27F591FDU
Case Fractal Design Arc Mini
Power Supply Corsair HX750W
Software 64bit Microsoft Windows 10 Pro
Benchmark Scores *@ 4.6GHz **@ 2133MHz
#9
I didn't really enjoy the multiplayer side of STALKER, I just what them to improve upon the single player. Hopefully these patches will iron out some of the bugs for that.
 
Joined
Jun 12, 2007
Messages
4,815 (1.25/day)
Likes
639
Location
Wangas, New Zealand
System Name Darth Obsidious
Processor Intel i5 2500K
Motherboard ASUS P8Z68-V/Gen3
Cooling Cooler Master Hyper 212+ in Push Pull
Memory 2X4GB Corsair Vengeance DDR3 1600
Video Card(s) ASUS R9 270x TOP
Storage 128GB Samsung 830 SSD, 1TB WD Black, 2TB WD Green
Display(s) LG IPS234V-PN
Case Corsair Obsidian 650D
Audio Device(s) Infrasonic Quartet
Power Supply Corsair HX650w
Software Windows 7 64bit and Windows XP Home
Benchmark Scores 2cm mark on bench with a razor blade.
#10
My X1950pro plays this game terribly considering it was made for PC.
On the other hand playing stalker using the 8800GT stopped all the performance issues I was having previously.
 
Joined
Aug 30, 2006
Messages
6,374 (1.54/day)
Likes
983
System Name ICE-QUAD // ICE-CRUNCH
Processor Q6600 // 2x Xeon 5472
Memory 2GB DDR // 8GB FB-DIMM
Video Card(s) HD3850-AGP // FireGL 3400
Display(s) 2 x Samsung 204Ts = 3200x1200
Audio Device(s) Audigy 2
Software Windows Server 2003 R2 as a Workstation now migrated to W10 with regrets.
#11
I'm running STALKER on a Q6600 stock with X800SE. And it runs very smooth. However, the lighting option needs to be at default. Turn it up, and the poor GPU chokes. However, the graphics are still good even at default settings.
 
Joined
Aug 16, 2007
Messages
7,181 (1.90/day)
Likes
720
#12
Stalker graphics look good you say? I thought they were kinda rubbish looked a bit backwards compared to other games, anyway thats not what the game is about. I get crappy frames on this game dunno why tho as i have a decent system its not like they are unplayable when all put up high, i just think i should be getting over 100fps and not 40fps sometimes.
 
Joined
Aug 30, 2006
Messages
6,374 (1.54/day)
Likes
983
System Name ICE-QUAD // ICE-CRUNCH
Processor Q6600 // 2x Xeon 5472
Memory 2GB DDR // 8GB FB-DIMM
Video Card(s) HD3850-AGP // FireGL 3400
Display(s) 2 x Samsung 204Ts = 3200x1200
Audio Device(s) Audigy 2
Software Windows Server 2003 R2 as a Workstation now migrated to W10 with regrets.
#13
You have some problems with your setup Kieran.

1./ 3GB RAM? If that is 3 sticks then you are probably running under speed. DDR requires 2 identical (or 4 identical) RAM to work dual channel double data rate

2./ Your AMD 4600+ is a great CPU, but a poor cousin to a Q6600

3./ I'm not sure how many assets are on the HDD, but I have a Samsung F1 SATA with 32MB cache. Your slower 250 with 8MB cache might also be causing you the slowdowns.

4./ Your GPU setting might include dynamic shadows. Try turning that off. While it does look better, it is a combination of CPU and GPU stress to render that. And your CPU definitely cant cope with those. All other features can be high. (dial back FSAA, AA if necessary. I prefer to use NO FSAA, AA but run it at a higher resolution to compensate).

Ive got a relatively weak X800SE, and really, the game is 100% payable and in fact quite smooth. Patch v1.005 needed.