• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Sapphire 7950 oc version issue...

Belalim

New Member
Joined
Feb 21, 2012
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
#1
Hey

Ive completed my new build and ive installed 2 x Sapphire 7950 oc version and im not sure if this a bug or a hardware/software problem, but somtimes gpu z and trixx (Sapphire tool) show different bus speed/width (32bit 20.0gbs vs 384bit 240.0gbs ) on one card while the other stays constant 384bit/240.0 gbs.

Just to clarify i was using both gpu z and trixx at the sametime, maybe thats the problem:D???

Now after a reboot both cards show the same speed when using only trixx???:confused:
 
Last edited:
Joined
Feb 7, 2010
Messages
1,453 (0.51/day)
Likes
227
System Name 2K Gamer
Processor AMD 8370 @ 4.5GHZ
Motherboard ASUS Pro Gaming / Aura 970
Cooling Corsair H60 AIO
Memory 16GB G. Skill RipJaw @ 1600MHZ
Video Card(s) Zotac AMP! GTX 1070
Storage Samsung 600 Gig HDD (Raid 0 @ 7,500) / WD 1TB Blue @ 7,200 / PNY 128 GB SSD For Linux
Display(s) 27'' ASUS 144MHZ G-SYNC Read 1400p Gaming Monitor / 23'' LG LCD Flatron W2361VG 1080p @ 50,000:1
Case NZXT Source 530
Audio Device(s) Onboard 7.1 HD Realtek
Power Supply 750w Corsair HX
Mouse Cougar Gaming Mouse
Keyboard Saitek Eclipse
Software Windows 10 64bit Education Edition
#2
I have 1 Sapphire 7950 OC Edition. Trixxx is a good tool, but it's a little buggy. Sometimes the clock speeds restart by themselves. The drivers for the 7xxx series are buggy (as usual), since they are fairly new.

So, I would say it's a bug :)

...Last thing, if you had any previous GPUs, did you use Drivesweeper to uninstall them in Windows/Safe Mode? Sometimes if you do not uninstall properly it screws up your readings. I had to uninstall my drivers 2 times because I kept getting clock speeds from my 5850 Crossfire
 

Belalim

New Member
Joined
Feb 21, 2012
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
#3
Before i installed the cards i uninstalled the old drivers using ati uninstaller, im gonna try driversweeper in safe mode and a fresh install of drivers to see if it helps.

Ive havent had any trouble running any games Battelfield 3, Crysis 2, Skyrim everything running at 60 fps with v sync on;)

Thanks for your help:)