1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Sapphire Atomic 3870 or Phenom 9600BE/MSI K9A2 Plat combo

Discussion in 'General Hardware' started by kenkickr, Jan 20, 2008.

  1. kenkickr

    kenkickr

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    5,002 (1.52/day)
    Thanks Received:
    1,737
    For the work I did on my girlfriends car today in the frigid temp she said she would buy me either or. So what would you guys pick?
     
    Crunching for Team TPU
  2. devguy

    devguy

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    1,240 (0.35/day)
    Thanks Received:
    171
    Location:
    SoCal
    Your specs say that you already have an HD 3870. I think that you'd get better performance with one HD 3870 and AM2+ system than an HD 3870 Crossfire with a K8 (Crossfire on an ECS board = teh ewww).

    Also, the 9600BE is about the price of the Atomic HD 3870 alone...
     
  3. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (5.17/day)
    Thanks Received:
    1,642
    Location:
    Omaha, NE
    Go HD 3870 Crossfire the Phenoms arent worth it atm
     
  4. GLD

    GLD

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    1,533 (0.40/day)
    Thanks Received:
    285
    Location:
    City 17, California, U.S.A.
    I say neither. Tell her to spend that money at the lingerie store instead. You still come out a winner. ;)
     
    10 Year Member at TPU
  5. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    41,643 (10.98/day)
    Thanks Received:
    17,144
    +1, I wouldn't bother upgrading your system. If you are going to upgrade do it all!
     
    10 Year Member at TPU
  6. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    41,643 (10.98/day)
    Thanks Received:
    17,144
    How about a nice Q6600 and a P35 chipset mobo?
     
    10 Year Member at TPU
  7. Darknova

    Darknova

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    5,053 (1.37/day)
    Thanks Received:
    545
    Location:
    Manchester, United Kingdom
    +1 to that. You'll get more performance out of a C2D than a phenom at the moment.

    Although passing up on lingerie....well...
     
    10 Year Member at TPU
  8. kenkickr

    kenkickr

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    5,002 (1.52/day)
    Thanks Received:
    1,737
    About the lingerie, I get that on Valentines day. If I went with a P35 board I can't have good crossfire due to the electrical limitation of the 2nd slot because I do want to update to crossfire.
     
    Crunching for Team TPU
  9. nanohead New Member

    Joined:
    Dec 10, 2007
    Messages:
    122 (0.04/day)
    Thanks Received:
    18
    I would get another 3870 AND the K9A2. I have that board with 2 3870s with a cheapo BE5000 and it smokes. Terrific combo.
     
  10. [I.R.A]_FBi

    [I.R.A]_FBi

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    7,664 (2.20/day)
    Thanks Received:
    540
    Location:
    c:\programs\kitteh.exe
    p35 + q6600 ...
     
  11. kenkickr

    kenkickr

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    5,002 (1.52/day)
    Thanks Received:
    1,737
    Either or cost 300-350 and so if I went with the Q6600 and a P35 board it goes over that amount easily, I'm not getting a shat board ever again, and I'll get some crappy crossfire due to the limited crossfire on P35 chipset. I would like to get an X38 chipset board if I go intel but the Q6600 for now is out of the question.
     
    Crunching for Team TPU
  12. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,135 (4.27/day)
    Thanks Received:
    1,458
    Location:
    Oklahoma T-Town
    Phenom 9600BE/MSI K9A2 Plat combo

    It would run like it would with a 2ed card in your system. More or less the system improvement would be about the same.

    I do kinda like the new 790 boards:)
     
    10 Year Member at TPU
  13. PhenomFX New Member

    Joined:
    Dec 31, 2007
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Well i am running a Phenom 9500 @ 2510 with 2 X HD3870's- All watercooled and i am very happy. If you can get a 9600BE go for that rather.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)