• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Sapphire Raedon RX580 Not Recognized by Ethermine

Joined
Sep 15, 2017
Messages
3 (0.02/day)
Likes
0
#1
HI all,

Sorry, this is a question from a newbie, but one of my cards, a Sapphire Raedon RX580, was working fine, mining fine, then tried the new beta driver from AMD. When I rebooted, my pool, ethermine.org doesn't see it. It's fine in Windows, recognized in the Device Manager, and all looks good there, just not by the pool.

Tried rolling back to the last driver, but that didn't help either.

Any thoughts as to why Ethermine.org doesn't see it when I mine with it?

Thanks.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
20,192 (5.19/day)
Likes
5,490
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#2
HI all,

Sorry, this is a question from a newbie, but one of my cards, a Sapphire Raedon RX580, was working fine, mining fine, then tried the new beta driver from AMD. When I rebooted, my pool, ethermine.org doesn't see it. It's fine in Windows, recognized in the Device Manager, and all looks good there, just not by the pool.

Tried rolling back to the last driver, but that didn't help either.

Any thoughts as to why Ethermine.org doesn't see it when I mine with it?

Thanks.
Reinstall the program
 

fullinfusion

Vanguard Beta Tester
Joined
Jan 11, 2008
Messages
9,680 (2.62/day)
Likes
3,460
Processor I7-7700K
Motherboard Asus Z270 Maximus IX Code
Cooling Custom water plus another cooler
Memory Corsair Vengeance LED Red 4x8GB 32GB 3200MHz kit
Video Card(s) 2 x MSI RX Vega 56 and a single MSI RX Vega 64 in test rig
Storage 960 Pro M.2 nvme 250, Samsumg 850 evo 256/ WD 1TB blue
Display(s) Nexius 32" freesync 2 HDR
Case Corsair Obsidion 650D/ cardboard box
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA Supernova G2 1300W
Mouse Mionix Naos 7000
Keyboard G15
Software Windows 10 Home
#3
HI all,

Sorry, this is a question from a newbie, but one of my cards, a Sapphire Raedon RX580, was working fine, mining fine, then tried the new beta driver from AMD. When I rebooted, my pool, ethermine.org doesn't see it. It's fine in Windows, recognized in the Device Manager, and all looks good there, just not by the pool.

Tried rolling back to the last driver, but that didn't help either.

Any thoughts as to why Ethermine.org doesn't see it when I mine with it?

Thanks.
Hang tight, AMD is working on a "mining driver" and is expected out later this month :)