• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Sapphire Toxic Radeon HD 6850 Atiflash Error 0fl01 Adapter No found

Ganster98

New Member
Joined
Feb 17, 2013
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#1
Help!

I do not speak English

My problem is that I have flashed my Sapphire Toxic Radeon HD 6850 1GB DDR5 with the bios with ATIWInFlash toxic. After flashing, the program ask me reboot my PC. I restart my PC, and fan of the video card started to sound very strong and I have the black screen of my monitor (no video signal).

I select the integrated graphics card to proceed to repair it.

Then, I have tried to repair it using the DOS with a USB device and entering the parameters:

atiflash-p 0 HD6850.bim
0fl01 Error: Adapter not found
Press "1" to continue

and other parameters, and nothing.

My PC:
A8-3870k 3.0ghz
-Gigabyte A55M-DS2
8Gb RAM DDR3-1600 MHz
Sapphire Toxic Radeon HD-6850.
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,878 (0.78/day)
Likes
878
Location
Mainland Britain
System Name H2o Box
Processor Intel(R) Core(TM) i7 4820k @ 4.40 GHz
Motherboard MSI X79A-G43 Plus (MS-7760) v3
Cooling CPU EK Block and 360RAD H2o
Memory Gskill RipjawsZ 16Gb 9-10-9-28 3T @ 2021Mhz
Video Card(s) Zotac GTX 1080ti AMP EXTREME, EVGA GTX 980ti FTW
Storage HyperX Fury 120GB & Savage 480GB SSD, Seagate 250GB,250GB 7200rpm Kingston 64GB SSD
Display(s) Panasonic GT30 46'' 1080p 3D HDTV [Custom Resolution 3200*1800]
Case Corsair O-800D
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Be Quiet! [Dark Power Pro 11] 1200W CM replaced [7-4-2017]
Mouse Asus ROG
Keyboard Microsoft Digital Media 1.0A
Software Win 10 Pro 64Bit v 1703 / OS[build 15063.13]
#2
Hi

Welcome to TPU

*If you are able to access windows with a spare vga card or onboard vga; Uninstall any AMD drivers for the vga card reboot [reinstall drivers if no black screen]

Create Bootable Flash Drive
go here http://files.extremeoverclocking.com/browse.php?c=21

download - HP USB Disk Storage Format Tool - v2.1.8 & Windows 98 System Files

click Primary Download unzip the files to a folder on your HDD; make sure your USB Memory stick is attached to your PC; open HP USB Disk

Storage Format Tool v2.1.8 ; select Creat a DOS startup disk/ select: using DOS system files located at: (these are the files you have just downloaded): browse to the files in win98boot; then start the process.

Download latest version of ATIFlash
here - http://www.techpowerup.com/downloads/2166/ATIFlash 3.99.html

-copy atiflash and the [#bios name#].bin image onto a flash drive and boot to DOS

[Note: **when booting from onboard vga / igp = primary position 0]

Adapter Information
atiflash -i 1 [this will show card if it is at second position 1]

atiflash-p 0 HD6850.bim
[*rename to .bin if this is not a typo]

Flash Vga Bios
atiflash -p 1 [#bios name#].bin [this only .bin & .rom extentions are recognised by atiflash]

Force Flash Vga Bios
atiflash -f -p 1 [#bios name#].bin

[Thanks go out to frogger and crackerjack]

atb (all the best)

Law-II
 
Last edited:

Ganster98

New Member
Joined
Feb 17, 2013
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#3
Hi

Welcome to TPU

*If you are able to access windows with a spare vga card or onboard vga; Uninstall any AMD drivers for the vga card reboot [reinstall drivers if no black screen]

Create Bootable Flash Drive
go here http://files.extremeoverclocking.com/browse.php?c=21

download - HP USB Disk Storage Format Tool - v2.1.8 & Windows 98 System Files

click Primary Download unzip the files to a folder on your HDD; make sure your USB Memory stick is attached to your PC; open HP USB Disk

Storage Format Tool v2.1.8 ; select Creat a DOS startup disk/ select: using DOS system files located at: (these are the files you have just downloaded): browse to the files in win98boot; then start the process.

Download latest version of ATIFlash
here - http://www.techpowerup.com/downloads/2166/ATIFlash 3.99.html

-copy atiflash and the [#bios name#].bin image onto a flash drive and boot to DOS

[Note: **when booting from onboard vga / igp = primary position 0]

Adapter Information
atiflash -i 1 [this will show card if it is at second position 1]

[*rename to .bin if this is not a typo]

Flash Vga Bios
atiflash -p 1 [#bios name#].bin [this only .bin & .rom extentions are recognised by atiflash]

Force Flash Vga Bios
atiflash -f -p 1 [#bios name#].bin

atb (all the best)

Law-II
Thanks for your help

I've tried to do that at first and I can not fix it because the boot atiflash through 0fl01 shows error (adapter not found).

Then I send the card to a friend, and he has a motherboard with two PCI Express 16x slot.

Then he proceeded to install the card into the PC, and with a watt meter, he discovered that the card came to consume 600 watts cooler and made ​​a sound like a jet engine.

Then he proceeded to flash the card with the original BIOS and the process stagnated at 50%. Inmendiatamente, he proceeded to flash a BIOS with lower clocks, and my friend was able to complete the process at 100%, but still no video.

lkey after restarting the PC, he proceeded to get into Windows with the IGP, and watt meter, it was detected that the card started to consume 127 watts, then rose to 151 watts and 200 watts. Surprise! , the PC was turned off and the PSU does not work. Possibly the PSU has been spoiled.

Please, what else I can do?.
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,878 (0.78/day)
Likes
878
Location
Mainland Britain
System Name H2o Box
Processor Intel(R) Core(TM) i7 4820k @ 4.40 GHz
Motherboard MSI X79A-G43 Plus (MS-7760) v3
Cooling CPU EK Block and 360RAD H2o
Memory Gskill RipjawsZ 16Gb 9-10-9-28 3T @ 2021Mhz
Video Card(s) Zotac GTX 1080ti AMP EXTREME, EVGA GTX 980ti FTW
Storage HyperX Fury 120GB & Savage 480GB SSD, Seagate 250GB,250GB 7200rpm Kingston 64GB SSD
Display(s) Panasonic GT30 46'' 1080p 3D HDTV [Custom Resolution 3200*1800]
Case Corsair O-800D
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Be Quiet! [Dark Power Pro 11] 1200W CM replaced [7-4-2017]
Mouse Asus ROG
Keyboard Microsoft Digital Media 1.0A
Software Win 10 Pro 64Bit v 1703 / OS[build 15063.13]
#4

Ganster98

New Member
Joined
Feb 17, 2013
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#5
Hi

reflash the card with correct vga bios - http://www.techpowerup.com/vgabios/87454/Sapphire.HD6850.1024.101025.html

nb: changing device ID or clock speeds on the HD 6xxx serise is not reccomended

Note: make sure any test system has at least a quality 500Watt Power Supply installed

fill in system specs

atb

Law-II
thanks

I forgot to mention that I have a power supply Antec High Current Gamer 620 Watts 620M modular 80plus bronze.

And the power supply of the PC of my friend is a 1000W Silent Pro Platinum. This power supply is spoiled when reflashing.

So I must try the BIOS you just give me?
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,878 (0.78/day)
Likes
878
Location
Mainland Britain
System Name H2o Box
Processor Intel(R) Core(TM) i7 4820k @ 4.40 GHz
Motherboard MSI X79A-G43 Plus (MS-7760) v3
Cooling CPU EK Block and 360RAD H2o
Memory Gskill RipjawsZ 16Gb 9-10-9-28 3T @ 2021Mhz
Video Card(s) Zotac GTX 1080ti AMP EXTREME, EVGA GTX 980ti FTW
Storage HyperX Fury 120GB & Savage 480GB SSD, Seagate 250GB,250GB 7200rpm Kingston 64GB SSD
Display(s) Panasonic GT30 46'' 1080p 3D HDTV [Custom Resolution 3200*1800]
Case Corsair O-800D
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Be Quiet! [Dark Power Pro 11] 1200W CM replaced [7-4-2017]
Mouse Asus ROG
Keyboard Microsoft Digital Media 1.0A
Software Win 10 Pro 64Bit v 1703 / OS[build 15063.13]
#6
Joined
May 9, 2011
Messages
1,878 (0.78/day)
Likes
878
Location
Mainland Britain
System Name H2o Box
Processor Intel(R) Core(TM) i7 4820k @ 4.40 GHz
Motherboard MSI X79A-G43 Plus (MS-7760) v3
Cooling CPU EK Block and 360RAD H2o
Memory Gskill RipjawsZ 16Gb 9-10-9-28 3T @ 2021Mhz
Video Card(s) Zotac GTX 1080ti AMP EXTREME, EVGA GTX 980ti FTW
Storage HyperX Fury 120GB & Savage 480GB SSD, Seagate 250GB,250GB 7200rpm Kingston 64GB SSD
Display(s) Panasonic GT30 46'' 1080p 3D HDTV [Custom Resolution 3200*1800]
Case Corsair O-800D
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Be Quiet! [Dark Power Pro 11] 1200W CM replaced [7-4-2017]
Mouse Asus ROG
Keyboard Microsoft Digital Media 1.0A
Software Win 10 Pro 64Bit v 1703 / OS[build 15063.13]
#8
Hi

In that case I *strongly suggest that the Sapphire Toxic Radeon HD 6850 is not installed in any PC

nb: time to send STR HD6850 for recycling

atb

Law-II
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,878 (0.78/day)
Likes
878
Location
Mainland Britain
System Name H2o Box
Processor Intel(R) Core(TM) i7 4820k @ 4.40 GHz
Motherboard MSI X79A-G43 Plus (MS-7760) v3
Cooling CPU EK Block and 360RAD H2o
Memory Gskill RipjawsZ 16Gb 9-10-9-28 3T @ 2021Mhz
Video Card(s) Zotac GTX 1080ti AMP EXTREME, EVGA GTX 980ti FTW
Storage HyperX Fury 120GB & Savage 480GB SSD, Seagate 250GB,250GB 7200rpm Kingston 64GB SSD
Display(s) Panasonic GT30 46'' 1080p 3D HDTV [Custom Resolution 3200*1800]
Case Corsair O-800D
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Be Quiet! [Dark Power Pro 11] 1200W CM replaced [7-4-2017]
Mouse Asus ROG
Keyboard Microsoft Digital Media 1.0A
Software Win 10 Pro 64Bit v 1703 / OS[build 15063.13]
#10
Hi

I keep trying to fix this
This is *foolish; if installing the card in a PC burnt a PSU, what next! maybe take out another PSU, CPU or motherboard components

Note: accept this, the card is damaged

-flash the original bios on to the card raise a ticket with Sapphire support get an RMA number and send it to Sapphire engineers, if it can be repaired! [this process may cost more than the card]

atb

Law-II
 

Ganster98

New Member
Joined
Feb 17, 2013
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
#11
Hi



This is *foolish; if installing the card in a PC burnt a PSU, what next! maybe take out another PSU, CPU or motherboard components

Note: accept this, the card is damaged

-flash the original bios on to the card raise a ticket with Sapphire support get an RMA number and send it to Sapphire engineers, if it can be repaired! [this process may cost more than the card]

atb

Law-II
I can I use a device to write / erase BIOS motherboards to try to fix that?
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,878 (0.78/day)
Likes
878
Location
Mainland Britain
System Name H2o Box
Processor Intel(R) Core(TM) i7 4820k @ 4.40 GHz
Motherboard MSI X79A-G43 Plus (MS-7760) v3
Cooling CPU EK Block and 360RAD H2o
Memory Gskill RipjawsZ 16Gb 9-10-9-28 3T @ 2021Mhz
Video Card(s) Zotac GTX 1080ti AMP EXTREME, EVGA GTX 980ti FTW
Storage HyperX Fury 120GB & Savage 480GB SSD, Seagate 250GB,250GB 7200rpm Kingston 64GB SSD
Display(s) Panasonic GT30 46'' 1080p 3D HDTV [Custom Resolution 3200*1800]
Case Corsair O-800D
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Be Quiet! [Dark Power Pro 11] 1200W CM replaced [7-4-2017]
Mouse Asus ROG
Keyboard Microsoft Digital Media 1.0A
Software Win 10 Pro 64Bit v 1703 / OS[build 15063.13]
#12
Hi

I can I use a device to write / erase BIOS motherboards to try to fix that?
I do not know off hand; maybe google has the answer!

atb

Law-II