• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

sapphire x1950pro problems

Joined
Nov 29, 2007
Messages
978 (0.20/day)
Location
Netherlands
Processor i5 6600k
Motherboard MSI B150 Gaming pro AC
Cooling Cooler master hyper 212
Memory 16 GB crucial ballistix sport
Video Card(s) MSI GTX970
Storage 500GB Crucial MX200 2x 2tb WD green
Display(s) BenQ XL2730Z 27" 2560x1440 144hz
Case Bitfenix prodigy ITX
Software Windows 10 pro
My x1950pro 256MB is doin really weird.

When i play cod4 on high settings(2xAA 16xAF) i get a nice 30-35 fps average but when im playin for 10 minutes i hear my fan making more noise(its getting warmer ofcourse xD)but then my pc shuts off:(,when its on low settings i can play much longer before its shut off(this also happens with doom 3,ut3 and some other games).

I dont know why this is,i know that its getting ~80 degrees celsius while im gaming.is this because of my psu,heat or just a bad card.

I bought it second hand and i never overclocked the card and the guy where i bought it from didnt overclock it.

Please help me i will really apreciate it.

btw.my english is really bad so i think the grammar is messed up xD
 
Joined
Feb 12, 2007
Messages
1,192 (0.23/day)
Location
scotland
System Name spuds K8-X2
Processor amd athlon X2 4200+ toledo s939 2794mhz 254x11 1.4 vcore
Motherboard MSI K8N Neo4-F v1.0 (MS-7125) nforce4 sata2 mod, laptop cpu heatpipe copper nb cooler
Cooling akasa evo "blue" + 90mm fan, 2x120mm front, 250mm side, 120mm rear, 120mm in psu, pci slot exhaust.
Memory OCZ Platinum XTC DDR PC3200 4GB(4x1024) @254mhz 3-3-3-8 2T
Video Card(s) sapphire HD3870 512mb GDDR4 vf900cu, several ramsinks on components / nvidia 7300gt 256mb secondary
Storage hitachi 160gb (slightly fried) / hitachi 120gb ATA / Seagate 160gb / 2x ps3 seagate 60gb
Display(s) CTX EX1300F 20" flat CRT, 1280x1024@100hz / 19" benq FP91G X / 19" hanns-g (all free)
Case mesh server/gaming black case, 9x 5.25' drive bays, silvestone auto fan controller
Audio Device(s) onboard realtek alc850 7.1/soundblaster LIVE! ct4780 + kxaudio - sony home theatre surround
Power Supply winpower 650w, system draws around 470-500w under load(+all screens)
Software win7 64bit
Benchmark Scores ~16m trips/sec using mty trip generator. triple monitor gaming using SoftTH. 3840x1024
check thermal paste, might need reapplied, on my mates one i used slightly stronger springs on back screws to help with contact too,
 
Joined
Nov 29, 2007
Messages
978 (0.20/day)
Location
Netherlands
Processor i5 6600k
Motherboard MSI B150 Gaming pro AC
Cooling Cooler master hyper 212
Memory 16 GB crucial ballistix sport
Video Card(s) MSI GTX970
Storage 500GB Crucial MX200 2x 2tb WD green
Display(s) BenQ XL2730Z 27" 2560x1440 144hz
Case Bitfenix prodigy ITX
Software Windows 10 pro
i dont have any new thermal paste atm but it looked fine.
 
Top