• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Skip DMI Pool verification

Joined
Aug 10, 2006
Messages
4,413 (1.07/day)
Likes
147
Location
England
Processor Intel Core i7-7700K
Motherboard ASUS ROG Strix Z270E Gaming
Cooling Arctic Cooling Freezer i11
Memory 4x 8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX @ 2133MHz
Video Card(s) 2x NVIDIA GTX 1080 Ti FEs
Storage 512GB SSD, 2x2TB HDD
Display(s) AOC U2879VF, AOC G2260VWQ6
Case Corsair 750D Airflow Edition
Power Supply EVGA Supernova 850G
Software Windows 10 x64 Pro
#1
How can I do this? After updating my BIOS, my comp freezes at this at 2 dots after it.

EDIT: Thread no longer needed
 
Last edited:

JC316

Knows what makes you tick
Joined
Jan 24, 2006
Messages
9,370 (2.16/day)
Likes
982
System Name Budget Gaming
Processor AMD FX6300
Motherboard Gigabyte 880GMA-USB3
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB Ripjaws DDR3 1600
Video Card(s) HD7850 1GB
Storage 1TB Sata2
Display(s) Acer 24" LED
Case Generic black
Audio Device(s) Stock onboard
Power Supply FSP Aurum Gold 650W
Software Windows 7 Home Premium 64bit
#2
I am not sure it's possible to skip that. I don't know of any setting that will allow you to skip it. Maybe fast POST?
 
Joined
Aug 10, 2006
Messages
4,413 (1.07/day)
Likes
147
Location
England
Processor Intel Core i7-7700K
Motherboard ASUS ROG Strix Z270E Gaming
Cooling Arctic Cooling Freezer i11
Memory 4x 8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX @ 2133MHz
Video Card(s) 2x NVIDIA GTX 1080 Ti FEs
Storage 512GB SSD, 2x2TB HDD
Display(s) AOC U2879VF, AOC G2260VWQ6
Case Corsair 750D Airflow Edition
Power Supply EVGA Supernova 850G
Software Windows 10 x64 Pro
#3
All thw websites I checked said that it's something to do with my Harddrive, but I know this isnt the case. Is there ANY possible way I can do it?
 
Joined
Aug 10, 2006
Messages
4,413 (1.07/day)
Likes
147
Location
England
Processor Intel Core i7-7700K
Motherboard ASUS ROG Strix Z270E Gaming
Cooling Arctic Cooling Freezer i11
Memory 4x 8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX @ 2133MHz
Video Card(s) 2x NVIDIA GTX 1080 Ti FEs
Storage 512GB SSD, 2x2TB HDD
Display(s) AOC U2879VF, AOC G2260VWQ6
Case Corsair 750D Airflow Edition
Power Supply EVGA Supernova 850G
Software Windows 10 x64 Pro
#5
i cleared the cmos by unplugging the pc and pressing the power button 6 times... now its stuck on DMI and I cant reclear.
 
Joined
Jan 15, 2005
Messages
5,458 (1.16/day)
Likes
242
Location
England
System Name Jimmy 2004's PC
Processor S754 AMD Athlon64 3200+ @ 2640MHz
Motherboard ASUS K8N
Cooling AC Freezer 64 Pro + Zalman VF1000 + 5x120mm Antec TriCool Case Fans
Memory 1GB Kingston PC3200 (2x512MB)
Video Card(s) Saphire 256MB X800 GTO @ 450MHz/560MHz (Core/Memory)
Storage 500GB Western Digital SATA II + 80GB Maxtor DiamondMax SATA
Display(s) Digimate 17" TFT (1280x1024)
Case Antec P182
Audio Device(s) Audigy 4 + Creative Inspire T7900 7.1 Speakers
Power Supply Corsair HX520W
Software Windows XP Home
#6
i cleared the cmos by unplugging the pc and pressing the power button 6 times... now its stuck on DMI and I cant reclear.
Can't you clear CMOS by using the jumper? That would let you reclear... unless this is a laptop :confused:
 
Joined
Aug 10, 2006
Messages
4,413 (1.07/day)
Likes
147
Location
England
Processor Intel Core i7-7700K
Motherboard ASUS ROG Strix Z270E Gaming
Cooling Arctic Cooling Freezer i11
Memory 4x 8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX @ 2133MHz
Video Card(s) 2x NVIDIA GTX 1080 Ti FEs
Storage 512GB SSD, 2x2TB HDD
Display(s) AOC U2879VF, AOC G2260VWQ6
Case Corsair 750D Airflow Edition
Power Supply EVGA Supernova 850G
Software Windows 10 x64 Pro
#7
no, its desktop, and i cant open the case... i still got 1 and a half year warranty on it :)
 

ex_reven

New Member
Joined
Sep 4, 2006
Messages
5,217 (1.27/day)
Likes
159
#8
i found this:

ssue:

Computer stops at verifying dmi pool data...

Cause:

This issue can be caused by any of the below reasons.

1. Corrupt boot files on the computer.
2. Settings for hard disk drive are not correct.
3. Floppy diskette or CD in computer causing issue.
4. Boot devices not set properly.
5. BIOS corrupt or misc. setting not set properly.
6. Connections loose or disconnected.
7. Bad Hard disk drive or other bad hardware.
 

ex_reven

New Member
Joined
Sep 4, 2006
Messages
5,217 (1.27/day)
Likes
159
#9
if its your hard drive you should be able to put another hdd into that machine and boot without any problems

if you put another hdd in and it doesnt boot its the bios (corrupt/screwed up)
 
Joined
Aug 10, 2006
Messages
4,413 (1.07/day)
Likes
147
Location
England
Processor Intel Core i7-7700K
Motherboard ASUS ROG Strix Z270E Gaming
Cooling Arctic Cooling Freezer i11
Memory 4x 8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX @ 2133MHz
Video Card(s) 2x NVIDIA GTX 1080 Ti FEs
Storage 512GB SSD, 2x2TB HDD
Display(s) AOC U2879VF, AOC G2260VWQ6
Case Corsair 750D Airflow Edition
Power Supply EVGA Supernova 850G
Software Windows 10 x64 Pro
#10
i dont have any other sata hdd's... and please, read regarding the warranty :)
 
Joined
Aug 10, 2006
Messages
4,413 (1.07/day)
Likes
147
Location
England
Processor Intel Core i7-7700K
Motherboard ASUS ROG Strix Z270E Gaming
Cooling Arctic Cooling Freezer i11
Memory 4x 8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX @ 2133MHz
Video Card(s) 2x NVIDIA GTX 1080 Ti FEs
Storage 512GB SSD, 2x2TB HDD
Display(s) AOC U2879VF, AOC G2260VWQ6
Case Corsair 750D Airflow Edition
Power Supply EVGA Supernova 850G
Software Windows 10 x64 Pro
#12
that i still got 1 and a half year warranty on it, so i cant open the case, or im screwed if something does go wrong.
 
Joined
Aug 10, 2006
Messages
4,413 (1.07/day)
Likes
147
Location
England
Processor Intel Core i7-7700K
Motherboard ASUS ROG Strix Z270E Gaming
Cooling Arctic Cooling Freezer i11
Memory 4x 8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX @ 2133MHz
Video Card(s) 2x NVIDIA GTX 1080 Ti FEs
Storage 512GB SSD, 2x2TB HDD
Display(s) AOC U2879VF, AOC G2260VWQ6
Case Corsair 750D Airflow Edition
Power Supply EVGA Supernova 850G
Software Windows 10 x64 Pro
#14
Yeah, its got 2 years warranty, I can upgrade it, but I dont want to void warranty yet, and it's an Acer Aspire T180 computer. Specs are Athlon 64 X2 +3800, 1GB RAM, nForce 4 chipset with GeForce 6100 SMA Graphics. According to the BIOS, Acer made the mobo as well.
 
Joined
Aug 10, 2006
Messages
4,413 (1.07/day)
Likes
147
Location
England
Processor Intel Core i7-7700K
Motherboard ASUS ROG Strix Z270E Gaming
Cooling Arctic Cooling Freezer i11
Memory 4x 8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX @ 2133MHz
Video Card(s) 2x NVIDIA GTX 1080 Ti FEs
Storage 512GB SSD, 2x2TB HDD
Display(s) AOC U2879VF, AOC G2260VWQ6
Case Corsair 750D Airflow Edition
Power Supply EVGA Supernova 850G
Software Windows 10 x64 Pro
#16
no, theyll erase my bios and software. I want to keep what I have now.
 

mysticjon

New Member
Joined
Aug 2, 2006
Messages
436 (0.11/day)
Likes
4
Location
CA, USA
Processor AMD Phenom x4 9850 black edition
Cooling big water 745
Memory Kingston 4gb(1gbx4) ddr2 (dual channel)
Video Card(s) ati sapphire radeon hd 6850
Storage 2tb
Display(s) samsung 226bw 22 inch wide lcd screen
Case apeiva qpack2
Audio Device(s) creative soundblaster X-fi fatal1ty series
Power Supply silent pro 600watt modular
Software Windows 7 Ultimate x86
#17
stop being such a "omg omg omg" type person...honestly did u pay extra for the warrenty?? sorry if i sound rude in anyway...in ur case, ur gunna have to open case, and and fix ur hardware problem :) whether u void ur warrenty or not, its gunna happen anyways..im guessing ur not computer savey?? correct??
 
Joined
Aug 10, 2006
Messages
4,413 (1.07/day)
Likes
147
Location
England
Processor Intel Core i7-7700K
Motherboard ASUS ROG Strix Z270E Gaming
Cooling Arctic Cooling Freezer i11
Memory 4x 8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX @ 2133MHz
Video Card(s) 2x NVIDIA GTX 1080 Ti FEs
Storage 512GB SSD, 2x2TB HDD
Display(s) AOC U2879VF, AOC G2260VWQ6
Case Corsair 750D Airflow Edition
Power Supply EVGA Supernova 850G
Software Windows 10 x64 Pro
#18
hell yeah, im comp savvy, its just that my dad would kill me if i opened my case up before the 2 years are up. and the warranty came with the computer.
 

ex_reven

New Member
Joined
Sep 4, 2006
Messages
5,217 (1.27/day)
Likes
159
#19
i recon try the hard drive in someone elses rig...
is there any way the manufacturer can tell youve opened the case? (eg pop rivets, no screws for opening, or some sort of tamper label?)
 

mysticjon

New Member
Joined
Aug 2, 2006
Messages
436 (0.11/day)
Likes
4
Location
CA, USA
Processor AMD Phenom x4 9850 black edition
Cooling big water 745
Memory Kingston 4gb(1gbx4) ddr2 (dual channel)
Video Card(s) ati sapphire radeon hd 6850
Storage 2tb
Display(s) samsung 226bw 22 inch wide lcd screen
Case apeiva qpack2
Audio Device(s) creative soundblaster X-fi fatal1ty series
Power Supply silent pro 600watt modular
Software Windows 7 Ultimate x86
#20
hell yeah, im comp savvy, its just that my dad would kill me if i opened my case up before the 2 years are up. and the warranty came with the computer.
ahh soo u would open the case but its dad thats preventing u from doing it lol

gotta love cautious parents lol...
 

mysticjon

New Member
Joined
Aug 2, 2006
Messages
436 (0.11/day)
Likes
4
Location
CA, USA
Processor AMD Phenom x4 9850 black edition
Cooling big water 745
Memory Kingston 4gb(1gbx4) ddr2 (dual channel)
Video Card(s) ati sapphire radeon hd 6850
Storage 2tb
Display(s) samsung 226bw 22 inch wide lcd screen
Case apeiva qpack2
Audio Device(s) creative soundblaster X-fi fatal1ty series
Power Supply silent pro 600watt modular
Software Windows 7 Ultimate x86
#22
im telling the average joe that know will be computer illiterate, im sorry im laughing so hard right now...just proves my point the media sadly does its corruption on computer illiterates lol

just cause u have high speed internet does NOT mean ur gunna get the virus faster..thats bull

u just gotta love them cautious people lol (sarcastically speaking) i can go on a rant but i dont wanna be a post jiggalo lol
 

mimiverdi

New Member
Joined
Apr 2, 2007
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#23
keeping progs

due to not being able to open case on puter an external drive such as usb might be the ticket for saving data so you could take it back under warranty
 
Joined
Sep 26, 2006
Messages
6,957 (1.70/day)
Likes
331
Location
Australia, Sydney
#24
*rolls off chair at this thread*

This is an enthusiast forum ya'know if you cant even open the case and you want help, then keep dreaming. If acer is that shit, DONT BUY FROM THEM.

Seriously, the average joe's are so screwed in the head.

Like Dell ads...

"Powerful Gaming PC"

with only 1GB of Crappy Valueram and a shitty 7300LE 128MB... :laugh:
for 1.999k AUD, like LOL. I could build it for less than 1k AUD (main cause, crap mobo, crap PSU, crap GPU)

You cant even run oblivion on it!
 

mimiverdi

New Member
Joined
Apr 2, 2007
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#25
thanks for the feedback on my suggestion but i have my own troubles. ive aquired a western digital 250gb hdd from a dvr system managed to format and get bios to recognize it as such but system will not get past dmi verrification while atached (1. will it take longer due to lrg hdd as slave) (2. not sure if system has the power to comply)
ive got: amd athlon(tm)xp 2200+ 1.80 ghz processor 504mb of ram (according to properties on my puter.