• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

SLI prob?

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,270 (4.28/day)
Likes
6,077
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#1
ok so i got another 9600 for my b-day....and i hook up the sli cable and i start to game artifacts all over the F$% place so i google it some say driver some say bridge....so i take the bridge off sli works great only prob is it hits performance because it runs off of bus for communication. so i try again same problem so i try each card indavidually they work fine at this point i am all sorts of um wtf? so i talk to a bfg freind of mine and he says he will grab some cards and test them to try and replicate my prob...and he goes on to say if it cant be fixed he will personally test 2 cards to make sure they work and pa for shipping both ways. thats cool but i wanted to try a few more tweaks in my bios so i do no dice, so then i try each card indavidually again..the new one my girl got me artifacts instantly. so im like damn ok so i look at it than i take it apart one of the ram chips didnt have tim..bingo..ok she gets home from work and we go back to BB and get a new one no probs right? so i plug it all in and boot...intresting the icon doesnt pop up saying i have a sli capable system but i go into control panel and their it is so i hit enable...screen goes black(normal) but it doesnt come back....so i hard boot...still no icon so i try to uninstall drivers it freezes...ok fione so i reboot and try agian...it uninstalles askes me to reboot....so i reboot windows installs 174.74's ok sure...than tells me to reboot...and i do she gets back to the desktop and i think iv struck gold you have an sli capable system w0ot!! so i click on it and hit enable...screen goes black than comes back yay o no aero is disabled nvidia CP is locked up i wait and it jus closes......um ok i run gpu-z sli disabled and i get totally the wrong readings....any idea whats up guys? im excited but i cant figure it out!!

iv tried

checkdisk
reg clean
driver cleaner
disk clean up
installing 174.88's
174.93's
reseating cards
switching bridge around
switching card slots

still no go im so F$% confused
 
Joined
Mar 3, 2008
Messages
367 (0.10/day)
Likes
40
Processor Intel E8400 @ 3.6ghz (1.25v)
Motherboard Evga 680i SLI
Cooling ASUS Arctic Square
Memory 4GB GSKILL PI Black (2x2GB) 4-4-4-12 @ 1.8v
Video Card(s) EVGA GTX 275 Superclocked
Storage WD 320GB (B3 revision)/WD 160GB
Display(s) Acer X241W
Power Supply PC Power and Cooling Silencer 750w
Software Windows 7 Ultimate x64
#2
So it freaks out when you try SLI? Strange...

Hmm, maybe try the first release drivers. Also can your PSU handle the load? Can you tell if which PCI-E power cable is on which rail? (If your PSU has multi rails) If a lot of things are on the first rail, might be too much of a power draw. I think Nvidia has the notification which says your card is underpowered, but it doesn't work sometimes, lol (From what I have seen).

So each card works fine individually after you got the new one?

Hope it gets fixed, as 9600gt's have great SLI scalability. :D
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,270 (4.28/day)
Likes
6,077
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#3
So it freaks out when you try SLI? Strange...

Hmm, maybe try the first release drivers. Also can your PSU handle the load? Can you tell if which PCI-E power cable is on which rail? (If your PSU has multi rails) If a lot of things are on the first rail, might be too much of a power draw. I think Nvidia has the notification which says your card is underpowered, but it doesn't work sometimes, lol (From what I have seen).

So each card works fine individually after you got the new one?

Hope it gets fixed, as 9600gt's have great SLI scalability. :D
the 6pin connectors arent spliced off of anything their their own wires. i have a 700w OCZ gamexstream 4x +12v rails 18A on each pretty sure it will power these beasts..it powered the first 2 fine except one was defective.
 
Joined
Oct 7, 2007
Messages
15,006 (4.03/day)
Likes
2,940
Location
In a library somewhere on this earth
System Name Haru
Processor i7 3770k @ 4.5ghz
Motherboard Biostar Tz77xme4
Cooling Koolance C370si loop
Memory 8gb G. Skill Trident X 2400mhz at 10-11-11-28
Video Card(s) XFX Double D 7950 / Zotac 620 for physx
Storage Samsung 830 128gb (os)Muskin Chronos 120gb, Pyro 120gb
Display(s) Viewsonic VX2450WM-LED 24" & Hanns G 28"
Case Cooler Master Cosmos II
Audio Device(s) Auzentech X-fi Forte 7.1 Opamp modded
Power Supply Silverstone Strider Plus 1000w pp05 cables
Software Win7 Pro64
Benchmark Scores i5 750 4.62ghz pi runs // Evga FTW p55
#4
Well, I think it might be the board itself... but you'll find that out when you get the other board... the p5n board...
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,270 (4.28/day)
Likes
6,077
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#5
ok so im still having the same prob and i still need some help im totally stuck and im having such a hard time :(


iv tried


safe mod booting(installing uninstalling driver cleaner)

tried booting with driver signing enforcement off

tried enabling sli with sidebar closed and in windows classic theme

tried pulling out a stick of ram so i only ran 2 gigs since alot of ppl r having probs with 4

tried my sli apeture size in my bios (off/auto)

tried 174.74whql
174.74 beta
175.12
175.16
175.64
175.70's

all were an epic fail

tried 5 diff 9600GT's
treid 3 diff mobos
treid 2 diff bridges with and without bridge still the same

treid updating windows after a format b4 trying to enable sli this includes SP1

formatted 4 times

and in the end...only works when i run xp x64 :(
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,283 (5.51/day)
Likes
10,385
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#6
Have you tried a new SLI bridge? Perhaps your SLI bridge is bad?

Edit:Nevermind, I see you did. Tried a fresh install of Vista?
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,270 (4.28/day)
Likes
6,077
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#7
tried 2 bridges..both of which work fine in xp :( and i tried it without a bridge still same thing.

and yes sli will work without a bridge incase anyone reads this and doesnt know
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#8
Is that Vista 64, Sol?
 
Joined
Sep 14, 2006
Messages
564 (0.14/day)
Likes
97
Location
QLD, Australia
Processor i7 7820X (undervolted)
Motherboard MSI X299M Gaming Pro Carbon AC
Cooling Corsair H110i GTX
Memory Corsair Vengance 3400MHz (4 x 8GB)
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti 11GB Gaming X
Storage Samsung 960 EVO NVMe M.2 500GB + Samsung 850 EVO 1TB + Samsung 850 EVO 500GB
Display(s) AOC U3277PWQU 32in 4K
Case Phanteks Enthoo Evolv mATX TG
Audio Device(s) Onboard - SPDIF Out - Logitech Z-5500
Power Supply Corsair HX850i 850W
Mouse Razer Mamba Chroma
Keyboard Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Silent
Software W10 Pro 64 bit
#9
Is the system detecting both of your cards, device manager, temp readings etc? Might be a silly question though?
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
18,528 (4.58/day)
Likes
3,160
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i5 2400 :: Athlon II x4 630
Motherboard MSI H67-G43-B3 :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 4x2GB DDR3 1333 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: GT720
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) X-Fi Titanium Fatal1ty Pro - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply Corsair CX600w :: Unknown
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#10
Imma email my uncle real quick and ask him what driver version he uses for his SLI setup, I'll have you try those
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,270 (4.28/day)
Likes
6,077
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#11
yup vista x64


vista reads both cards...and b4 i enable sli both are working correctly gpu-z detects both and i can get clock/temp readings from each one


mobo drivers are upto date

if treid switching the cards around


both work fine by themselves

when i hit enable screen goes black(supposed to happen) screen comes back nvCP is frozen and when right clicking on the desktop i have no option to re open it..it also dissapears form the control panel

only option is reinstalling


iv
1.cleaned the reg manualy
deleted stray .dll's manually

reinstalled drivers

rebooted

made sure they were installed correctly rebooted again

than i try to enable
and its a never ending loop im not sure what to do...i mean iv done it b4 fine no problems...and i dont think im that dumb..i mean im doing EVERY trouble shooting step available to figure it out on my own...but i had to post it up..because i must be missing something.
 
Joined
Sep 14, 2006
Messages
564 (0.14/day)
Likes
97
Location
QLD, Australia
Processor i7 7820X (undervolted)
Motherboard MSI X299M Gaming Pro Carbon AC
Cooling Corsair H110i GTX
Memory Corsair Vengance 3400MHz (4 x 8GB)
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti 11GB Gaming X
Storage Samsung 960 EVO NVMe M.2 500GB + Samsung 850 EVO 1TB + Samsung 850 EVO 500GB
Display(s) AOC U3277PWQU 32in 4K
Case Phanteks Enthoo Evolv mATX TG
Audio Device(s) Onboard - SPDIF Out - Logitech Z-5500
Power Supply Corsair HX850i 850W
Mouse Razer Mamba Chroma
Keyboard Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Silent
Software W10 Pro 64 bit
#12
yup vista x64


vista reads both cards...and b4 i enable sli both are working correctly gpu-z detects both and i can get clock/temp readings from each one


mobo drivers are upto date

if treid switching the cards around


both work fine by themselves

when i hit enable screen goes black(supposed to happen) screen comes back nvCP is frozen and when right clicking on the desktop i have no option to re open it..it also dissapears form the control panel

only option is reinstalling


iv
1.cleaned the reg manualy
deleted stray .dll's manually

reinstalled drivers

rebooted

made sure they were installed correctly rebooted again

than i try to enable
and its a never ending loop im not sure what to do...i mean iv done it b4 fine no problems...and i dont think im that dumb..i mean im doing EVERY trouble shooting step available to figure it out on my own...but i had to post it up..because i must be missing something.

How long have you waited while the control panel is frozen?
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,283 (5.51/day)
Likes
10,385
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#13
Try it on a clean install of Vista.
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,270 (4.28/day)
Likes
6,077
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#14
Try it on a clean install of Vista.
this is a clean install not 2 hours old.

How long have you waited while the control panel is frozen?
like 2 min it goes away by itself

list of stuff iv tried and facts


safe mod booting(installing uninstalling driver cleaner)

tried booting with driver signing enforcement off

tried enabling sli with sidebar closed and in windows classic theme

tried pulling out a stick of ram so i only ran 2 gigs since alot of ppl r having probs with 4

tried my sli apeture size in my bios (off/auto)

tried 174.74whql
174.74 beta
174.88's
174.93's
175.12
175.16
175.64
175.70's

all were an epic fail

tried 5 diff 9600GT's
treid 3 diff mobos
treid 2 diff bridges with and without bridge still the same
reseating cards
switching bridge around
switching card slots
checkdisk
reg clean
driver cleaner
disk clean up

treid updating windows after a format b4 trying to enable sli this includes SP1

formatted 4 times

cards are proven to work

both have their respected power plugs plugged in

both power cables are on a seperate rail

i have an OCZ gamerxstream 4 rails 18amps each 74amps total my psu pools the amps and delivers were needed my rail voltaes are stable and above regulation ie 3.3v is 3.35 etc..
 

warhammer

New Member
Joined
Jan 10, 2008
Messages
204 (0.06/day)
Likes
25
Processor Q6600@3.6
Motherboard Evga 680i
Cooling H20
Memory 2GB DDR2
Video Card(s) 8800GTS 512 SLI
Storage 4x320gig
Display(s) 21CRT
Case ARMOR
Audio Device(s) SB
Power Supply 750W
Software VISTA ULTIMATE
#15
Are they the same brand cards? and are you running std bios.
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,270 (4.28/day)
Likes
6,077
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#16
all BFG 9600GT OC ED iv flashed tham with all sorts of bioses

both original gen 1 bios's both with my veryown modded ones and GEN2 bios files.
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#17
Well, I have heard of driver problems with Crossfire in Vista x64 but have not read up on much with SLi in it though. I beleive its just a driver issue.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,122 (9.57/day)
Likes
13,551
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#19
are you running vista SP1? it may be helpful to go to SP1 and get all winupdates before installing the driver.
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,270 (4.28/day)
Likes
6,077
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#20
yup i fully updated b4 even trying to install the drivers as that was reccomended in the slizone forums
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,270 (4.28/day)
Likes
6,077
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#21
anyone?
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,283 (5.51/day)
Likes
10,385
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#22
Is your PCI-E frequency set to 100? Are both cards installed in the machine with the SLI bridge connected when you first load the drivers?
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,270 (4.28/day)
Likes
6,077
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#23
yup pci freq set at 100 bridge is connected when first installing drivers iv even tried it the other way without the drivers

and iv treid force enabling sli in the registry

iv disabled uac iv even tried it with it on all combinations of driver signing enforcement

uac on<DSF off
uacon<DSF on
UAC off<DSF on
UAC off< DSF off


still no go
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,283 (5.51/day)
Likes
10,385
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H110i GTX
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) PNY XLR8 GTX1060 6GB
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#24
The card on the motherboard is set to SLI? Perhaps there is just an conflict between BFG cards, ASUS motherboards, and Vista. Something we just aren't seeing.
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,270 (4.28/day)
Likes
6,077
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#25
nope sli worked fine on thi set up with xp x64 and x32 their are no sli options in the bios other than apeture size which is auto and off and iv ried both...now te selecter card i have to enable sli is in the right opt its set to dual card mode (sli)


and a problem i found is ppl have trouble with 4gb ram so i treid oly 2

and iv not only flashed both cards with gen1 and gen2 bios's but iv also tried a bios lash to make them oem nvidia card (non bgf) and xfx models