• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

SLI with different cards

kentrino

New Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
Hey!
I know very little about SLI etc. but when I bought my PC 4 years ago i bought one which supported SLI.
Im just about to upgrade my 9800 GTX+ to a GTX 560. Will these 2 work in an SLI setup with this?

Thanks!
 
Joined
Mar 6, 2008
Messages
2,700 (0.76/day)
Likes
1,364
Location
Minnesota
System Name I Dub Thee Infinity
Processor Intel Core I7-3930K
Motherboard EVGA X79 Classified
Cooling Corsair H80
Memory 16GB GSkill Trident X
Video Card(s) EVGA GTX 980 Ti SC+
Storage SanDisk Ultra Plus 256GB, OCZ V2 180GB, 2x Toshiba X300 5TB RAID 0
Display(s) Acer XB270HU
Case Cooler Master HAF X
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium + Sennheiser HD 598 + Klipsch ProMedia 2.1
Power Supply EVGA 850W G2
Mouse Razer Naga 2014
Keyboard Gigabyte Osmium Cherry MX Brown
Software Windows 10 Pro x64
Hey!
I know very little about SLI etc. but when I bought my PC 4 years ago i bought one which supported SLI.
Im just about to upgrade my 9800 GTX+ to a GTX 560. Will these 2 work in an SLI setup with this?

Thanks!
That combination will not work in SLI. Though, you could use the 9800GTX+ as a PhysX card.
 

kentrino

New Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
How would I do that then? Same setup, (as in putting both in the PC, with the SLI-bridge)?

Thanks! :)

EDIT: And why wouldnt it work with the HyperSLI thing that this thread is about? :)
 

Yimmeryams

New Member
Joined
Oct 27, 2011
Messages
67 (0.03/day)
Likes
11
Location
Ohio, US
System Name Scoots
Processor AMD Phenom II X6 1090T @3.2GHz (Auto)
Motherboard NB: AMD 890FX + SB: AMD SB850 (Gigabyte GA-890FXA-UD5 rev. 2.0)
Cooling Air (ZALMAN CNPS10X Performa CPU Cooler)
Memory 8GB (4x2GB) @1333 (G.SKILL ECO Series 2GB CL7D-4GBECO)
Video Card(s) Nvidia GTX 460 1GB, x2 SLI (Palit GeForce GTX 460 Sonic Platinum 1GB + MSI Hawk GeForce GTX 460 1GB)
Storage Western Digital Caviar Black 1.5TB 7200 RPM WD1501FASS
Display(s) [1680x1050][1920x1080] (Primary: ASUS VH226H Black 21.5" 16:9 + Secondary: HP w2207 16:10)
Case COOLER MASTER Storm Scout SGC-2000-KKN1-GP
Power Supply COOLER MASTER GX Series RS750-ACAAE3-US 750W 80 PLUS BRONZE Certified
Software Win7 x64 (Windows 7 Enterprise 64-bit (6.1, Build 7601))
Benchmark Scores Heaven Benchmark v2.5 Basic: 1578; DX11, 1920x1080, Fullscreen, High, Tess Normal
How would I do that then? Same setup, (as in putting both in the PC, with the SLI-bridge)?

Thanks! :)

EDIT: And why wouldnt it work with the HyperSLI thing that this thread is about? :)
I don't fully understand the questions you're asking, but I'll do my best. Also, I'm not very experienced at all, so what I say may be completely wrong. Take this with a grain of salt. The only way you'll know for sure if something works is if you try it yourself.

So, to start: This thread isn't about HyperSLI. It's the same person, and it also involves SLI, but it isn't HyperSLI.

HyperSLI tricks the Nvidia drivers into thinking a non-SLI certified motherboard is an SLI certified motherboard. It doesn't add any capabilities the motherboard doesn't already have. If your mobo is already SLI certified, HyperSLI won't, as far as I know, do anything different.

This thread is about modified drivers to make two cards that aren't normally SLI compatible, SLI compatible.

However, HyperSLI and this thread's modified drivers should be compatible with each other, if that's what you mean. You should be able to use both at the same time. I could very well be wrong about this.

Your cards (9800 and 560) may not work in SLI because the hardware is different. Things like the 400 and 500 series are both Fermi (GF100) architecture, and so will probably work well together with the modded drivers.

Your card combination is a G92b and a GF100. They may not work together because of the architectural and shader differences, but it is worth a shot. My guess is it will work, but not perfectly. I think you should definitely try it, and report back your findings, such as if it works well or what problems arise.

Now, how to set it up.

Put the 560 in the main PCI-E x16 slot, with the highest bandwidth (x16 or x8 normally).
Put the 9800 in a secondary PCI-E x16 slot, with the same or next highest bandwidth (x16, x8, or x4 usually).
Then, put the SLI bridge on both. Either direction on the bridge should work fine.

On my motherboard, the top-most PCI-E x16 slot is the best one. The second top-most PCI-E x16 slot is the second best. Your GPUs are most likely going to take up 2 slots, so the cards will probably be very close.
This is how mine looks:

1== = PCI-E x1
2== ============ PCI-E x16 @x16 (x16 x16 x16)
3== = PCI-E x1
4== ============ PCI-E x16 @x16 (x0 x16 x8)
5== ============ PCI-E x16 @x4
6== ============ PCI-E x16 @x8 (x0 x0 x8)
7========== == PCI (covered)

So, if yours is like mine, you want to put your 560 GTX in slot 2 (the first PCI-E slot) and your 9800 in slot 4 (the second PCI-E slot).
If you were to get a third card for some reason, you would put it in slot 6 (the fourth PCI-E slot).
 
Last edited:
Joined
Jul 18, 2007
Messages
2,425 (0.64/day)
Likes
645
System Name panda
Processor 6700k
Motherboard sabretooth s
Cooling raystorm block<black ice stealth 240 rad<ek dcc 18w 140 xres
Memory 32gb ripjaw v
Video Card(s) 290x gamer<ntzx g10<antec 920
Storage 950 pro 250gb boot 850 evo pr0n
Display(s) QX2710LED@110hz lg 27ud68p
Case 540 Air
Audio Device(s) nope
Power Supply 750w superflower
Mouse g502
Keyboard shine 3 with grey, black and red caps
Software win 10
Benchmark Scores http://hwbot.org/user/marsey99/


i love you me :D

will update in a bit with results :thumb:

edit

with stock 2500k i am getting 45+fps in bf3 on high 2560/1440 which is nice, med is over 60 all the time.


futuremark see it as sli 560ti

Score
P6474 3DMarks
Graphics Score
6672
Physics Score
6364
Combined Score
5413

http://www.3dmark.com/3dm11/4323190
 
Last edited:

grytche

New Member
Joined
Sep 11, 2012
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
It's don't work I have blue screen

I tested the modified pilot 301.42. I wanted to put in SLI 460gtx and 570gtx ...coupled by a bridge. Everything installed correctly, the sli is well recognized in the Nvidia control panel but whenever I want to enable it, I have a blue screen with an error about the file nvlddmkm.sys.
I followed all the instructions (bios etc. ..) previously provided.
Anyone have an idea?

My configuration:
Win 7 64bits
Asus sabertooth Z77
8GB DDR3
I5 3570k
msi 570Gtx
Asus 460Gtx
PCI 1 and 2 are both in 8x

Thank you!
 

cyan

New Member
Joined
Sep 12, 2012
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
Processor INTEL i7 3770K
Motherboard ASUS P8Z77-V-PRO
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 4x4GB
Video Card(s) GIGABYTE GTX460 + GTX460v2
Storage INTEL 330 SSD 120G WD 1T BLACK + 2T GREEN
Display(s) GATEWAY FHD2400
Case NZXT SWITCH810 BLACK
Power Supply CORSAIR HX1050
Software WIN 7 SP1 X64 Build 7061
It doesn't work for Gigabyte GTX460 with GTX460v2

My configuration
Windows 64bits
Intel i7 3370k
Asus P8Z77-v-pro
8G DDR3

Gigabyte GTX460OC-1GI
Gigabyte GTX460OC-1GIV3 (GTX460v2)

c1.png


Original driver 301.42 international ver.
modded driver 301.42 Windows Vista&7 x64

when I finished all steps and open Nvidia Control Panel the default SLI option is disable,

1.png


when I choose "Maximize 3D performance" option and apply, my screen resolution change to lowest 800x600

2.png


then the Control Panel is no response and stop working :banghead:

I am go to windows control panel find nv cp , nvcp can not open

3.png
 
Last edited:
Joined
Mar 6, 2008
Messages
2,700 (0.76/day)
Likes
1,364
Location
Minnesota
System Name I Dub Thee Infinity
Processor Intel Core I7-3930K
Motherboard EVGA X79 Classified
Cooling Corsair H80
Memory 16GB GSkill Trident X
Video Card(s) EVGA GTX 980 Ti SC+
Storage SanDisk Ultra Plus 256GB, OCZ V2 180GB, 2x Toshiba X300 5TB RAID 0
Display(s) Acer XB270HU
Case Cooler Master HAF X
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium + Sennheiser HD 598 + Klipsch ProMedia 2.1
Power Supply EVGA 850W G2
Mouse Razer Naga 2014
Keyboard Gigabyte Osmium Cherry MX Brown
Software Windows 10 Pro x64
It doesn't work for Gigabyte GTX460 with GTX460v2

My configuration
Windows 64bits
Intel i7 3370k
Asus P8Z77-v-pro
8G DDR3

Gigabyte GTX460OC-1GI
Gigabyte GTX460OC-1GIV3 (GTX460v2)

http://www.techpowerup.com/forums/attachment.php?attachmentid=48403&stc=1&d=1347489790

Original driver 301.42 international ver.
modded driver 301.42 Windows Vista&7 x64

when I finished all steps and open Nvidia Control Panel the default SLI option is disable,

http://www.techpowerup.com/forums/attachment.php?attachmentid=48402&stc=1&d=1347489350

when I choose "Maximize 3D performance" option and apply, my screen resolution change to lowest 800x600

http://www.techpowerup.com/forums/attachment.php?attachmentid=48400&d=1347488805

then the Control Panel is no response and stop working :banghead:

I am go to windows control panel find nv cp , nvcp can not open

http://www.techpowerup.com/forums/attachment.php?attachmentid=48401&d=1347488808
Try switching the cards. Try older drivers.

Will this trick work with the combination of Kepler + Fermi GPU? or not?
I highly doubt it.
 
Joined
Jul 18, 2007
Messages
2,425 (0.64/day)
Likes
645
System Name panda
Processor 6700k
Motherboard sabretooth s
Cooling raystorm block<black ice stealth 240 rad<ek dcc 18w 140 xres
Memory 32gb ripjaw v
Video Card(s) 290x gamer<ntzx g10<antec 920
Storage 950 pro 250gb boot 850 evo pr0n
Display(s) QX2710LED@110hz lg 27ud68p
Case 540 Air
Audio Device(s) nope
Power Supply 750w superflower
Mouse g502
Keyboard shine 3 with grey, black and red caps
Software win 10
Benchmark Scores http://hwbot.org/user/marsey99/
it only works if the stronger of the cards is in slot 1, running the v2 460 (should be called se that card not v2) as the first is cocking it up as its the weaker of the 2.
 

cyan

New Member
Joined
Sep 12, 2012
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
Processor INTEL i7 3770K
Motherboard ASUS P8Z77-V-PRO
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 4x4GB
Video Card(s) GIGABYTE GTX460 + GTX460v2
Storage INTEL 330 SSD 120G WD 1T BLACK + 2T GREEN
Display(s) GATEWAY FHD2400
Case NZXT SWITCH810 BLACK
Power Supply CORSAIR HX1050
Software WIN 7 SP1 X64 Build 7061
Thanks marsey99 Maban
I switch cards . let GTX460 put first GTX460v2 put second . SLI is working

1.png



but let's see the what is next :banghead:

IMG_2207.jpg


IMG_2209.jpg


3.png


sometimes will be blue screen

I try older driver 296.10 the prolem same to #283
 
Last edited:
Joined
Jul 29, 2012
Messages
118 (0.06/day)
Likes
8
Location
Sweden currently.
System Name I7 4770K - RAID 0 SSD - Fractal Design ARC XL
Processor I7 4770K
Motherboard Asus Maximus VI HERO
Cooling XSPC RayStorm 750 EX360 WaterCooling Kit
Memory G.Skill Trident X 16GB 2666MHz
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 780 Ti SC SuperClocked ACX
Storage OCZ SSD 256GB Vertex 4 Series SATA III 2.5" Raid 0 / Seagate Intern HDD Barracuda 500GB Raid 0
Display(s) AOC 2963 - Super Wide
Case Fractal Design ARC XL
Audio Device(s) Creative Headset Tactic3D Wrath Wireless
Power Supply Corsair RM 1000
Software Windows 8.1 + Media Center Licensed
Can someone please test a 660 and a 680 in SLI? How much performance increase? Will a 560TI OC TOP work with a 680 OC? Both cards from ASUS.
 
Joined
Jul 18, 2007
Messages
2,425 (0.64/day)
Likes
645
System Name panda
Processor 6700k
Motherboard sabretooth s
Cooling raystorm block<black ice stealth 240 rad<ek dcc 18w 140 xres
Memory 32gb ripjaw v
Video Card(s) 290x gamer<ntzx g10<antec 920
Storage 950 pro 250gb boot 850 evo pr0n
Display(s) QX2710LED@110hz lg 27ud68p
Case 540 Air
Audio Device(s) nope
Power Supply 750w superflower
Mouse g502
Keyboard shine 3 with grey, black and red caps
Software win 10
Benchmark Scores http://hwbot.org/user/marsey99/
nope, cards need to be the same fam, so the 660 and 680 should, a 560 wont work with a 680 but would with a 480 or 580.

just to add more on my earlier post.

560ti alone best i scored was p5666
460 alone best score was p4500

combined i am now getting p8100

http://www.3dmark.com/3dm11/4434565

:D
 

Nathil

New Member
Joined
Sep 27, 2012
Messages
17 (0.01/day)
Likes
1
Sli

Is there anyway to mod the new 306.23 driver to force sli button to show up?
Ive been trying to install the 304.41 but it wont install.
 
Joined
Sep 28, 2012
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
560ti & 560ti 448 not working in sli

okay so both cards work by them selfs and i can even play with either cards in but not slied just fine. but when i enable sli i get a system dump (blue screen crash) and thats all she wrote i boot back up and sli is disabled i tried swtiching cards around worked till i got in game then computer frozze. everything has been tested even tried another sli bridge. and other pci slots (THE STRONGER CARD IS IN FIRST SLOT) anythoughts need help!
 
Joined
Mar 6, 2008
Messages
2,700 (0.76/day)
Likes
1,364
Location
Minnesota
System Name I Dub Thee Infinity
Processor Intel Core I7-3930K
Motherboard EVGA X79 Classified
Cooling Corsair H80
Memory 16GB GSkill Trident X
Video Card(s) EVGA GTX 980 Ti SC+
Storage SanDisk Ultra Plus 256GB, OCZ V2 180GB, 2x Toshiba X300 5TB RAID 0
Display(s) Acer XB270HU
Case Cooler Master HAF X
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium + Sennheiser HD 598 + Klipsch ProMedia 2.1
Power Supply EVGA 850W G2
Mouse Razer Naga 2014
Keyboard Gigabyte Osmium Cherry MX Brown
Software Windows 10 Pro x64
okay so both cards work by them selfs and i can even play with either cards in but not slied just fine. but when i enable sli i get a system dump (blue screen crash) and thats all she wrote i boot back up and sli is disabled i tried swtiching cards around worked till i got in game then computer frozze. everything has been tested even tried another sli bridge. and other pci slots (THE STRONGER CARD IS IN FIRST SLOT) anythoughts need help!
It's not likely to work as one is GF110 and the other is GF114.
 

Bo$$

Lab Extraordinaire
Joined
May 7, 2009
Messages
5,626 (1.79/day)
Likes
971
Location
London, UK
System Name Desktop | Server
Processor Intel i7 2700k @ 4.4GHZ | AMD 5350 @ 2500MHZ
Motherboard Asus P7Z77-V Pro | Asus AM1I-A
Cooling GeLID Tranquilo | Stock Air
Memory Crucial Ballistix 2x8GB CL8 1600MHZ | Corsair Vengence 2x4GB CL9 1600MHZ
Video Card(s) Gainward GTX 780 Phantom GLH | PNY GTX 750Ti
Storage Samsung 840 EVO 250GB + 4TB WD Red | 2x Seagate Barracuda 2TB
Display(s) Samsung S27D390H + Asus VE276Q | Headless
Case Fractal Design R5 | CM Elite 110
Audio Device(s) Asus Xonar D1 w/Otone Stilo 5.1 and Creative Fatal1ty headset
Power Supply EVGA Supernova 850 G2| Corsair CX430M
Mouse Razer Imperator 2012
Keyboard Corsair K90
Software Windows 7 SP1 X64 | Ubuntu 16.04LTS
Try force the AFR Modes...
 

jcrouse55

New Member
Joined
Oct 6, 2012
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
Location
Florida
Can I sli with a GTX560ti 448 and a standard GTX560ti? And if so what do I need to do. Thanks John. Real new to this SLI business. And do I have to run the 301.42 driver as I run the 296.10 driver now and it works good for me. Thanks again.
 
Last edited:
Joined
Aug 4, 2012
Messages
59 (0.03/day)
Likes
2
Location
Cincinnati, OH
System Name 2014 build
Processor Intel i7 4790K
Motherboard ASUS Sabertooth z97 Mark 1
Cooling Kraken x61 wc for CPU and fans for system
Memory 16GB Crucial Ballistix Sport XT DDR3 1866 CL10
Video Card(s) MSI GTX970 twin frozr V
Storage 256GB Samsung 840 PRO SSD for OS (1TB hdd internal + 2TB external)
Display(s) ASUS 27" LED
Case Corsair Vengence C70
Power Supply Tt Toughpower Grand 1050w
Software Windows7 Pro 64bit
OK! So yea I figured out the different versions you had posted (those are the actual Nvidia drivers).
But, still don't know the modded version you speak of?
I guess since I just bought a Nvidia card (ASUS gtx 550ti) that I found this thread interesting and if I got another card. I was more curious of what will work with what I have now. Of course I would be looking for a better one then I have now.

I didn't know that Nvidia cards were so "incompatible" with each other (former ATI is why).
And yes I am a noob to Nvidia cards :eek:

Thanks
 
Last edited:
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,129 (1.38/day)
Likes
1,210
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
Use the newest version. Modded drivers are for different cards of the same architecture, such as gtx560+gtx580, which will normally not work in sli together. Hypersli is to enable sli with the exact same cards, like gtx580+gtx580, on a non-sli motherboard.
 
Joined
Aug 4, 2012
Messages
59 (0.03/day)
Likes
2
Location
Cincinnati, OH
System Name 2014 build
Processor Intel i7 4790K
Motherboard ASUS Sabertooth z97 Mark 1
Cooling Kraken x61 wc for CPU and fans for system
Memory 16GB Crucial Ballistix Sport XT DDR3 1866 CL10
Video Card(s) MSI GTX970 twin frozr V
Storage 256GB Samsung 840 PRO SSD for OS (1TB hdd internal + 2TB external)
Display(s) ASUS 27" LED
Case Corsair Vengence C70
Power Supply Tt Toughpower Grand 1050w
Software Windows7 Pro 64bit
Use the newest version. Modded drivers are for different cards of the same architecture, such as gtx560+gtx580, which will normally not work in sli together. Hypersli is to enable sli with the exact same cards, like gtx580+gtx580, on a non-sli motherboard.
Thanks for clearing that up for me :)

As to what can I SLI with my 550ti? Is there a place that gives the architecture of the different cards (in a simple, straight forward)?
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,129 (1.38/day)
Likes
1,210
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
This should help a bit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_NVIDIA_Graphics_Processing_Units
Other than that, I'm not sure, haven't seen anyone try with a 550ti yet.
Also, to use different sli, you have to have an already sli capable motherboard, or else
you must use a 2nd identical card, and use hypersli.
Also.... again.. it looks like you should stick with same series of chip, such as GF110, or GF114,
seems there are no matches for your GF116 I'm afraid, you should just get a 2nd 550ti.
You can gamble, as it seems it will work in some cases for different series, but it's a roll of the dice!
 
Last edited:
Joined
Aug 4, 2012
Messages
59 (0.03/day)
Likes
2
Location
Cincinnati, OH
System Name 2014 build
Processor Intel i7 4790K
Motherboard ASUS Sabertooth z97 Mark 1
Cooling Kraken x61 wc for CPU and fans for system
Memory 16GB Crucial Ballistix Sport XT DDR3 1866 CL10
Video Card(s) MSI GTX970 twin frozr V
Storage 256GB Samsung 840 PRO SSD for OS (1TB hdd internal + 2TB external)
Display(s) ASUS 27" LED
Case Corsair Vengence C70
Power Supply Tt Toughpower Grand 1050w
Software Windows7 Pro 64bit
Thanks
That does seem to help