• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

SLI with different cards

Joined
Oct 10, 2009
Messages
867 (0.29/day)
Likes
207
Location
London, UK
System Name The one under the desk / Media Centre
Processor Xeon X3730@3.6GHZ / Phenom II X4 805E
Motherboard Gigabyte P55M-UD4 / Asus Crosshair III
Cooling Corsair H70 + 2*PWM fan / Arctic Alpine 11
Memory 16GB DRR3-1333 9-9-9-27 / 4GB Crucial DDR3-1333
Video Card(s) Asus DirectCU GTX 680 / Gigabyte 560TI
Storage Kingston V200 128GB, WD6400AAKS, 1TB Seagate 7.2kRPM SSHD / Kingston V200 128GB
Display(s) Samsung 2343BW + Dell Ultrasharp 1600*1200 / 32" TV
Case C'M' Silencio 550 / Some ancient SilverStone brushed aluminium media centre
Audio Device(s) No.
Power Supply Thermaltake Toughpower XT 675W / EVGA 430W
Mouse Mionix Naos 3200 / Generic PS2
Keyboard Roccat Ryos TKL Pro / Evoluent Mouse Friendly Keyboard (Logitech OEM)
Software Windows 7 Ult x64
Benchmark Scores Nah.
How about just believing someone when they tell you, or ask for pictures in a polite manner.

Just saying. No offence meant whatsoever. :)
Pics or it didn't happen, and you select pics. Good choice, sir.

I'm even more surprised in this case, the 470 is not GF110 as you say , but the closely related GF100.

I note that you had to use a modded driver.

Is there a list anywhere of valid combinations of cards?
Fair point, I suppose. I meant it tongue in cheek, but looking back, it was a tad obnoxious. My apologies.
 
Joined
Aug 2, 2011
Messages
988 (0.43/day)
Likes
472
Processor Core i7 6800k @ 4.1GHz @ 1.325v
Motherboard MSI X99A Raider
Cooling LEPA AquaChanger 240
Memory 4x8GB Corsair Vengence LED @3000MHz
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti @ +25core +400mem
Storage 960 EVO 1TB, OCZ Vector 512GB, 2x Samsung 830 128GB, 750GB Samsung, 1.5TB Caviar Green
Display(s) Acer XB270HU, Qnix QX2710
Case Corsair Carbide 500R White
Audio Device(s) ASUS Xonar DX
Power Supply EVGA P2 850W
Mouse RAT8
Keyboard Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Software Win 10 x64
Tried this with my GTX 690 and with a new GTX 660, didn't seem to work.

The install batch runs perfectly, but i can't sli them together in nvidia control panel
What version of Windows do you have? Wasn't there a limitation on the amount of GPUs you can run in SLI on certain versions of Windows?
 

Snuffy10

New Member
Joined
Feb 21, 2013
Messages
5 (0.00/day)
Likes
1
What version of Windows do you have? Wasn't there a limitation on the amount of GPUs you can run in SLI on certain versions of Windows?
I am running Windows 7 64 bit home premium :)

MB is Asrock z77 extreme p4
 
Last edited:

KripTed

New Member
Joined
Feb 6, 2013
Messages
24 (0.01/day)
Likes
0
if using DifferentSLI....does HyperSLI need to be installed? no one really answered me, id like to know, no reasons having HyperSLI installed if its not needed. thanks.
 

Yimmeryams

New Member
Joined
Oct 27, 2011
Messages
67 (0.03/day)
Likes
11
Location
Ohio, US
System Name Scoots
Processor AMD Phenom II X6 1090T @3.2GHz (Auto)
Motherboard NB: AMD 890FX + SB: AMD SB850 (Gigabyte GA-890FXA-UD5 rev. 2.0)
Cooling Air (ZALMAN CNPS10X Performa CPU Cooler)
Memory 8GB (4x2GB) @1333 (G.SKILL ECO Series 2GB CL7D-4GBECO)
Video Card(s) Nvidia GTX 460 1GB, x2 SLI (Palit GeForce GTX 460 Sonic Platinum 1GB + MSI Hawk GeForce GTX 460 1GB)
Storage Western Digital Caviar Black 1.5TB 7200 RPM WD1501FASS
Display(s) [1680x1050][1920x1080] (Primary: ASUS VH226H Black 21.5" 16:9 + Secondary: HP w2207 16:10)
Case COOLER MASTER Storm Scout SGC-2000-KKN1-GP
Power Supply COOLER MASTER GX Series RS750-ACAAE3-US 750W 80 PLUS BRONZE Certified
Software Win7 x64 (Windows 7 Enterprise 64-bit (6.1, Build 7601))
Benchmark Scores Heaven Benchmark v2.5 Basic: 1578; DX11, 1920x1080, Fullscreen, High, Tess Normal
if using DifferentSLI....does HyperSLI need to be installed? no one really answered me, id like to know, no reasons having HyperSLI installed if its not needed. thanks.
No. DifferentSLI does not require HyperSLI to work.
 
Joined
Mar 24, 2011
Messages
336 (0.14/day)
Likes
51
Location
Portugal
Processor Intel i7 7700k @4.2Ghz
Motherboard Asus Strix Z270I Gaming
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory Corsair Vengeance LED Red 2x8GB 3000Mhz
Video Card(s) Asus Strix GTX980TI OC
Storage Samsung SSD 840 EVO 250GB
Display(s) BenQ XL2411Z / Dell SE198WFP
Case Phanteks Enthoo Evolv Mini ITX Red/Black Windows
Power Supply Corsair RM850
Mouse Razer Naga Hex Wraith Red
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Windows 10 - 64bit
if using DifferentSLI....does HyperSLI need to be installed? no one really answered me, id like to know, no reasons having HyperSLI installed if its not needed. thanks.
Not sure, but if your motherboard doesn't support SLI I think you need to use HyperSLI.
 

Yimmeryams

New Member
Joined
Oct 27, 2011
Messages
67 (0.03/day)
Likes
11
Location
Ohio, US
System Name Scoots
Processor AMD Phenom II X6 1090T @3.2GHz (Auto)
Motherboard NB: AMD 890FX + SB: AMD SB850 (Gigabyte GA-890FXA-UD5 rev. 2.0)
Cooling Air (ZALMAN CNPS10X Performa CPU Cooler)
Memory 8GB (4x2GB) @1333 (G.SKILL ECO Series 2GB CL7D-4GBECO)
Video Card(s) Nvidia GTX 460 1GB, x2 SLI (Palit GeForce GTX 460 Sonic Platinum 1GB + MSI Hawk GeForce GTX 460 1GB)
Storage Western Digital Caviar Black 1.5TB 7200 RPM WD1501FASS
Display(s) [1680x1050][1920x1080] (Primary: ASUS VH226H Black 21.5" 16:9 + Secondary: HP w2207 16:10)
Case COOLER MASTER Storm Scout SGC-2000-KKN1-GP
Power Supply COOLER MASTER GX Series RS750-ACAAE3-US 750W 80 PLUS BRONZE Certified
Software Win7 x64 (Windows 7 Enterprise 64-bit (6.1, Build 7601))
Benchmark Scores Heaven Benchmark v2.5 Basic: 1578; DX11, 1920x1080, Fullscreen, High, Tess Normal
Not sure, but if your motherboard doesn't support SLI I think you need to use HyperSLI.
I think he has a Z77 board. It should work fine.

EDIT: It is very possible that it will NOT work fine.
 
Last edited:

KripTed

New Member
Joined
Feb 6, 2013
Messages
24 (0.01/day)
Likes
0
yah i have a Z77 Pro 3 board. supports crossfire. but yah i always turn off hypersli in task manager and SLI still works..so im assuming i dont need it. so ill just uninstall it and see. thanks for the reply guys
 

Yimmeryams

New Member
Joined
Oct 27, 2011
Messages
67 (0.03/day)
Likes
11
Location
Ohio, US
System Name Scoots
Processor AMD Phenom II X6 1090T @3.2GHz (Auto)
Motherboard NB: AMD 890FX + SB: AMD SB850 (Gigabyte GA-890FXA-UD5 rev. 2.0)
Cooling Air (ZALMAN CNPS10X Performa CPU Cooler)
Memory 8GB (4x2GB) @1333 (G.SKILL ECO Series 2GB CL7D-4GBECO)
Video Card(s) Nvidia GTX 460 1GB, x2 SLI (Palit GeForce GTX 460 Sonic Platinum 1GB + MSI Hawk GeForce GTX 460 1GB)
Storage Western Digital Caviar Black 1.5TB 7200 RPM WD1501FASS
Display(s) [1680x1050][1920x1080] (Primary: ASUS VH226H Black 21.5" 16:9 + Secondary: HP w2207 16:10)
Case COOLER MASTER Storm Scout SGC-2000-KKN1-GP
Power Supply COOLER MASTER GX Series RS750-ACAAE3-US 750W 80 PLUS BRONZE Certified
Software Win7 x64 (Windows 7 Enterprise 64-bit (6.1, Build 7601))
Benchmark Scores Heaven Benchmark v2.5 Basic: 1578; DX11, 1920x1080, Fullscreen, High, Tess Normal
yah i have a Z77 Pro 3 board. supports crossfire. but yah i always turn off hypersli in task manager and SLI still works..so im assuming i dont need it. so ill just uninstall it and see. thanks for the reply guys
I just looked up your board (assuming ASRock Z77 Pro3 LGA 1155 Intel Z77 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard), and the Newegg page does not list any native SLI support.

You'll probably need HyperSLI still. I am sorry for telling you something incorrect.
 

KripTed

New Member
Joined
Feb 6, 2013
Messages
24 (0.01/day)
Likes
0
well ..i start the pc up as hypersli. when windows loads. i terminate the hypersli process and SLI still works..hmm
 
Joined
Mar 24, 2011
Messages
336 (0.14/day)
Likes
51
Location
Portugal
Processor Intel i7 7700k @4.2Ghz
Motherboard Asus Strix Z270I Gaming
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory Corsair Vengeance LED Red 2x8GB 3000Mhz
Video Card(s) Asus Strix GTX980TI OC
Storage Samsung SSD 840 EVO 250GB
Display(s) BenQ XL2411Z / Dell SE198WFP
Case Phanteks Enthoo Evolv Mini ITX Red/Black Windows
Power Supply Corsair RM850
Mouse Razer Naga Hex Wraith Red
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Windows 10 - 64bit
well ..i start the pc up as hypersli. when windows loads. i terminate the hypersli process and SLI still works..hmm
Probably because your already "in", if you really want to try before uninstalling.
At the Windows selection screen, instead of picking the one that says HyperSLI, go for the other one.
Should be pretty much the same as if it were disabled.
 
Joined
Jan 9, 2013
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
HI.

Is it possible to use SLI GTX 680 + GTX 660ti? It's just to benchmark.

So a 3-way. HyperSLI can enable 3-way? I need this modded+hypersli.

What about 314.07?
 
Last edited:

KripTed

New Member
Joined
Feb 6, 2013
Messages
24 (0.01/day)
Likes
0
Probably because your already "in", if you really want to try before uninstalling.
At the Windows selection screen, instead of picking the one that says HyperSLI, go for the other one.
Should be pretty much the same as if it were disabled.


ya i tried booting without hypersli...doesn't work, i had to reinstall drivers and shit, and modded drivers, but ya, still didn't work. so i guess ill go back to HyperSLI. just disable the taskbar icon, cause it still works, even when the taskbar icon of HyperSLI is gone
 

Yimmeryams

New Member
Joined
Oct 27, 2011
Messages
67 (0.03/day)
Likes
11
Location
Ohio, US
System Name Scoots
Processor AMD Phenom II X6 1090T @3.2GHz (Auto)
Motherboard NB: AMD 890FX + SB: AMD SB850 (Gigabyte GA-890FXA-UD5 rev. 2.0)
Cooling Air (ZALMAN CNPS10X Performa CPU Cooler)
Memory 8GB (4x2GB) @1333 (G.SKILL ECO Series 2GB CL7D-4GBECO)
Video Card(s) Nvidia GTX 460 1GB, x2 SLI (Palit GeForce GTX 460 Sonic Platinum 1GB + MSI Hawk GeForce GTX 460 1GB)
Storage Western Digital Caviar Black 1.5TB 7200 RPM WD1501FASS
Display(s) [1680x1050][1920x1080] (Primary: ASUS VH226H Black 21.5" 16:9 + Secondary: HP w2207 16:10)
Case COOLER MASTER Storm Scout SGC-2000-KKN1-GP
Power Supply COOLER MASTER GX Series RS750-ACAAE3-US 750W 80 PLUS BRONZE Certified
Software Win7 x64 (Windows 7 Enterprise 64-bit (6.1, Build 7601))
Benchmark Scores Heaven Benchmark v2.5 Basic: 1578; DX11, 1920x1080, Fullscreen, High, Tess Normal
ya i tried booting without hypersli...doesn't work, i had to reinstall drivers and shit, and modded drivers, but ya, still didn't work. so i guess ill go back to HyperSLI. just disable the taskbar icon, cause it still works, even when the taskbar icon of HyperSLI is gone
You could also try going into the options and unchecking "Automatic run HyperSLI control panel when Windows starts". I don't know what it does, but you could always try it and see what happens.
 

Vizi

New Member
Joined
Mar 2, 2013
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
Hellou guys,
I wonder, if latest drivers for DifferentSLI (my SLI evga GTX680 2GB - asus GTX680 4GB in MB ASROCK Z77 Extreme6), are still 310.70 ? I have problem activate SLI among these due to the different vram.

thx for reply
 
Joined
Mar 24, 2011
Messages
336 (0.14/day)
Likes
51
Location
Portugal
Processor Intel i7 7700k @4.2Ghz
Motherboard Asus Strix Z270I Gaming
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory Corsair Vengeance LED Red 2x8GB 3000Mhz
Video Card(s) Asus Strix GTX980TI OC
Storage Samsung SSD 840 EVO 250GB
Display(s) BenQ XL2411Z / Dell SE198WFP
Case Phanteks Enthoo Evolv Mini ITX Red/Black Windows
Power Supply Corsair RM850
Mouse Razer Naga Hex Wraith Red
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Windows 10 - 64bit
Hellou guys,
I wonder, if latest drivers for DifferentSLI (my SLI evga GTX680 2GB - asus GTX680 4GB in MB ASROCK Z77 Extreme6), are still 310.70 ? I have problem activate SLI among these due to the different vram.

thx for reply
Yes, those are the latest modded drivers, are you having problems activating SLI or just asking about the latest drivers ?
 

Vizi

New Member
Joined
Mar 2, 2013
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
Yes, those are the latest modded drivers, are you having problems activating SLI or just asking about the latest drivers ?
I wonder the driver to the latest for DifferentSLI. Pity are not, later on this year 2013, recommended for Crysis 3 and next new game. I have evga GTX680 2GB - asus GTX680 4GB in MB ASROCK Z77 Extreme6 and I can not put into operation SLI in NVidia control panel and I want to try DifferentSLI, hopefully will be lucky.
 
Last edited:
Joined
Mar 24, 2011
Messages
336 (0.14/day)
Likes
51
Location
Portugal
Processor Intel i7 7700k @4.2Ghz
Motherboard Asus Strix Z270I Gaming
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory Corsair Vengeance LED Red 2x8GB 3000Mhz
Video Card(s) Asus Strix GTX980TI OC
Storage Samsung SSD 840 EVO 250GB
Display(s) BenQ XL2411Z / Dell SE198WFP
Case Phanteks Enthoo Evolv Mini ITX Red/Black Windows
Power Supply Corsair RM850
Mouse Razer Naga Hex Wraith Red
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Windows 10 - 64bit
I wonder the driver to the latest for DifferentSLI. Pity are not, later on this year 2013, recommended for Crysis 3 and next new game. I have evga GTX680 2GB - asus GTX680 4GB in MB ASROCK Z77 Extreme6 and I can not put into operation SLI in NVidia control panel and I want to try DifferentSLI, hopefully will be lucky.
Yeh, thats the only way. You have to use those modded drivers, just follow the instructions.
Its pretty simple and good luck :)
 

Vizi

New Member
Joined
Mar 2, 2013
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
One more question :)
will be possible to use Nvidia surround + SLI with different cards, does anyone know ? thx
When I used with coolbits register, so was freeze system.
 

RAIN0326

New Member
Joined
Mar 6, 2013
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
ge force gtx 660ti and ge force gtx 460 on SLI

I have a pair of ge forces one is a gtx 660 Ti with 3Gb DDR5 and the other on is a gtx 460 with 1GB DDR5 would they work ,,,
 
Joined
Mar 24, 2011
Messages
336 (0.14/day)
Likes
51
Location
Portugal
Processor Intel i7 7700k @4.2Ghz
Motherboard Asus Strix Z270I Gaming
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory Corsair Vengeance LED Red 2x8GB 3000Mhz
Video Card(s) Asus Strix GTX980TI OC
Storage Samsung SSD 840 EVO 250GB
Display(s) BenQ XL2411Z / Dell SE198WFP
Case Phanteks Enthoo Evolv Mini ITX Red/Black Windows
Power Supply Corsair RM850
Mouse Razer Naga Hex Wraith Red
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Windows 10 - 64bit
Joined
Feb 24, 2013
Messages
43 (0.02/day)
Likes
4
System Name Vaksdal Venom
Processor Intel Core i7 - 2700K @ 4.4Ghz
Motherboard ASUS P8P67 - Deluxe 1155 Sandy Bridge
Cooling Corsair Hydro H60
Memory 16GB G.Skill DDR3 1600
Video Card(s) Geforce GTX980 Ti
Storage Samsung 840 Pro 256GB, 2 x Samsung 850 EVO 500GB
Display(s) 3 x Benq XL2720Z
Case Silverstone TJ09
Audio Device(s) ASUS Xonar Essence STX
Power Supply Corsair HX850W
Software Windows 7 Home Premium
Hi, some questions to see if I understand this correctly:

If I SLI an Asus GeForce GTX 670 Direct CU II 4GB DDR5 and a ZOTAC GeForce GTX 670 4GB PhysX CUDA then I can do so with only the official driver, correct? I don't need a modified driver?

How will the increased clock on the ASUS manifest itself in performance?
 
Joined
Oct 10, 2009
Messages
867 (0.29/day)
Likes
207
Location
London, UK
System Name The one under the desk / Media Centre
Processor Xeon X3730@3.6GHZ / Phenom II X4 805E
Motherboard Gigabyte P55M-UD4 / Asus Crosshair III
Cooling Corsair H70 + 2*PWM fan / Arctic Alpine 11
Memory 16GB DRR3-1333 9-9-9-27 / 4GB Crucial DDR3-1333
Video Card(s) Asus DirectCU GTX 680 / Gigabyte 560TI
Storage Kingston V200 128GB, WD6400AAKS, 1TB Seagate 7.2kRPM SSHD / Kingston V200 128GB
Display(s) Samsung 2343BW + Dell Ultrasharp 1600*1200 / 32" TV
Case C'M' Silencio 550 / Some ancient SilverStone brushed aluminium media centre
Audio Device(s) No.
Power Supply Thermaltake Toughpower XT 675W / EVGA 430W
Mouse Mionix Naos 3200 / Generic PS2
Keyboard Roccat Ryos TKL Pro / Evoluent Mouse Friendly Keyboard (Logitech OEM)
Software Windows 7 Ult x64
Benchmark Scores Nah.
Hi, some questions to see if I understand this correctly:

If I SLI an Asus GeForce GTX 670 Direct CU II 4GB DDR5 and a ZOTAC GeForce GTX 670 4GB PhysX CUDA then I can do so with only the official driver, correct? I don't need a modified driver?

How will the increased clock on the ASUS manifest itself in performance?
You can use the official driver, yes. The increased clock on the Asus will essentially be wasted, though you could try BIOS flashing the Zotac to a similar clock speed (having first tested for viability using software overclocking).
 
Joined
Feb 24, 2013
Messages
43 (0.02/day)
Likes
4
System Name Vaksdal Venom
Processor Intel Core i7 - 2700K @ 4.4Ghz
Motherboard ASUS P8P67 - Deluxe 1155 Sandy Bridge
Cooling Corsair Hydro H60
Memory 16GB G.Skill DDR3 1600
Video Card(s) Geforce GTX980 Ti
Storage Samsung 840 Pro 256GB, 2 x Samsung 850 EVO 500GB
Display(s) 3 x Benq XL2720Z
Case Silverstone TJ09
Audio Device(s) ASUS Xonar Essence STX
Power Supply Corsair HX850W
Software Windows 7 Home Premium
You can use the official driver, yes. The increased clock on the Asus will essentially be wasted, though you could try BIOS flashing the Zotac to a similar clock speed (having first tested for viability using software overclocking).
Thanks, sounds good. :)
Nice avatar! Would really hate to encounter that one in the wild, haha. :fear:

So basically I can go with the "regular" (non-DirectCUII) ASUS 4GB then. You wouldn't happen to know if the ASUS is fatter than the Zotac? Wondering if it would occupy too much space in my Asus P8P67 Deluxe. Looks like it's almost the same size, but hard to tell.